Biżuteria

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 02 maja 2011, 22:29

Wśród bogatych biznesmenów zegarek musi być i za conajmniej 10 tyś dolarów. A wśród rosyjskiej elity trzeba mieć na sobie strój z dodatkami za conajmniej 60 tys dol. Inaczej człowiek się nie liczy w tym towarzystwie.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 07 maja 2011, 21:54

Dla takiego towarzystwa też nie nosiłbym zegarka.
Awatar użytkownika
Jonasz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Jonasz » 25 sie 2011, 00:21

Sam noszę kolczyki w obu uszach no i kolczyk w pępku - pozostałość pewnego szalonego pomysłu , nie lubię zegarków na ręce ,żadnych wisiorków i pierścionków
Basiek

Post autor: Basiek » 14 paź 2011, 08:08

Mniej kręci kolec w języku ale mi żona marudziła... choć już widziała mojego kolca :)
hand made by basiek :) czyli zrób to sam. Miałem 2,4mm super sprawa :)
Uszy też mam przekłute ale jakoś wstydzę noszenia kolczyków troszkę dłuższe włosy nie tak aby ukryć tylko żeby to pasowało :)
Adriano30
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Adriano30 » 27 gru 2011, 16:39

A ja mam hopla na punkcie łańcuszków, wisiorków, bransolet czy obrączek. Mam tego więcej niż moja żona ;-) o co zresztą nieraz suszy mi głowę :-) - są to jednak wszystko ozdoby o męskim splocie i wyglądzie.
A tak poza tym to marzy mi się kolec w brwi, ale niestety ze względu na charakter pracy nie bardzo moge sobie na niego pozwolić
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 27 gru 2011, 18:42

A kim jesteś ? Bankowcem, policjantem czy pracownikiem socjalnym ?
dr.eklektyczny
Adriano30
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Adriano30 » 28 gru 2011, 08:24

No coś w tym stylu - prawnikiem. A sam musisz przyznać że w tym zawodzie z kolcem w brwi to niestety jakoś nie gra :-(
Awatar użytkownika
Czechow
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Czechow » 28 gru 2011, 16:56

Rajstopy chyba też nie grają - jak sobie radzisz? Bo z biżuterią to można zawsze nosić coś męskiego np. sygnety.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 29 gru 2011, 09:32

A dlaczego pan adwokat nie może mieć kolca w brwi i tatuażu na szyi? To by mu pomogło lepiej nawiazać kontakt ze swoim klientem.
Adriano30
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Adriano30 » 29 gru 2011, 09:35

No masz rację - na biżuterię do pracy mogę sobie pozwolić, ale tylko męską. Reszta - w czasie wolnym. A z rajstopkami jest tak że noszę w zasadzie tylko w sezonie jesienno - zimowym pod długie spodnie. Nietety długie spodnie musze ubierać też w lecie więc na eksponowanie rajstopek poprzez zakładanie na nie tylko krótkich spodenek mogę pozwolić sobie tylko po godzinach.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 29 gru 2011, 09:38

Podobno są sędziny, które togi zakładają na gołe ciało, tak dla urozmaicenia nudnego dnia. To pan adwokat nie moe załozyć togi na czarne rajstopy?
Adriano30
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Adriano30 » 29 gru 2011, 09:40

Byczunio - też jestem tego zdania co Ty :-) Niestety póki co większość wygrywa. Środowisko żyć by mi nie dało :-(
A skąd wiedziałeś że tatuaże też mi sie podobają :-)
Radziu

Post autor: Radziu » 29 gru 2011, 09:55

Każdy niezależnie od zawodu uważa że środowisko żyć by mu nie dało. Część z nas jednak przekonała się że to nieprawda, wystarczyło spróbować.

A kolce w brwi są przecież męskie.
Adriano30
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Adriano30 » 29 gru 2011, 10:21

Może i masz Radziu rację - może to kwestia przełamania się i odrobiny odwagi żeby przeciwstawić się reszcie. I tak mi się w sumie małymi kroczkami dużo udaje zrobić. W swoim środowisku jestem jedynym prawnikiem który nosi sygnety, bransolety czy łańcuchy i w sumie oprócz początkowego zskoczenia nie spotkałem sie nigdy z jakimiś negatywnymi reakcjami.
mjc
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: mjc » 18 mar 2012, 19:11

A ja wam powiem, że lubię biżuterię. Na codzień noszę obrączkę oraz kolczyk w jedym uchu - damski, podebrałem żonie ;) Ciemny metal i jasna, okrągła cyrkonia. Trochę kojarzy mi się ze stylem gotyckim. Nigdy nie wzbudził emocji. Planuję upgrade na drugie ucho, żeby bylo symetrycznie :)
Marzą mi się pierścionki, lubię sobie postukać, pracując przy kompie :) Jakoś ciężko jednak znaleść coś unisex...
Co do doświadczeń z facetami w pierścionkach, to miałem kilku kolegów w klimatach metal/gotyk, gdzie obfite pierście na obydwu rękach to norma. Na nikim nie robi to wrażenia, więc można próbować wyprowadzać tą ozdobę poza pop kultury.
Z inną biżuterią nie mam dużo doświadczeń, coś tam się kiedyś nosiło...
Awatar użytkownika
Jonasz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Jonasz » 19 mar 2012, 17:50

Ja na razie pozostałem przy kolczykach w uszach oraz pępku , pierścionki jakoś na nie ; marzyły mi się kolczyki w sutkach ale na razie jakoś nie zaszalałem
Adriano30
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Adriano30 » 27 mar 2012, 11:04

MJC - pierścienie w sensie męskich obrączek czy raczej sygnety?
Jonasz - też mi się podobają kolczyki w sutach, ale jakos jak do tej pory nie miałem odwagi zrobić sobie takiej ozdoby
:-)
mjc
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: mjc » 27 mar 2012, 11:10

Adriano30 pisze:MJC - pierścienie w sensie męskich obrączek czy raczej sygnety?
W zasadzie to ciężko powiedzieć...
Raczej bardziej coś w stylu sygnetu...
Ponieważ jednak mam bardzo szczupłe palce, to żaden męski sygnet, pierścień, ani
obrączka nie podejdzie... i pewnie wyglądałby groteskowo...
Obrączkę ślubną mam w rozmiarze o 1 większym niż żona :-P
Adriano30
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Adriano30 » 27 mar 2012, 12:43

To może jakieś delikatna srebrna obrączka. Fajnie wygląda coś takiego na kciuku albo na małym palcu. Nie martw się - ja też mam szczupłe palce i duże pierścienie/ sygnety wyglądają raczej nie za dobrze.
Awatar użytkownika
Pogas_pl
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Re: Biżuteria

Post autor: Pogas_pl » 14 cze 2012, 10:18

papa_smerf pisze:Podobno najlepszym przyjacielem kobiety jest biżuteria, nasuwa mi się pytanie: czy jako mężczyźni macie ochotę na noszenie różnych ozdóbek np. łańcuszków na nadgarstkach, sygnetów, kolczyków oficjalnych i intymnych.

Ja noszę jedynie obrączkę ślubną, i nie mam ochoty na więcej, ale ostatnio widziałem faceta z trzema pierścieniami na ręce.
W męskiej podobnie jak damskiej biżuterii liczy się umiar. Raczej nie chcemy wyglądać jak gangsterzy obwieszeni złotem i srebrem żeby zamanifestować swoją pozycję. Dobierając wszelkie bransoletki, łańcuchy warto kierować się gustem i wyczuciem smaku.
www.pogas.pl - bielizna damska i męska
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 14 cze 2012, 18:54

Janie, każ wyburzyć drugie piętro naszej willi, sprzedaj nasze Rolls-Royce-y i kup to tanie g... którym teraz się jeździ, a obrożę od Burka przywieź mi tutaj ...

To chyba było coś w tym stylu :-)
Jasiek
bluemagic72
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: bluemagic72 » 28 cze 2012, 10:28

ja lubię biżuterię srebrną. Ale raczej takie delikatne wyroby; łąńcuszek z zawieszką, czy bransoletkę.
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 28 cze 2012, 17:26

Witam i zapraszam Cię do powitalni. Napisz coś bliżej o sobie.
Jasiek
mjc
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: mjc » 07 sie 2012, 13:43

Pochwalę się :)
Tydzień temu, nieco spontanicznie, zrobiłem sobie dwa nowe kolczyki w uszach.
(miałem do tej pory tylko 1).
Co lepsze, poszedłem do kosmetyczki z żoną i obydwoje poddaliśmy się temu zabiegowi ;) (ma jedynie 2 dziurki, z racji, że stare zarosły)
Już wcześniej wspominałem żonce, że także zrobię kolejne kolczyki - jakoś nie marudziła. Pani kosmetyczka nie była także jakoś wielce zdziwiona, tylko marudziła,
że nie będzie miec dla mnie odpowiedniego wzoru (coś tam się jednak znalazło).

Wszystkie kolczyki które noszę są damskie, nieduże, jeden z cyrkonią.
Wrażenia?
Hm... jak do tej pory nikt nie zwrócił na to głośno uwagi.
Większość ludzi nawet nie zauwazyła i dopiero gdy ja zwracam uwagę, to są
zauważają.
Na ulicy to sam nie wiem, może i czasem się ktoś na mnie gapi, ale powodów może być multum :)

Jak się uszka zagoją to mam zamiar nosić małe damskie kolczyki, raczej z cyrkoniami, a co tam :)
Awatar użytkownika
Jonasz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Jonasz » 30 sie 2012, 19:47

kolczyki nie robią już wrażenia, ja przekłuwałem sobie sam , moja żona mimo najszczerszych chęci zdezerterowała
ODPOWIEDZ