Rajstopy męskie Knittex

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 15 cze 2012, 00:43

Ruszyli już z kampanią reklamową:
http://metromsn.gazeta.pl/Lifestyle/1,1 ... insy_.html
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 15 cze 2012, 15:40

Współczuję tym, którzy uważają, że przeciętna panienka wygląda tak jak ta na opakowaniu rajstop Gatty. Współczuję, bo to znaczy, że w życiu nie widzieli w naturze rozebranej kobiety, a to znaczy, że ...nie będę się wyrażał.
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 15 cze 2012, 15:51

Ale na opakowaniach Gatty panienki są właśnie ubrane :-P
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 15 cze 2012, 17:14

No i super że Knittex zaczyna promować to, co ma być dostępne w sklepach. Fajnie że promuje rajstopy (cienkie z tatuażem) i cienkie meginnsy. Rajstopy czy megginsy o grubości 20 den, mają mniejsze szanse wejścia na rynek ale moda wielokrotnie dawała przykłady że wiele trendów przebiło się przez rzesze niedowiarków damskiej i męskiej klienteli!
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 16 cze 2012, 09:49

Zanim Knitex wprowadzi do sklepów męskie rajtki ,to mógłby też pomyśleć o zmniejszeniu kosztów wysyłki ze swojego e-sklepu.
!4,50 za list ekonomiczny to mocna przesada.Adrian zadowala się ceną o połowę niższa .
Widzi mi się ,że sklepy internet.chcą dodatkowo jeszze zarabiać na wysyłaniu sprzedanego towaru.
Trudno sie potem dziwić ,że podają ststystykę zakupów przez intern.,i u nas jest to na poziomie 2%,a na zachodzie 10%.
Sam kiedyś odesłałem towar ,bo był niezgodny z opisem w ulotce i byłem zdziwiony ,że koszty wysyłki zapłaciłłem niższe o połowę A była to ta sama usługa,przez pocztę.
Towarów z Knitex jest niewiele w sklepach stacjonarnych ,to mogliby zachęcić klientów przez mniejsze koszty dostawy.
big fish
grzeski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: grzeski » 16 cze 2012, 11:05

Może po 25 czerwca coś się zmieni?
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 16 cze 2012, 13:45

A co to za szczególna data ten 25 czerwiec?
big fish
zirkPH
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: zirkPH » 16 cze 2012, 23:46

Dla mnie te rajstopy wyglądają świetnie brakuje mi tylko męskich rajstop 100 DEN. Mogła by być także wersja z rozporkiem czasem się przydaje. Do tego mogli byście pomyśleć także nad rajstopami bawełnianymi. Im więcej opcji tym lepiej na każdą pogodę i na każdą porę roku coś by się wtedy znalazło. Dobrze wiedzieć że ktoś o nas myśli. Mam nadzieje że kiedyś rajstopowicze wyjdą z cienia.

Kto wie może jesteśmy światkami rewolucji w modzie i ludzkiej mentalności. Oby więcej liczących się firm produkujących rajstopy postawiło na kolekcje dla facetów. Im więcej się dzieje tym lepiej dla nas.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 16 cze 2012, 23:49

big fish pisze:4,50 za list ekonomiczny to mocna przesada
Ale taka jest cena tego na poczcie, nie rozumiem do czego pijesz.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 17 cze 2012, 10:40

Cennik na stronie Knittexa:

4. Koszty dostawy:

a) Poczt Polska
- Płatność przelewem - 14,50 zł
- Płatność przy odbiorze- 19,00 zł

Gdyby chcieli 4,50 nikt by nie narzekał.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 17 cze 2012, 11:16

Bodex masz racje Te 4,50 ,to oczywiście miało być 14,50.Nie zauważyłem ,ze wcisnąłem 'szifta :-D .A ze wzrokiem słabiutko u mnie ,i wziąłem "!"za jedynkę :mrgreen:
Nie wiem tylko co grzeski miał na myśli ,ze coś ma się zmienić po 25.06 w opłatach za wysyłkę z Knitexa.Czyżby miał jakieś dojście do nieoficjalnych informacji z firmy?
big fish
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 17 cze 2012, 23:51

Piszecie o wysokich kosztach wysyłki pocztą. Sam wielkorotnie sprzedawałem przez allegro i koszt zapłacony na poczcie to nie jedyny koszt. Trzeba doliczyć koszt opakowania czy koszt pracy poświęconej na przygotowanie przesyłki. I stąd bierze się cena 14,5 zł. A jak jest dla wszechobecnych krzykaczy za drogo to kupujcie hurtowo. Cena się rozłoży na większą ilość sztuk.

A sam i tak poprę Knitexa kupując hurtowo jego wyroby.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 18 cze 2012, 03:32

Dlatego kupuję w zwykłych sklepach. I jak te rajstopy mają odnieść jakiś sukces to muszą być dostępne w sklepach.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 18 cze 2012, 06:33

dr.pantyhose pisze:Trzeba doliczyć koszt opakowania czy koszt pracy poświęconej na przygotowanie przesyłki. I stąd bierze się cena 14,5 zł.
OK, rozumiem że trzeba doliczyć koszt opakowania. Co do kosztów "przygotowania" to nie przesadzajmy, w normalnym sklepie nikt nie każe doliczać kosztów sprzedania czy pokazania towaru klientowi, a to podobny nakład pracy jest. Jeżeli koszt opłaty pocztowej jest na poziomie 4 zł, to rozsądny koszt wysyłki nie powinien być wyższy niż 6-7 zł, czyli połowa tego co obecnie. Zresztą sprawdź ile kosztuje wysyłka na Allegro. Są oczywiście przypadki że chcą 20 zł za wysyłkę czegoś coś co kosztuje 5 zł (zaniżają cenę i odbiją to sobie wysyłką) , ale większość sprzedawców za wysyłkę małych lekkich przedmiotów chce na poziomie 6-10 zł.
dr.pantyhose pisze: A jak jest dla wszechobecnych krzykaczy za drogo to kupujcie hurtowo.
Pewnie część osób tak zrobi, ale dla kogoś kto rajstop nie nosi i zachęcony reklamą (która pewnie się pojawi w mediach) chciałby spróbować, cena może się okazać za duża i zrezygnuje.
twardyboro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: twardyboro » 18 cze 2012, 07:41

bodex pisze: większość sprzedawców za wysyłkę małych lekkich przedmiotów chce na poziomie 6-10 zł.
Zgadza się - ostatno kupowalem na allegro rozgałęźnik do zapalniczki samochodowej i koszt przesyłki listem poleconym priorytetowym wyniósł 5zł. - towar był zapakowany w porządną kopertę bombelkową.
Naukowcy informują: logiczne myślenie nie boli ani nie jest szkodliwe dla zdrowia.
grzeski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: grzeski » 18 cze 2012, 16:09

nie mam niestety żadnych dojść, ale zapowiadają duże zmiany od 25.06 w sklepie internetowym i na stronie :)
Awatar użytkownika
lyncz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: lyncz » 18 cze 2012, 17:38

grzeski pisze:nie mam niestety żadnych dojść, ale zapowiadają duże zmiany od 25.06 w sklepie internetowym i na stronie :)
W takim razie pozostaje nam tylko czekać.
Ideałem by była opcja zwykłej przesyłki(niekoniecznie priorytet) za 5-8 zł :) paczkomaty InPostu też mogliby wprowadzić :)
i przepraszam Admina za mały offtop :)
grzeski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: grzeski » 19 cze 2012, 12:07

z tego co się doczytałem to za dwa tygodnie mogą się pojawić w sklepie internetowym rajstopy dla nas :)
niko
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: niko » 19 cze 2012, 12:43

grzeski pisze:z tego co się doczytałem to za dwa tygodnie mogą się pojawić w sklepie internetowym rajstopy dla nas :)
super informacja :)
prezes22
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: prezes22 » 19 cze 2012, 13:42

grzeski pisze:z tego co się doczytałem to za dwa tygodnie mogą się pojawić w sklepie internetowym rajstopy dla nas :)
No i super, tyle, że przy temperaturach takich jak dziś, to będą do założenia za 3 miesiące...
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 19 cze 2012, 14:45

Nie bądź miętki. Dziewczyny śmigają nawet w grubych, to Ty dasz radę w cienkich.
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 19 cze 2012, 21:55

Piszą już o rajstopach męskich i megginsach w gazetach:
Obrazek

poprawka obrazka ;)
Ostatnio zmieniony 19 cze 2012, 22:55 przez nero, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 19 cze 2012, 22:10

Super! Tego typu reklam potrzeba! Na różnych płaszczyznach masowego przekazu. Motyw wytatuowanego smoka na cienkich rajstopach promowanych dla mężczyzn może stać się czymś normalnym!Czymś normalnym mogą być takie rajstopy na zadbanych męskich nogach przy odpowiedniej stylizacji. Ludzie zajmujący się modą damsko-męską mają szersze pole do działania. Wierzę w to że potrafią wypromować modę męskich rajstop, modę męskich megginsów.
Średnie temperatury wiosenno-letnie mogą być kolejną fazą rozwoju i powiększenia sprzedaży dla firm pończoszniczych, które w męskiej sferze do tej pory promowały tylko skarpetki.
Niektóre z tych firm wybiegając przed publiczność i chęci współpracy z pewnością przebiją się nawet tymi cienkimi wyrobami skierowanymi w męską stronę!
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 19 cze 2012, 22:32

Dokładnie - oby jak najwięcej takich reklam. Cieszę się, że Knittex jednak poważnie podchodzi do tematu i mam nadzieję że na tym nie koniec.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 20 cze 2012, 09:13

Tylko czemu ten artykuł jest w dziale "rozrywka"? Chyba jednak jest opublikowany, by ludziska mieli się z czego pośmiać.
ODPOWIEDZ