Kilt
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- Lexie
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Re: Kilt
Przypomniałem sobie, że znajomy wrzucał kiedyś na Facebooku zdjęcie, ilustrujące pewną uzyteczność kiltu - jako sposobu na ukryte noszenie broni
Mam zgodę autora/własciciela na udostepnienie tutaj, jakby co: Muszę przyznac, że wygląda to całkiem praktycznie, zwłaszcza gdy "górę" ma się dopasowaną do figury.
Tak swoją drogą, ten znajomy poza widocznym tu klasycznym kiltem szkockim (z tego co wiem, to jest regulaminowy tartan pułku Black Watch) ma (i nosi na codzień) także kilty typu "utility" w ubarwieniu maskującym. Jeden z jakiegoś brezentu (?) podobnież znakomity na grilla w plenerze, bo tłuszcz się z niego łatwo czyści i inne zabrudzenia Obiecał podrzucić mi zdjęcia, dla reklamy.
Mam zgodę autora/własciciela na udostepnienie tutaj, jakby co: Muszę przyznac, że wygląda to całkiem praktycznie, zwłaszcza gdy "górę" ma się dopasowaną do figury.
Tak swoją drogą, ten znajomy poza widocznym tu klasycznym kiltem szkockim (z tego co wiem, to jest regulaminowy tartan pułku Black Watch) ma (i nosi na codzień) także kilty typu "utility" w ubarwieniu maskującym. Jeden z jakiegoś brezentu (?) podobnież znakomity na grilla w plenerze, bo tłuszcz się z niego łatwo czyści i inne zabrudzenia Obiecał podrzucić mi zdjęcia, dla reklamy.
nie portki czynią faceta
- Lexie
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Znajomy, o którym mowa w poście wyżej, podesłał mi obiecane zdjęcie tego swojego "brezentowego" kiltu (tak naprawdę to podobno nie brezent, ale jakaś specjalna wojskowa tkanina). Pozwolił na publikacje, prosił jednak by go zdekapitować, na wszelki wypadek
Kilt był szyty na zamówienie, przez krawcową zajmującą się róznymi dziwnymi projektami.
Kilt był szyty na zamówienie, przez krawcową zajmującą się róznymi dziwnymi projektami.
- Załączniki
-
- kilt.jpg (38.7 KiB) Przejrzano 1371 razy
nie portki czynią faceta
- Misiek72
- Stary wyga
Mam dokładnie taki samo wyglądający kilt jak na focie z giwerą i uważam go za bardzo praktyczne wdzianko na zimne pory roku. Kilt Jest tak ciepły że chwilę po założeniu poci mi wszystko co pod spodem. Chyba dlatego "pod" nie nosi się bielizny .
- Lexie
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Po swoim jedynym doświadczeniu z wełnianym kiltem potwierdzam - zestawiony z grubymi skarpetami faktycznie grzeje jak diabli nawet w warunkach szkockiej, jesiennej nocy. czyli w Polsce - spokojnie do noszenia także zimą Ale i tak jakoś nie mam serca. Prędzej do takiego w stylu utility, tylko ja bym sobie zafundowal zdecydowanie prostszą konstrukcję.
nie portki czynią faceta
- Lexie
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Pozwalam Jak zwał, tak zwał, kuszą.
Edit: a jednak... też Skądś mi się to przecież zapamiętało.
https://www.utkilts.com/utility-kilt/
Edit: a jednak... też Skądś mi się to przecież zapamiętało.
https://www.utkilts.com/utility-kilt/
nie portki czynią faceta