Facet w spódnicy

Dział w którym można podyskutować męskich spódnicach

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
roph
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Re: Facet w spódnicy

Post autor: roph » 02 wrz 2016, 09:33

To look idealny dla wieku pooniżej 12 lat. Wyglądasz na troszkę więcej
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 02 wrz 2016, 13:04

Owszem, zgadzam się w 100 % z przedmówcą, to nie jest w żadnym wypadku ubiór, który pasuje osobom powyżej 20 lat, a już w żadnym wypadku nie pasuje do twojej postury. :-/
Nie obraź się ale na tobie wygląda to śmiesznie. Wybieraj ciuchy bardziej pasujące do twojego wieku i postury.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
dusiek83
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: dusiek83 » 20 cze 2017, 10:49

A taka
Stav
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Stav » 20 cze 2017, 22:42

Witam
Ta spódnica w ogóle nie pasuje do tych rajstop. Popatrz trochę jak dziewczyny się ubierają.
Poza tym, to szczerze mówiąc, Twoja sylwetka nie pozwala na to abyś dobrze wyglądał w damskich rzeczach. Nie wychodź tak na ulicę bo będziesz zwracał na siebie niepotrzebną uwagę.
dusiek83
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: dusiek83 » 23 gru 2017, 10:04

Swiatecznie
Tak lepiej
Ostatnio zmieniony 23 gru 2017, 10:26 przez dusiek83, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 23 gru 2017, 10:09

Totalna porażka... :-/
Sorry Dusiek, ale nie przesadzasz trochę? Spódnica jeszcze ujdzie, bo wygląda jak ciut krótszy kilt, ale te białe zakolanówki a do tego te botki na szpilce to już przesada...
Już lepiej byś wyglądał w podkolanówkach w kratę i np. buty kowbojki na małym obcasie do tego, albo sztyblety.
Awatar użytkownika
Bizarek
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Bizarek » 25 gru 2017, 22:34

dusiek83 pisze:Swiatecznie
Tak lepiej
Komplecik dobrany. Jak masz gdzie w tym paradować to spoko; ale w przestrzeni publicznej może być przyjęty nietolerancyjnie.
Nie wszystko co jest gustowne i estetyczne jest tak odbierane przez tłumy. Najważniejsza jest jednak tolerancja najbliższego otoczenia a ztym bywa różnie. Nieraz zupełna tolerancja w domu i opory przed wypuszczenie człowieka w przestrzeń publiczną.
Pozdrawia, jeden z wielu, Hej!
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 25 gru 2017, 23:40

Stanowczo tak już lepiej, ale na przyszłość może nie edytuj poprzednich postów, ponieważ wprowadza to pewne zamieszanie w kolejności czytania ;-)
dusiek83
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: dusiek83 » 09 mar 2018, 09:56

Spodnica jest razem ze spodniami
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 09 mar 2018, 10:14

Wolę proste rozwiązanie a nie taki kombajn, ale też jest to jakieś rozwiązanie dla mniej odważnych (bardziej konserwatywnych).
Awatar użytkownika
Bizarek
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Bizarek » 09 mar 2018, 20:33

To jakieś dziwactwo chyba?
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Bizarku,

Post autor: byczunio » 11 mar 2018, 15:29

Taki wynalazek dla panienek co chciałyby rybki zjeść i je mieć. Niby ma spódniczkę, ale w spodniach czuje się bezpieczniej.
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 12 mar 2018, 22:00

Jak dla mnie patent bez sensu czy to u kobiet czy u mężczyzn.
Awatar użytkownika
roph
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: roph » 13 mar 2018, 08:42

nero pisze:Jak dla mnie patent bez sensu czy to u kobiet czy u mężczyzn.
Hmmm... Przecież cała moda jest w takim razie bez sensu! Do czego potrzebne są koronki, frędzelki, kokardki czy inne dodatki? Może komuś to się podoba i dobrze się w tym czuje? Wrzućcie na luz. :flaszka :gitara
Awatar użytkownika
Bizarek
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Bizarek » 13 mar 2018, 09:54

Nie o modę tutaj chodzi ale o tzw kompletność ubioru. Jak spodnie to po co spódniczka, chyba żeby zamaskować trochę obsceniczne portale. A jak spódniczka to po co spodnie , bo te chyba już niczego nie maskują. Podobnie moda telewizyjna na garnitury z młodszego brata w rozchłestanej koszuli bez muszki, krawata czy choćby apaszki co można usprawiedliwić u wokalistów którym opaska na szyi utrudniłaby operowanie głosem. Ubiór powinien czemuś służyć np. podkreśleniu sprawowanej funkcji ezemplum stroje liturgiczne, togi etc i nie stwarzać dysharmonii estetycznej i nie powinien być obsceniczny o czym się teraz zapomina, co widać powszechnie na ulicach. Ja widzę; jak spodnie to z surdutem a nie przykusa marynareczka a jak spódniczka to w obszerności i długości dobrana do postury noszącego a góra ubioru zależna od okoliczności.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 13 mar 2018, 12:20

To ja widzę pewne uzasadnienie dla takiego kombajnu. Spódniczka maskuje strefy erogenne, bo współczesne, elastomerowe spodnie potrafią się tak anatomicznie układać, że praktycznie niczego nie ukrywają. klasyczna spódniczka wymaga rajstop/pończoch i stosownego zachowania, by nie pokazać nic nieprzyzwoitego, a nogawki wszyte w spódniczkę są bardziej funkcjonalne (jak to spodnie, nie generują obawy o pokazanie za wiele) i wytrzymalsze niż rajstopy.
Awatar użytkownika
roph
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: roph » 14 mar 2018, 06:46

Bizarek pisze: Ubiór powinien czemuś służyć np. podkreśleniu sprawowanej funkcji ezemplum stroje liturgiczne, togi etc i nie stwarzać dysharmonii estetycznej i nie powinien być obsceniczny o czym się teraz zapomina, co widać powszechnie na ulicach. Ja widzę; jak spodnie to z surdutem a nie przykusa marynareczka a jak spódniczka to w obszerności i długości dobrana do postury noszącego a góra ubioru zależna od okoliczności.
To raczej o guście piszącego jest. Kiedyś ubiór był tylko okryciem dla zabezpieczenia przed warunkami atmosferycznymi. Ale to było za czasów pierwotnych. Ale już wtedy ludzie odczuwali potrzebę odmiany wizerunku wobec innych i stosowali tatuaże i ozdoby z kości czy metali. Wraz z rozwojem techniki i możliwości tkania i obróbki materiału, rozwinęło się to w trend nazywany teraz modą. A z modą jest jak ze sztuką, podoba się, jest obojętrna dla człowieka, lub nienawidzi się jej. Powtórzę się, ale doszukiwanie się sensu w modzie, to jakaś aberracja. Przecież wiele przypadków w historii mody powszechnie stosowanych było wręcz szkodliwe dla ludzi poddających się jej. W/g mnie to zwykła próżność ludzkiej natury, ale powszechna. Bizarek, jako dojrzały facet, ma dość staromodne podejście do mody i nie widzi sensu połączenia spodni ze spódniczką, ale to jest tylko kwestia estetyki. Praktycznego projektowania mody szukaj w strojach dla płetwonurków i spawaczy, a nie w uraniach ulicznych. A o gustach... "non est disputandum".
Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 08 sie 2018, 02:30

https://www.youtube.com/watch?v=BGTQ18oCgaU obejżyjcie sobie tutaj ten filmik na Youtubie. Tam w 1:52 maszeruje sobie chłopaczek w takiej długiej spódnicy która cholernie mnie się też podoba. napiszcie co o tym sądzicie.
lubie_rajstopy
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: lubie_rajstopy » 08 sie 2018, 15:58

DanielSz pisze:https://www.youtube.com/watch?v=BGTQ18oCgaU obejżyjcie sobie tutaj ten filmik na Youtubie. Tam w 1:52 maszeruje sobie chłopaczek w takiej długiej spódnicy która cholernie mnie się też podoba. napiszcie co o tym sądzicie.
Wydaje mi się, że to raczej nie chłopaczek lecz dziewczyna. Chociaż po sposobie chodu pewności na 100% mieć nie można ;-)
Awatar użytkownika
roph
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: roph » 09 sie 2018, 07:38

Bez wątpliwości chłopak. Co do spódnicy, to mi się nie podoba, ale "nosiciel" powinien zakładać to, co jemu się podoba i w czym mu jest wygodnie. A mi po prostu nie podobają się długie spódnice i suknie. Niezależnie kto je nosi. Wolę krótsze szorty, niż taką spódnicę.
Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 10 sie 2018, 03:02

Oczywiście że to chłopak wystarczy zwrócić uwagę na twarz i jeszcze biodra. To jest zdecydowanie chłopak.
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 11 sie 2018, 22:44

Nic nowego. Nie raz i nie dwa na Woodstocku widziało się chłopaków w spódniczkach, nikt z tego powodu afery nie robił.
Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 13 sie 2018, 00:27

Pamiętam wiele lat już temu oglądałem sobie w telewizji transmisję z LOVE PARADE z Berlina, i tam widziałem wielu chłopców w spódnicach. LUZ i tyle.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 27 sie 2018, 21:39

Chodzę po mieście w fajnej spódnicy, a jak wygodnie. Jutro może Kasior wrzuci zdjęcia, które mu wysłałem.

Edyta: Wrzuciłem w twoim temacie,zeby była ciągłość
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 28 sie 2018, 05:28

Musa - widzę że grono wielbicieli spódnic powiększa się na tym forum. Ja też tak jak Ty wychodzę do ludzi w rajstopach i spódniczce ,często w towarzystwie żony. Fotki chętnie pooglądam. Pozdrawiam :))
ODPOWIEDZ