Depilacja woskiem

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
krisek78
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Depilacja woskiem

Post autor: krisek78 » 18 wrz 2019, 17:25

Panowie, coraz bardziej skłaniam się na depilację woskiem. Już mam dosyć golenia nóg, włoski szybko odrastają i kłują.

Oferta salonów depilacji woskiem jest już skierowana również do mężczyzn, ale czy częsty jest widok mężczyzny w takim salonie? Znalazłem w Gdańsku salon depilacji Wax Studio - nogi za 110 lub nogi+pośladki za 140. Opinie mają dobre. Podejrzewam, że skoro wychodzą z taką ofertą to dziwić się nie powinni. To pewnie kwestia mojego przełamania i pierwszego kroku.

Opiszcie, proszę, swoje doświadczenia, jak przebiegał Wasz pierwszy raz. Dodajcie mi trochę odwagi. :roll:
krisek78
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Re: Depilacja woskiem

Post autor: krisek78 » 26 wrz 2019, 19:46

No cóż, nikt nie odpisał. Jestem po pierwszej depilacji woskiem. Bardzo profesjonalnie. Polecam to studio.
Awatar użytkownika
legi
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: legi » 27 wrz 2019, 00:16

Ja na razie przy żyletce pozostanę 😊
Fajnie ze się odważyłeś 👍
--==ooOOoo==--
Moje ulubione - legginsy, legginsy latexowe :mrgreen:
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 27 wrz 2019, 22:02

Bardzo bolało?

Wysłane z P20 lite przy użyciu Tapatalka

krisek78
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: krisek78 » 28 wrz 2019, 08:30

Najbardziej bolesna była depilaca wewnętrznej strony ud. Reszta do wytrzymania. Pani w salonie była tak miła i rozgadana, że szybko zleciało. Później trochę piekło. Na 3-4 dni przed trzeba pilingować i dobrze nawilzać skórę, a włoski powinny mieć od 5 mm do 10 mm. Reasumując nic strasznego. Za 3-4 tygodnie jak bedzie wszystko OK, a na razie jest dobrze to pójdę ponownie. Warto się przełamać.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 29 wrz 2019, 08:18

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Depilacja woskiem jest o niebo lepsza od golenia. Z domowego depilatora mechanicznego też zrezygnowałem na rzecz depilacji w profesjonalnym studio. Jedyne zastrzeżenie jakie mam, to depilacji górnej części ud. Większość kosmetyczek tam nie dochodzi.
prezes22
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: prezes22 » 29 gru 2024, 16:17

Z własnego doświadczenia polecam salony TimeForWax. Panie tam są naprawdę profesjonalne. Wcześniej w innym gabinecie depilacja nóg trwała godzinę i była dość bolesna, w TimeForWax pani 'uwinęła się' w 30 min., dodatkowo - nawet w połowie nie było to tak bolesne jak w tym drugim przypadku. Ciekawą rzeczą są ceny. Depilacja nóg - powiedziałbym w normie, ale depilacja intymna jest po prostu droga. Mam wrażenie, że celem jest tu przede wszystkim odstraszenie jakichś dziwaków, ale w temacie nóg - polecam.
ODPOWIEDZ