Jak powiedzieć mamie ?

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Użytkownik
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Jak powiedzieć mamie ?

Post autor: Użytkownik » 24 kwie 2012, 18:20

Cześc . Mam 13 lat i nie wiem jak powiedzieć mamie że chcę nosić rajstopy. Niedawno założyłem w domu takie rajstopy czarne cienkie i takie czarne grubsze rajstopy po starszej siostrze
Spodobało mi się że są wygodne i ciepłe i miłe w dotyku.
Chciałbym to powiedzieć mamie że mi się podobają i chciałbym je nosić po domu i do spania , ale nie wiem jakby zareagowała
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 24 kwie 2012, 20:55

Zacznij od tematu, że słyszałeś o męskich rajstopach. Były o nich artykuły w gazetach, także zaczynają już pojawiać się w hipermarketach LeClerc. Następnie pokaż stronę firmy Adrian z rajstopami męskimi, że chcesz takie sobie kupić, bo jest to coś ciekawego, nowego, niestandardowego w modzie męskiej i to Cię zaciekawiło. Wówczas sądzę, że Twoja mama zgodzi się kupić te męskie rajstopy i będziesz mógł bez problemu sobie w nich chodzić. Jak zechcesz kupić damskie to prostym argumentem jest niższa cena i nie wielka różnica w budowie: "więc po co przepłacać mamo?"
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 24 kwie 2012, 20:56

Jeszcze jedno, jeśli chcesz pokazać mamie jak ciekawie może wyglądać facet w rajstopach to zapraszam na mój blog www.podwiatr.blog.pl :-D
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 24 kwie 2012, 21:26

A ja myślę, że powinieneś się przedstawić i opowiedzieć o sobie, bo na razie twoj post można traktować jako żart. Jak na razie mamy dość enigmatyczne pojęcie o tobie a w wieku 13 lat to niektórzy chlopcy jeszcze noszą rajstopki bo im mama każe.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 25 kwie 2012, 19:36

Doktorku zimą w na szybie sklepowej widziałem napis "kalesonki dla przedszkolaka" także nie zawsze rajstopy, niestety :-(
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 25 kwie 2012, 21:30

Mi to wyglada na trola.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 25 kwie 2012, 22:18

Poczekamy, zobaczymy. Ja też nie ufam wpadającym na chwilę nastolatkom.
Obrazek
Użytkownik
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Użytkownik » 25 kwie 2012, 22:40

Przepraszam ale co ja mam jeszcze opowiedzieć o sobie ?
Żart to nie jest i nie jestem żadnym trolem !
Mam lepsze rzeczy niż trolowanie i denerwowanie w ten sposób ludzi
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 25 kwie 2012, 22:46

Wejdź na powitalnie i opowiedz o sobie. Jak zaczynasz na forum w pierwszym poście od zdania, że chcialbys nosić pończochy swojej mamy to dla mnie jesteś prowokatorem lub trolem. Mamy dział powitalnia i tam marsz i melduj się wytycznymi.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 25 kwie 2012, 22:51

Taka jest zasada, przedstaw się wiarygodnie, a zyskasz przyjaciół.

A na dodatek lokalizacja internet. Nie ma takiej lokalizacji, bo to nawet może być Alaska. Nie musisz podać ulicy i numeru domu, ale przynajmniej województwo nie powinno być problemem.
Obrazek
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 25 kwie 2012, 23:12

dr.pantyhose pisze:zaczynasz na forum w pierwszym poście od zdania, że chcialbys nosić pończochy swojej mamy
Doktorku, a gdzie wg. ciebie on napisał coś o pończochach swojej mamy? :shock:
Bo ja tam widzę tylko o rajstopach i to na dodatek starszej siostry. :-/
Ale jeżeli chodzi o przedstawienie się to panie "Użytkownik" (co za nick :-? ) należy się chyba przedstawić chociaż trochę.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 25 kwie 2012, 23:30

To taki żart z pończochami mamy.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 26 kwie 2012, 18:10

Mam do was prośbę odnośnie nowych użytkowników - nie traktujcie ich od razu jak potencjalnego trolla, spamera czy kogoś innego. Możliwe, że faktycznie pisze tutaj ktoś mający raptem 13lat i jest zaiteresowany noszeniem rajstop, bo zacytuję:
Użytkownik pisze:Spodobało mi się że są wygodne i ciepłe i miłe w dotyku.
Może lepiej spróbujcie mu jakoś pomóc tak jak zrobił to Nero, a nie "żartujcie" sobie z niego i nie posądzajcie o trolowanie.
Skoro nie można pisać w tematach jako "Gość" to takie osoby muszą się rejestrować.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 08 maja 2012, 22:55

anipoki pisze:nie traktujcie ich od razu jak potencjalnego trolla
anipoki i co sie stało z naszym nowym użytkownikiem ? Poza fetyszystowskim zdaniu o pończochach mamy nic więcej nie wniósł na forum. Dlatego stosujemy zasadę opowiedzenia o sobie co może także zniechęcić potencjonalnego spamera. Temu sie tego nawet nie chciało napisac czegokolwiek o sobie. Nawet nie chciało nic więcej napisać. Więc po co nam użytkownicy, którzy nas zarzucają reklamami czy bzdurami i nadają sobie nazwę Użytkownik ?
Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 18:03 przez dr.pantyhose, łącznie zmieniany 1 raz.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 09 maja 2012, 01:43

A może za młody i zamiast rzeczowej porady zobaczył ostre zęby starych wyg :-( i wychodzi na to, że nim odszedł Radziu to wychował sobie godnych następców :-(
zapewniam, że ja mając 13 lat to po takich poradach spieprzał bym, gdzie pieprz rośnie.
dziękuję za uwagę.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 09 maja 2012, 18:04

Grzesław nie wymyślaj mi tu od następcy Radzia. Muszę pilnować porządku na forum więc skierowałem młodego czy kto to był do powitalni.
dr.eklektyczny
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 09 maja 2012, 21:00

A co to ma do pilnowania porządku? Regulaminu nikt nie naruszył. Czasami warto sobie odpuścić złośliwe uwagi - może to był troll, a może nie. Ja też po takim powitaniu pewnie bym się już tu nie pokazał.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 09 maja 2012, 21:23

boggy a ty co taki przewrażliwiony jesteś. Napisz coś od siebie a nie szukaj dziury w całym. Tak sie składa, że niezależnie od tego o czym jest forum nalezy sie przedstawić. Uczestniczę w kilku forach dyskusyjnych i bodajże chyba tylko na elektrodzie kilkanaście lat temu się nie przedstawiałem. Poza tym jesli użytkownik o nazwie Użytkownik jest prawdziwym 13 latkiem to wcale go nie obraziłem kierując go do powitalni aby się przedstawił. Wraz ze starymi/stałymi użytkownikami forum sformułowaliśmy to dawno temu.

http://unisex-fashion.pl/viewtopic.php?t=329

Jesli sie to komuś nie podoba to zagłosujmy nad usunięciem powitalni czy kierowania się do powitalni.

Proponuję zakończyc spór na temat - Użytkownika. Gdyż od dwóch tygodni nie zaglada na forum a spędzil na nim w sumie tylko 5 minut.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 09 maja 2012, 22:12

Bo nie doczekał się odpowiedzi na zadane pytanie :-(
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 15 maja 2012, 21:20

dr.pantyhose, ma rację. Ten co jest pasjonatem Nowej Mody na pewno nie zrazi się zaproszeniem do powitalni. Co do 13 lat, to muszę Wam powiedzieć, że bywają mocno nastawieni na dyskusję i wcale się łatwo nie poddają. 13 lat ma się w pierwszej klasie gimnazjum, a wtedy się jest na tyle dorosłym, że nawet sąsiadom się nie mówi "dzień dobry".

Ja tez jestem uczulony na pewną grupę wpadaczy zadymiarzy. Jeden to nawet na policję miał na mnie donieść. Nie doniósł, sam zniknął po krótkim czasie. Mieliśmy też biednego kalekę, za którego dostawałem cięgi od paru forumowiczów, nawet oferowali przeciw mnie pomoc prawną. Nasz biedny kaleka okazał się oszustem trollem. A ja mam satysfakcję, że wyczułem oszusta na odległość.

Za to bardzo chętnie witamy ludzi prawdziwych, nawet jak są dziećmi, ale szczerymi.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 17 lip 2012, 14:42

Nie może być Papa Smerf :zdrowko
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 20 lip 2012, 00:37

witaj madziu :-)
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 22 lip 2012, 21:26

A gdzie byłaś gdy cię nie było ?
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 23 lip 2012, 11:01

I co mama na to?
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
Rstp2019
Się Rozkręca
Się Rozkręca

Re: Jak powiedzieć mamie ?

Post autor: Rstp2019 » 12 lut 2019, 17:24

Tak czytam i przypomniałem spbie pewne sytuacje. Matka kilka razy proponowala mi założenie rajstop. Z prostego powodu, na dworze bylo chłodno, a ja nie chciałem zakładać kaleson. Grube bawelniane kalesony pod dżinsy cholernie krępowały mi ruchy, a jako nastolatek dużo biegałem po dworzu. Problem w tym, że w tamtym czasie przymierzałem rajstopy ukradkiem i była to dla mnie forma zaspokojenia. Wstydziłem się tego i bałem się, by nikt się o ty nie dowiedział. Gdybym wtedy normalnie porozmawiał z mamą, że potrzebuję czegoś co grzeje nogi i nie ogranicza ruchów, to sama by mi kupowała rajstopy i nosiłbym je bezkarnie... Niestety, rajstopy były dla mnie wtedy fetyszem i wydawało mi się, że jak ktoś mnie w nich zobaczy, to będzie to dla niego oczywiste... Więc męczyłem się w mrozy w kalesonach, albo marzłem bez nich. Przez wiele lat próbowałem zawalczyć w sobie zamiłowanie do rajstop, bez sukcesów. Trochę to trwało zanim udało mi się otworzyć przed żoną. W następstwie czego, z czasem zacząłem bardziej doceniać walory użytkowe rajstop. Obecnie noszę rajstopy pod dżinsy przez cały sezon jesienno-zimowy. Żona z lekkim rozbawieniem przyjmuje moją slabość do rajstop, przy czym jest zadowolona, że dbam o to by mi było ciepło i dzięki temu żadziej się przeziębiam. W niosek z tego taki, że rajstopy są normalną częścią garderoby, nie koniecznie damskiej. To, że dla nas, mają one jeszcze inną wartość, nie jest wcale takie oczywiste dla naszego otoczenia. Kobiety zaś, choć nie tylko one, rozumieją taki wybór podyktowany komfortem noszenia.
ODPOWIEDZ