Facet w spódnicy
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- Misiek72
- Stary wyga
Re: Facet w spódnicy
Inko następnym razem
skojarzę się z kominiarzem .
skojarzę się z kominiarzem .
-
- Dyskutant
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
i będzie - a co tak wcześnie dziś panie listonoszu?
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
A ja dziś takiego osobnika przylookałem koło Zielonych Arkad. Przyznać się ktory to. Gosc zastosowal fredzelkowy kamuflaz. Niby to spodenki, ale jednak zszyte w spodnice. I te fredzle maskujace. Zdjecie niewyrazne ale robilem z auta kulajac sie powoli i tak, zeby nie widzial tego.
Wysłane z Note10+ przy użyciu Tapatalka
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Kasior no Misiek to na pewno nie jest, hm Dusiek83 taż nie, za skromniekasior pisze: ↑21 lip 2020, 16:47 A ja dziś takiego osobnika przylookałem koło Zielonych Arkad. Przyznać się ktory to. Gosc zastosowal fredzelkowy kamuflaz. Niby to spodenki, ale jednak zszyte w spodnice. I te fredzle maskujace. Zdjecie niewyrazne ale robilem z auta kulajac sie powoli i tak, zeby nie widzial tego.
do frędzli jeszcze "nie doszedł"A tezaz troszkę tiulu i szyfonu
Może to jakiś "wolny strzelec" niezrzeszony
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
"Niezrzeszony" hehe, dobre
- Misiek72
- Stary wyga
Kasior trzeba było zawrócić i zaproponować podwózkę (gość wygląda jakby na kogoś czekał), w międzyczasie wypytać go o szczegóły i zrzeszyć.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Zauważcie - kto zwrócił uwagę - oczywiście jeden z nas. A swoją drogą nieźle to się komponuje.
w gorące dni nie wzbudzałą niczyjego zainteresowania - uważasz że naprawdę jest źle?
- Misiek72
- Stary wyga
Danon może ja się wypowiem.
Po pierwsze primo: Na poprzednich fotach z leginsami Twoja spódnica wyglądała na jeszcze krótszą niż masz teraz. Dlatego nie dziwię się Ince, że była na "NIE". Inka mimo tego, że zgrabna z niej laska, rzadko pokazuje aż tyle nóg co Ty na fotce.
Po drugie primo: W tej spódnicy nie wyglądasz źle, ale co najwyżej trochę niepoważnie, na luzie - chyba coś w stylu wakacyjno-plażowym.
Po trzecie primo: Jak jest gorąco to wiadomo, że kto tylko może zakłada szorty, więc raczej ci mocniej naubierani (w długich spodniach) wzbudzają zdziwienie. Ludzie nie tylko myślą schematami, ale też widzą to co domyślnie powinni zobaczyć w konkretnej sytuacji. Dlatego do niewielu dociera, że masz na sobie spódnicę.
Po czwarte primo: Mam spódnicospodnie w podobnej długości, nosiłem je publicznie w towarzystwie Inki i wtedy jej to nie przeszkadzało. Danon nie sugeruj się sztywno gustem innych, określ tylko granicę przyzwoitego wyglądu i ciesz się z noszenia spódnic.
Po pierwsze primo: Na poprzednich fotach z leginsami Twoja spódnica wyglądała na jeszcze krótszą niż masz teraz. Dlatego nie dziwię się Ince, że była na "NIE". Inka mimo tego, że zgrabna z niej laska, rzadko pokazuje aż tyle nóg co Ty na fotce.
Po drugie primo: W tej spódnicy nie wyglądasz źle, ale co najwyżej trochę niepoważnie, na luzie - chyba coś w stylu wakacyjno-plażowym.
Po trzecie primo: Jak jest gorąco to wiadomo, że kto tylko może zakłada szorty, więc raczej ci mocniej naubierani (w długich spodniach) wzbudzają zdziwienie. Ludzie nie tylko myślą schematami, ale też widzą to co domyślnie powinni zobaczyć w konkretnej sytuacji. Dlatego do niewielu dociera, że masz na sobie spódnicę.
Po czwarte primo: Mam spódnicospodnie w podobnej długości, nosiłem je publicznie w towarzystwie Inki i wtedy jej to nie przeszkadzało. Danon nie sugeruj się sztywno gustem innych, określ tylko granicę przyzwoitego wyglądu i ciesz się z noszenia spódnic.
- Misiek72
- Stary wyga
Facetom tez się należy odrobina wygody i komfortu. Rok temu na szkoleniu w pracy pani kadrowa miała pretensje do kumpla, że siedział w szortach publicznie eksponując swoje kolana. Ciekawe że jej wolno, bo była w spódnicy ....
Ostatnio zmieniony 22 lip 2020, 20:06 przez Misiek72, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Danon ja jednak proponuję taką długość "męskich" spódnic (jak na zdjęciu).
Myślę że ta długość o wiele bardziej pasuję facetom.
Myślę że ta długość o wiele bardziej pasuję facetom.
- Misiek72
- Stary wyga
Inka jest moim doradcą w kwestii ubioru. Widząc moje niezdecydowanie a raczej zagubienie wybrała mi spódnicę, koszulkę i pojechaliśmy na zakupy i spacer. Potem w parku pare fotek mi zrobiła. Robiłem za manekina
-
- Dyskutant
- Kontakt:
"Manekin" Misiek służył dziś do testów optymalnej długości "spódnicy" dla facetów. Wykonując różne powiedzmy "figury" typu przysiad, pochylanie się lub siedzenia na ławce .Testy wypadł pozytywnie
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Tam nie mizna zawracac. Jest budowa i jada wszyscy jak przykazano. On czekal na autobus.Misiek72 pisze:Kasior trzeba było zawrócić i zaproponować podwózkę (gość wygląda jakby na kogoś czekał), w międzyczasie wypytać go o szczegóły i zrzeszyć.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Inka - to była miejscowość mocno turystyczna i upał ponad 30 stopni. Spodenki u większości osobników płci męskiej były poniżej długości mojej spódniczki - pewnie dlatego uchodziło mi na sucho. No i wiesz - nie ganiam tak ubrany na poważniejsze zakupy - co najwyżej biedronka czy lidl. W pracy i tak większość czasu spędzam za kółkiem więc to nikogo nie boli, a po przybyciu na miejsce i tak przebieram się w ubranie robocze. No ale popróbuję z dłuższymi - choć trochę się tego obawiam.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Danon
Moim zdaniem nie masz się czego obawiać .Dłuższa spódnica ,odpowiednio dobrana do męskiej figury,gwarantuje wygodę, większą swobodę ruchów i raczej nie będzie "kłuć" w oczy.No ale popróbuję z dłuższymi - choć trochę się tego obawiam.
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
Kryterium uznawane przeze mnie to długość, rodzaj tkaniny i fason winny byś stosowne do wieku, figury, miejsca występowania. Niestety nie zawsze spódnica jest akceptowana przez bliskich choć znajduje aprobatę znajomych i mniej znajomych
Pozdrawia, jeden z wielu, Hej!
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Natrafiłem na takie coś:
- Misiek72
- Stary wyga
Dobrze przedstawione. Mieszczę się w normie.
To logiczne. To co robimy idzie nie tylko na nasze konto, ale też na konto naszych bliskich. Bliscy się martwią o siebie i o nosiciela spódnic. Boją się kłopotów i odrzucenia przez środowisko. Cała reszta traktuje to jako ciekawostkę lub fanaberię i ma ten komfort bycia pozytywnie nastawionym, bo ich to bezpośrednio nie dotyczy.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Hmm - nie jestem zadowolony z tego jak to wyszło. Faktem jest że sytuację ratowały dwie kontrafałdy z przodu i z tyłu, więc wyglądało to bardziej na spodnie. Co do swobody ruchów to im szersza spódnica tym raczej powinna być dłuższa. Te krótkie odpowiednio wąskie raz że same "sugerują" zakres bezpiecznych ruchów, dwa że bardziej przylegając mniej odsłaniają. A takie przynajmniej odnoszę wrażenie.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Danon
Faktycznie przypomina spodenki. Myślę że ten krój o wiele lepiej do Ciebie pasujeFaktem jest że sytuację ratowały dwie kontrafałdy z przodu i z tyłu, więc wyglądało to bardziej na spodnie.
Są różne rodzaje spódnic ,szyte z różnych materiałów (materiał też ma duży wpływ na to jak ona się układa).Co do swobody ruchów to im szersza spódnica tym raczej powinna być dłuższa.
- Załączniki
-
- ja lubię taki krój spódnic są proste ,wygodne i szyte z różnych materiałów
- 76527071498e9ce5e4d4243ee790 (1).jpg (25.49 KiB) Przejrzano 346 razy
- Misiek72
- Stary wyga
Ja proponuje bojówkę nad kolano lekko, albo prostą dżinsówkę lub czarną jak Byczunio ma na ostatniej fotce. Spódnica na focie faktycznie trochę za szeroka.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Niech nikt się nie obrazi ale mi w 1 kolejności od rszu te sandały sie w oczy rzucają ... to jest dla mnie tak rażące , że różowa sukienka rozkloszowana by nie sciagala wzroku
-
- Dyskutant
- Kontakt:
I tu się mylisz sandały jak sandały(ja nie zwróciłam uwagi na sandały i pewno inni też) .
Różowa sukienka jest jak żarówka i przyciąga wzrok, bo po są takie kolory
Pewne kolory nosi się tylko po to żeby zwrócić na siebie UWAGĘ Jeśli chcesz być widziany bo to cię w jakiś sposób "rusza" ,twoja sprawa (nie każdy musi od razu wskakiwać w różowe szpilki i robić z siebie "pajaca").
Ostatnio zmieniony 27 lip 2020, 20:50 przez Inka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Misiek72
- Stary wyga