sukienka
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Początkujący
- Kontakt:
Papo smerfie, temat się skończył? Musimy sobie uświadomić, że Polska jest bardzo szczególnym krajem, w sensie takim w którym na samym końcu lub też wcale występuje tolerancja wobec czegokolwiek co odstaje od przyjętego ogółu. To jest dobry kraj. Jednak kiedy zejdziemy chociażby na kwestię ubioru, wtedy po prostu wychodzi całe polskie zaprzaństwo, pokraczna bigoteria i 1000 bo nie 100 lat za murzynami.
Dla przykładu, Niemcy są krajem zupełnie innym. Ładnych parę lat temu, będąc młodym, wysokim zgrabnym chłopcem, chodziłem po Hamburgu mając na sobie białą sukienkę do połowy ud i czarne szpileczki. Ciekawe, co Ty na to, Papo Smerfie?:) I uwierzcie mi lub nie, ale nikt nie robił z tego sensacji, przeciwnie, bywało, że niektóre osoby, zwłaszcza panie, co prawda te bardziej dojrzałe z zainteresowaniem patrzyły na moje nogi.
Wszystko tak naprawdę rozbija się też o to, jaką masz sylwetkę, jak jesteś zbudowany, jakie masz nogi itd. Pozdrawiam wszystkich zwolenników mody unisex i nie tylko.
Dla przykładu, Niemcy są krajem zupełnie innym. Ładnych parę lat temu, będąc młodym, wysokim zgrabnym chłopcem, chodziłem po Hamburgu mając na sobie białą sukienkę do połowy ud i czarne szpileczki. Ciekawe, co Ty na to, Papo Smerfie?:) I uwierzcie mi lub nie, ale nikt nie robił z tego sensacji, przeciwnie, bywało, że niektóre osoby, zwłaszcza panie, co prawda te bardziej dojrzałe z zainteresowaniem patrzyły na moje nogi.
Wszystko tak naprawdę rozbija się też o to, jaką masz sylwetkę, jak jesteś zbudowany, jakie masz nogi itd. Pozdrawiam wszystkich zwolenników mody unisex i nie tylko.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
- DanielSz
- Dyskutant
- Kontakt:
Ktoś pisze o tym że zbiera się na kupienie jakiejś tam spódniczki czy sukienki. A ja właśnie zebrałem się na kupienie dużej sukni gotyckiej. W gotyku jest najlepiej bo wszystkie rzeczy są unisex nawet taka suknia jaką wam wkrótce pokażę.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2014, 09:32 przez DanielSz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Spódnicę zdecydowanie wolę, gdy mogę chodzić z gołymi nogami. Gdy trzeba je czymś okryć spódnica traci przewagę. Oczywiście, w spódnicy i rajstopach/pończochach jest wygodnie ale spodnie mają te zalety, że:
- założę do nich cokolwiek, nie wiem jak niepasującego, to i tak na nikim to nie zrobi wrażenia. Do spódnicy wszystko musi być dobrane idealnie, a na to nie zawsze mam czas;
- gdy idę z dzieckiem muszę być przygotowany na jego ekwilibrystykę (czasem jest nieprzewidywalny), a w spódnicy nie na wszystko mogę sobie i jemu pozwolić, bo może być nieprzyzwoicie;
- spodnie są cieplejsze, a pogoda (temperatura) ostatnio zmienna jest.
- założę do nich cokolwiek, nie wiem jak niepasującego, to i tak na nikim to nie zrobi wrażenia. Do spódnicy wszystko musi być dobrane idealnie, a na to nie zawsze mam czas;
- gdy idę z dzieckiem muszę być przygotowany na jego ekwilibrystykę (czasem jest nieprzewidywalny), a w spódnicy nie na wszystko mogę sobie i jemu pozwolić, bo może być nieprzyzwoicie;
- spodnie są cieplejsze, a pogoda (temperatura) ostatnio zmienna jest.
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Matthew
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Początkujący
- Kontakt:
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
Nazewnictwo; Od pewnego czasu gdy muszę włożyć spodnie mówię, że się przrbieram natomiast jak wskakuję w spódnicę to mówię, że się ubieram.
Otoczenie sąsiedzkie już tak przyzwyczaiłem do mojego zwykłegi ubioru, że jak zdarzy się sporadycznie, że jestem w mieszkaniu w portkach to spotyka to się z wyrazami zdziwienia i wytrzeszczania gałów.
Obswajanie sąsiadów trwało jednak kilka miesięcy.
A teraz a propos prezentacji spodnicy jako wyrazu dezaprobaty przemocy , gwałtów itp w dniou 1 maja. O ile wiem, z dobrze poinformowanego źródła to taka manifestacja była robiona przez grupkę redaktorów z GW jeszcze podczas zimnych dni kwietniowych. Żródło nie informowało mnie, że GW ma zamiar powtórki imprezy. A ponieważ żródło mocno i uporczywie, krytykuje moje upodobanie do chodzenia w spódnicy to nie mogę zapytać wprost czy mają zamiar powtórzyć imprezę i gdzie. Ma ktoś jakąś informację na ten temat?
Zresztą nie wiem czy chciałbym w tym uczestniczyć z obawy aby nie utożsamiano mnie z organizatorami tej imprezy. HEJ!
Otoczenie sąsiedzkie już tak przyzwyczaiłem do mojego zwykłegi ubioru, że jak zdarzy się sporadycznie, że jestem w mieszkaniu w portkach to spotyka to się z wyrazami zdziwienia i wytrzeszczania gałów.
Obswajanie sąsiadów trwało jednak kilka miesięcy.
A teraz a propos prezentacji spodnicy jako wyrazu dezaprobaty przemocy , gwałtów itp w dniou 1 maja. O ile wiem, z dobrze poinformowanego źródła to taka manifestacja była robiona przez grupkę redaktorów z GW jeszcze podczas zimnych dni kwietniowych. Żródło nie informowało mnie, że GW ma zamiar powtórki imprezy. A ponieważ żródło mocno i uporczywie, krytykuje moje upodobanie do chodzenia w spódnicy to nie mogę zapytać wprost czy mają zamiar powtórzyć imprezę i gdzie. Ma ktoś jakąś informację na ten temat?
Zresztą nie wiem czy chciałbym w tym uczestniczyć z obawy aby nie utożsamiano mnie z organizatorami tej imprezy. HEJ!
Pozdrawia, jeden z wielu, Hej!
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt: