Nowa moda

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 31 lip 2008, 09:51

Znalazłem artykuł w necie o zmianach w męskiej modzie.

http://moda.gazeta.pl/moda/1,85536,5417 ... nice_.html

promują spódnice jako odrobina luzu dla mężczyzn. Jak takie części garderoby "przepchną" projektanci to i reszta jakoś się przy okazji ułoży. Tylko zdanie jakie wyczytałem o rajstopach "...rajstopy o grubościach ponad 40 den aby zakryć włosy na nogach..." jest mało fajne.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 31 lip 2008, 15:32

Dzisiaj, po 2-letniej przerwie wróciłem do chodzenia publicznie w spódnicy. Już zapomniałem jaka to frajda! Kilka osób, z którymi załatwiałem sprawy nie zauwazyło w czym jestem, do momentu, gdy im na to zwróciłem uwagę. Osoba (kobieta), która mnie do tego sprowokowała, była zawiedziona, że to wygląda tak niepozornie, "prawie jak spodenki". ale jak wiadomo "prawie" robi wielką różnicę. Temperatura spowodowała, że miałem gołe nogi.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 31 lip 2008, 22:51

byczunio, A jak siadasz na ławce to w męskim rozkroku czy po damsku - kolanka razem? :lol:
Ja jednak miałbym problem z pokazaniem się w spódnicy, szczególnie w swojej okolicy.
Jak na razie takowej nie posiadam, ale kierując się tym artykułem to kto wie?
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 31 lip 2008, 23:38

I tu mam pomysł na męskie spodenko spódniczkę. Może ktoś jeszcze pamięta jakies kilkanaście lat temu coś takiego dla kobiet. Można wypróbowac to w wersji męskiej.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 01 sie 2008, 13:00

Prawdę mówiąc generalnie nie mam nawyku siadania typowo po męsku, więc w spódnicy nie mam problemu z trzymaniem kolan razem. Niestety, jak się okazuje, nie zawsze to wystarczy i trzeba zakładać nogę na nogę.
dr.pantyhose pisze:I tu mam pomysł na męskie spodenko spódniczkę
Coś takiego moja teściowa kupiła mi parę lat temu w ciucholandzie, ale przeceniła moją smukłość i nigdy się w nie nie mieściłem. Nie wiem co się z nimi stało. Trochę przypominały spodnie od kajtogów do Ken-Do. Tylko że, tak na prawdę osoba nosząca to nie będzie miała tej przyjemności co przy noszeniu spódnicy a otoczenie bedzie zbulwersowane jak spódnicą, więc efekt wręcz ujemny.

Jak już jesteśmy w takiej tematyce, to mnie korci, by uszyć sobie (zamówić u krawca)
a) garnitur ze spódnicą
b) garnitur w kwiatki

PS. Czy ktoś wie, gdzie można kupić marynarkę z krótkimi rękawami?
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 01 sie 2008, 14:49

Marynarki z krótkimi rękawami mieli pracownicy ambasady na filmie "Kamienne tablice".
Gał tam między innymi nieżyjący już Krzysztof Chamiec. Akcja filmy rozgrywała się w 1956r.
w Indiach. Może trzeba zapytać dyplomatów z ciepłych krajów? :-D
Tomek
Radziu

Post autor: Radziu » 01 sie 2008, 18:56

byczunio pisze:...wygląda tak niepozornie, "prawie jak spodenki". ....
A co to za spódnica, że wygląda tak niepozornie :?: Masz może jakieś zdjęcie :?:
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 02 sie 2008, 13:33

zdjęcia (sprzed 3 lat) tej spódnicy mam w pracy więc po łykendzie je wrzucę, choć wolałbym mieć nowe. Spódnica jest zwykła, prosta (wąska), przed kolana, z paskiem, zapinana z przodu na suwak (jak spodnie, na "męską" stronę) z wpuszczanymi kieszeniami "na skos" i jedną naszytą, płaską na lewym bocznym szwie w połowie jej długości.

[ Dodano: 2008-08-04, 14:03 ]
Oto ono: Jak zrobię lepsze, to je podmienię
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 07 sie 2008, 21:49

Kurde "dodano" gdybym czegoś nie chciał tu napisać to bym nie zauważył, że coś dodałeś.

Co do spódnicy, to sorka, ale jakoś mi nie przypomina spodni.

A co do "nowej mody" w moim wydaniu, to np dziś byłem ubrany tak:

Obrazek

Jak widać nie miałem nic "rajstopowego" ale mimo wszystko jest to według mnie nowa moda ;-)
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 07 sie 2008, 22:02

Radziu nie każdemu pasuje takie ubranie. Ja bym chyba wyglądał jak parówka lub baleron w zaciasnym opakowaniu.
Radziu

Post autor: Radziu » 13 sie 2008, 21:10

dr.pantyhose, zgadzam się z Tobą, dlatego uważam, że każdy powinien się ubierać w to co jemu pasuje. Niestety niektóre kobiety o tym niewiedzą i potem oglądamy takie którym fałdy wylewają się z nad biodrówek.

[ Dodano: 2008-08-13, 21:09 ]
Kolejne przykłady "nowej mody" niestety znowu bez elementów rajstopowych - jakoś za ciepło jest :)

Obrazek Obrazek Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 14 sie 2008, 10:18

Radziu, ale pod te jasne rybaczki obowiazkowo musisz nosić stringi i to najlepiej koronkowe lub przynajmniej z jakimś ozdobnym motywem na "ogonku"
Radziu

Post autor: Radziu » 14 sie 2008, 13:42

byczunio, to już szczegół, ale faktem jest, że najgorzej wyglądają białe majtki pełne, bo widać je całkiem. Stringi najmniej widać, a wykończenie "na ogonku" przeważnie fajnie widać :lol: albo takie pełne z tyłem całym z koronki, też fajnie wyglądają ;-)
Awatar użytkownika
Stanislaw
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Stanislaw » 10 paź 2008, 18:00

Radziu, wyglądasz bardzo ładnie i gustownie.
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 24 wrz 2009, 22:52

Stanislaw pisze:Radziu, wyglądasz bardzo ładnie i gustownie.
Też popieram Stanisława.

Ja też lubie się ciuchami bawić i ubierać podobnie. założe sobie konto np. na fotosiku i też coś zapodam na forum.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 25 wrz 2009, 08:13

Żadnego konta nie musisz zakładać, wprost z forum masz wejście na fotosik. Zwróć uwagę na niewielki baner fotosika pod każdą ramką wpisywania odpowiedzi.
Obrazek
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 25 wrz 2009, 10:45

ok dzięki za podpowiedz.
Myślałem że potrzebne jest założenie konta.
Miej wyjebane a będzie ci dane
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 06 sty 2010, 17:20

w ramach odświeżenia. nowa moda to nowa moda, ale trzeba pamiętać żeby to było ze smakiem. nie każdemu wszystko będzie pasowało tak pod kątem koloru jak i długości. więc sporo doświadczeń i przed lustrzanych rewii mody doprowadzi nas do sukcesu.
Radziu

Post autor: Radziu » 24 maja 2010, 09:08

Byłem wczoraj na rowerze nad Wisłą i muszę przyznać, że stereotypy dotyczące męskiego ubioru są mocno zakorzenione w Polsce. Ludzie idący w grupach Tłumy oglądające poziom Wisły) zupełnie inaczej się zachowują. Nie miałem na sobie nawet nic rajstopowego, a jedynie króciutkie szorty i tzw bokserkę (jedno i grugie jest widoczne w poście z dnia 2008-08-13, 21:10). Byłem już tak przyzwyczajony, że taki ubiór nie wzbudza większej sensacji, że mocno się zdziwiłem reakcjami ludzi, pomimo że nie zwracałem na to uwagi, kilkakrotnie zauważyłem, że mnie obgadywano lub śmiano się, a nawet dwóch ludzi przyłapałem na tym jak mi robili zdjęcia. Tym ostatnim odwdzięczyłem się tym samym :lol:

Zupełnie inaczej tłumy zachowują się np we Włoszech, gdzie spędzam każde wakacje. Chodzę w tych szortach, nie mając przy sobie nawet roweru, a bokserkę noszę w odważniejszych kolorach.

W kwestii termicznej - jak wyjeżdżałem koło 17:00 było 23 stopnie i trochę słońca, więc skąpy ubiór umożliwiał chłodzenie ciała. Jak wracałem koło 22:30 było 16 stopni, trochę chłodno jak na taki ubiór, ale spokojnie można wytrzymać, ale byłem chyba jedynym rowerzystą, który o tej godzinie nie miał długich rękawów.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 26 maja 2010, 16:00

A może część osób w tych tłumach, to przyjezdni z okolicznych wiosek i dlatego takie reakcje ?
Radziu

Post autor: Radziu » 26 maja 2010, 16:35

Nie sądzę, bo w wawie ogólnie jest więcej ludzi z wiosek niż samej wawy.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 26 maja 2010, 19:42

A może oni dziwili się, ze Ty jesteś bez rajstop w taki chłód? :lol:
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 26 maja 2010, 21:47

papa_smerf pisze:A może oni dziwili się, ze Ty jesteś bez rajstop w taki chłód? :lol:
Dziwili się zanim się jeszcze zrobiło chłodno :-P
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 26 maja 2010, 22:09

Radziu - a niech się dziwią - ubieraj się tak jak lubisz, a jak się to komuś nie podoba to jest to jego problem, a nie twój :lol: . :-D ;-)
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Radziu

Post autor: Radziu » 26 maja 2010, 22:21

Tak też właśnie robię, chciałem się tylko z wami podzielić tym co zauważyłem :-)
ODPOWIEDZ