Spodnie
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Początkujący
- Kontakt:
Postanowiłem, że dorzucę swoje 3 grosze ;)
Od mniej więcej roku noszę niemal wyłącznie damskie spodnie.
Mam kilka par, prawie wszystkie kupione jako kot w worku na allegro.
Fakt, faktem, że z dopasowaniem to loteria, ale przy niewielkich kwotach to ryzyko żadne.
Oto lista:
1) Klasyczne Lee, bawełna, niemal identyczne jak męskie, noszę na codzień do pracy
2) Dzwony, są super, długie (dla mnie, L34 - wcale nie łatwo znaleść) obcisłe na udach. Noszę je na codzień, po domu, do znajomych itd. Brat się tylko raz zapytał skąd mam dzwony. Poza tym, jak dotąd nikt nie zwrócił mi uwagi.
3) Kolejne dzwony, za krótkie (L32) ale i tak noszę. Nie są obcisłe, raczej luźne.
Za to na dole na prawdę szerokie. Noszę tak samo jak te powyżej.
Kumpel raz zauważył: "Co ty dzwony nosisz?", zajeło mu to kilka godzin
4) Mam jeszcze rurki, na prawdę wąskie, fajne, ale puki co nie odważyłem się ich nosić.
5) Szare bojówki H&M kupione w sklepie, rozmiar 36 :) był na mnie dobry. Po tym jak nie znalazłem swojego rozmiaru w dziale męskim, zacząłem szukać w damskim. Noszę na codzień, wszędzie.
6) Bojówki czarne, H&M, allegro. Również 36, ale są trochę ciasne i przykrótkie. Noszę po domu.
Dzwony łatwo przechodzą i mało kto zwraca na to uwagę.Od zawsze mi się podobały i żałuję, że wyszły z męskiej mody ;(
Nie skrywam się z tym, że lubię takie spodnie, ani też nie było jak dotąd przykrych uwag.
Jak patrzą inni ludzie? Nie wiem, bo za bardzo zabiegany jestem i nie zwracam na to uwagi :P
Ogólnie to rewelacyjne są wszelkie spodnie z dodatkami elastycznymi. Bawełniane po praniu są czasem tak sztywne (i jakby lekko skurczone), ze musze trochę przecierpieć, zanim da się je nosić...
Od mniej więcej roku noszę niemal wyłącznie damskie spodnie.
Mam kilka par, prawie wszystkie kupione jako kot w worku na allegro.
Fakt, faktem, że z dopasowaniem to loteria, ale przy niewielkich kwotach to ryzyko żadne.
Oto lista:
1) Klasyczne Lee, bawełna, niemal identyczne jak męskie, noszę na codzień do pracy
2) Dzwony, są super, długie (dla mnie, L34 - wcale nie łatwo znaleść) obcisłe na udach. Noszę je na codzień, po domu, do znajomych itd. Brat się tylko raz zapytał skąd mam dzwony. Poza tym, jak dotąd nikt nie zwrócił mi uwagi.
3) Kolejne dzwony, za krótkie (L32) ale i tak noszę. Nie są obcisłe, raczej luźne.
Za to na dole na prawdę szerokie. Noszę tak samo jak te powyżej.
Kumpel raz zauważył: "Co ty dzwony nosisz?", zajeło mu to kilka godzin
4) Mam jeszcze rurki, na prawdę wąskie, fajne, ale puki co nie odważyłem się ich nosić.
5) Szare bojówki H&M kupione w sklepie, rozmiar 36 :) był na mnie dobry. Po tym jak nie znalazłem swojego rozmiaru w dziale męskim, zacząłem szukać w damskim. Noszę na codzień, wszędzie.
6) Bojówki czarne, H&M, allegro. Również 36, ale są trochę ciasne i przykrótkie. Noszę po domu.
Dzwony łatwo przechodzą i mało kto zwraca na to uwagę.Od zawsze mi się podobały i żałuję, że wyszły z męskiej mody ;(
Nie skrywam się z tym, że lubię takie spodnie, ani też nie było jak dotąd przykrych uwag.
Jak patrzą inni ludzie? Nie wiem, bo za bardzo zabiegany jestem i nie zwracam na to uwagi :P
Ogólnie to rewelacyjne są wszelkie spodnie z dodatkami elastycznymi. Bawełniane po praniu są czasem tak sztywne (i jakby lekko skurczone), ze musze trochę przecierpieć, zanim da się je nosić...
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Używaj płynów do zmiękczania tkanin.mjc pisze:Bawełniane po praniu są czasem tak sztywne (i jakby lekko skurczone), ze musze trochę przecierpieć, zanim da się je nosić...
Szkoda, że nie zamieściłeś fotek tych spodni.
Ja też teraz poszukuję wygodnych krótkich spodni męskich, typu bojówki i jedyne co jest to damskie. To teraz damy mają iść do boju?
mjc
toś mi druh, mam w pod ręką szwedy tylko długie takie do butów z 10cm i więcej obcasa troszkę się szczypie z tym, tylko mi się to tak podoba :)
Wyszło by że zakrywają całkowicie buta co mnie mnie się strasznie podoba tylko co na to otoczenie ?
troszkę się szczypie...
Po przerwie prawie pół roku znowu dodaje coś z strony dam.
toś mi druh, mam w pod ręką szwedy tylko długie takie do butów z 10cm i więcej obcasa troszkę się szczypie z tym, tylko mi się to tak podoba :)
Wyszło by że zakrywają całkowicie buta co mnie mnie się strasznie podoba tylko co na to otoczenie ?
troszkę się szczypie...
Po przerwie prawie pół roku znowu dodaje coś z strony dam.
http://pinterest.com/pin/844493651046992
http://coolspotters.com/public-figures/ ... um-1278843
strasznie mi się podoba takie noszenie spodni :)
sorrki za zle linkowanie
http://coolspotters.com/public-figures/ ... um-1278843
strasznie mi się podoba takie noszenie spodni :)
sorrki za zle linkowanie
Ostatnio zmieniony 15 paź 2012, 19:02 przez Basiek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
I taki układ jak na pierwszym linku podanym mam dziś tylko spodnie jasne jeans'y
od Lee długie bo L36 modelu nie pamiętam tylko mają lekko rozszerzaną nogawkę.
Kolega zauważył bo byłem wczoraj w tych spodniach tylko do płaskich butów
i były podwinięte 10cm co najmniej w górę i stąd pytał się o buty.
bo zwęszył przez to podstęp ale spoko bez szyderstw sensacji nie ma.
Aż mnie to dziwi.
bo jak ubrałem glany i spodnie włożyłem do środka to była sensacja.
a tu nic.
od Lee długie bo L36 modelu nie pamiętam tylko mają lekko rozszerzaną nogawkę.
Kolega zauważył bo byłem wczoraj w tych spodniach tylko do płaskich butów
i były podwinięte 10cm co najmniej w górę i stąd pytał się o buty.
bo zwęszył przez to podstęp ale spoko bez szyderstw sensacji nie ma.
Aż mnie to dziwi.
bo jak ubrałem glany i spodnie włożyłem do środka to była sensacja.
a tu nic.
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Re: Spodnie
A co o takich myslicie
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Tragedia takie spodnie :/
Lubię bardzo rurki, te damskie i te męskie, ale to już przesada...
Lubię bardzo rurki, te damskie i te męskie, ale to już przesada...
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Rozumiem, że to nie jest oferta handlowa, tylko propozycja "wybiegowa". Sądzę, że na ulicę nikt w czymś takim nie wyjdzie, ale naszemu zacofanemu społeczeństwu taki szok estetyczny jest potrzebny i przypomnienie (oswojenie z myślą), że mężczyzna ma "coś" między nogami. Po latach noszenia przez polskich mężczyzn spodnio-worów i "szortów kąpielowych" czas na coś blisko ciała. Mam rurki kupione przez neta, podkreślają męskość, ale nie aż tak znacznie. Ja jednak wolę spódnicę z pończochami.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Tak sobie pomyślałem o tych spodniach i wydaje mi się, że to mógłby być dobry sposób na nietolerancję w pracy. W końcu to są spodnie!
A co do awangardowości tych spodni, zadałem sobie trud ich odnalezienia i już mnie nic nie dziwi: producent ma siedzibę w Australii.
A co do awangardowości tych spodni, zadałem sobie trud ich odnalezienia i już mnie nic nie dziwi: producent ma siedzibę w Australii.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Ja noszę rurki które jeszcze bardziej opinają nogi niż te na zdjęciach ale mają wyższy stan i są minimalnie luźniejsze w okolicach kroku (może dlatego że nie podciągam ich aż tak wysoko jak gość na zdjęciu). Póki co nie spotkałem się z jakimiś negatywnymi komentarzami, tylko kilka osób które wiedzą o tym, że noszę rajstopy jest pod wrażeniem tego jak mogę nosić rurki a pod nimi rajstopy w takie upały
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Ja wolę rurki z wyższym stanem pod pępek
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
A także połączenie marynarki, body , z wysokim stanem spodni
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Witam wszystkich. Dawno tu nie byłem. Ja jesienią w zeszłym roku kupiłem sobie skórzane spodnie (eko-skóra) takie jak na zdjęciu.
Do tego luźna koszula.
http://www.starstyle.lv/en/Pants-Soleil-Victoria-Black
Do tego luźna koszula.
http://www.starstyle.lv/en/Pants-Soleil-Victoria-Black
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Odkurzam temat.
Generalnie ze względu na spodnie unisex z dziurami, bo one są najbardziej unisex na dziś dzień. Tylko nie kumam jednego. Jaka jest granica wytrzymałości? Np. Dziś -10 i chodzą artyści w dziurawych spodniach. Oczywiście kostki a wierzchu bo stopki muszą być. Ja rozumiem, że moda, ale czy ktoś nosi w lipcu korzuch? Nie rozumiem tego. Chodziłem do szkoły 15lat temu. Dobrze pamiętam, że kaleskny to obciach, ale wtedy nie było termkaktywnych itp. Były albo białe wojskowe albo fe gryzące. Ale każdy chodził w zimkwych butach i skarpetach. A teraz? -15 zęby podskakują ale kostki na wierzchu. Obstawiam, że to stopkowe pokolenie za 10 lat już będzie w kolejce u lekarza wraz z reumatyzmem.
Generalnie ze względu na spodnie unisex z dziurami, bo one są najbardziej unisex na dziś dzień. Tylko nie kumam jednego. Jaka jest granica wytrzymałości? Np. Dziś -10 i chodzą artyści w dziurawych spodniach. Oczywiście kostki a wierzchu bo stopki muszą być. Ja rozumiem, że moda, ale czy ktoś nosi w lipcu korzuch? Nie rozumiem tego. Chodziłem do szkoły 15lat temu. Dobrze pamiętam, że kaleskny to obciach, ale wtedy nie było termkaktywnych itp. Były albo białe wojskowe albo fe gryzące. Ale każdy chodził w zimkwych butach i skarpetach. A teraz? -15 zęby podskakują ale kostki na wierzchu. Obstawiam, że to stopkowe pokolenie za 10 lat już będzie w kolejce u lekarza wraz z reumatyzmem.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Lekarze specjaliści już trąbią na alarm w internecie, że jest to bardzo niebezpieczna moda i grożą bardzo poważne konsekwencje w przyszłości takim głupkom męskim i żeńskim i nie kończy się podobno tylko na stawach.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Jak zwykle, ślepe i głupie naśladowanie mody lansowanej na czerwonych dywanach w ciepłym Hollywood, czy na Florydzie. To samo dotyczy rajstop. A mimo ciągłych kąśliwych uwag "stylistów", realistka, księżna Kate nosi rajstopy, bo wie w jakim klimacie żyje.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Głupota, przede wszystkim młodzieży nie zna granic. Ale starszych też. Kiedyś było nie do pomyślenia, by elegancka kobieta w największy upał wyszła oficjalnie z gołymi nogami. A teraz rajstopy są be. Dlaczego? Moim zdaniem dlatego, że w rajstopach nie ma jak pokazać się bez majtek, a teraz to jest najlepszy sposób zwrócenia na siebie uwagi przez celebrytki. Taka burdelowa moda. Ale pończochy/rajstopy nadal są obowiązkowe w korpomodzie.
Jeśli chodzi o dziury, to zauważyłem, że dziewczyny zaczęły przy mrozach nosić rajstopy pod podartymi dżinsami. No, ale przecież prawdziwy facet nie założy rajstop.
Jeśli chodzi o dziury, to zauważyłem, że dziewczyny zaczęły przy mrozach nosić rajstopy pod podartymi dżinsami. No, ale przecież prawdziwy facet nie założy rajstop.
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
W temacie noszenia rajstop pod spodniami zimą:
https://f.kafeteria.pl/temat/f20/rajsto ... -p_6095098
i rajstop pod spodnie z dziurami:
https://f.kafeteria.pl/temat/f20/rajsto ... -p_6441929
https://f.kafeteria.pl/temat/f20/rajsto ... -p_6095098
i rajstop pod spodnie z dziurami:
https://f.kafeteria.pl/temat/f20/rajsto ... -p_6441929