Czy koledzy i koleżanki mają ulubione kolory rajstop?
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Wolę jednak nosić skarpetki 15 den, niż pokazywać ludziom pazury. Właśnie niedawno miałem okazać oglądać takiego turystę z zachodu w sandałach i grzybicą na paznokciach.
Nie wiem kto taką modę wymyślił, ale mało mnie obchodzi co na ten temat inni myślą. Mnie sandały bez skarpet obcierają i nie będę dla mody narażał się na rany.
Nie wiem kto taką modę wymyślił, ale mało mnie obchodzi co na ten temat inni myślą. Mnie sandały bez skarpet obcierają i nie będę dla mody narażał się na rany.
Sorka, ale jak ktoś ma grzybicę, to lepiej niech idzie do lekarza i chodzi narazie w butach, ja mam zadbane stopy i paznokcie i kupują takie sandały żeby mnie nie obcierały. Poza tym sam pisałeś że rajstopy 15 den są niewidoczne, więc co zasłaniają
Nie jeden stylista Ci powie, że nie nosi się skarpet/rajstop do sandałów.
Nie jeden stylista Ci powie, że nie nosi się skarpet/rajstop do sandałów.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Radziu, a co styliście do mnie? Niech sobie chodzi jak uważa.
Grzybicę stóp leczy się długo, a sandały nosi latem, więc dlaczego mu zabraniać?
Grzybicę stóp leczy się długo, a sandały nosi latem, więc dlaczego mu zabraniać?
Tak jak i rajstopy cieńkie na nodze, więc po co je nosić? Można powiedzieć, że są niewidoczne, ale dają miły efekt dla oka, tak jak lakier bezbarwny na drewnie, czyni je ładniejszym.Radziu pisze: Poza tym sam pisałeś że rajstopy 15 den są niewidoczne, więc co zasłaniają
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Zgadzam sie z Papą Smerfem. Ja tez noszę skarpetki do sandałów i nic mnie nie obchodzi, że stylistom to się nie podoba. Noszę skarpety, ponieważ bez miałbym obtarte nogi. I guzik mnie obchodzi co kto myśli jak widzi mnie w sandałach i skarpetach. Ale to zupełnie inny temat.
[ Dodano: 2008-08-29, 17:37 ]
P.S. A co do cieniutkich rajstop to noszę bo: są mile w dotyku (głaszczą nogę, są prawie niewidoczne, wiec łatwiej mi sie pokazać. Nie widac ich, a jednak czujesz, że je masz).
[ Dodano: 2008-08-29, 17:37 ]
P.S. A co do cieniutkich rajstop to noszę bo: są mile w dotyku (głaszczą nogę, są prawie niewidoczne, wiec łatwiej mi sie pokazać. Nie widac ich, a jednak czujesz, że je masz).
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
No tak, ale podobno Ty nie chodzisz w szortach, więc jak to jest bo już nie nadążam.
Szczerze mówiąc to nie rozumiem, nie wstydzicie się publicznie pokazywać w zestawie skarpety (najlepiej białe) + sandały, który przez wiele osób uważany jest za obciachowy, a wstydzicie się pokazać publicznie w rajstopach.papa_smerf pisze:Radziu, a co styliście do mnie? Niech sobie chodzi jak uważa.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
papa_smerf, widzę, że nadal nie rozumiesz, tu nie chodzi o żadnych modnisiów tylko przeciętnych ludzi. Np moje koleżanki wyśmiewają taki zestaw. Np kiedyś popełniłem taki błąd, to kilka koleżanek mi zwróciło uwagę, a nie robią tego odnośnie rajstop na męskich nogach. Mój były kierownik kiedyś przyszedł w sandałach i białych skarpetach i sam się z siebie śmiał jak usłyszał w radiu ankietę przeprowadzoną wśród przypadkowych ludzi na ulicy.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Nie rozumiem, ale ciebie. Ty, który walczysz o prawo do ubioru takiego jaki ci się podoba narzucasz nam zdanie jakichś projektantów czy koleżanek, a co najgorsze wyniki ankiet.Radziu pisze:papa_smerf, widzę, że nadal nie rozumiesz
Jak w tej ankiecie wypadło by prawo noszenia spódnic i rajstop przez mężczyzn?
Noszę skarpetki do sandałów, zwłaszcza takie rajstopowe i mam gdzieś zdanie innych, ono mnie nie interesuje, bo tymi skarpetkami nikomu krzywdy nie czynię. Mam prawo je nosić, tak samo jak różową koszulę i zielony krawat.
Nie narzucam, tylko pytam, dlaczego nie przeszkadza wam zdanie innych na temat noszenia skarpet do sandałów, a przeszkadza wam zdanie innych na temat noszenia rajstop przez mężczyzn. Tylko o to mi chodzi.papa_smerf pisze:... narzucasz nam zdanie jakichś projektantów czy koleżanek, a co najgorsze wyniki ankiet.....
Może i tak jest przyjęte, że odkrytych palców u stóp nie należy pokazywać poprzez rajstopy czy tym bardziej ze skarpetkami. Wiem to i jest to przeciwne do tego co mi sie podoba. U kobiet właśnie lubię widziec palce u stóp poprzez rajstopy (pewnie u mężczyzn by mi nie przeszkadzało gdyby nosili tłumnie). U mężczyzn czasem aby lepiej nosili szmaciane skarpetki niz pokazywali zagrzybione czy w inny sposób zaniedbane paznokcie.
A inna sprawa z tymi kanonami w modzie jest taka, że te same kobiety, które krytykują rajstopy czy skarpetki do sandałków ubierając sie na przyjęcie lub do pracy mają gołe nogi. A podobno to jest straszny błąd. W pracy jak i na przyjęciu kobiety powinny mieć nogi odziane w rajstopy.
Więc ja jestem za większą samowolką w modzie. Inaczej nie było by nas z naszymi zamiłowaniami.
A inna sprawa z tymi kanonami w modzie jest taka, że te same kobiety, które krytykują rajstopy czy skarpetki do sandałków ubierając sie na przyjęcie lub do pracy mają gołe nogi. A podobno to jest straszny błąd. W pracy jak i na przyjęciu kobiety powinny mieć nogi odziane w rajstopy.
Więc ja jestem za większą samowolką w modzie. Inaczej nie było by nas z naszymi zamiłowaniami.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Przeszkadza, ale mam to gdzieś.Radziu pisze:dlaczego nie przeszkadza wam zdanie innych na temat noszenia skarpet do sandałów
Też mam to gdzieś i jak myślę większość forumowiczów myśli podobnie. Interesuje mnie wyłacznie zdanie mojej żony, inne żony mogą się wybrzydzać lub podziwiać za mądrość i dbałość o zdrowie i wygląd.Radziu pisze:przeszkadza wam zdanie innych na temat noszenia rajstop przez mężczyzn
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Trzeba rozróżnić publicznie w obcym terenie, a publicznie wśród sąsiadów. Z tym drugim mam dalej spory problem.Radziu pisze:miałeś opory w pokazywaniu się publicznie w rajtkach
Dodatkowo z racji wieku moje nogi nie są do pokazywania w pełnej krasie i zwyczajnie nie chodzę w krotkich spodenkach. Wyjątek to praca w ogrodzie i wycieczki turystyczne.
No i o to mi właśnie chodziło, jak rozumiem publicznie wśród sąsiadów skarpety i sandały nie stanowią problemu a rajstopy tak a jedno i drugie jest pewnego rodzaju "obciachem" i o to mi od początku chodziło.papa_smerf pisze:Trzeba rozróżnić publicznie w obcym terenie, a publicznie wśród sąsiadów. Z tym drugim mam dalej spory problem.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Jesteś mistrzem w odwracaniu kota ogonem.Radziu pisze:No i o to mi właśnie chodziło, jak rozumiem publicznie wśród sąsiadów skarpety i sandały nie stanowią problemu a rajstopy tak a jedno i drugie jest pewnego rodzaju "obciachem" i o to mi od początku chodziło.
Z powodu skarpet w sandałach nikt mnie pedałem nie nazwie, z powodu rajstop tak zdarzyć się może. Dlatego rozpatrujmy to jako dwa niezależne od siebie wątki.
Skarpety rozpatrujemy w sensie praktycznym lub braku gustu i obciachu, a rajstopy jako daleko biegnącej odmiany w modzie męskiej. Gdyby rajstopy męskie typu FILIP i WOMAN były powszechnie dostępne w polskich sklepach i za cenę normalną, nie mielibyśmy o czym dyskutować. Nosiłbym je oficjalnie wśród sąsiadów. Wydaje mi się, że styliści nam w tym nie pomogą, a jedynie akcja monitowania do jakiegoś producenta o normalne opakowanie.
Obciachem jednak jak uprzednio twierdziłeś nie są rajstopy tylko skarpety w sandałach, podparłeś się nawet zdaniem koleżanek, więc już nie mieszaj bo się zaczynam gubić i każdy czytający też.