Buty na koturnach
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- legi
- Dyskutant
- Kontakt:
Buty na koturnach
Właśnie kupiłem te buty
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dam ... ty-damskie
przede wszystkim bo jak mam atak mojej choroby raz na miesiąc lub dwa to muszę mieć pietę na wysokim podbiciu inaczej kulałbym jak kuternoga a przecież szpilek nie założę :) Do tego dłuższe spodnie i jest ok.
Ale i tak bez spojrzeń przez kobiety nie pozostaje :)
Wybieram poprawne chodzenie niż kulenie na jednej nodze.
Co myślicie o tych butach?
Czemu jak na nogę włożę skarpetkę rajstopową to pasują jak ulał a jak zwykłą to jakby przyciasne czy to rodzaj materiału w butach u kobiet jest inny?
Pozdrawiam.
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dam ... ty-damskie
przede wszystkim bo jak mam atak mojej choroby raz na miesiąc lub dwa to muszę mieć pietę na wysokim podbiciu inaczej kulałbym jak kuternoga a przecież szpilek nie założę :) Do tego dłuższe spodnie i jest ok.
Ale i tak bez spojrzeń przez kobiety nie pozostaje :)
Wybieram poprawne chodzenie niż kulenie na jednej nodze.
Co myślicie o tych butach?
Czemu jak na nogę włożę skarpetkę rajstopową to pasują jak ulał a jak zwykłą to jakby przyciasne czy to rodzaj materiału w butach u kobiet jest inny?
Pozdrawiam.
--==ooOOoo==--
Moje ulubione - legginsy, legginsy latexowe
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Przyczyna takiego stanu jest bardzo prosta. Jak kupujesz buty z "damskiej" półki to musisz patrzeć na rozmiary w cm a nie europejski rozmiar, bo się przejedziesz na tym i kupować zawsze o 0,5cm większe. A jak przymierzasz to najlepiej ubieraj normalne skarpety frotte, bo inaczej zawsze będzie ci "brakować" miejsca w normalnych skarpetach.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Na kręgosłup może i robi dobrze, ale nie robi dobrze na nogi i kolana. Wszyscy ortopedzi zgodnie twierdzą, że takie nienanuralne ułożenie stopy powoduje automatycznie przeciążenie stawu kolanowego. A jeszcze dochodzi do tego blokowanie naczyń krwionośnych i w efekcie uczucie ciężkości nóg a dalej prowadzi to do zastojów krwi i powstawanie żylaków.
I po co charatać sobie nogi?
Zalecana wysokość obcasa to 1 do 2cm. Max 5cm ale tylko na krótkie wyjścia.
I po co charatać sobie nogi?
Zalecana wysokość obcasa to 1 do 2cm. Max 5cm ale tylko na krótkie wyjścia.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- legi
- Dyskutant
- Kontakt:
Ja kupiłem rozmiar 44 a normalnie męskie nosze 45 - 46 w zależności od chińczyka :)
U mnie problem pojawił się rok temu kiedy dostałem ataku podagry / dny moczanowej na pięcie w połączeniu ze ścięgnem i lekarz wczoraj podpowiedział tylko buty na wysokim podbiciu np. koturny jak mam atak podagry i tym sposobem kupiłem te buty i powiem krótko ulga wielka!!! Mogę normalnie chodzić.
Otoczenie reaguje gapiąc się ale już mi przeszło przejmowanie się tym i olewam to.
Do butów zakładam podkolanówki i je spuszczam niżej by były pełniejsze mniej prześwitujące.
U mnie problem pojawił się rok temu kiedy dostałem ataku podagry / dny moczanowej na pięcie w połączeniu ze ścięgnem i lekarz wczoraj podpowiedział tylko buty na wysokim podbiciu np. koturny jak mam atak podagry i tym sposobem kupiłem te buty i powiem krótko ulga wielka!!! Mogę normalnie chodzić.
Otoczenie reaguje gapiąc się ale już mi przeszło przejmowanie się tym i olewam to.
Do butów zakładam podkolanówki i je spuszczam niżej by były pełniejsze mniej prześwitujące.
--==ooOOoo==--
Ale to jakie spodnie zakładasz długie czy normalnie krótkie?
czy taki aby obcas zakryć na maksa co się po ziemi ciągną?
Bo ja w sumie staram się obcas zakryć akurat w tych byłem raz
w sumie mam tego dużo tylko mam za sobą nieliczne użycie publiczne.
http://www.groszki.pl/groszki/51,112131 ... .html?i=32 takie tylko miały przód coś jak glany w tych najwięcej chodziłem i nic zero reakcji
plus jeszcze oficerki
zresztą kolekcji się czaje troszkę :(
czy taki aby obcas zakryć na maksa co się po ziemi ciągną?
Bo ja w sumie staram się obcas zakryć akurat w tych byłem raz
w sumie mam tego dużo tylko mam za sobą nieliczne użycie publiczne.
http://www.groszki.pl/groszki/51,112131 ... .html?i=32 takie tylko miały przód coś jak glany w tych najwięcej chodziłem i nic zero reakcji
plus jeszcze oficerki
zresztą kolekcji się czaje troszkę :(
- DanielSz
- Dyskutant
- Kontakt:
- legi
- Dyskutant
- Kontakt:
Nie spodnie całkiem nie zakrywały tyłu ale nachodziły na pół koturna.
Generalnie mam to gdzieś bo sprawdziły się na moją chorobę i mogę normalnie chodzić. Jedno powiem gratulacje dla Pań za noszenie butów na obcasie. Sexowanie to wygląda ale po godzinie wow co innego zaczynam odczuwać :)
Generalnie mam to gdzieś bo sprawdziły się na moją chorobę i mogę normalnie chodzić. Jedno powiem gratulacje dla Pań za noszenie butów na obcasie. Sexowanie to wygląda ale po godzinie wow co innego zaczynam odczuwać :)
--==ooOOoo==--
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
U mnie też pojawiły się nowe buty. Bardzo wygodne. Wogóle nie czuć wysokości obcasa. Tutaj więcej fotek: Strona sklepu
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
nadi mierzyłem te buty bo mi się podobają ale 42 było ciasnawe może jak by rozchodzić to było by. do takich celów zastosowałem glany.
ale to jest na dział inny buty unisex.
http://www.bialebuty.com.pl/Duze_buty__ ... fault.html jak już to można mieć oficerki :)
ale to jest na dział inny buty unisex.
http://www.bialebuty.com.pl/Duze_buty__ ... fault.html jak już to można mieć oficerki :)
- legi
- Dyskutant
- Kontakt:
Nie wiem czy się śmiać ale w moim przypadku to nie śmieszne bo gdy nie mam pięty na podbiciu i mam atak podagry / dny moczanowej ( a to nie jest częste ) to kuleje jak kuter noga - ścięgno Achillesa ciągnie mnie za bolącą pietę i kroku nie mogę zrobić!byczunio pisze:Czyżby u mnie też kiedyś wystąpił taki atak, tylko lekarze nie rozpoznali co to? Wysoki obcas rzeczywiście pomaga.
Także w moim przypadku jest naprawdę inaczej - lubię buty na wysokim obcasie częściej na nogach kobiet bo sam mam szłapkę 45 ale te buty roz 44 pasują na mnie idealnie :)
pozdrawiam.
--==ooOOoo==--
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dam ... ty-damskie no to będzie hit
bardzo mi się podobają:)
bardzo mi się podobają:)
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dam ... ty-damskie ten wydaje się być ciekawszy, gdyby jeszcze był granat i czarny ...
- natasza1967
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Moje koturny 7 cm zakupione w Deichmanie za tylko 49 zł. Rozmiar 42 Pierwsze buty damskie oficjalnie kupione i przymierzone w sklepie.
Ostatnio zmieniony 04 paź 2012, 15:44 przez natasza1967, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy nie byłoby cudownie być kobietą?
-
- Się Rozkręca
- Kontakt: