Również witam

Jesteś nowy?? Przywitaj się i napisz kilka słów o sobie.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
smnp

Również witam

Post autor: smnp » 07 lip 2008, 20:31

Witam wszystkich!

Cieszę się, że trafiłem na to forum. Od dłuższego czasu siedziałem na LAUFie, a tam brakowało mi Polaków i polskich realiów :) Najwyraźniej też wpisywałem złe zaklęcia w Google, gdyż tego forum mi nie potrafił znaleźć...

Nazywam się Piotr, jestem z Łodzi, obecnie studiuje w Kopenhadze. Rajstopy nosze od dawna, ale "na poważnie" od dwóch lat - tzn. na uczelnie, do pracy, na rower, itp. W zasadzie przez ostatnie dwa lata stały się one stałym elementem mojego ubioru - albo pod spodnie, albo z krótkimi spodenkami. Co prawda nie staram się z nimi afiszować (jeśli króŧkie spodenki, to rajstopy w kolorze dopasowanym do koloru skóry), ale też się jakoś zbytnio nie ukrywam.

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 07 lip 2008, 22:00

Pozdrówka - witaj wśród takich samych pozytywnie zakręconych :-)
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 07 lip 2008, 22:52

Witam także i od razu pytam jak to jest odbierane w kraju Andersena, oczywiście noszenie rajstop do krótkich spodni.
Wszak Dania to kraj ludzi wolnych.
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 08 lip 2008, 00:37

A co cię pchnęło do noszenia 2 lata temu ?
Witaj.
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 08 lip 2008, 15:07

smnp, witam łodzianina :)
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 08 lip 2008, 20:14

Cześć !
No właśnie, opowiedz nam jak noszenie rajstop przez mężczyzn jest odbierane w Danii.
Tomek
smnp

Post autor: smnp » 08 lip 2008, 23:35

Jak pisałem staram się nie rzucać zbytnio w oczy, ale sporo jednak chodzę w krótkich spodenkach i rajstopach i póki co nie zauważyłem by ktoś zwrócił na to uwagę. Nie mam na razie żadnych znajomych Duńczyków których bym mógł zapytać o zdanie na ten temat...

Wydaje mi się jednak, że Duńczycy są dość tolerancyjni, biorąc pod uwagę jak tutaj się młodzież ubiera - typowy ubiór chłopaka z końca liceum to spodnie z opuszczonym krokiem i obcisłymi nogawkami oraz błyszczący kolczyk w uchu :) Poza tym, dużo osób jeździ tu na rowerze w strojach sportowych - obcisłe spodenki, etc. - nikogo tutaj nie dziwi, że pójdziesz w takim stroju do sklepu na zakupy czy nawet posiedzieć na wykładzie. A rajstopy łatwo pod to podciągnąć.
A co cię pchnęło do noszenia 2 lata temu ?
Hmm... chyba po prostu doszedłem do wniosku, że chce je nosić. I powiedziałem o tym swojej dziewczynie.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 09 lip 2008, 00:07

Witam ciebie oficjalnie juz tutaj. Fajnie,ze zawitałeś do nas ;)
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 10 lip 2008, 10:59

smnp pisze:spodnie z opuszczonym krokiem i obcisłymi nogawkami
Witaj wśród swoich. Taka moda panowała wśród dziewczyn, gdy chodziłem do liceum. W wawie teraz też widziałem w takich spodniach kilka dziewczyn, ale chłopaka ani jednego. Ciekawe, że to co w cywilizowanych krajach jest noszone jako awangardowe ubranie męskie u nas jest noszone wyłącznie przez kobiety.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 17 lip 2008, 08:13

A ja takie spodnie na facecie widziałem na niejednym filmie o Ali Babie i 40 rozbójnikach.
ODPOWIEDZ