Nogi
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Się Rozkręca
Nogi
Co trzeba tobic by nasze nogi wygladaly lepiej pod rajstopami czy tez bez oprocz golenia ich jak wy dbacie o nogi?
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Re: Nogi
Przede wszystkim dobry balsam nawilżający, do tego pumeks na pięty i stwardniały naskórek na stopach. W zasadzie nic ci więcej nie potrzeba. Jak masz możliwości to po nabalsamowaniu nóg najlepiej albo założyć grubsze rajty, albo legginsy bawełniane. Wtedy lepiej skóra wchłonie balsam a nie zostanie on "wytarty" przez spodnie czy kołdrę ^_^
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Swędzenie jest oznaką podrażnienia skóry. To może być reakcja alergiczna na materiał (rzadkość) ale najpewniej to wynik podrażnienia przez włosy na nogach. Nigdy po goleniu nóg nie miałem uczucia swędzenia. Zawsze najgorzej było na udach, bo tam skóra jest chyba najdelikatniejsza.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
czyli jeśli dobrze czytam to będę miał z tym problem bo jeśli faktycznie jestem uczulony na ten materiał i w jakiś sposób mnie on podrażnia to niedobrze bardzo niedobrze, będę musiał się zorientować jak z tym walczyć bo po każdych jednych rajstopach mam takie dziwne uczucie nieważne czy to 8 den czy 800.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Przede wszystkim musisz mieć ogolone nogi, bo inaczej zawsze będziesz miał uczucie swędzenia na nogach po założeniu rajstop. Mnie np. zawsze swędzi jak mi już troszkę odrosną włoski, dlatego golę nogi dość regularnie.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Napisełem, że uczulenie to wyjątkowy przypadek. Tak jak pisze anipoki najpierw wydepiluj dobrze nogi i wtedy zobaczysz, że pewnie już nie będziesz miał problemów. Swędzenie to pierwsze przypomnienie o konieczności depilacji.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Gdyby to było uczulenie pojawiłaby się wysypka i nie przeszłoby do rana następnego dnia po zdjęciu rajstop. To jest typowy objaw wytargania za włoski rosnące pod rajstopami. Nogi trzeba wydepilować i uczucie swędzenia magicznie zniknie.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
dzięki za pomoc ale muszę wam powiedzieć że rzeczywistość jest trochę inna. Kupiłem rajstopki z mniejszą ilością lycry tzn nie świecą się (a takie kupowałem bo uwielbiam jak się błyszczą) i swędzenie ustało jest wszystko ok. mimo tego że nogi są niewydepilowane.