Męskie rajstopy.

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 26 lis 2014, 23:59

Czy nie macie wrażenia, że powoli mija moda na męskie rajstopy w sieci ? Nie pojawiają się nowe publikacje, co najwyżej odgrzewane są stare. Jedyne co to z nowości to na topie jest używanie całego ubrania jak kobieta, walka o trzecia płeć czy jej zmianę. Same rajstopy chyba już się wypaliły. Tak samo z megginsami.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 27 lis 2014, 05:54

Doktorku, pamiętaj, że w internecie Zawsze na topie są aktualne problemy, a nie stare. Temat rajstop męskich pewnie się jeszcze pojawi, jak znów coś/ktoś wypłynietak ubrany ^^
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 27 lis 2014, 19:50

Jak zimno to i pewnie męskie rajstopy chowamy pod spodniami ;-) No chyba ze te 100 den i więcej ...
Awatar użytkownika
Bizarek
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Bizarek » 28 lis 2014, 09:43

Może dlatego temat rajstop dla facetów, jako elementu mody kończy się, bo rajstopy dla panów weszły (albo prawie weszły) do użytku jako normalna standardowa częsć ubioru. Ja i wielu moich znajomych, nie zawsze zbyt tolerancyjnych, tak rajstopy postrzegają. Wynika to z tego, że wielu panów w moim wieku nosi pończochy albo rajstopy elastyczne ze względów zdrowotnych.
Z tych względów i wielu młodych facetów też powinna profilaktycznie nie stronić od tej wygodnej częsci ubioru. HEJ!
Pozdrawia, jeden z wielu, Hej!
twardyboro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: twardyboro » 24 mar 2015, 07:19

Witam.

Firma "Aries" wprowadziła nowy model rajstop dla mężczyzn:

http://www.aries.eu/pl/comfort/rajstopy/-1357.html

Od razu powiem że nie testowałem osobiście. Są też dostępne na allegro ale cena powala.

Pozdrawiam.
Naukowcy informują: logiczne myślenie nie boli ani nie jest szkodliwe dla zdrowia.
Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 24 mar 2015, 12:35

Fajne. Jak to rajstopy, ale dlaczego takie drogie ?!
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 24 mar 2015, 17:58

dostępne (albo raczej- niedostępne :) bo jest tylko 1 mały rozmiar w internecie) od lat.
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 25 mar 2015, 19:17

Damskie o tej grubości kosztują okolo 20zł, więc męskie faktycznie drogie, a do tego jeszcze koszty wysyłki, bo przecież tych rajstop w sklepie za rogiem nie kupisz.
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 28 mar 2015, 00:34

twardyboro pisze: Firma "Aries" wprowadziła nowy model rajstop dla mężczyzn:

No cóż, to na pewno fajne rajstopy, ale jesli mogę kupić w firmie Adrian rajstopy 60 den poniżej 10 zł to nie zamierzam przepłacać, a poza tym czarny kolor mi nie odpowiada.
Tak w ogóle ciekaw jestem kiedy producenci rajstop skumają że faceci noszą nie tylko czarne rajstopy, ale również ciemno brązowe, czy np. popielate, albo granatowe.
Jasiek
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 29 mar 2015, 18:12

Jasiek pisze:No cóż, to na pewno fajne rajstopy, ale jesli mogę kupić w firmie Adrian rajstopy 60 den poniżej 10 zł to nie zamierzam przepłacać,
bo nie nosiłeś nigdy Ariesów. To zupełnie inna bajka. Zbydowane zdrowotnie i masująco. Naprawdę warte swojej ceny, a kolor nie jest czarny. W pudełku są beżowe na zdjęciu.
Awatar użytkownika
Bizarek
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Bizarek » 30 mar 2015, 15:26

Jasiek pisze:
twardyboro pisze: Firma "Aries" wprowadziła nowy model rajstop dla mężczyzn:

No cóż, to na pewno fajne rajstopy, ale jesli mogę kupić w firmie Adrian rajstopy 60 den poniżej 10 zł to nie zamierzam przepłacać, a poza tym czarny kolor mi nie odpowiada.
.
Prawie we wszystkich sklepach ortopedycznych rajstopy I stopień ucisku (ok 20 mmHg) kosztują 51 zet. Występują w kolorach beżu i czarne.
Na Allegro w firmie Noemi-Bielizna rajstopy o analogocznych parametrach można kupić z 18 zet. Czarne są bez zarzutu natomiast beżowe miewają zbyt krótki stan (za płytkie majteczki) Pierwszy stopień ucisku i rozmiar 6 w sklepie ortopedycznym odpowiada drugiemu stopniowi w firmie Noemi w rozmiarze 5.
Koszt dostawy to chyba 13 zet jak pamiętam. HEJ ! (mówię tutaj o rajstopach damskich które ja sobie chwalę)
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 08 lip 2015, 15:43

Firma Adrian przypomina o swoich produktach dla mężczyzn na profilu facebook'owym. Fajnie, że nadal promuje i uświadamia społeczeństwo o takich rajstopach.

https://www.facebook.com/AdrianFabrykaRajstop?fref=nf
Awatar użytkownika
Bizarek
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Bizarek » 09 lip 2015, 13:20

Jakie społeczeństwo? Co najwyżej potencjalnych klientów którzy mogą przynieść kasę. A i tak oferta dla zwoleników (ludzi) lubiących nosić rajstopy jest niezbyt wielka. Potrzeby pań są reprezentowane jako tako ale troska o ludzi to taka sobie. HEJ!
witias1234
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: witias1234 » 10 lip 2015, 15:35

Ja w końcu nabyłem meskie Adrian te z paskami swietne są polecam tym którzy jeszcze nie mają ego produktu
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 15 lip 2015, 09:04

Wczoraj będąc w okolicy Łodzi, odwiedziłem fabrykę rajstop Adrian w miejscowości Zgierz. Pojechałem tam z przekonaniem, że przy fabryce z pewnością będzie sklep fabryczny z rajstopami. Szlaban akurat był otwarty więc pewnie wjechałem. Dodam, że miałem na sobie akurat czarne cienkie rajstopy Knittex Noa do czarnych spodenek, koszuli itd. Po wyjściu z auta zacząłem rozglądać się za jakimś szyldem, który wskazywał by na sklep. Podszedł do mnie portier obsługujący szlaban i powiedział, że ot tak nie wolno sobie wjeżdżać bo to teren zakładu. Przeprosiłem grzecznie i zapytałem gdzie jest sklep firmowy. Stwierdził, że nie ma ale wskazał drzwi do biura gdzie być może dostanę więcej informacji. W biurze jakiś pan poprosił panią z biura by zaprezentowała mi ofertę. Przy sekretariacie wystawione były na ekspozytorach rajstopy damskie głównie pończocho-podobne i ze wzorkami. Od samego początki pani ta zrobiła na mnie niesamowite wrażenie. Ja szary, zwykły klient no może niecodziennie spotykany, zapytałem o rajstopy ze wzorami tatuażu na boku damskie lub męskie. Pani Justyna (dostałem wizytówkę) z ogromnym zaangażowaniem pokazywała mi stare i nowe katalogi opisując rajstopy w nich zamieszczone, ich budowę, skład, wygląd i dokładnie notowała te, które mi się spodobały. Siedzieliśmy przy stoliku wertując strony i rozmawiając o różnych kolekcjach. W między czasie dowiedziałem się, że w "fazie beta" są cieliste rajstopy męskie z czarnym wzorem tribala na boku. Obecnie wysłane są do testerów w UK, gdzie znajduje się największy rynek zbytu dla polskich rajstop męskich z firmy Adrian. Na chwilę obecną raczej marne szanse są na to by dostali je klienci w Polsce do testowania. Jestem w kontakcie z panią Justyną więc jak coś będę wiedział to dam znać. Potem miła pani zaprosiła mnie do pokoju gdzie na półkach stały w opakowaniach różne damskie i męskie rajstopy. Te, które mogły by mi się spodobać, naciągała na rękę by je fachowo zaprezentować. Przyznam, że spodobało mi się chyba z 5 wzorów rajstop. Niestety nie mogłem ich kupić bo widocznie były to pojedyncze egzemplarze do prezentacji ale niedługo będę wiedział czy udało się tej pani znaleźć dla mnie takie do sprzedaży. Mój styl ubioru nie robił żadnego wrażenia czy wręcz zdzwienia bo gdzie jak gdzie ale w fabryce męskich rajstop mężczyzna w rajstopach wygląda naturalnie i oryginalnie. Raz tylko Pani Justyna zapytała jakiej firmy mam rajstopy na sobie gdy rozmawialiśmy o tatuażach na boku.
Z ciekawostek dowiedziałem się o raczej pesymistycznej informacji. Otóż na polskim rynku baaardzo dłuuugo jeszcze nie będzie męskich rajstop w sklepach ponieważ hurtownicy i sprzedawcy mają blokadę na taki produkt. Zapytani czy są zainteresowani takimi rajstopami zawstydzają się, nie wiedzą chyba co powiedzieć, nie chcą inwestować w produkt który będzie zajmował miejsce sprzedażowe w hurtowni/sklepie. Musi minąć pokolenie stereotypowców i konserwatystów by wybudzić polską odzież z tej stagnacji typowości i przewidywalności. Młodsze pokolenie widać że lubi eksperymentować z ciuchami, włosami itd. Pozostaje więc nam nadal zaopatrywać się w sklepach internetowych.
Tak więc jestem bardzo zadowolony z wizyty w jedynej w Polsce fabryce produkującej męskie rajstopy (Knittex nie robi już nic). Zaprosiłem Panią Justynę do odwiedzenia naszego forum oraz do dyskusji w wiadomej tematyce. Mam nadzieję, że niedługą ją tu spotkamy.
vp
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: vp » 15 lip 2015, 17:38

Uwaga, jeśli nie ma, to jest nisza ;) Może warto wykorzystać ?
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Re: Męskie rajstopy.

Post autor: MusicManiac » 06 lis 2016, 21:59

Nero tak myślę, że podpowiem w jednym zaprzyjaźnione sklepie może się skuszą i zamówią jakąś partie męskich rajstop, bo tam luźna babka sprzedaje :) tylko ogóle nie ma towaru od Adriana, ale może same megginsy zamówi na dobry początek.
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 06 lis 2016, 23:41

Dobry pomysł ale bez większej reklamy w kraju i promocji w tv ludzie nie przyzwyczają się do takich stylizacji.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 07 lis 2016, 06:16

Masz rację, ale moim zdaniem trzeba by zacząć od proponowanie pod spodnie na początek jako zamiennik kaleson. Generalnie to jak czasem czytałem opinie, o męskich rajstopach, że to dla gejów itp. To trochę tego nie rozumiem. Tak na dobrą sprawę rajstopy od getrow/legginsy czy od kaleson tylko dajmy na to tych termicznych to różnica jest taka, że są dłuższe o skarpetkę, a niektórzy robią z tego niewidomy jakie halo. Część tych maruderów zapewne sama nosi legginsy sportowe, a krytykuje rajsopy. Ja na chwilę obecną noszę tylko i wyłącznie męskie od Adriana i jestem z nich zadowolony.
twardyboro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: twardyboro » 07 lis 2016, 08:44

Witam.

Dokladnie tak jak 7days jest promowany jako następca drożdżówki tak samo rajstopy mozna promować jako następcę kalesonów.

Pozdrawiam.
Naukowcy informują: logiczne myślenie nie boli ani nie jest szkodliwe dla zdrowia.
eor
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: eor » 24 lis 2016, 09:43

Pewnie będą wygodniejsze, jako następca kaleson :)
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 06 gru 2016, 05:41

W ofercie Adriana pojawiły się nowe rajstopy, lecz nie można wejść w szczegóły, bo pojawia się błąd. Ceny też nie ma.
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 14 gru 2016, 13:53

Hej!
Na stronie sklepu Adriana pojawiły się już rajstopy o których wspominał MusicManiac- i do tego bonus- kilka nowych modeli :)
Ceny trochę słone, ale wzory fajne. Mi się podobają te w rowerki :)
A, i link: http://sklep.adrian-rajstopy.pl/sklep/m ... ection.php
Awatar użytkownika
michal-saa
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: michal-saa » 14 gru 2016, 16:52

Ciekawe skąd się biorą takie różnice cen w porównaniu z damskimi. 20 den mieskie za 17zl, gdzie damskie bardzo dobrej jakosci można kupić za polowe tej ceny. Za samo dodanie dziury na sprzęt tyle sobie cenią? Fajnie, że coś drga w temacie. Ale w tych cenach nikt tego nie kupi.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 14 gru 2016, 22:02

Nieźle dopakowali tych nowych wzorów, ale jak dla mnie brakuje zwykłych kryjących 40 den oraz rajstop oraz leginsów oddychających z termoregulacją. Posiadam legginsy z brubeck a czy jakoś tak i są świetne. W podobnych temperaturach jak jest delikatnie na plusie lub przebywam w ciepłym pomieszczeniu te getry dają radę, a w rajstopach bywa za ciepło....
ODPOWIEDZ