ja tez nie lubie:)dino-xl pisze:ja golę się już dość długo i nie wyobrażam się zarośniętym .
Po prostu nie lubię zarostu:D
Golenie - Depilacja
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- Thorki
- Początkujący
- Kontakt:
- jojo
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Przecież nie wszyscy mają nogi obrośnięte jak niedźwiedź, więc skąd będą wiedzieć czy masz ogolone, czy nie masz bujnego zarostu z natury? Przecież chyba się po nogach nie głaskacie?jojo pisze:ja goliłem raz ale to dawno teraz juz niema czasu i w szkole WF nie chce zeby sie śmieli
W czasie transmisji z olimpiady widziałem jakiegoś czarnoskórego biegacza amerykańskiego, który podniósł ręce w geście zwyciezcy i przyznam, że mnie zemdliło na widok afro pod jego pachami. Panowie już powinni przyjąć do swojej wiedzy, że włosy nie zawsze są ozdobą, a panie co im się golenie mężczyzn nie podoba powinny sobie znajdować partnerów w ZOO.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Najlepsze są takie - http://farm2.static.flickr.com/1167/532 ... d925_o.jpg
A tu ciekawa reklama w temacie http://pl.youtube.com/watch?v=tKFYnJVUeQE
A tu ciekawa reklama w temacie http://pl.youtube.com/watch?v=tKFYnJVUeQE
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Z mojego punktu widzenie (grafika) to jest fotomontaż. Wyrażnie widać, że została dodana twarz mężczyzny do całej reszty. Oczywiście cała reszta reklamy też jest wymyślona bo nie ma takiej maszynki do golenia. Jeżeli ktoś chce to mogę jaki obrazek zmontować dla przykładu.
Co do maszynek to ja od pewnego czasu jestem posiadaczem właśnie Gilette Fusion i jestem bardzo zadowolony. jeszcze nie zmieniałem ostrza a mam ja od końca maja.
Co do maszynek to ja od pewnego czasu jestem posiadaczem właśnie Gilette Fusion i jestem bardzo zadowolony. jeszcze nie zmieniałem ostrza a mam ja od końca maja.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Ręce też są męskie.kasior pisze:Wyrażnie widać, że została dodana twarz mężczyzny do całej reszty.
Co do jakości maszynek, to współczesna technologia w metalurgii pozwala wytwarzać ostrza, które wytrzymywałyby 100letnią codzienną explowatację przez transa, tylko firmy by splajtowały produkując takie niezniszczalne maszynki.
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Witam,
Osobą które narzekają na ból przy depilacji depilatorem polecam coś innego od czego sam zacząłem - depilacje cukrem. Nigdzie tu na forum nie widziałem aby ktoś stosował więc opiszę pokrótce. Według opinii wielu pań na kobiecych forach depilacja cukrem jest dużo mniej bolesna od depilacji czy to woskiem czy depilatorem, niektóre wręcz twierdziły że niemal nic nie czuły przy odrywaniu masy cukrowej. W przypadku męskich włosków chyba nie jest tak łatwo bo są dużo gęstsze i mocniejsze - bezbolesne to nie było ale do z niesienia. W porównaniu z depilatorem wręcz przyjemne :) Przepisów na masę do depilacji jest dziesiątki, ja stosowałem ten: szklanka cukru i sok z połówki cytryny na małym ogniu gotować aż do koloru piwa. Po ostygnięciu (uwaga gorące!) dosyć gęstą masę ale wciąż plastyczną nakładać na nogi i odrywać ZGODNIE z kierunkiem rośnięcia włosków (czyli przeciwnie niż przy wosku). I tyle. Kluczem do sukcesu jest odpowiedni czas grzania masy aby odparowała cześć soku z cytryny i nastąpiła częściowa karmelizacja cukru - jeżeli będziemy grzać za długo to dostaniemy twardą nieplastyczna bryłę, za krótko i będziemy mieli syrop... Więc trzeba eksperymentować aby nabrać wprawy :)
Pozdrawiam, M.
Osobą które narzekają na ból przy depilacji depilatorem polecam coś innego od czego sam zacząłem - depilacje cukrem. Nigdzie tu na forum nie widziałem aby ktoś stosował więc opiszę pokrótce. Według opinii wielu pań na kobiecych forach depilacja cukrem jest dużo mniej bolesna od depilacji czy to woskiem czy depilatorem, niektóre wręcz twierdziły że niemal nic nie czuły przy odrywaniu masy cukrowej. W przypadku męskich włosków chyba nie jest tak łatwo bo są dużo gęstsze i mocniejsze - bezbolesne to nie było ale do z niesienia. W porównaniu z depilatorem wręcz przyjemne :) Przepisów na masę do depilacji jest dziesiątki, ja stosowałem ten: szklanka cukru i sok z połówki cytryny na małym ogniu gotować aż do koloru piwa. Po ostygnięciu (uwaga gorące!) dosyć gęstą masę ale wciąż plastyczną nakładać na nogi i odrywać ZGODNIE z kierunkiem rośnięcia włosków (czyli przeciwnie niż przy wosku). I tyle. Kluczem do sukcesu jest odpowiedni czas grzania masy aby odparowała cześć soku z cytryny i nastąpiła częściowa karmelizacja cukru - jeżeli będziemy grzać za długo to dostaniemy twardą nieplastyczna bryłę, za krótko i będziemy mieli syrop... Więc trzeba eksperymentować aby nabrać wprawy :)
Pozdrawiam, M.
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Krem do depilacji mie boli i jest o wiele skuteczniejszy po goleniu dość szybko odrastają włosy i odradzam. Ja nie depiliję włosów i nie golę nie przeszkadzają mi włosy jakie są na nogach (może dla tego że nie mam zbyt mocno owłosionych) jak chodzę w rajstopach a zawsze zakadam pod krutkie spodnie to mniej się żucają w oczy. Nie ukrywam tego bo i poco
Weź naucz się pisać.arek12345 pisze:Krem do depilacji mie boli i jest o wiele skuteczniejszy po goleniu dość szybko odrastają włosy i odradzam. (...)
Depilacja? To raczej dla bab. I w ogóle jak to idzie wytrzymać wyrywanie?
Jeśli Likera poprawiasz czyjąś pisownię, co robisz słusznie to nie rób sam błędów. Spytam cię krótko: co ma wziąć?
PS. Oryginalna pisownia w drugim ostrzeżeniu.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2008, 16:36 przez Likera, łącznie zmieniany 2 razy.