Dzień Męskiej Spódnicy
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
Dzień Męskiej Spódnicy
Wprawdzie do Dnia Męskiej Spódnicy 18 maja pozostało jeszcze trochę czasu, ale warto już dzisiaj zastanowć się nad miejscem (miejscami) parad spódnicowych oraz dniem. 18 maja w tym roku to akurat poniedziałek. W tej sytuacji czy spotkań spódnicowych w tym roku nie byłoby zręczniej planować już od soboty 16 maja.
W dużych miastach warto ustalić jakieś miejsca i przybliżoną godzinę aby "przypadkiem " była większa szansa spotkania się w liczniejszym gronie.
A może ktoś wymyśli jeszcze jakieś hasło patronujące tegorocznemu Dniu Męskiej Spódnicy. HEJ !
W dużych miastach warto ustalić jakieś miejsca i przybliżoną godzinę aby "przypadkiem " była większa szansa spotkania się w liczniejszym gronie.
A może ktoś wymyśli jeszcze jakieś hasło patronujące tegorocznemu Dniu Męskiej Spódnicy. HEJ !
Pozdrawia, jeden z wielu, Hej!
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
A czy ja mówię o święcie?kasior pisze:pokaż mi jakiś kalendarzyk z tym bo ja jakoś nie znajduję takiego święta ;)
Rozejrzyj się w sieci albo kup sobie antenę satelitarną bo nie zobaczysz.
Zerknij na stronę strikemastera ; http://strikemaster.blog.interia.pl/ albo na stronę asocjacji HEJ z Paryża; http://asso.i-hej.com/
Były rozbieżności co do daty tego dnia; ale aby uniknąć kolizji i utożsamiania z innym dniem ogłaszanym na 15 maja dość powszechnie przyjęto preferować dzień 18 maja jako Dzień Męskiej Spódnicy również w odróżnieniu od dnia spódnicy damskiej ogłaszanym w październiku. HEJ ! A kalendarzyk jak chcesz to sobie narysuj, może przyda się też dla innych.
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
Rozbieżności do daty Dnia Męskiej Spódnicy
W tym roku 15 maja przypada w niedzielę , 18 maja w środę. W sieci krąży chyba częściej data 15 maja jako Światowy Dzień Męskiej Spódnicy. Nie upierałbym się co do sztywnej daty a raczej bym proponował pierwszą sobotę albo niedzielę maja poczynając od 15 dnia tego miesiąca. A więc w tym roku 15 maja, ale jak ktoś chce to nie ma przeszkód aby kultywować Dekadę Męskiej Spódnicy od 15 do 25 maja. Może przyniosłoby to obfitszy plon w rekultywowaniu tej odwiecznej męskiej mody.kasior pisze:pokaż mi jakiś kalendarzyk z tym bo ja jakoś nie znajduję takiego święta ;)
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Re: Dzień Męskiej Spódnicy
Dzień Męskiej Spódnicy obchodzę codziennie. W tym roku udało mi się całą zimę przechodzić w spódnicy więc nie mam powodu by jakoś specjalnie spódnicowo obchodzić jakiś szczególny dzień roku
-
- Początkujący
- Kontakt:
Ja jestem za tym by ujednolicić datę Dnia Spódnicy. Od przyszłego roku w porozumieniu z innymi państwami proponuję by datą święta była pierwsza lub raczej druga niedziela maja z uwagi na zatrzesienie świąt na początku maja szczególnie w Polsce. Trzymajmy się niedzieli - to bardziej sprzyja swietowaniu. Szanujmy się nawzajem i nie piszmy głupot, że np. Dzień Spódnicy jest niepotrzebny. Najpierw pomyśleć a dopiero potem napisać. Nie na odwrót.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2016, 02:15 przez Sarong, łącznie zmieniany 1 raz.
Miej odwagę być mądrym (przysłowie łacińskie).
-
- Początkujący
- Kontakt:
Jeszcze coś. Nie liczmy, że nam szybko datę tego pięknego skąd inad święta szybko ujma w kalendarzach. Żyjemy obecnie w cywilizacji, która bezrozumnie postanowiła odciąć się od faktycznej tradycji ubioru męskiego i wmawia nam ustami wszelkich mediów, że to co nasze jest tradycyjnie damskie. Większych głupot w świetle jupiterow nie da się wypowiedzieć. Jednak to nasz dzień dzisiejszy - choć mi jest w to uwierzyć trudno. Nie dziwmy się zatem, że ludzie na widok faceta w spódnicy miewają niekiedy reakcje absurdalne do właściwych. Z tych powodów także Dnia Spódnicy nie ma w żadnych mainstreamowych kalendarzach.
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
Panie swój dzień spódnicy kultywują w październiku, nie ma przeszkód aby dzień spódnicy męskiej specjalnie wyróżnić w maju. Niedziela w połowie maja już jest na tyle ciepła, że można chodzić bez wierzchniego okrycia a więc i prezentować przynależną nam z urodzenia modę.byczunio pisze:Dzień Męskiej Spódnicy obchodzę codziennie. W tym roku udało mi się całą zimę przechodzić w spódnicy więc nie mam powodu by jakoś specjalnie spódnicowo obchodzić jakiś szczególny dzień roku
HEJ!
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
Wiodące w temacie Stowarzyszenie HEJ z Paryża preferuje dzień 15 maja. Warto się tego trzymać ale kultywować weekendy przypadające w dacie 15 maja lub najbliżej po 15 maja. Wcześniej zbyt wiele "dni państwowych" któreby zniwelowały męskie spódnice.Sarong pisze:Ja jestem za tym by ujednolicić datę Dnia Spódnicy. Od przyszłego roku w porozumieniu z innymi państwami proponuję by datą święta była pierwsza lub raczej druga niedziela maja z uwagi na zatrzesienie świąt na początku maja szczególnie w Polsce. Trzymajmy się niedzieli - to bardziej sprzyja swietowaniu. Szanujmy się nawzajem i nie piszmy głupot, że np. Dzień Spódnicy jest niepotrzebny. Najpierw pomyśleć a dopiero potem napisać. Nie na odwrót.
Gdyby ktoś z kolegów zechciał włączyć się w rozsyłanie mailowe plakacików w sprawie to służę plikiem ja albo Sarong który jest autorem. Moj adres przypominam; bizarek@interia.eu
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
zapodaj ten plakat tutaj, wrzucimy newsa na portal ;)
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
Zmniejszyłem plik, może wejdzie?kasior pisze:zapodaj ten plakat tutaj, wrzucimy newsa na portal ;)
Ale do rozsyłania potrzebny trochę dokładniejszy plik, Chętnym wyślę bezpośrednio.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Do rozsyłania e-mailem jakość jest wystarczająca, trochę słaba do druku. jednak ktoś powinien najpierw nieco popracować nad interpunkcją zamieszczonego tekstu.
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
Dawne to czasy gdy moje teksty poprawiała korektorka, wszystko co dobre jednak się kończy, a korektorka tekstów z tej sfery raczej nie będzie oglądać, wystarczy, że toleruje moje przebieranki. Ja też potrosze zatraciłem ostrość i precyzję języka, ale są ważniejsze sprawy na świecie.byczunio pisze: ktoś powinien najpierw nieco popracować nad interpunkcją zamieszczonego tekstu.
Tekst i cały plakacik robił inny kolega, moja była akceptacja, uznałem, że można puścić.
-
- Początkujący
- Kontakt:
Interpunkcja?
W moim mieście plakat jest już na wielu wystawach sklepowych i w japońskiej restauracji w centrum miasta w dużym formacie i w wysokiej jakości wydruku. Wszyscy go chwalą i nikt nie czepia się interpunkcji. Poza tym już nie ma czasu by cokolwiek poprawiać. Ja pomyślałem o plakacie i w całości go wykonałem. Moje miasto jest nim udekorowane od dwóch tygodni. Postarajcie się o to w swoich miastach i nie szukajcie niedoskonałości na siłę.
W moim mieście plakat jest już na wielu wystawach sklepowych i w japońskiej restauracji w centrum miasta w dużym formacie i w wysokiej jakości wydruku. Wszyscy go chwalą i nikt nie czepia się interpunkcji. Poza tym już nie ma czasu by cokolwiek poprawiać. Ja pomyślałem o plakacie i w całości go wykonałem. Moje miasto jest nim udekorowane od dwóch tygodni. Postarajcie się o to w swoich miastach i nie szukajcie niedoskonałości na siłę.
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
Gwoli informacji. Doniosły mi sąsiadki, że nie jestem jedynym człowiekiem na osiedlu (na Żoliborzu) chodzącym w spódnicy. Jest widywany jeszcze jeden jak robi zakupy w osiedlowym sklepie. Ja osobiście nie miałem okazji go spotkać. Gdyby tutaj trafił to miło by było poznać.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
Pierwsza niedziela po 15 maja w 2017r. to 21 maja. Jaki dzień na swięto męskiej spódnicy proponujecie w tym roku? Czas zacząć o tym więcej pisać w sieci, ale warto ujednolicić datę. Proponuję podobnie jak w ubiegłym roku wyznaczyć dzień pierwszej niedzieli po 15 maja tj. 21 maja (w 2017r.) Przy tej dacie nie upieram się, jest to tylko propozycja, proszę o wypowiedzi, potrzebny jest konsensus.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Ja taki dzień mam praktycznie codziennie. Nawet jak w pracy jestem w spodniach, to po południu wychodząc na zakupy lub z dzieckiem na spacer albo na rehabilitację zakładam spódnicę.
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
Idzie (biega) o propagowanie prawa i specjalną okazję do tego.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Jak propagujecie ten "dzień męskiej spódnicy" poza postem na tym forum? Ktokolwiek wie o takiej inicjatywie?
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
Jest trochę informacji w sieci i kolorowej prasie, ale trzeba zwiększyć, zagęscić temat i ty możesz się również do tego przyczynić pisząc anonse tu i tam jak i do domów sprzedaży z ciuszkami aby nie zapominały o zapotrzebowaniu na męskie spódnice.
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
Piszesz: "... propagujecie..." a nie "propagujemy"? Czyżbys na własne życzenie ustawiał się poza naszym kręgiem? Wyczuwam w Twojej wypowiedzi chęć dystansowania się od ludzi ceniących sobie wolnosć w wyborze ubioru?boggy pisze:Jak propagujecie ten "dzień męskiej spódnicy" poza postem na tym forum? Ktokolwiek wie o takiej inicjatywie?