Kolory rajstop

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 09 paź 2012, 23:03

No właśnie nigdzie nie mogę dostać takich niebieskich około 20 den, a gdy sprawdzam zachodnie portale to tam widzę że są dostępne.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 09 paź 2012, 23:20

Możesz się nie zgadzać Ja napisałem to co widzialem .
Z allegro nie kupuję ,bo pare razy była pomyłka towaru ,a nie będę sie bawił w odsyłania i reklamacje.
Na bazarze to nigdy nie kupuję odzieży,butów.Bazar to dla mnie miejce na zakupy warzyw ,owoców i nic wiecej. Kiedyś przy takim stoisku ze skarpetami ,rajtkami się zatrzymałem ,ale wybór był mizerny,żeby nie powiedzieć marny.
W sklepach takich jak Biedrona ,rajtki są właśnie w beżach i czarne.W carufurze to samo.
Sklepiki typu pasmanteria ,gdzie mają rajtki i inne tkaniny ,podobnie to wygląda.
W skl.z bielizna identycznie jest ..
Sprzedacy idą na łatwiznę .Biorą te kolory ,które im najszybciej schodzą.Liczy si e szybka sprzedaz i zysk-proste i prawdziwe .
big fish
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 10 paź 2012, 06:39

A ja mam z polskiego bazaru 20 DEN niebieskie. Tylko jeszcze ich nie rozpakowałem do dzisiaj. A co to za producent to nikt nie wie.
Z autopsji wiem, że wybór w zachodnich sklepach jest kiepski. Dokładnie tak jak w polskich supermarketach. Grube zimowe to jeszcze są kolorowe ale cienkie wcale.
W Polsce widziałem za to dużo butików pończoszniczych gdzie można kupić najróżniejsze rajstopy czy pończochy, a w UK prawie wcale ich nie ma. Duży wybór jest tylko w sklepach internetowych.
Nie narzekajcie więc
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 10 paź 2012, 09:44

DanielSz pisze:No właśnie nigdzie nie mogę dostać takich niebieskich około 20 den, a gdy sprawdzam zachodnie portale to tam widzę że są dostępne.
Ja mam niebieskie 20den z Gatty, kupione na wyprzedaży za 1zł.

A co do wyboru kolorów, to może na mazurach jest tak marnie, ale w Wawie, w większości sklepów, a przynajmniej w tych dużych, wybór kolorów jak w tęczy. W supermarketach raczej marnie.
polpon
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: polpon » 11 paź 2012, 11:34

W moim ulubionym sklepie koło WKD centrum nie ma z tym problemu.Jak facet czegoś nie ma u siebie to ma w magazynie ,albo sprowadza (kolory) .Choć ostatnio wepchnął mi (czytaj -napaliłem się ) cienkie , beżowe belindy ,niepuszczające oczek ... Po kilku dniach chce założyć a tu porażka -za małe :-(
normalny facet,choć ... ;-)... A po co drażnić muchy ...
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 11 paź 2012, 14:44

Miał ktoś rajstopy w kol.GRIGIO z Gatty?
Wygląda to,na obrazku, jak kol.perła .taka przybrudzona biel.
Może ktoś to potwierdzić?
big fish
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 12 paź 2012, 16:07

Dziś otrzymałem przesyłkę z firmy Adrian a w niej między innymi rajstopy 60 den w kolorze GRIGIO.
Można zobaczyć ten kolor na:
http://sklep.adrian-rajstopy.pl/tabela_ ... miarow.php

Jakkolwiek ten kolor mi bardzo odpowiada bo w ofercie alternatywnie były jedynie tylko 4 inne kolory to jakoś nie widzę w tym kolorze ani perły ani przybrudzonej bieli :-)
Jasiek
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 12 paź 2012, 17:31

No ,ale ja chyba pytałem o ten kolor rajstop z Gatty.
Ty mówisz o Adrianie,a to widać ,ze się różni od tego co można zobaczyć na stronie gatty.
Jak kupujesz od różnych producentów rajtki ,to przecież wiesz ,że kolory oprócz tych podstawowych jak np czarny biały ,różnią się.
Miałem kiedyś rajstopy koloru perła ,i ten kolor na stronie Gatty podobnie wygląda.
Tylko często sa róznice w tym co jest na obrazku,a tym w opakowaniu.Stąd pytałem o ten kolor,jeżeli ktoś taki miał/ma .
big fish
gerasil
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Fajne rajstopy

Post autor: gerasil » 14 paź 2012, 09:40

Fajne kolorowe rajstopy dobrze kryjące z firmy Pompea są dostępne w Auchman cena 5.99 - rajstopy grubość 50den - kupiłem różne kolory
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 02 lis 2013, 10:03

To może coś na ożywienie dyskusji ,bo aktywność spadła jak temp.za oknem.
Ostatnio coś tam pisałem o rajstopach z Biedronki ,że nie zdążyłem ich kupić .No i się pokazały znowu .Ale tak sie zastanawiałem nad nimi i przyszło mi do głowy że wybór kolorów to jest skąpy .Może i się czepiam i grymaszę ,ale 4 kolory to moim zdaniem słabiutko.
Przeglądałem na ceneo co mają w sklepach i powiem szczerze ,że jest lepiej ,tylko trochę.Tam sklepy mają tabelkę z kolorami ,ale gdy się zaznaczy rozmiar z danego modelu to się zaraz okaże ,ze z palety wszystkich kolorów jest raptem mniej niż połowa.
Podobnie jest i w sklepach tradycyjnych .byłem w sklepie i przegładałem rajtki lycrowe cieńsze .Wybór kolorów miedzy odcieniami beżów jest .Poza tym czarne i jakiś grafit.nic ponad to .Standardzik :-/ JA rozumiem że liczy się zysk i toco najszybciej można sprzedać ,takie jest prawo sprzedawcy.Tylko że sprzedawcy są leniwi i się im nie chce zaoferować coś więcej .
Powiem tak ,np we wspomnianej Biedronce jest duży wybór win.Jedne się na pewno sprzedają lepiej ,inne słabiej .Ale jest tego towaru do wyboru do koloru .
Dziwnie ten nasz rynek działa.
big fish
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 02 lis 2013, 12:59

Jak chcę kupić kolorowe rajstopy to zazwyczaj zamawiam ze sklepów internetowych producenta. Tak zamawiałem np. rajstopy microshine w sklepie Marilyn, w zwykłych sklepach stacjonarnych też nie jest tak żle - np. w Lidlu kupiłem czerwone grube legginsy, inna sprawa że popruły się na szwie... Tylko ja mam takiego pecha czy Lidl ma produkty do bani?
Z ciekawostek w Lidlu pojawiły się rajstopy 80 den, dwukolorowe (dwustronne ) - ktoś z was kupił?
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 02 lis 2013, 14:47

Widocznie nie tylko ja uważam, że cienkie kolorowe rajstopy są brzydkie. Z grubych to już w kolorach można bardziej przebierać, jest parę sklepów z naprawdę dobrym wyborem kolorów.
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 02 lis 2013, 15:15

Kolorowe rajstopy są po to aby ubrać się ciekawiej, pod kolor. Czarne i odcienie cielistego pasują do wszystkiego dlatego sprzedawcy idą na łatwiznę i tylko takie mają dostępne.

Czyli z waszych opowieści wynika, że w Polsce robi się to co w UK. Czarne i cieliste. Kilka kolorów grubych a jak chcesz coś więcej to tylko przez internet.
dr.eklektyczny
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 02 lis 2013, 17:27

To że kolorowych rajstop jest mniej w sklepach zwykłych ,nie musi znaczyć że nie chętnie byłyby kupowane. Jak ich nie ma w sklepach to trudno oczekiwać że ludzie bedą je kupowac .A tak jeszcze wróce do porównania z alkoholami .W sklepach w małych miastach bez problemu można kupić whysky ,czy jakiś koniak .a chetnych jest z pewnościa dużo mniej niż na wódkę,czy piwo Własciciel nie przejmuje się że zamroził gotówkę i ze ten towar szybko się nie sprzeda.Zupełnie inne myślenie niż w sklepach z rajtkami .
A rajtki cienkie kolorowe i tak z pewnością by miały zbyt ,mimo że Radziowi się nie podobaja.
big fish
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 03 lis 2013, 03:17

Jakoś nie widuje się kobiet w cienkich kolorowych pomimo że w niektórych sklepach można je kupić. W grubych kolorowych czasami się spotyka.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 03 lis 2013, 08:53

A ja widuję.Oczywiście ,jest ich tak mało ze są wyjątkami w ogromnej grupie kobiet ,ale trafia się jakis "rodzynek". Gdyby była większa dostępność kolorowych rajstop w zwykłych sklepach ,to czy więcej kobiet by je kupowała-tego nie wiem.Ale co by to przeszkadzało jak byłby większy wybór na półce dla klientek/klientów?
Nic mnie tak nie wkurza jak niepełna oferta sklepu.Przypominaja mi się czasy tamtego systemu ,gdy był ciągły brak towaru Taka dygresja ,jak przychodzę do sklepu i są np .dwa rodzaje kawy ,i to te których nie pijam ,to trace czas ,bo muszę isc do innego sklepu .
big fish
zirkPH
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: zirkPH » 04 lis 2013, 20:45

Ja niestety też rzadko widuje kolorowe rajstopy na ulicach. Mimo wszystko czarne także bardzo mi się podobają zwłaszcza pół kryjące lub kryjące.

Co do kolorów moich rajstop to też się przy okazji wypowiem. Na ogół noszę oczywiście czarne mniej lub bardziej kryjące (ogólnie lubię kryjące rajstopy) ale uwielbiam także swoje popielate rajstopy bawełniane naprawdę świetne. Gdy robi się ciepło noszę cienkie cieliste. Mam też białe (40 DEN pół kryjące) i kremowe bawełniane. Następnym razem jak będę u Adriana zakupy robił to zapoluje na zielone i niebieskie zobaczymy jak te będą wyglądać.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 03 wrz 2014, 23:49

W zeszłym tygodniu kupilem rajtki w kolorze ciemny fiolet.Rajstopy sa z mikrof.40den.
Bardzo fajny kolor .Coraz częściej mnie nachodzi kupowanie kolorowych rajstop,bo te "zwykłe"kolory już mi się opatrzyły.
big fish
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 04 wrz 2014, 00:28

Też lubię kolory. Fioletowe też miałem. Trzeba jednak przyznać, że to odważny kolor jak dla faceta, szczególnie jeżeli chodzi o rajstopy.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 04 wrz 2014, 01:09

Eeeee,bez przesady.Odaważnym to bym nazwał różowy kolor.Albo jakiś lila róż czy jakieś jasne turkusy,żółte odcienie.,to takZresztą takich kobiecych pastelowych jest bardzo dużo,i o nich nie myślę.Myślałem o takich kolorach jak :jeans,bordo,oliwka ,niebieski.Ten filolet to z tych ciemnych wybrałem.
big fish
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 04 wrz 2014, 01:11

Różowy tym bardziej. Pokaż jaki masz odcień tego fioletu i co do tego dobierasz.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 04 wrz 2014, 01:17

Jak to mam Ci pokazać ? :lol:
A co do niego dobieram?Raczej ubieram na nie ...spodnie.
big fish
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 04 wrz 2014, 01:27

Jak zakładasz na to spodnie, to jakie znaczenie ma kolor? Równie dobrze możesz założyć różowe, lub w motywy kwiatowe.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 04 wrz 2014, 15:34

Masz rację ,i jej nie masz.
Owszem teoretycznie nie ma znaczenia kolor rajstop pod spodniami,bo nikt tego nie widzi.Ale tak samo jest z majtkami ,tez ich nikt postronny nie widzi.
A jednak każdy ma swój gust i wybiera sobie kolor gatek albo czy maja to być slipy czy bokserki.
Ja np.nigdy czarnych ,białych i w jakiś pstrych kolorkach slipek nie kupuję .NIkt przecież tego prawie nie widzi czyli niby nie ma znaczenia,bo mógłbym różowe nosić.Ale to nie mój gust.Podobnie jest ze skarpetami.Przeciez ich też niemal nie widać .A wybieram kolor ,który mi pasuje -bęż,granat,ecri,siwe,szare;czarnych ,białych i pstrych nie kupuję ,nie podobaja mi się te kolory.To mój gust,mój indywidualny wybór i nie ma znaczenia ,ze ludzie tej części garderoby nie widzą.
I dlatego kolor w pewnym sensie daje mi lepsze samopoczucie mówiąc skrótowo.
big fish
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 04 wrz 2014, 19:21

big fish pisze:...Podobnie jest ze skarpetami.Przeciez ich też niemal nie widać .A wybieram kolor ,który mi pasuje -bęż,granat,ecri,siwe,szare;czarnych ,białych i pstrych nie kupuję ,nie podobaja mi się te kolory...
Ok, a jak się mają do tego fioletowe rajstopy?
ODPOWIEDZ