CZY RAJSTOPY TO FETYSZ ?
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Waldus
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Re: CZY RAJSTOPY TO FETYSZ ?
U mnie też, fetysz, od dzieciństwa.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
U mnie też fetysz I to od 13 roku życia. Teraz mam 41 lat i nie wyobrażam sobie nie chodzić w rajstopach. Taki już umrę, ale dobrze mi z tym.
Noszę rajtki bo lubię
-
- Dyskutant
- Kontakt:
I u mnie też fetysz od dzieciństwa a mam 29lat i tak jak powiedział rajtek, "Taki już umrę ale dbrze mi z tym".
- pantyhosemen12
- Znawca tematu
- Kontakt:
na kobiecych nogach zdecydowanie tak. Na swoich też lubie. I tyle :)
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
U mnie podobnie
Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
- Lovenylon
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Fetysz od dzieciaka
- el sol del paraguay
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Nie oszukuję się, fetysz od 12 roku życia....gdyby to nie był fetysz, pewnie w ogóle nie nosiłbym rajstop.
- Misiek72
- Stary wyga
U mnie trudno powiedzieć. Jako nastolatek byłem zafascynowany widokiem zgrabnych nóg dziewczyn noszących rajtki. Potem gdy sam je zacząłem nosić stały się czymś wyjątkowym i ekscytującym, a w sypialni mocno uatrakcyjniały mi seks z żoną. Z czasem atrakcyjność rajstop zmalała i noszenie ich mi mocno spowszedniało. Teraz patrzę na rajstopy jako dodatek do ubioru i noszenie ich przestało być dla mnie celem samym w sobie.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Moim zdaniem,rajstopy czy też inne rzeczy,które na siebie ubieramy to poprostu fetysz. Słowo fetysz odbierane jest chyba, za, co po niektórych jako transwestycyzm.A niestety to inna para kaloszy.
- Misiek72
- Stary wyga
Arx31 transwestytyzm to zakładanie odzieży płci przeciwnej . Dlatego zwykły fetyszysta rajstop też mieści się w definicji transwestytyzmu a konkretnie transwestytyzmu fetyszystycznego z prostego względu: rajstopy to garderoba kobieca i fetyszysta je zakłada .
Transwestytyzm występuje w dwóch postaciach, fetyszystycznej i o typie podwójnej roli. Transwestytyzm fetyszystyczny polega na zakładaniu ubrań odmiennej płci w celu uzyskania satysfakcji seksualnej. W tym wypadku ubranie staje się fetyszem – czyli przedmiotem pozwalającym osiągnąć przyjemność erotyczną. W przypadku transwestytyzmu o typie podwójnej roli ubrania, makijaż czy charakterystyczne zachowanie stwarzają możliwość chwilowej przynależności do odmiennej płci. Może to być źródłem przyjemności, lecz już nie erotycznej
Zgodnie z najnowszymi badaniami i opiniami wielu sław z dziedziny seksuologii, transwestytyzm ma podłoże seksualne. WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) potwierdza tę opinię, zwłaszcza w kontekście transwestytyzmu o podwójnej roli. Badacze twierdzą, iż celem przebierania się jest osiągnięcie " emocjonalnej, psychicznej lub seksualnej satysfakcji" lub wszystkich trzech rodzajów satysfakcji naraz [4].
Zaburzenie to może mieć kilka aspektów, tzn.:
zakładanie tylko i wyłącznie bielizny należącej do przedstawiciela przeciwnej płci;
ubieranie się "od stóp do głów" w damskie ciuszki;
całkowitą zmianę wizerunku zewnętrznego (zakładanie peruki, manicure, pedicure, nakładanie pełnego makijażu itp.);
zmianę nie tylko wyglądu zewnętrznego, ale też sposobu mówienia, zachowania, barwy głosu itp.
Arx31 odmian transwestytyzmu jest więcej niż w przytoczonej definicji dlatego nie pisz o innej parze kaloszy bo na każdego się znajdzie paragraf. Jak widzisz różnimy się tylko tym że ja pragnę ubrać się "od stóp do głów" a Ty tylko w rajstopy i/lub legginsy. Każdy z nas dąży do osiągnięcia satysfakcji, każdy innej ale to nie istotne.