Doda o rajstopach
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Doda o rajstopach
Brawo ,brawo dla Pani Doroty ,tak jak w jednym z moich poprzednich tematów pisałem ,eleganckie kobiety noszą rajstopy i tu też mamy potwierdzenie https://www.youtube.com/watch?v=d0EuEd_hxFI i nie jest to żadna reklama jakiejś firmy produkującej rajstopy .Wrzucę chyba ten film na kafeterie i inne strony ,ciekawe co na to powiedzą kobiety uważające rajstopa za aseksualne itd...
Ostatnio zmieniony 18 lip 2017, 23:31 przez conte, łącznie zmieniany 3 razy.
Re: Doda o rajstopach
Piękne rajstopy na cudownych nogach :)
Nie wiem czy wszyscy widzieli, ale Doda miała kiedyś swoją linie rajstop i pończoch ;)
- macrofibiber
- Dyskutant
- Kontakt:
:lolol
Ostatnio zmieniony 18 lip 2017, 23:47 przez macrofibiber, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo lubię, Bo chcę. Bo jest mi w nich dobrze.
- macrofibiber
- Dyskutant
- Kontakt:
A kto to jest doda?
Ale te rajstopy od dody to zaciągały się od samego patrzenia na nie
Ale te rajstopy od dody to zaciągały się od samego patrzenia na nie
Ostatnio zmieniony 18 lip 2017, 23:47 przez macrofibiber, łącznie zmieniany 1 raz.
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
przecież to ta polska piosenkarkamacrofibiber pisze:A kto to jest doda?
Ostatnio zmieniony 18 lip 2017, 23:49 przez conte, łącznie zmieniany 2 razy.
Pończochy miały grubość 10den to mogły się zaciągać :p
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Jeszcze chyba jest w Polsce najbardziej chyba znana na świecie propagatorka rajstop - księżna Kasia. Zawsze słyszałem/czytałem, że dzięki niej rajstopy wracają do codziennej mody, tak naprawdę nadal uważane są za coś niegodnego elegancji. Prawda jest taka, że kobiety, które chodzą w spódnicach, w naszej części klimatycznej będą nosić rajstopy w pewnych porach roku. A to, że coraz mniej kobiet wybiera spodnie zamiast spódnicy, to i popularność rajstop spada. A modę lansują na co dzień najbardziej popularni celebryci z szołbiznesu, a ich ubierają głównie kreatorzy mody głoszący pogardę dla używania rajstop. Stąd z ich strony wielokrotne krytyki z ich strony stylizacji brytyjskiej księżnej. Jednak pojawiające się czasami bardziej unisexowe stylizacje męskie czerpiące z mody damskiej raczej wzbudzają uśmiech politowania, nawet w tzw. liberalnych mediach. Przypomnijcie sobie reakcje "przepytywacza" z TVN w materiale z byczuniem. Niby się nie naśmiewał, ale tak naprawdę to nawet rurki u faceta wzbudzały u niego zdziwienie. Jedyna pozytywna rzecz, to rosnąca tolerancja, zdecydowana większość ludzi na widok "niestadardowo" wyglądających ludzi płci obojga zachowuje się neutralnie, przy czymś co kiedyś wzbudzałoby powszechną ciekawość, ale jednocześnie wiele agresji. Niestety wiele (nie wiem czy nie zdecydowana większość) kobiet też odnosi się z niechęcią do "zniewieściale" ubranych mężczyzn, bo to są stereotypy utrwalone przez kulturę. Ja to rozumiem, bo tak szczerze też wolę oglądać dziewczynę ubraną w sukienkę, niż w bojówkach z opuszczonym krokiem i martensach. Ale tak jak pisałem, to jest kod kulturowy który tworzy się przez pokolenia.Ja tych czasów nie pamiętam, ale przecież jeszcze 60 lat temu mężczyzna na ulicy bez kapelusz, kaszkietu, czy chociaż beretu, był praktycznie nie do zobaczenia. A teraz? Akurat nasza pasja nie ma najlepszych notowań, ale cieszmy się tym co jest, w końcu nikt nas za to nie chce karać i co najwyżej uważa za niegroźne dziwactwo..
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
o kogo chodzi ?roph pisze:Jeszcze chyba jest w Polsce najbardziej chyba znana na świecie propagatorka rajstop - księżna Kasia
To byczunio był w tvn? można to gdzieś jeszcze zobaczyć?roph pisze:Przypomnijcie sobie reakcje "przepytywacza" z TVN w materiale z byczuniem.
Szczerze to też nie lubię facetów w rurkach .roph pisze:rurki u faceta wzbudzały u niego zdziwienie.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
A co masz do facetów w rurkach? Ja uwielbiam rurki, jak i kilka osób na forum i nie widzę w tym nic dziwnego, tym bardziej, że na zachodzie jest to coraz bardziej popularne.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Może nie że nie lubię czy coś do nich mam ,bo większość jest na pewno fajnymi ludźmi, nie o to chodzi ,nie podoba mi się ten ubiór u mężczyzn.Moim zdaniem nie pasuje do nich .Co do zniewieściałości osób noszących rurki ,bo to gdzieś chyba już było na forum poruszane w kontekście rurek .Część z nich może jest normalnymi 100 % facetami , ale wiele razy mijając takie osoby na mieście to ...naprawdę jest źle... i nie można tego inaczej nazwać niż zniewieściałością .Twarze i zachowania przypominające np. madoxa do tego rurki , zachowania kobiece itd... chyba temu koledzy nie zaprzeczą ?,tak facet moim zdaniem raczej nie powinien wyglądać i się zachowywać .Może się komuś wydawać dziwne co pisze i moje zdanie na ten temat ,skoro sam noszę rajstopy (piałem już dlaczego noszę),ale naprawdę daleko mi do tego typu ludzi jak np. madox ,a o tej części garderoby (rurki) u facetów mam takie zdanie a nie inne i raczej go nie zmienię, bo widzę kto to nosi.
Nie wiedząc czemu jak bym zobaczył faceta w szortach i rajstopach (nie miałem jeszcze okazji) to chyba nie wzbudził by już u mnie takich odczuć, chyba że dziwnie by się zachowywał .
Co do zachodu to dobrze wiemy że tam przyzwolenie jest praktycznie na wszystko.
Nie wiedząc czemu jak bym zobaczył faceta w szortach i rajstopach (nie miałem jeszcze okazji) to chyba nie wzbudził by już u mnie takich odczuć, chyba że dziwnie by się zachowywał .
Co do zachodu to dobrze wiemy że tam przyzwolenie jest praktycznie na wszystko.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Też nie widziałem na żywo, ale jak facet ma wydepilowane nogi to czym ma się różnić w wyglądzie facet w szortach bez rajstop od faceta w szortach w rajstopach matowych cielistych ? Ja chyba nie potrafię ocenić tego w 100 % obiektywnieconte pisze: Nie wiedząc czemu jak bym zobaczył faceta w szortach i rajstopach (nie miałem jeszcze okazji) to chyba nie wzbudził by już u mnie takich odczuć, chyba że dziwnie by się zachowywał .
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Kolejny, który powtarza mity.conte pisze:Co do zachodu to dobrze wiemy że tam przyzwolenie jest praktycznie na wszystko.
- macrofibiber
- Dyskutant
- Kontakt:
Tak zwana "Poprawność polityczna" ( czyli akceptacja ) w kraju, w którym mieszkam jest tylko powierzchowna . Wszędzie jest tak samo.
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Ditto!macrofibiber pisze:Tak zwana "Poprawność polityczna" ( czyli akceptacja ) w kraju, w którym mieszkam jest tylko powierzchowna . Wszędzie jest tak samo.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Doda to kontrowersyjny celebrytowy pustak. Nie rozumiem skąd ta fascynacja nią. Nawet cycki nie są jej. I każdego obraża.
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
To nie chodzi o podniecanie się ,tylko jak trendy w modzie jakie narzucają różni pseudo kreatorzy mody typu pajacyków itp. bo to właśnie pajacyków twierdzi że rajstopy są passe a np ktoś się temu przeciwstawi to jest to na plus. Choć to się według mnie zmienia weźmy chociaż calzedonie twarzami ich są Anna Lewandowska i Julia Roberts co nie oznacza że lubią chodzić w rajstopach i w nich chodzą.
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
te nie modne cieliste rajstopy fuuu :) http://wizaz.pl/Moda/doda-w-neonowej-sukience-wpadka
- Misiek72
- Stary wyga
Nie przejmowałbym się zbytnio co piszą portale o modzie. Dzisiaj tak jutro inaczej. Na dworze jest zimno i kobiety noszą rajstopy choćby z tego powodu.
W pełni zgadzam sie z artykułem. No ale ja jestem modowa papuga i ubieram to co modne.
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
A jeśli jakiś trendsetter, powiedzmy np. wspomniany wcześniej Jacyków, ogłosi na forach modowych czy innych fejsbukach, że od wiosny modne będą ortalionowe kufajki i filcowe berety z antenką to też będziesz tak ubrany po ulicy paradował?...Stas pisze:W pełni zgadzam sie z artykułem. No ale ja jestem modowa papuga i ubieram to co modne.
Przede wszystkim trzeba mieć własne zdanie i zdrowy rozsądek, a nie bezmyślnie podporządkowywać się jakimś durnym wymysłom różnej maści pożal się Boże "dyktatorów mody".
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Według mnie rajstopy są idealnie dobrane. Te kozaczki- nie wiem, jakoś mi nie pasują, ale wiadomo kwestia gustu
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Zgadzam się te rajstopy są dobrze dobrane, pasują do całości. Nie rozumiem tego piśmaka? A moda i tak przeminie i znowu rajtki będą w modzie.
Noszę rajtki bo lubię
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Moda, modą, ale i tak jakoś widzę mnóstwo młodych dziewczyn w rajstopach w różnych kolorach i grubościach i jakoś żadna nie widzi żeby były "passe" lub "niemodne".
Powiem więcej, coraz bardziej przeginają z tymi rajtkami, bo przy temp. - 5 potrafi jedna z drugą założyć rajtki 15-20 den, do tego krótka tunika lub spódniczka i cienkie trampeczki poniżej kostek.
Powiem więcej, coraz bardziej przeginają z tymi rajtkami, bo przy temp. - 5 potrafi jedna z drugą założyć rajtki 15-20 den, do tego krótka tunika lub spódniczka i cienkie trampeczki poniżej kostek.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
A tak na marginesie, w czym jest problem, że wg. "gwiazd" rajstopy/pończochy są niewskazane. Przecież (moim skromnym okiem) nogi w rajstopach wyglądają bardziej elegancko.