Chłopcy sprzeciwili się absurdalnemu....
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- macrofibiber
- Dyskutant
- Kontakt:
Chłopcy sprzeciwili się absurdalnemu....
Chłopcy sprzeciwili się absurdalnemu zakazowi. Przyszli na lekcję w spódniczkach
https://wiadomosci.wp.pl/chlopcy-sprzec ... 842177665a
Wysłane przez @updayPL
https://wiadomosci.wp.pl/chlopcy-sprzec ... 842177665a
Wysłane przez @updayPL
Bo lubię, Bo chcę. Bo jest mi w nich dobrze.
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Re: Chłopcy sprzeciwili się absurdalnemu....
No i sami widzicie, jak to wygląda. Artykuł bardzo przychylny tym chłopakom i ich "dziwacznemu" protestowi, a piszą że przyszli "przebrani" w spódniczki, czyli, w domyśle, dziwnie ubrani. Aż takie to dziwne, że piszą o tym na całym świecie.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Proponuję znaleźć sobie oryginalny angielski artykuł i przetłumaczyć, tam to jest napisane bardzo, ale to bardzo przychylnie. Wręcz porównane jest to do ubrania kiltów, tylko bardziej "dostosowanych" do panujących wtedy upałów, bo kilt jest z bardzo grubego materiału, a tu mieli bardziej zwiewne spódniczki.
Eh, żeby i u nas było wreszcie tak luzacko jak i u nich pod kątem ubioru, bo ja jak założę ulubione obcisłe rurki, to mnie żona strasznie op..... i psioczy, żebym więcej się tak nie ubierał, "bo to, bo tamto..." ;-(
Eh, żeby i u nas było wreszcie tak luzacko jak i u nich pod kątem ubioru, bo ja jak założę ulubione obcisłe rurki, to mnie żona strasznie op..... i psioczy, żebym więcej się tak nie ubierał, "bo to, bo tamto..." ;-(
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Nie narzekaj
Nie jest tak źle, jak wam się wydaje.
Czytałem ostatnio podobny artykuł o francuskich kierowcach autobusów, ale linku nie wkleiłem, bo był po niepolsku.
Dzisiaj mijają dwa tygodnie od mojego ostatniego przyjścia do pracy w spodniach. Jestem CODZIENNIE w spódnicy. Oczywiście szef się krzywo patrzy, ale to jego problem. Jutro zakładam spodnie, a potem zapominam o nich na 3 długie miesiące.
Czytałem ostatnio podobny artykuł o francuskich kierowcach autobusów, ale linku nie wkleiłem, bo był po niepolsku.
Dzisiaj mijają dwa tygodnie od mojego ostatniego przyjścia do pracy w spodniach. Jestem CODZIENNIE w spódnicy. Oczywiście szef się krzywo patrzy, ale to jego problem. Jutro zakładam spodnie, a potem zapominam o nich na 3 długie miesiące.
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Czytasz, widzę bez zrozumienia. Spróbuję ci wyjaśnić.anipoki pisze: Eh, żeby i u nas było wreszcie tak luzacko jak i u nich pod kątem ubioru, bo ja jak założę ulubione obcisłe rurki, to mnie żona strasznie op..... i psioczy, żebym więcej się tak nie ubierał, "bo to, bo tamto..." ;-(
Oni przyszli w spódniczkach bo TAM JEST ŚCISŁY DRESSCOD DO SZKOLNYCH UBRAŃ I NIE WOLNO IM ZAŁOŻYĆ SZORTÓW! Taki tam luzacki stosunek do ubioru. Tak więc nie wymyślaj bzdur! A ubierać kilty to możesz sobie kiedy chcesz i w co chcesz, choć nie wiem jak to zrobisz.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
ROPHU, to TY czytaj ze zrozumieniem i nie udawaj, żeś taki wszystkowiedzący.
Wiem doskonale o co chodziło w tym artykule, ale polskie media uwielbiają tego typu "kontrowersje" i wprost kochają pisać je tak, żeby ludzie się "zniesmaczyli". I nie wymyślam bzdur, tylko czytałem artykuły polskie oraz zagraniczne i ich brzmienie jest zupełnie odmienne od siebie, a w naszych np. nie podali reakcji nauczycieli na taki ubiór, a akurat to nauczyciele/nauczycielki są jak najbardziej za uczniami. Nie podano również takich informacji jak to, że spódniczki koledzy pożyczyli od koleżanek, że po całym "proteście" stwierdzili, że są one bardzo wygodne, nie wspomniano też, że nikt, ale to nikt się z nich nie wyśmiewał, że nikt nie miał żadnych problemów, itp.
Jak zwykle w polskiej pseudoprasie ktoś podchwycił temat z zagranicznego portalu i nie wgłębiając się w treść oryginału, postanowił napisać tylko suche fakty "Chłopcy w angielskiej szkole, na znak protestu przeciwko dresscode założyli spódniczki..." TYLE!
No bo po co mieszać ludziom w głowach, że tak można za obopólnym przyzwoleniem a nawet aprobatą i NIC SIĘ NIE DZIEJE!
Wiem doskonale o co chodziło w tym artykule, ale polskie media uwielbiają tego typu "kontrowersje" i wprost kochają pisać je tak, żeby ludzie się "zniesmaczyli". I nie wymyślam bzdur, tylko czytałem artykuły polskie oraz zagraniczne i ich brzmienie jest zupełnie odmienne od siebie, a w naszych np. nie podali reakcji nauczycieli na taki ubiór, a akurat to nauczyciele/nauczycielki są jak najbardziej za uczniami. Nie podano również takich informacji jak to, że spódniczki koledzy pożyczyli od koleżanek, że po całym "proteście" stwierdzili, że są one bardzo wygodne, nie wspomniano też, że nikt, ale to nikt się z nich nie wyśmiewał, że nikt nie miał żadnych problemów, itp.
Jak zwykle w polskiej pseudoprasie ktoś podchwycił temat z zagranicznego portalu i nie wgłębiając się w treść oryginału, postanowił napisać tylko suche fakty "Chłopcy w angielskiej szkole, na znak protestu przeciwko dresscode założyli spódniczki..." TYLE!
No bo po co mieszać ludziom w głowach, że tak można za obopólnym przyzwoleniem a nawet aprobatą i NIC SIĘ NIE DZIEJE!
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
To po pierwsze. A po drugie sprawa miała miejsce rok temu, wtedy to czytałem na zagranucznej stronie. WP stary kotlet odgrzała.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Zamiast pasjonować się osiągnięciami innych
lepiej sami byście założyli spódniczki i wyszli w nich do ludzi. Zapewniam Was, że to nie boli, jest za to bardzo przyjemne, szczególnie w letnie dni. Trochę mi jest przykro tak w pojedynkę szokować świat. Gdyby wyszło nas więcej na ulice ludzie szybciej by się przyzwyczaili i przestali traktować jak dziwaków.
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Oczywiście, byczuniu masz rację. Gdyby to było coraz bardziej powszechne to "opatrzyło" by się, a wtedy nikt nie zwracałby uwagi. Ale niestety takich odważnych jak TY jest mało, i ja do nich niestety nie należę. Ale może więcej się takich znajdzie.
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Widać ja jeszcze się nie nauczyłem. Może nie spotkałem dotąd na swojej drodze dobrego nauczyciela?