Stringi

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 15 maja 2008, 10:49

pantyhoseman pisze:kiedys stringi byly tylko damskie. z czasem pojawily sie meskie.
... i zniknęły. W hipermarkecie nie uświadczysz w tym sezonie męskich stringów - wiem, bo sam tylko takie noszę i mam teraz problem z kupnem. Pozostały tylko w nielicznych sklepach bieliźniarskich i to w cenach 16 - 59 zł za sztukę (cięszko mówić o parze stringów).
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 15 maja 2008, 17:20

Jednak te droższe stringi są trwałe i dobrze się noszą. Mam takie Atlantica chyba w cenie ok. 20 zł i są świetne, mam też takie z Reala po 5 zł i niestety po drugim praniu zmieniły rozmiar o dwie grupy w górę. Po prostu spadają ze mnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 15 maja 2008, 21:54

Byczunio - sugeruję dokładnie rozejrzeć się w dobrym sklepie bieliźnianym wśród stringów damskich - jest pewna grupa (zwłaszcza z materiałów mocnorozciągliwych) będąca wręcz ubiorem unisex. No i wydaje mi się przy bardzo dobrej jakości cena jest znacznie niższa. Acha - jeśli już się zdecydujesz - trzeba brać odrobinę mniejszy rozmiar niż zaplanowany dla pań.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 16 maja 2008, 09:05

Ja jednak radzę szukać męskich, bo przód damskich jest zbyt wąski i może powodować dykomfort wymykania się klejnotów. Męskie są jednak uformowane w koszyczek z przodu..
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 16 maja 2008, 11:05

ja w ogole wole boxerki od slipow czy stringow, ale do rajstopek zakladam slipy ;) stringi mnie jakos nie przekonuja czy to damskie czy meskie
mancik

Post autor: mancik » 16 maja 2008, 11:39

ja tez wole do rajstop slipy ale stringi tez ubieralem,no idamskie majteczki tez ale najlepiej lubie slipy do rajstop
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 16 maja 2008, 20:16

Stringi dla mnie są najlepsze, ale nie na upały. Bokserek nie cierpię.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 17 maja 2008, 10:54

papa_smerf pisze:Ja jednak radzę szukać męskich, bo przód damskich jest zbyt wąski i może powodować dykomfort wymykania się klejnotów. Męskie są jednak uformowane w koszyczek z przodu..
Mylisz się - kup sobie np sloggi z microfibry, są tak rozciągliwe, że włożysz w nie jeszcze dodatkowo banana i dwie mandarynki i nic Ci wystawać bokiem nie będzie ;-) Podobnych stringów jest wiele. Ale faktem jest, że większość stringów, szczególnie te ładniejsze, sprawiają tego rodzaju problemy.
papa_smerf pisze:Stringi dla mnie są najlepsze, ale nie na upały. Bokserek nie cierpię.
Stringi nie na upały :?: dlaczego :?:

Ja właśnie lubię przedewszystkim w upalne dni, do tego jakieś cienkie bawełniane białe spodenki czy szorty i jest super.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 maja 2008, 16:19

Radziu pisze:Stringi nie na upały dlaczego
Chodzi o wchłanianie potu. Na upale czuję, że po prostu w kroku gdzie jest tylko pasek mam mokry "sznurek". Czuje się wtedy dość niekomfortowo.
Radziu pisze:kup sobie np sloggi z microfibry
Chętnie spróbuję, tylko jaka to firma?
Radziu

Post autor: Radziu » 19 maja 2008, 10:31

papa_smerf pisze:
Radziu pisze:Stringi nie na upały dlaczego
Chodzi o wchłanianie potu. Na upale czuję, że po prostu w kroku gdzie jest tylko pasek mam mokry "sznurek". Czuje się wtedy dość niekomfortowo.
Przynajmniej ten sznurek wchłania pot, a tak w przedziałku ma się mały strumyk :-P
papa_smerf pisze:
Radziu pisze:kup sobie np sloggi z microfibry
Chętnie spróbuję, tylko jaka to firma?
Sloggi sprzedają w sklepach Triumpha pod nazwą Sloggi.

[ Dodano: 2008-05-19, 10:30 ]
Konkretnie mam na myśli Sloggi Sensual

http://www.allegro.pl/item362424305_wyp ... oz_36.html

Zdjęcie w moim poście o depilacji jest właśnie w takich slogach.

a tu przykład, że nawet w takich z koronką można wszystko bez problemu upchnąć

Obrazek
Ostatnio zmieniony 28 gru 2008, 16:43 przez Radziu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 19 maja 2008, 17:48

A jak z rozmiarami, czy trzeba stosować się do zaleceń Danona i wybierać dla siebie rozmiar o jeden lub dwa stopnie mniejszy?
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 19 maja 2008, 18:42

Raczej mniejsze niż na podobnej rozmiarów kobietę, bo kobiety mają większe tyłki ;-) A tak poważnie to musisz ocenić na oko, najwyżej przerwszy zakup będzie nietrafiony, w moim przypadku tak było, kupowałem za duże, ale teraz wiem, że 36 to mój rozmiar.

Jak już będziesz miał, to zobaczysz co to znaczy jakość bielizny.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 19 maja 2008, 18:49

Te akurat 36 boję sie kupić bo to 4-5 stopni od moich rozmiarów według tabel damskich. Innych na allegro nie ma, a wolalbym zacząć od rozmiaru 40 (mam w pasie 88 cm)
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 19 maja 2008, 22:01

Radziu a może nam zdradzisz co to za model masz na sobie ?
Co do sloggów to się zgadzam. kiedyś zonie kupiłem rozmiar M firmy Gatta uplecione w technice microfibre i były na nią za duże więc tak się zapoczątkowały "moje damskie" majtki.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 19 maja 2008, 22:09

dr.pantyhose pisze:i były na nią za duże
Małem okazje oglądnąć pewną panią bawiącą się z dziećmi na spacerze. Pani pochylona nad dziećmi miała górny pasek stringów ok. 10 cm nad paskiem spodni. Na mój gust, trochę za wysoko. Widocznie panie też mają z tym problem. Stringi powinny dokładnie zlewać się z liną pośladków i ani grama wyżej.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 20 maja 2008, 12:10

papa_smerf pisze:Te akurat 36 boję sie kupić bo to 4-5 stopni od moich rozmiarów według tabel damskich. Innych na allegro nie ma, a wolalbym zacząć od rozmiaru 40 (mam w pasie 88 cm)
No to trzeba iść do sklepu :-)
dr.pantyhose pisze:Radziu a może nam zdradzisz co to za model masz na sobie ?
Nie pamiętam, ale to chyba coś z firmy CUBUS
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 20 maja 2008, 22:26

Kiedyś praktycznie nie uznawałem stringów pod żaną postacią, ni to męskich ni damskich. No ale w myśl zasady nic co ludzkie nie jest nam obce - spróbowałem. W pierwszej chwili wydawało mi się że nic z tego nie będzie - uczucie dziwne więc po co się męczyć. Ale po kilku razach to co przeszkadzało na początku przestało dokuczać, natomiast zacząłem dostrzegać pewne zalety w stosunku do innej bielizny. Na dzień dzisiejszy stringów używam na równi z innymi rodzajami majtasów :-) .
Papciu - myślę że przy wysokiej zawartości włókien elastycznych możesz spróbować 38, przy mniejszej 40 a nawet 42. Zwróć uwagę na przednią część stringów - czasami jest ze sztywnej koronki, nierozciągliwa - wtedy dla nas się zupełnie nie nadaje niezależnie od rozmiaru. Choć mam jedne stringi z podwójnej nie zszytej ze sobą brzegami warstwy materiału - od strony ciała delikatna elastyczna siateczka, z zewnątrz koronka. Daje w sumie ciekawy efekt i jest wygodnie.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 20 maja 2008, 22:41

Mam co prawda trzy nowe sztuki Atlantica, ale wiedziony ciekawością dzisiaj kupiłem te w rozmiarze 44. Według tabel są na damskie 80 w talii, ja mam 88 więc może się uda. Jutro maja być wysłane, czekam z niecierpliwością.
http://www.triumph.opole.pl/catalog/pro ... cts_id=528
Obrazek
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 23 maja 2008, 17:48

Właśnie dostałem te stringi. Mam je na sobie.

Pierwsze wrażenia: Radziu :respekt :ok

Nic dodać, nic ująć. Niebo na d... :lol:
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 08 cze 2008, 23:16

:-) :-) :-)

Lekko odbiegając od tematu - z tej serii polecam figi o kroju TAI, można je z powodzeniem używać zamiast męskich. Ja chodzę w takich przy "nieuświadomionej" części rodziny, do lekarza, na basen itp itd i jakoś nigdy nikt nic nie powiedział, ani nie było widać by ktoś się zorientował że to damskie majtki :) A są jednak o męskich przyjemniejsze w noszeniu.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 09 cze 2008, 14:04

Zgadzam się, tai też nabyłem i przetestowałem. Już pierwszy pokaz miałem, gdy niespodziwanie odwiedziła nas znajoma, a ja z łazienki musiałem w tych taikach paradować przed nią.
Nie zauważyłem żadnej specjalnej reakcji. Z powodzeniem mogą uchodzić za męskie.
Obrazek
Awatar użytkownika
natasza1967
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Moje śliczne majtaski - zeskanowane

Post autor: natasza1967 » 10 sie 2008, 12:54

To mój nowy nabytek. Śliczne koronki
Załączniki
Rajstopki.jpg
Czy nie byłoby cudownie być kobietą?
Adrian

Post autor: Adrian » 10 sie 2008, 17:34

O, wreszcie kobietka, Nataszo co sądzisz o noszeniu rajstopek przez mężczyzn? Ja uważam, że i facet może w nich sexi wyglądać, ale pod jednym warunkiem, że ma naprawdę zgrabne nogi.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 10 sie 2008, 17:45

Zrobiłeś Adrianie Nataszy dużą przyjemność ;-)
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 10 sie 2008, 20:20

Adrian pisze:O, wreszcie kobietka
Nareszcie ktoś docenił starania Nataszy :mrgreen:
Obrazek
ODPOWIEDZ