Szpileczki

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

rmaciej1983
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rmaciej1983 » 15 maja 2013, 21:54

Nie noszę damskich. Noszę męskie szpilki :).
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 15 maja 2013, 23:00

rmaciej1983 pisze:Nie noszę damskich. Noszę męskie szpilki :).
daj linka :-)
rmaciej1983
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rmaciej1983 » 30 sie 2013, 22:17

Wystarczy wyszukać sobie na Allegro pod hasłem "męskie szpilki". Albo tu: http://www.anitaberg.pl/pot267,Buty-dla-mezczyzn.html . Ale ja tego szajsu akurat nie kupuję, bo za drogie i wygląda dobrze tylko na zdjęciach :D. Polecam buty firmy Pleaser - http://www.youtube.com/watch?v=scQ06_L-VyY . Z nazwy może nie są męskie, ale duży rozmiar jest, więc można powiedzieć że to męskie.
W przeciwieństwie do damskich majtek, w których kutasek ma mało przestrzeni i, w razie czego, trudno mu rosnąć :D (tak zgaduję, bo nigdy nie zakładałem damskich majtek).

Wracając do Anita Berg, to warto zwrócić uwagę na przyjemne komentarze do butów. Na przykład:

"Poczuj sie wyjątkowo w zawsze modnych, eleganckich, meskich szpilkach!
Dla bardziej wyrazistych panów mamy dostepny również model w kolorze czerwonym oraz białym. Wykonane z wygodnej, miekkiej skóry."

Jedyne uchybienie jest takie, że buty prawdopodobnie prezentuje modelka, a nie model.

Co prawda nie są to szpilki, ale takie cudo znalazłem w Deichmannie (rozmiar 44).

Obrazek .

Były też inne fajne buty dużego rozmiaru (szpilki, koturny), ale szukałem takich właśnie męskopodobnych, bo być może przydadzą się w naszym seksistowskim społeczeństwie. Aczkolwiek prawdopodobnie całą zimnę przechodzę w szpilkach.
rmaciej1983
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rmaciej1983 » 12 lis 2013, 20:30

Oto co mnie dzisiaj spotkało.
Średnio pusta sala ze stolikami i krzesłami, gdzie zwykle jadam obiady.
Jestem w miniówie i kozakach na sześciocalowych szpilkach. Byłbym w spodniach, bo trochę zimności jest na zewnątrz, ale z przyczyn technicznych noszenie dziś moich ulubionych dżinsów byłoby dziś niewskazane. Otóż mam dziurę na dupie od pedałowania. Znaczy w tych spodniach. Trzeba je było przetransportować do krawcowej.
Zatem w ten oto sposób pojawiłem się na środku tego baru w miniówie. No, wiem, że mam jeszcze pięć par innych spodni, ale żadne nie pasowały do mojej kreacji.
W każdym bądź razie podchodzę do pani, daję kartonik, zamawiam makaron w sosie bolońskim (mając cichą nadzieję, że tym razem proporcje sosu i makaronu będą właściwe do przyjemnej konsumpcji) i szukam wzrokiem wolnego miejsca.
Postanawiam w końcu przysiąść się do jakiejś pani noszącej buty na wysokich obcasach (wchodząc, widziałem ją od tyłu i pomyślałem, że w towarzystwie tej pani będzie się dobrze jadło).
Konsumpcję rozpoczynam od rosołu z makaronem. Ale pani do milczków nie należy, bo nagle odzywa się w sprawie butów. Wpierw stwierdza, że ja mam wyższe obcasy, a ja zauważam, że moje są cieńsze. Podczas stwierdzania tych niezaprzeczalnych faktów porównujemy oczywiście nasze buty drogą wzrokową. „Nie ma wątpliwości, że moje buty są ładniejsze” -Tego dnia, w tym barze myślała tak przynajmniej jedna, bardzo ważna (i poważna), osoba.
Doszliśmy w końcu do pytania „czemu pan nosi takie buty”? To, rzecz jasna, stały punkt takich rozmów. Warto zauważyć, że moja rozmówczyni zwraca się do mnie per pan. Nie da się bowiem ukryć, że jestem stuprocentowym maczo-mężczyzną w szpilkach. W dodatku mam kilkudniowy zarost, co powoduje, że wyglądam trochę jak człowiek ze stali zanim jeszcze się ogolił i przywdział kostium Supermana. Poruszam się też trochę jak człowiek ze stali – coś na wzór Robocopa czy Terminatora. Zazwyczaj jestem w stosunku do obcych ludzi powściągliwy, więc teraz też odpowiadam powściągliwie – bo lubię. Zresztą ta pani sama podsuwała mi taką odpowiedź jako jedną z możliwych:
a) bo chcę być wyższy?
b) bo lubię?
Ona wybrała a), a ja b). Dla każdego coś miłego. Była taka możliwość, żebym bardziej się otworzył i zakomunikował, że mam świra na punkcie szpilek do tego stopnia, iż czasem robię dziwne rzeczy. Na przykład fotografuję kobietę, która nosi fajne buty, albo usiłuję pokazać się jej w moich, jeszcze fajniejszych, butach.
Nie otworzyłem się jednak, więc świat męskich maczo-mężczyzn w szpilkach może spać spokojnie i być ze mnie dumny.
Niewątpliwie w oczach tej pani jestem normalny.
Szliśmy z tematem dalej. Powiedziałem, że mam buty na jeszcze wyższych obcasach, ale szpilka mi się złamała i nie mam gdzie kupić drugiej takiej samej.
Ponadto pani wyznała, że widziała mnie na rowerze w szpilkach, na co odparłem, iż łatwiej się tak przemieszczać niż chodzić. Myślę, że pokolenie maczo-mężczyzn w szpilkach byłoby ze mnie jeszcze dumniejsze, gdybym dodał, że dzięki temu trzeba rzadziej zmieniać fleki. A wiadomo, że w dzisiejszych, burzliwych i niestabilnych czasach każdy grosz się liczy. Jak zaoszczędzisz na flekach, to uzbierasz na kieckę – oto myślenie racjonalnego, zaradnego mężczyzny.
Była też kwestia bólu nóg. Moja rozmówczyni wyznała, że z powodu bólu kolan nie nosić już tak wysokich obcasów jak kiedyś (staro jednak nie wyglądała; w sumie mógłbym się z nią umówić). Ja powiedziałem, że mnie bolały nogi tylko na początku -w okolicach ud... Siet! Wybaczcie mi męscy maczo-mężczyźni w szpilkach, bo spieprzyłem! Powinienem był powiedzieć, że w okolicach łydek. A może tak powiedziałem, tylko źle to pamiętam? Pokazywałem na łydkę.
Pani wspomniała o Prince'u i Michale Szpaku, ale ja powiedziałem, że taki jak Michał nie jestem (co zresztą widać, słychać i czuć). On się ładnie ubiera tylko na scenę, a ja na co dzień.
W każdym bądź razie było widać, że moja rozmówczyni ma jako takie rozeznanie wśród mężczyzn noszących porządne buty. Ja ze swojej strony wspomniałem o moim koledze z Wrocławia, który też na co dzień śmiga w szpileczkach. Strony jego nie podałem, a mogłem (wybaaaaczcieeee!).
Dodałem też, że ja żadnych stereotypów nie łamię (co sugerowała), a przynajmniej nie specjalnie. Po prostu samo tak jakoś wychodzi, gdy kupuję sobie to, co mi się podoba.
I że to żaden nietypowy widok (trochę się tych kobiet w spodniolach i glanolach naoglądałem).
Tak więc, podsumowując, męscy maczo-mężczyźni w szpilkach powinni mieć od dziś w domach ikony przedstawiające mnie w szpilkach na nogach, wokół których widnieje poświata i się do nich modlić.
To była dłuższa rozmowa. Czasem kobiety mnie zaczepiają, ale rozmowa zwykle krótka jest. Zazwyczaj pada z ich strony stwierdzenie: „fajne buty”.
Ta była dłuższa i chyba nieźle mi poszło (w szpilkach).
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 12 lis 2013, 21:27

To następnym razem umów się z nią na randkę. Kiedyś wreszcie może założysz rodzinę.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Czechow
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Czechow » 12 lis 2013, 22:39

rmaciej1983 pisze:Oto co mnie dzisiaj spotkało.
Otóż mam dziurę na dupie od pedałowania. Znaczy w tych spodniach.
Bardzo dwuznaczne ;-)
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 13 lis 2013, 02:56

Podbno od pedałowania dupa boli, mnie jednak conajwyzej bolą nogi.
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
rmaciej1983
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rmaciej1983 » 13 lis 2013, 18:43

Radziu pisze:Podbno od pedałowania dupa boli, mnie jednak conajwyzej bolą nogi.
To plotka, którą rozpuścili narodowcy :P.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 25 lis 2013, 14:16

Rozumiem,ze w listopadzie do tej miniówy miałeś rajstopy. Pani nic na ten temat?
rmaciej1983
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rmaciej1983 » 25 lis 2013, 21:16

kasior pisze:Rozumiem,ze w listopadzie do tej miniówy miałeś rajstopy. Pani nic na ten temat?
Nic. Nawet nie przyszło mi do głowy, że mogła coś powiedzieć o rajstopach. To chyba normalne, że jak się chce nosić miniówę o tej porze roku, to trzeba założyć jakieś grubsze rajtki?
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 25 lis 2013, 22:04

I że też się z nią nie umówiłeś na małe Te-aTe. Pewnie nie była w twoim typie albo za stara albo miała wąsy czy jakieś inne przypadłości :lol:
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 26 lis 2013, 05:07

Zupełnie normalne że www tej sytuacji miał rajstopy. To że gadala na temat szpilek to chyba jeszcze nie powód by się z nią umawiać?
rmaciej1983
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rmaciej1983 » 09 sty 2014, 19:01

Po raz kolejny była w barze. Tym razem w lepszych butach.
Powiedziałem: "pociągają mnie kobiety na wysokich obcasach. Zwłaszcza tak urodziwe jak pani".
Spytała: "czy mam uznać, że to coś miłego?"
Odpowiedziałem: "tak".
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 09 sty 2014, 20:42

I to koniec?
rmaciej1983
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rmaciej1983 » 09 sty 2014, 21:53

Tak. Seksu nie było. Może dlatego, że byłoby za dużo świadków :D.
Jeszcze powiedziała: "dziękuję".
Arczi
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Arczi » 31 sty 2014, 07:29

Ja uwielbiam szpilki, mam kilka par; im bardziej jaskrawe i błyszczące tym lepiej. Wczoraj zamówiłem takie szpilki: http://sprzedajemy.pl/nowe-blyszczace-b ... ki,5841227
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 31 sty 2014, 08:16

Pokaż z czym je zestawiasz, bo jestem ciekaw jak facet może wyglądać w takich szpilach. Ciekaw jestem też jakie są reakcje otoczenia a szczególnie rodziny.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 31 sty 2014, 09:25

Proponowałbym je nosić do ciemnego garnituru.
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 31 sty 2014, 18:32

Arczi pisze:Ja uwielbiam szpilki, mam kilka par; im bardziej jaskrawe i błyszczące tym lepiej. Wczoraj zamówiłem takie szpilki: http://sprzedajemy.pl/nowe-blyszczace-b ... ki,5841227
brawo, ja też uwielbiam szpilki
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 31 sty 2014, 23:22

Grzeslaw pisze:brawo, ja też uwielbiam szpilki
A ja uwielbiam baletki. Ale o tym już wiecie.
dr.eklektyczny
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 02 lut 2014, 21:31

No to teraz tylko czekać aż zrobicie zlot userów tego portalu,
a jednym z punktów programu zlotu będzie bieg w szpilkach :mrgreen: :-) :-D :lol:
Jasiek
rmaciej1983
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rmaciej1983 » 01 mar 2014, 20:51

Ciąg dalszy historii o pani spotkanej w barze. Otóż jakiś czas temu dowiedziałem się, że ma dziecko i męża zapewne też.
Powiedziałem jej: "pociągają mnie kobiety noszące wysokie obcasy. Zwłaszcza tak urodziwe jak pani". I na tym raczej się skończy :D.
rmaciej1983
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rmaciej1983 » 02 cze 2014, 20:04

Chcecie szpileczki na salonach? Proszę bardzo: https://www.youtube.com/watch?v=aqrg14t5bFM . Oglądajcie od 12:08 :lol: .
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 02 cze 2014, 21:37

Maciek za tobą w szpilkach, spódnicy i rajstopach to nikt nawet złamanego spojenia nie rzucił.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 03 cze 2014, 14:08

A co ty tak dziwnie w tych szpilach chodzisz?? za wysokie były czy nogi juz bolały??
ODPOWIEDZ