Rajstopy Wawa

Jesteś nowy?? Przywitaj się i napisz kilka słów o sobie.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Zablokowany
RajstopWawa
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Rajstopy Wawa

Post autor: RajstopWawa » 03 kwie 2013, 20:39

Czesc , mam juz po 40, nosze rajstopy chyba od kilkunastu lat.
Kiedy w Wiedniu pierwszy raz zobaczylem meskie bylem w szoku :)
Kupilem, zakochalem sie.
Od tego czasu nosze jak moge, czyli poza sezonem letnim.
Kupuje tez damskie, bo lubie kolorowe i wzorzyste.
Od czasu do czau wspieram polskich producentow meskich rajstop :)
Moj partner w pelni je na mnie akceptuje, poza tym raczej jednak staram sie z nimi nie afiszowac. Do pracy nosze ciemne, zeby sie nie rzucaly w oczy.
Rajstopki Wawa
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 04 kwie 2013, 22:33

Dla ŚWIĘTEGO SPOKOJU moja kontrowersyjna dla niektórych wypowiedź została usunięta, a reszta jest w śmietniku.
Jeżeli ktoś jeszcze ma jakieś "bolączki" to niech się rozpisuje w śmietniku.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 04 kwie 2013, 22:41

anipoki - a gdzie przepraszam........?

wiesz.... jeśli komuś spadną spodnie trudno już je włożyć godnie...
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 04 kwie 2013, 23:04

A za co mam przepraszać :shock: Nie wypraszałem nikogo z forum, ani tym bardziej nie miałem zamiaru "uprawiać" na forum nietolerancji jak to Radziu wspaniały określił (pisałem wyraźnie, że nie mam nic do homoseksualistów).
Jeżeli ktoś kto czyta jakiekolwiek posty bez zrozumienia całości lub wycina z kontekstu pojedyncze słowa zmieniając całkowicie sens całości, to sorry ale sam jest sobie winien zaistniałej sytuacji.
Jeżeli również, nie pasuje komuś fakt, że mianowano mnie moderatorem i w związku z tym ubzdurał sobie, że nie mogę mieć własnego zdania, to odsyłam do regulaminu forum
3.1 Każdy użytkownik ma prawo do swobodnego wyrażania zdania...
oraz
5.2 Moderatorzy to nie chodzące encyklopedie, więc mają prawo się mylić
Temat w tym poście uważam za zamknięty i proszę o nie zamieszczanie więcej tutaj offtopów.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 04 kwie 2013, 23:23

Moim zdaniem anipoki ma rację w tym ,ze nie należy mylić tolerancji z prawem do swobody wyrażenia swojego zdania na konkretny temat,w tym wypadku homoseksualizmu.
Tolerancja to takie dziwne pojecie .Bo nie ma tolerancji absolutnej.
Wielu mówi że sa tolerancyjni .Ale co to znaczy ?Że np wobec ludzi innej orientacji seksualnej,nowej mody,itp.tak A jak widzi że pies ,który wlaśnie narobił na trawnik ,a właściciel nie posprzątał po nim to zrobiłoby awanturę ?Albo ktoś kto nie pali ,idąc po klatce schodowej będzie się wqrwiał ,ze nasmrodzone ,i chetnie by opieprzył sąsiada za ten fakt.Ale tak w ogóle to się uważa za tolerancyjnego ,lubi murzynów,chodzi na parady równości.
Z drugiej strony ,anipoki ,czy uważasz ,ze jeżeli ktoś będzie tu na forum pisał że jest gejem ,to zwiększy się liczba ludzi ,którzy uznają osoby noszące rajstopy za gejów?
Utwierdzi ich to jeszcze bardziej w tym przekonaniu?NIe sądzę .
Ci co mają negatywny stosunek do tego tematu to go nie zmienia ,bo zawsze bedziemy dla nich pedałami.A ci co są neutralni ,mają na tyle rozumu ,ze wiedzą ,że to ne ma ze sobą nic wspólnego,albo niewiele [casus RajstopWawy] :lol:
Ale jest jeszcze jedna rzecz ciekawa dla mnie.Ilekroć czytałem komentarze pod artykułami o meskich rajtkach ,były wpisy osób ,które znały osobiście homoseksualistów .I pisały one ,ze oni nigdy by nie ubrali się w rajstopy ,czy to damskie ,czy meskie.
Że to nie ich styl.Że oni właściwie to unikaja takich ciuchów,bielizny kobiecej,lub takiej kojarzonej z kobiecą modą.Widocznie nie do końca tak jest skoro RajstopyWawa lubi nosić rajtki.
Ja uważam,że jeżeli RajstopWawa nie będzie zbytnio nam przypominał o swoim partnerze ,to mógłby zostać.
Otwarcie mówiąc nie jest mi po drodze z tym co głosi Palikot i spółka na temat zwiazków homoseksualnych.Bliżej mi do tego co ostatnio powiedział Bolek,z którym chyba pierwszy raz się zgodziłem .Mam dosć nachalnej propagandy homoselistów ,ze sa dyskryminowani ,bo nie maja rownych praw.
big fish
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 04 kwie 2013, 23:27

big fish pisze:uważam,że jeżeli RajstopWawa nie będzie zbytnio nam przypominał o swoim partnerze ,to mógłby zostać.
W końcu nikt go nie wypraszał (ani tym bardziej ja) i podpisuję się "wszystkimi czterema kończynami" pod tym zdaniem big fish'a.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 05 kwie 2013, 05:09

anipoki pisze:A za co mam przepraszać :shock: Nie wypraszałem nikogo z forum, ani tym bardziej nie miałem zamiaru "uprawiać" na forum nietolerancji jak to Radziu wspaniały określił (pisałem wyraźnie, że nie mam nic do homoseksualistów...
Sam sobie zaprzeczasz. Widzę brak zrozumienia tekstu pisanego i to tekstu który sam napisałeś. Nie masz nic do homo pod warunkiem że nie piszą na forum. Naprawdę trudno tu nie zauważyć nietolerancji.
big fish pisze: Ale jest jeszcze jedna rzecz ciekawa dla mnie.Ilekroć czytałem komentarze pod artykułami o meskich rajtkach ,były wpisy osób ,które znały osobiście homoseksualistów .I pisały one ,ze oni nigdy by nie ubrali się w rajstopy ,czy to damskie ,czy meskie.
Że to nie ich styl.Że oni właściwie to unikaja takich ciuchów,bielizny kobiecej,lub takiej kojarzonej z kobiecą modą.Widocznie nie do końca tak jest skoro RajstopyWawa lubi nosić rajtki.
Zauważ, że on napisał, że nosi je tylko pod spodniami w sposób nie widoczny, więc nie ma to wplywu na jego styl. Pozatym nikt nie widzi, więc nie wie.

big fish pisze:Ja uważam,że jeżeli RajstopWawa nie będzie zbytnio nam przypominał o swoim partnerze ,to mógłby zostać. dosć nachalnej propagandy homoselistów ,ze sa dyskryminowani ,bo nie maja rownych praw.
Tak, a dla równowagi my nie piszmy o naszych partnerkach.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 05 kwie 2013, 23:27

Czy wy (wiedzą którzy) jesteście homofobami ?

A rudych będziecie palić na stosie jak w średniowieczu bo na kogoś trzeba był zrzucić winy. ( to pokutuje do dziś w stereotypach)

Każdy ma prawo być sobą i tu to prezentować. (Pod warunkiem kulturalnego języka i bez wulgarnych zdjęć.)

To forum jest dla wszystkich a nie tylko dla zdeklarowanych heteryków.
dr.eklektyczny
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 06 kwie 2013, 10:10

Nie chce mi się tego szukać ,w jakim dziale była taka rozmowa,jak to jeden z forumowiczów został zaatakowany ,ze chyba nie jest 'nowomodniakiem ",tylko zwykłym fetyszystą .I że powinien zmienić forum .To odnośnie dwóch powyższych komentarzy na temat tolerancji,i tego kto jest i może udzielać sie na forum.
big fish
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 06 kwie 2013, 11:10

Zgadza się, nie raz tak było, ale to trochę inna sytuacja. Fetyszyści tak samo mogą się wypowiadać na forun, pod warunkiem że o rajstopach piszą jako odzieży unisex, a nie jako zabawce do walenia konia. tak samo homo nie ma co liczyć na obecność forum, jeżeli jego posty będą mówiły głównie o jego przypadłości i partnerze.

Moim zdaniem.w kwestii akceptacji przez społeczeństwo bardziej czarny PR nam robią fetyszyści, bo przez nich jesteśmy postrzegani jako zboczeńcy.
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 06 kwie 2013, 12:09

Mżna by długo dyskutować kto ,bardziej szkodzi wizerunkowi,czy fetyszyści ,czy pederaści.Bo tak samo w komentarzach osób krytykujących męskie rajstopy,lub w ogóle faceta w rajstopach padaja słowa -ciota ,pedał.Także rozmowa na ten temat nie ma sensu.

I jeszcze się odniosę do pytania doktora [wiem ,ze to do mnie tez się tyczyło]-czy jesteśmy homofobami.Mogę odpowiedzieć za siebie.Nie akceptuję homoseksualizmu. Uważam to za zboczenie seksualne,wyjątek od normy.Więc trudno mieć pozytywne nastawienie do czegoś ,co jest anomalią.Nie mam skrajnych poglądów ,zeby takie osoby piętnować w jakikolwiek sposób. Są i nie da się tego zmienić. Dopóki nie są prześladowani ,to uważam że krzywda im sie nie dzieje.Ale nie widze powodu ,zeby obnosili się oficjalnie ze swoją dewiacją.
big fish
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 06 kwie 2013, 12:52

Co według Ciebie znaczy "obnosić się"?
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 06 kwie 2013, 13:36

No to słowo jest dość jednoznaczne :lol: "Obnosić ",czyli dawać do zrozumienia otoczeniu ,w różny sposób [werbalny,behawioralny :lol: ],że ma sie takie, czy inne poglądy.
Popatrz na wypowiedzi posła Palikota,,czy Biedronia ,a bedziesz wiedział jakie oni maja poglady na temat homoseksualizmu.
Obnoszenie ,czy wręcz manifestowanie poglądów na ten temat ostatnio eksplodowało w mediach. Mamy juz festiwal takich wystąpień osób publicznie znanych,ze wymienię tylko Reżyserkę Holland,czy aktorkę Judi Foster ,która na publicznym wręczeniu nagród filowych ,przyznała ,że jest lesbiją .To jest obnoszenie się ,ze swoja orientacja seksulaną.
Tak na marginesie ,ja jestem Heteroseksualny ,ale nie wypaliłbym ,że np lubię seks z dwoma kobietami na raz :lol: Bo kogo to qrwa może obchodzić oprócz mnie.A tu co chwile mamy ,ze ten ,czy tamta mówi jestem pedałem ,czy lesbijka ,wali do kamery i uważa że to norma .Ja tego nie uważam za normę .Ani ,ze jest homo ,ani że się z tym obnosi publicznie.Czy nie dośc jasno wyłożyłem swoje poglady.
big fish
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 06 kwie 2013, 14:15

Znaczenie słowa obnosić nie jest takie oczywiste. Bo dla jednych obnoszeniem jest już bycie sobą poza własnym mieszkaniem, a dla innych takie publiczne deklaracje.

Zauważ że pisząc "jestem Heteroseksualny" obnosisz się ze swoją seksualnością. A tak wogóle to czemu z dużej litery?
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 06 kwie 2013, 14:37

No nie ,obnoszenie się w domu to żadne obnoszenie .Obnoszenie zawsze odnosi się do sfery publicznej ,a nie pokątnego wyrażania swojego stanowiska.Pokątne manifestowanie ,to tak jakbyś chciał wygłosić przemówienie,przed lustrem .
A <heteroseksualny>napisałem dużą literą bez żadnej ukrytej intencji .Może się zasugerowałeś że chce się wywyższyć pisząc w ten sposób :lol: .W żadnym wypadku.Ot,po prostu walnąłem byka i go nie poprawiłem .A dość czesto mi się zdarza,niestety.Tobie też :lol: <wogóle>.
big fish
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 06 kwie 2013, 14:44

Moim zdaniem zwyczajne bycie sobą poza własnym M nie jest jeszcze obnoszeniem. To tak jakby powiedzieć że niepełnosprawny obnosi się swoją niepenosprawnością, bo wyszedł z domu i nie udaje sprawnego.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 06 kwie 2013, 15:03

Dobra Radziu ,Ty zostań przy swoim ,ja przy swoim zdaniu. Nie ma o co się spierać ,bo nabijamy jakiies dziwne posty ,które nie są związane blisko z tematem forum.
Orientacje seksualne forumowiczów to nie jest temat na to forum .Tak mi się przynajmniej wydaje.
big fish
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 06 kwie 2013, 16:06

big fish pisze:...
Orientacje seksualne forumowiczów to nie jest temat na to forum .Tak mi się przynajmniej wydaje.
A czemu nie.

Forum "umierało" bo nie chcecie pisać o modzie. Czekacie na to co inni napiszą lub zademonstrują na fotografii bez głowy i tylko biernie czytacie.

Orientacje seksualne to temat częściowo powiązany z modą uniseks.
dr.eklektyczny
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 06 kwie 2013, 18:10

Jak to nie "chcecie pisać o modzie"?Jak nic się nie dzieje to i nie ma o czym pisac .
Przecież nie chodzi o to ,zeby na siłe coś tu pisać ,zmyślać jakieś historyjki ,bo wtedy będzie forum "żyło".
Albo co, mam kupowac kolejne rajtki ,żeby o nich coś napisać na forum ?Czy zrobić lekką prowokacyjkę i w miejscu publicznym,ze niby mnie zaswędziała łydka ,i musiałem sie podrapać i podciągnąłem nogawkę a ludzie na ulicy zawyli z wrażenia ?
Tematów pobocznych jest sporo na forum.Wciągać tu jeszcze perwersje seksualne ,to chyba zły kierunek.
big fish
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 06 kwie 2013, 18:17

Dopisek do poprzedniego komentarza.
Np.o czymś takim mielibysmy pisać ? :lol:
http://www.sfora.pl/A-jednak-Psychiatrz ... cja-a54200
big fish
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 06 kwie 2013, 20:18

Dlatego skoro nie chce się już pisac o modzie rajstopowej czy uniseks, a uważają co niektórzy, że o czymś innym nie powinniśmy to zamilknijmy. :-(
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 08 kwie 2013, 07:51

big fish pisze:Czy zrobić lekką prowokacyjkę i w miejscu publicznym,ze niby mnie zaswędziała łydka ,i musiałem sie podrapać i podciągnąłem nogawkę a ludzie na ulicy zawyli z wrażenia ?
Cała prawda o niektórych forumowiczach.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 10 kwie 2013, 19:52

To jest temat powitalny człowieka, który w dobrej wierze przyszedł podyskutować a wy co z tego zrobiliście. Wstydzę się za was. Rajstopy Wawa - nie przejmuj się i pisz normalnie oczywiście ;) Zamykam.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 24 maja 2013, 19:50

Przepraszam, że w zamkniętym temacie, ale witam po dłuższym niebyciew i witam nowego wielbiciela rajstop.
Witaj Wawa wśród swoich i nie przejmuj sie domową kłótnią na powitanie.
Obrazek
Zablokowany