Rajstopy od Adriana
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Rajstopy od Adriana
Witam
Wyczekiwana paczka dotarła wczoraj. Zamówiłem łączne 8 par dostałem jeszcze gratis 15 DEN String. Zamówione rajstopy to 2 X Elegance 20 DEN opal rozmiar 4 3 X Libra nero rozmiar 4 do tego Libra opal i Xantia 40 DEN nero i biały. Jak wrażenia. Na początku było świetnie ale im dłużej się im przyglądałem tym było gorzej. Rajstopy, jakie odpakowałem to puki, co Xantia nero i Libra nero. Libra są bardzo ciasne (podobnie jak Xantia, ale nieco bardziej) i bardzo mi się to spodobało. Z wyglądu Xantia są ładniejsze mniej błyszczące i bardziej kryjące (a lubię takie) choć są cieńsze o 20 DEN.
A teraz poprzelewamy trochę żale. Xantia zrobiła na mnie świetne wrażenie, ale czar prysł, gdy już po pierwszym noszeniu zobaczyłem dziurkę w okolicy klina. Co gorsza dziurka się rozszerza a do góry od niej poszła "drabinka". Jeśli tego nie zaszyje rajstopy najpewniej podrą się szybciej niż je kupiłem. Z Libra jest lepiej, ale także już po pierwszym noszeniu widać rozciągnięcia w okolicy klina. Mam nadzieje tylko, że nie powstaną tam takie dziurki, bo tak na dobrą sprawę kasa poszła w błoto a ja podniosę swoje umiejętności operowania igłą (zawsze trzeba dostrzegać plusy). Innych par jeszcze nie rozpakowałem, więc nie wiem czy to wada akurat tej pary czy produktu. A może po prostu miałem pecha ... nie wiem. Na razie się jeszcze nie zraziłem do marki zobaczymy.
Ps. Xantia nero była na marginesie opakowana inaczej bardziej jak tanie rajstopy owinięte na kartoniku a nie w kartonowej kopercie i folii. Może z stąd to uszkodzenie.
Ps 2. Rajstopy męskie Lida 100 DEN mam już od dwóch lat i do dziś noszę pierwszą zakupioną parę. Rajstopy jakby nie chciały się podrzeć, co cieszy, ale nie są już tak wygodne jak damskie. Ah nie można widać mieć wszystkiego.
Wyczekiwana paczka dotarła wczoraj. Zamówiłem łączne 8 par dostałem jeszcze gratis 15 DEN String. Zamówione rajstopy to 2 X Elegance 20 DEN opal rozmiar 4 3 X Libra nero rozmiar 4 do tego Libra opal i Xantia 40 DEN nero i biały. Jak wrażenia. Na początku było świetnie ale im dłużej się im przyglądałem tym było gorzej. Rajstopy, jakie odpakowałem to puki, co Xantia nero i Libra nero. Libra są bardzo ciasne (podobnie jak Xantia, ale nieco bardziej) i bardzo mi się to spodobało. Z wyglądu Xantia są ładniejsze mniej błyszczące i bardziej kryjące (a lubię takie) choć są cieńsze o 20 DEN.
A teraz poprzelewamy trochę żale. Xantia zrobiła na mnie świetne wrażenie, ale czar prysł, gdy już po pierwszym noszeniu zobaczyłem dziurkę w okolicy klina. Co gorsza dziurka się rozszerza a do góry od niej poszła "drabinka". Jeśli tego nie zaszyje rajstopy najpewniej podrą się szybciej niż je kupiłem. Z Libra jest lepiej, ale także już po pierwszym noszeniu widać rozciągnięcia w okolicy klina. Mam nadzieje tylko, że nie powstaną tam takie dziurki, bo tak na dobrą sprawę kasa poszła w błoto a ja podniosę swoje umiejętności operowania igłą (zawsze trzeba dostrzegać plusy). Innych par jeszcze nie rozpakowałem, więc nie wiem czy to wada akurat tej pary czy produktu. A może po prostu miałem pecha ... nie wiem. Na razie się jeszcze nie zraziłem do marki zobaczymy.
Ps. Xantia nero była na marginesie opakowana inaczej bardziej jak tanie rajstopy owinięte na kartoniku a nie w kartonowej kopercie i folii. Może z stąd to uszkodzenie.
Ps 2. Rajstopy męskie Lida 100 DEN mam już od dwóch lat i do dziś noszę pierwszą zakupioną parę. Rajstopy jakby nie chciały się podrzeć, co cieszy, ale nie są już tak wygodne jak damskie. Ah nie można widać mieć wszystkiego.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Ja na chwilę obecną jestem zadowolony z rajstop męskich od Adriana, ale mam wrażenie, że te squares(głównie ten model) i stripes są za długie. Niby kupiłem rozmiar M ale przy gładkich czy gratingach nie odczuwam tego że są za długie.
Jednak i tak uważam, że rajstopy tej firmy są bardzo dobre. nie są ciasne itp. A i do przesyłki dostałem chyba dwa gratisy z czego w sumie jeden przydał się żonie, bo drugi to był chyba rozmiar 5...
pozdrawiam.
Jednak i tak uważam, że rajstopy tej firmy są bardzo dobre. nie są ciasne itp. A i do przesyłki dostałem chyba dwa gratisy z czego w sumie jeden przydał się żonie, bo drugi to był chyba rozmiar 5...
pozdrawiam.
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Adrian uzupełnił swoją kolekcję o nowe wzory i troszkę obniżył ceny. Tym samym znowu wyprzedził konkurencję. Zakupiłem u Adriana wszystkie modele męskie również te z nowej kolekcji i jestem zadowolony. Rajstopy w romby zakupiłem jako pierwsze były lux - miękkie, kryjące i wytrzymałe - po dwóch sezonach się zużyły głównie ze względu na rozciągniętą gumkę w pasie. Teraz użytkuję Moro - grubsze i sztywniejsze. Czuje się ich elastyczność na nogach. Są pierwsza klasa. Legginsy 20 den są bardzo delikatne - powinny być dużo tańsze.
leonardo
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Mariusz
Czy zamierzasz kupować męskie czy damskie rajstopy? Ja zakupiłem już wszystkie modele męskie i mogę o nich wyrazić opinie. Z Knittexa zakupiłem grafitowe Active.
Jednocześnie popieram wpis Papy_smerfa z grudnia 2013 dotyczący kosztów wysyłki z Kmittexa. I tak jak Papa uważam, że rajstopy Active są dużo grubsze niż 60 den.
Czy zamierzasz kupować męskie czy damskie rajstopy? Ja zakupiłem już wszystkie modele męskie i mogę o nich wyrazić opinie. Z Knittexa zakupiłem grafitowe Active.
Jednocześnie popieram wpis Papy_smerfa z grudnia 2013 dotyczący kosztów wysyłki z Kmittexa. I tak jak Papa uważam, że rajstopy Active są dużo grubsze niż 60 den.
leonardo
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Ja z 20 od Adriana nosiłem tylko legginsy. Kupiłem damskie i męskie ale jedne i drugie szybko się zużyły. Produkty są pierwsza klasa to ja nie zachowuję zasad ostrożności. Kupiłem jak kosztowały ok. 17 zł, później zakupiłem damskie z wyprzedaży po ok. 5 zł. Obecnie już nie chodzę w 20. Noszę legginsy 40 den z hurtowni Rajpol i legginsy Capri. 40 są mniej podatne na uszkodzenia.
leonardo
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Na bardzo ciekawym blogu, który od dawna obserwuje pojawił sie właśnie test męskich rajstop Adriana, niestety dośc negatywny.
http://kolorowenogi.pl/znak-czasu/
http://kolorowenogi.pl/znak-czasu/
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Blog dość ciekawy, miło poczytać i pooglądać fotki, ale co do ichniego testu męskich rajstop moro firmy Adrian to jestem zupełnie odmiennego zdania.
Ten ich "test" jest tendencyjny, zmierzający w złym kierunku. Począwszy już od stwierdzenia:
"Na szczęście udało się znaleźć Modela: 190 cm, 98 kg".
Czy typowy krajowy nosiciel rajstop jest takiego wzrostu? Czy trudno by im było znaleźć do takiego "testu" kogoś o średnim wzroście np. 170 cm?
Mam takie rajstopy od blisko roku i jestem z nich bardzo zadowolony.
Pisałem tu o nich że kupiłem je aby skompletować sobie strój moro, łącznie z tshirtem moro i krótkimi spodniami moro do wyjazdów na ryby. Niebawem wkleję fotkę z tym ubraniem. Jeśli gdzieś mnie uciskają, to na pewno nie w pachwinach i traktuję to jako miły ucisk typowy dla rajstop.
Poza tym jak zwykle w takim przypadku na początku komentarzy, komentarz typu:
" facet w rajstopach nie wygląda ani seksownie ani pociągająco a wręcz śmiesznie".
No cóż, moim zdaniem NIE MUSI wyglądać seksownie. Nosi to co lubi, a jak się komuś to nie podoba to niech się zajmie swoimi sprawami.
Ten ich "test" jest tendencyjny, zmierzający w złym kierunku. Począwszy już od stwierdzenia:
"Na szczęście udało się znaleźć Modela: 190 cm, 98 kg".
Czy typowy krajowy nosiciel rajstop jest takiego wzrostu? Czy trudno by im było znaleźć do takiego "testu" kogoś o średnim wzroście np. 170 cm?
Mam takie rajstopy od blisko roku i jestem z nich bardzo zadowolony.
Pisałem tu o nich że kupiłem je aby skompletować sobie strój moro, łącznie z tshirtem moro i krótkimi spodniami moro do wyjazdów na ryby. Niebawem wkleję fotkę z tym ubraniem. Jeśli gdzieś mnie uciskają, to na pewno nie w pachwinach i traktuję to jako miły ucisk typowy dla rajstop.
Poza tym jak zwykle w takim przypadku na początku komentarzy, komentarz typu:
" facet w rajstopach nie wygląda ani seksownie ani pociągająco a wręcz śmiesznie".
No cóż, moim zdaniem NIE MUSI wyglądać seksownie. Nosi to co lubi, a jak się komuś to nie podoba to niech się zajmie swoimi sprawami.
Jasiek
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Mam podobne zdanie jak Jasiek. Kupując od Adriana rozmiar 3, bo taki noszę, nie stwierdzam aby były za małe lub upijały. Już wcześniej gdzieś pisałem, że są one bardziej elastyczne od innych męskich rajstop z firmy Adrian i bardziej stawiam na 100 den iż 60. Jasiek bardzo fajnie to sformułował "miły ucisk typowy dla rajstop". Co do łączeń kolorów to są one kosmate, ale może w założeniach projektanta takie miły być. Według mnie nadają rajstopom inny, odmienny, niestandardowy charakter /rajstopy 3D/. W moro pomykam już dwa lata i jestem zadowolony. Komu się nie odpowiadają i z zakupów u Adriana nie jest zadowolony zawsze towar może odsprzedać na Allegro. Ja tak wytestowałem wszystkie prezentowane męskie rajstopy. Poniosłem niewielkie straty finansowe, ale sam wyrobiłem sobie opinię o towarze i nie sugeruję się opiniami innych.
leonardo
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Obiecana już dawno temu fotka zrobiona w czasie gdy łowiłem ryby.
Po prostu ubranie moro, a w nim rajstopy moro firmy Adrian.
Łowiłem na rzece. A ta rzeka to Odra.
http://images65.fotosik.pl/842/e28c9009e26bdccegen.jpg
Chyba pokuszę się o to aby skrócić nieco nogawki w tych spodniach.
Po prostu ubranie moro, a w nim rajstopy moro firmy Adrian.
Łowiłem na rzece. A ta rzeka to Odra.
http://images65.fotosik.pl/842/e28c9009e26bdccegen.jpg
Chyba pokuszę się o to aby skrócić nieco nogawki w tych spodniach.
Jasiek
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt: