Balerinki

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

RafalG
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: RafalG » 19 paź 2013, 11:47

Ostatnio zmieniony 25 paź 2013, 12:11 przez RafalG, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 19 paź 2013, 12:55

Spoko, ale już prawie po sezonie, choć jeszcze w poniedziałek chodziłem, ale trochę chłodno. Czy Tobie nie chłodno w nich przy takiej pogodzie?

I po co te zdjęcia serów?
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
RafalG
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: RafalG » 19 paź 2013, 17:26

Radziu pisze:Spoko, ale już prawie po sezonie, choć jeszcze w poniedziałek chodziłem, ale trochę chłodno. Czy Tobie nie chłodno w nich przy takiej pogodzie?

I po co te zdjęcia serów?
nic nie wiem na temat zdjecia serow, ale jedno zdjecie sie nie otwieralo gdy sprawdzalem linki wiec sie go pozbylem. moze to ktos sie dolaczyl do moich linkow? Nie, zimno nie jest. Jest bardzo wygodnie i przyjemnie, uwielbiam balerinki i rajstopy :-D
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 19 paź 2013, 17:28

Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 19 paź 2013, 18:38

Radziowi pewnie chodziło o niepotrzebne tutaj zdjęcia twoich stóp. Ja też nie wiem po co je tutaj wstawiłeś. To nie ma przecież żadnego związku z nową modą ani tym bardziej z balerinami, a jeżeli chciałeś poinformować nas o rajstopach to akurat wystarczy tutaj sama informacja, że je masz (z resztą i tak je widać doskonale).
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 20 paź 2013, 02:05

To znaczy chodzicie w balerinkach jeszcze po dworze ? Chłodno już.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 20 paź 2013, 10:22

Jakoś nie widać tego po kobietach, żeby było im zimno w balerinach. Zresztą sam czasem pomykam po podwórku i nie czuję zimna mimo iż po pracy zawsze ściągam skarpety i chodzę tylko na boso.
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 20 paź 2013, 10:35

Jak się chodzi to zimno nie jest. Ale jak stałem dłuższą chwilę na przystanku, to jednak trochę czuć zimno od chodnika.

A kobietom zimno nie jest nawet w mrozy w rajstopach 20den do spódnicy, a wy zakładacie przy +15 rajstopy pod długie spodnie, bo wam zimno, więc nie ma co się porównywać do kobiet.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 20 paź 2013, 11:03

Radziu bo to z tymi rajstopami zakladanymi przez kobiety (młode z reguły) w mrozy i do tego 20den to potem wygląda tak, że jak się chce usilnie zajść później w ciążę to jest wielki problem, bo niestety narządy rodne zostały przemrożone i odmówiły posłuszeństwa. I nie bój żaby jak byś się takiej spytał czy jej nie zimno to odpowiadając tobie szczerze byś się dowiedział, że "jak cholera".
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 20 paź 2013, 11:07

Bzdura. Pozatym więcej kobiet starszych i w średnim wieku się tak ubiera niż młodych.

A kontynuując wątek o balerinkach, to może kobietom jest w nich zimno a mimo to w nich chodzą.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 20 paź 2013, 18:07

No i ich stopy nie są przegrzane i są mniej przepocone.

A ty Radek często chodzisz w balerinkach poza domem ? Jakie obserwujesz reakcje ludzi i czy różnią się od wyjść gdy zauważą cię w rajstopach.

Bo ja kiedyś gdy byłem z żoną w jakimś supermarkecie a miałem balerinki do czarnych rajstop 20 DEN (ale jej się to nie spodobało),
to jeden facet to zauważył. I widziałem, że mu szczęka opadła i ją poprawiał patrząc nawet z daleka. Innych reakcji poza jeszcze jedną którą kiedyś opisywałem to nie zauważyłem.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 20 paź 2013, 19:22

Raczej rzadko. Kiedyś chodziłem w balerinkach ze skarpetami z mikrofibry czarne 50den, to się tak zlewa że rzadko kto zauważał. Teraz chodzę wyłącznie na bosą stopę, bo tak jest według mnie wygodniej. Reakcje to spojrzenia i to raczej rzadkie. Raz dziewczynka tak koło 10 lat do koleżanki - "patrz jakie buty", ale ona tylko spojrzała i nic. Nie wiem jak to porównać do reakcji na rajstopy. Jak się chodzi w balerinkach do krótkich spodenek to jednak spojrzeń jest więcej, pewnie bardziej się rzucają w oczy niż przy długich spodniach.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 20 paź 2013, 20:46

No to ja nie mieszam za dużo. Jak dla mnie rajstopy do krótkich spodenek (czy spódnicy jak u Byczunia) plus balerinki to by nie przeszło. Jak balerinki to do długich spodni. Oczywiście z rajstopami cielistymi lub czarnymi. Jak rajstopy do krótkich spodni to na nogi trampki w opcjach bez skarpetek lub dodatkowo sportowe skarpetki prawie stopki.

Na twarzoksiążce mam zdjęcie z córką podczas Halloween gdzie mam balerinki do długich spodni z czarnymi cienkimi rajstopami. Nawet nikt nie zauważył ze znajomych.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Matthew
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Matthew » 21 sty 2014, 01:15

Że tak odnowię temat balerinek.

Panowie, gdzie się zaopatrujecie w swoje? Od kilku dni chodzę po sklepach w poszukiwaniach jakiś okazji, ale niestety rozmiar 43 ciężko znaleźć. Całkiem możliwe, że jest jeszcze za wcześnie (w końcu mamy zimę), ale z tym naprawdę nie jest tak łatwo. Zainspirowany zdjęciami doktorka poszukiwałem podobnego modelu na internecie, ale niestety również nie udało się nic znaleźć. W poszukiwaniach nawet pomagała mi moja połówka. Niestety, próba znalezienia czegokolwiek, również zakończyła się fiaskiem. Jakieś rady?

Moja inspiracja znalazła się na początku tego tematu:
Obrazek
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 21 sty 2014, 07:22

Jak to stwierdziły kobiety z mojego otoczenia Brytyjki mają większe stopy od Polek. Te buty ze zdjęcia to firmowe Clarksy. Na stronach www brytyjskich można znaleźć 43. Poszukaj na e bayu brytyjskim. Jak coś znajdziesz to daj znać to mogę ci przywieźć za miesiąc.
dr.eklektyczny
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 21 sty 2014, 09:48

Duże rozmiary dotychczas prowadził Deichmann, ale mam niejasne wrażenie, że zaczął się z tej oferty wycofywać.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 21 sty 2014, 14:00

Może kiepsko schodziły lub nie chcą kultywować zakupów przez mężczyzn.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Matthew
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Matthew » 21 sty 2014, 14:40

W Deichmann'ie jeszcze można spotkać duże rozmiary typu 43 czy 44, ale jest tego strasznie nie wiele, a poza tym te, które są dostępne nie podobają mi się. Jedynie mogą posłużyć one do sprawdzenia czy rozmiar będzie odpowiedni.

Dzięki Doktorek za info, poszukam czegoś w wolnej chwili i z chęcią się zgłoszę do Ciebie jeśli coś znajdę.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 21 sty 2014, 20:45

Ebay UK rozmiar 43 czyli po angielsku 9

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sacat ... s+9&_rdc=1
dr.eklektyczny
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 21 sty 2014, 21:42

mało fajnych modeli ale znalazłem coś co mi się podoba i nawet tanio.

http://www.ebay.co.uk/itm/WOMENS-LADIES ... 19e4444695

:pala :zdrowko
dr.eklektyczny
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 21 sty 2014, 22:53

Zakup na odległość, bez przymierzania to duże ryzyko. Z męskimi nie miałem w zasadzie problemu, na 90% rozmiar 42 był OK.

W przypadku damskich nawet jednego producenta w Deichmann rozrzut rozmiarów jest ogromny. Bywa (niestety niezbyt często) że 42 są OK. Znacznie częściej pasują 43, ale też nie zawsze. Ale zdarzało się, że nawet 44 były za ciasne.
Awatar użytkownika
Matthew
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Matthew » 22 sty 2014, 01:00

dr.pantyhose pisze:mało fajnych modeli ale znalazłem coś co mi się podoba i nawet tanio.

http://www.ebay.co.uk/itm/WOMENS-LADIES ... m19e444469
Z tym się zgodzę, że mało fajnych modeli. Patrzyłem również na amazon.co.uk i tam również niewiele tego było. Znalazłem jedne fajne baleriny w amazon.com, a dokładniej TE. Pomimo, że są drogie to i tak byłbym wstanie je kupić by kulturalnie w nich wyjść na miasto. Jedynie nie mam bladego pojęcia jak je ściągnąć do Polski, bo każda moja próba wpisania adresu wysyłki kończyła się niepowodzeniem.

Natomiast w oficjalnym sklepie pumy nie wiem jaki jest podany rozmiar. Czy brytyjski czy amerykański..
LINK: http://www.shop.puma.com/Bixley-Women's ... US,pd.html (Nie mogę zrobić URL)
bodex pisze:Zakup na odległość, bez przymierzania to duże ryzyko
Niestety to jest prawda, ale trzeba wierzyć, że się uda. Nie każdy ma możliwość wyjazdu za granicę by zrobić zakupy i wrócić, a w Polsce sklepy nie posiadają takiego asortymentu, bo im się nie opłaca go sprowadzać.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 22 sty 2014, 19:42

Spróbuj się najpierw zarejestrować na Amazonie US, a jeszcze lepiej Amazon.co.uk . A potem, gdy potwierdzisz swój adres w linku aktywacyjnym to będziesz mógł robić zakupy zgodnie z tym opisem.

http://amazon-polska.pl/

Ja sam nie mam konta w Amazonie i musiałbym przechodzić tę samą drogę.
dr.eklektyczny
rajart
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Re: Balerinki

Post autor: rajart » 05 wrz 2016, 13:58

Witam.
W te wakacje kupiłem sobie balerinki z bonprixa:
bon prox.jpg
Pomykałem sobie w nich z rodzinką przez całe wakacje :)
Aha, na nogach podkolanówki marilyn 15 den, kolor antracyt, czyli troszkę jaśniejszy niż czarny.
Specjalnie takie założyłem, żeby bardziej było widać, że jestem w rajstopkach :)
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2016, 14:04 przez rajart, łącznie zmieniany 1 raz.
rajart
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Re: Balerinki

Post autor: rajart » 05 wrz 2016, 14:02

A teraz zdecydowałem się na typowe balerinki i zamówiłem z tego oto sklepu:
https://stylowybucik.pl/baleriny/812-kl ... 27664.html
ODPOWIEDZ