A jednak w odwrocie...

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

A jednak w odwrocie...

Post autor: papa_smerf » 24 maja 2013, 22:19

Firma, na którą się wiele razy powoływałem i stawiałem za wzór czyli czeski Aries zaprzestał produkcji męskich rajstop, także tych profilaktycznych. Przyczyna nie jest znana i polscy dystrybutorzy są również zdziwieni.

Rajstopy Aries aviceum 70 to jeden z najbardziej udanych wyrobów. Ostatnie sztuki jeszcze gdzieniegdzie mozna dostać i więcej nie będzie. Nie były tanie, ale ich jakość i korzysć zdrowotną jaką niosły niwelowaly cenę.
Obrazek
Jeśli komuś oprócz mnie zależy na tym, by ten produkt jeszcze ujrzał światło dzienne proszę o napisanie monitu do producenta
http://www.aries.eu/pl/kontakt.html

Ja ostatnio nosiłem te rajstopy praktycznie przez 3/4 roku. Specyfika dzianiny i cząstek srebra powodowała, ze nawet przy temp. powyżej 20 stopni spokojnie je można było nosić. Zdrowotnie wybitnie zmniejszały ból nóg, obrzęki i przeciwdziałały żylakom.

Jeśli taki sztandarowy produkt znika, to znaczy, ze nasza działalność na tym forum nie przynosi żadnych efektów.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 28 maja 2013, 22:30

A może wręcz jest tak, że przeczytali to forum i dlatego zrezygnowali z dalszej produkcji?
prezes22
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: prezes22 » 31 maja 2013, 22:52

Te rajstopy miałem sobie kupić już jakiś czas temu, ale odkładałem to i zamiast nich kupiłem wtedy inne - od Adriana i Knittexu. W sumie pod wpływem tego wątku zamówiłem jeszcze w jednym ze sklepów internetowych te właśnie rajstopy. Dzisiaj przyszła paczka - po pięciu minutach od założenia zacząłem żałować, że nie kupiłem ich wcześniej - naprawdę są świetne. Może Adrian albo Knittex podjęliby temat produkcji takich rajstop profilaktycznych :?:
prezes22
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: prezes22 » 30 sty 2014, 00:10

Wygląda na to, że rajstopy Medico 70 DEN jednak wróciły do produkcji i sprzedaży: Goldwear Support 70 :respekt
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 30 sty 2014, 14:14

prezes22- one tam były cały czas, i cały czas jest niepełna rozmiarówka (czarne).
Jednie na czeskiej wersji strony dostaniesz co chcesz...
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 30 sty 2014, 17:12

Strasznie drogie. I ten zażenowany jegomość na pudełku :lol:
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 30 sty 2014, 20:32

Nie opierajcie się na stronie polskiego dystrybutora. Rajstopy Aries można kupić w polskich sklepach z odzieżą medyczną i to nawet nieraz taniej.

http://dlapacjenta.pl/sklep/product_inf ... ts_id/4203
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 30 sty 2014, 22:45

Ja, niestety, noszę 140 den (I klasa ucisku). Są o połowę droższe. I preferuję pończochy.
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 02 lut 2014, 20:45

Czemu niestety? Po prostu każdy z nas nosi takie rajstopy jakie w danym dniu najbardziej mu odpowiadają, albo takie jakie w przypadku np. żylaków są odpowiednie na tą okoliczność.
Jasiek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 03 lut 2014, 09:36

Niestety, bo wolę cieńsze. Niestety, bo czasem przydałoby się założyć cieplejsze. Niestety, bo są dostępne tylko dwa kolory: beżowy i czarny. Niestety, bo się ciężko zakładają. Niestety, bo są tkane w specyficzną siateczkę, a ona nie zawsze na nodze ładnie wygląda.
ODPOWIEDZ