-
Strona główna
-
- Dzisiaj jest 23 sty 2025, 06:00
- Strefa czasowa UTC+01:00
Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
anipoki
- ModTeam
-
Kontakt:
Wojtas pisze: handel przez internet
O ile mi wiadomo, to Calzedonia nie sprzedaje "tylko" przez internet. Chodziło mi raczej o sprawdzenie nazwy modelu na Alledrogo i jak masz taką ochotę to szukaj po sklepach firmowych Calzedoni.
A wogóle to nie wiem czego wy ludzie chcecie od kupowania przez internet. Często, gęsto jest o wiele taniej NAWET z przesyłką aniżeli w sklepach. No chyba, że macie taki fetysz sprawdzania reakcji sprzedawczyń w sklepie...
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
Czechow
- Się Rozkręca
-
Kontakt:
Wojtas pisze:W wyprawach rowerowych, które rozpoczynam wiosną wykorzystuję różnej grubości rajstopy. Mam 3 pary spodenek rowerowych (ze specjalną) wkładką. Dwie pary o długości przed kolana i tu wykorzystuję rajstopy 100,60 lub 40 den, kolory czarny lub czasem ciemny granat. Przy temperaturze ok. 12 stopni sprawdzają się 40 lub 60 den.
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź! Niestety
muszę zrezygnować z niedzielnego wypadu - miałem pożyczyć rower od znajomej, ale okazało się, że jest uszkodzony
Czeka mnie więc zakup własnego welocypedu - przed aktem kupna zgłoszę się do Ciebie po fachową poradę (szykuję się na jakieś 400-500 zł, bo jestem skromnym amatorem, który nie jeździł ostatnie 10 lat, tyle że nie chcę chińszczyzny z supermarketu, więc będę szukał w sklepach rowerowych).
Pozdrawiam
-
byczunio
- Stary wyga
-
Kontakt:
Są pończochy grube, samonośne, bez manszet firmy Orirose. Sprzedawane na alledrogo orzez noemi-bielizna, ale mają też firmowe stoiska ("stadny" na środku alejki) przy hipermarketach, przeważnie przy Tesco (w Warszawie na Fieldorfa i na Górczewskiej), praktycznie w tej samej cenie.
Co do roweru chińskie wcale nie sątakie złe (najpopularniejszy środek transportu w Chinach). Osttanio dzieckun kupiłem w Decatlonie Rockrider'a designed by b'Twin i jest całkiem solidnie zrobiony (osprzęt Shimano - identyczny jak w Arcus-Romet).
-
kasior
- AdminTeam
-
Kontakt:
Czechow - popatrz na allegro lub tablica - można bardzo dobre firmówki wyrwać za dobra kase. Oczywiście używane ale i tak o sto razy lepsze niz te z marketów i sklepów rowerowych w tej cenie. U nas np na giełde samochodową przyjeżdząją goście, którzy targaja takie sprzęty z zagranicy i już za 300 zł można naprawde zajebisty rowerek wyrwać, Wystarczy troche pogrzebac poregulowac, nasmarować i w droge.
-
Wojtas
- Gaduła
-
Kontakt:
Czechow! Używany rower to dobra alternatywa. Ten niebieski rower a wtedy miałem na sobie rajstopy 100 den męskie-Lidia (na fotce działu rajstopy firmy Knittex) był moim pierwszym rowerem firmy Kross. Prosty górski model ze stalową ramą. Ta fotka jest z przed dwóch lat. Obecnie mam rower też firmy Kross ale na większych kołach i oponach nadających się do jazdy na drogach asfaltowych i żwirowych , z aluminiowa ramą tzn. jest lżejszy. Generalnie zakup roweru (jego rodzaj) zależy od rodzaju terenu w jakim przeważnie rower ma być użytkowany.
-
krzyś
- Zasiedziały na forum
-
Kontakt:
tu popieram zdanie kasiora jeżeli chodzi o te używane rowery z za granicy. lepszy dobry używany niż h...y, nowy z marketu.
-
nero
- Zasiedziały na forum
-
Kontakt:
Dwa lata temu kupiliśmy dwa różne rowery w GoSport i jesteśmy bardzo z nich zadowoleni. Kosztowały 599 i 799. Jak tylko jest ciepło to jeżdżę swoim do pracy oczywiście w stroju służbowym. A na rodzinne wypady rowerowe najczęściej zakładam legginsy czarne.
-
anipoki
- ModTeam
-
Kontakt:
byczunio pisze:Są pończochy grube, samonośne, bez manszet firmy Orirose.
Byczunio jakoś nie znalazłem tych pończoch, ani na Alledrogo ani w internecie. Jedyne produkty tej firmy to rajstopy wyszczuplające lub modelujące i bielizna korygująca.
Chyba firma ci się pomyliła, albo to były jakieś resztówki magazynowe.
-
krzyś
- Zasiedziały na forum
-
Kontakt:
to zależy jak daleko od domu zamierza odjechać, bo jak przyjdzie go nieść to lepiej żeby był lżejszy...
-
dr.pantyhose
- ModTeam
-
Kontakt:
nero pisze:Jak tylko jest ciepło to jeżdżę swoim do pracy oczywiście w stroju służbowym.
To w pracy też już się pokazujesz w stroju służbowym ?
Dzisiaj przesuwalismy sie w korku w Cardiff a chodnikiem szedł chłopak okolo 25 do 30 lat w białej podkoszulce i w najbardziej normalnej spódniczce plisowanej w kolorze granatowym. Nie była to typowa spódniczka sportowa tylko raczej przypominająca spódniczkę do połowy uda jaka dziewczyny dawniej zakładały w podstawówce na uroczystości szkolne . W ręku niósł rakietę tenisową i nic więcej. Zauważyła go moja żona i mi pokazała. Nikt na chodniku na niego się gapił. Tak sobie pomyslałem, że on chyba też ma rozpoczęcie sezonu. Czy rakietya była tylko usprawiedliwieniem ?
dr.eklektyczny
-
big fish
- Gaduła
-
Kontakt:
A może rakieta była do samoobrony,w razie jakby ktoś sie trafił co ma inny gust.
big fish
-
byczunio
- Stary wyga
-
Kontakt:
anipoki pisze:Jedyne produkty tej firmy to rajstopy wyszczuplające lub modelujące i bielizna korygująca.
akurat to nie są dokładnie te pończochy, ale tej firmy:
http://moda.allegro.pl/wloskie-ponczoch ... 91463.html
a najlepiej wysłać do nich zapytanie, że w zeszłym roku były w sprzedaży (w ich stoisku przy Tesco na Górczewskiej) takie pończochy, wielce zachwalane przez nabywcę/nosiciela i czy mogliby powiedzieć, czy mają, czy będą mieli, jak się ten model nazywa, byś wiedział czego szukać.
-
anipoki
- ModTeam
-
Kontakt:
Jeżeli ktoś nadal szuka pończoch samonośnych z manszetą bez koronek to znalazłem z Calzedonii taki model o grubości 50 DEN:
http://moda.allegro.pl/calzedonia-poncz ... 16358.html
Oczywiście są też inne kolory, albo model cieplejszy, prążkowany:
http://moda.allegro.pl/szare-ponczochy- ... 81243.html
Cena oczywiście jest spora, ale to jest firma która się niestety ceni
Sam się zastanawiam nad tymi 50 DEN ale oczywiście w innym kolorze i dopiero po wypłacie
@Proszę wklejajcie zdjęcia, bo linki allegro po miesiącu są już nieaktywne.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2012, 18:37 przez
anipoki, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kasior
- AdminTeam
-
Kontakt:
Nie zaśmiecac, nie zaśmiecac bo bedę usuwac. Temat jest o rozpoczęciu sezonu, nie o pończochach.
Doktorku - koleś pewnie szedł z kortów. To spódniczka do tenisa jest. Podejrzewam,że w ramach wiosny jakies jaja robili na kortach. Pewnie mixty, ale żeby było śmieszniej koles spódniczkę ubrał.
-
papa_smerf
- AdminTeam
-
Kontakt:
Żeby pogodzić oba wątki to moim zdaniem takie grubsze pończochy są do kolarek lepszym rozwiązaniem niż rajstopy. Do biegania także. Problem w tym, że facet dość mocno przy wysiłku poci się w kroku, a wtedy przy nie najlepszych rajstopach o otarcia nietrudno. Grube pończochy 70-100 den, najczęsciej włoskie są rewelacyjne jeśli chodzi o trzymanie się nogi, a obcisłe kolarki przyciskają i ukrywają manszete, więc trudno wzrokowo ocenić co jest na nodze, a we właściwym miejscu nic się nie gotuje
-
krzysiekmisiek
- Się Rozkręca
autor: krzysiekmisiek » 05 kwie 2012, 21:59
Rajstopy 3D na moich chudych nogach
Jak trzeba proszę o przeniesienie postu gdzie indziej
.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2012, 14:05 przez
krzysiekmisiek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
big fish
- Gaduła
-
Kontakt:
Miałem niemal identyczne ,40den mikrof.,kol. taki sam,ale nie 3D.
W środku tego sezonu polegly
Za mocno chwyciłem jak je nakładałem ,i trach .
Szkoda ,bo to były moje najlepszejsze
A kulasy wcale nie masz takie chude.
Nie jedna paniena by Ci zazdrościła,i chciała pokazywac je w rajtkach przez cały rok .
big fish
-
kasior
- AdminTeam
-
Kontakt:
W końcu się Krzysiek odezwał. Gdzie byłes tyle czasu!!
-
krzysiekmisiek
- Się Rozkręca
autor: krzysiekmisiek » 06 kwie 2012, 23:28
Byłem tylko że w utajnieniu i tylko przeglądałem forum. Ale zauważyłem że jakoś cichutko tylko od czasu do czasu zagada ktoś o knitteksie :) A pamiętam czasy jak było gorąco na forum...
No trzeba się przygotować na sezon wiosenny :)
W niedługim czasie ruszam na miasto...
-
papa_smerf
- AdminTeam
-
Kontakt:
krzysiekmisiek pisze:A pamiętam czasy jak było gorąco na forum...
Cieszy Cię Krzysiumisiu jak ludzie sobie skaczą do gardeł z byle powodu, a jedynym wynikiem tej dyskusji jest to, że kilku eserów znika z forum na wiele miesięcy?
To forum jest dla przyjaciół, którzy mogą się różnic w zdaniu, ale nie powinni się "żreć" Czytanie z utajnienia forum jest dla niezarejestrowanych, a skoro już jesteś członkiem tego gremium to należy coś od czasu do czasu napisać.
krzysiekmisiek pisze:No trzeba się przygotować na sezon wiosenny :)
A na czym te przygotowania polegają? U mnie sezon trwa cały rok, a nawet jak jest upał, to wieczorami robi się chłodniej i rajstopy np. po kąpieli na wieczorny spacerek są idealne.
-
anipoki
- ModTeam
-
Kontakt:
krzysiekmisiek pisze:Rajstopy 3D na moich chudych nogach
Jak bym nie wiedział, że to twoje, to bym pewnie stwierdził "niezłe ma laska nogi..."
Pewnie nie jedna panienka ci zazdrości. Ja swoje też mam szczupłe, tylko w udach mam trochę za dużo. Planuję specjalnie zakup butów Reeboka z serii EASYTONE. Ciekawe czy coś to da
-
boggy
- Znawca tematu
-
Kontakt:
A ja znowu mam za chude nogi -.- I przez to nie noszę krótkich spodni bo beznadziejnie wyglądam :/
-
byczunio
- Stary wyga
-
Kontakt:
Za grube, za chude, za długie, za krótkie, za krzywe, za proste... marudzicie gorzej niż panienki zamiast cieszyć się, że je macie!
-
dr.pantyhose
- ModTeam
-
Kontakt:
autor: dr.pantyhose » 07 kwie 2012, 20:44
anipoki pisze:Planuję specjalnie zakup butów Reeboka z serii EASYTONE.
Da to trochę. Sam uzywam skechers shape ups wersja męska. Poza kolorystyka nic się nie róznią. pelen unisex.
Tylek i uda i łydki po nich twardnieją.
dr.eklektyczny
-
krzysiekmisiek
- Się Rozkręca
autor: krzysiekmisiek » 07 kwie 2012, 21:45
Cieszy Cię Krzysiumisiu jak ludzie sobie skaczą do gardeł z byle powodu
Nie nie cieszy i nigdy nie cieszyło, pamiętam czasy nylonomanii i pamiętam czasy jak to forum też żyło. Teraz widać jak jest odwiedzane, czasami zupełnie nie ma żadnych wpisów.
A odnośnie przygotowań, miałem tutaj na myśli przygotowanie się do wypadów na miasto w szorcikach i rajstopkach i dotyczyło to raczej mojej osoby. Jeśli papa_smerf ma sezon cały rok to super. Ja w zimę nie wychodzę raczej w krótkich spodenkach... a to właśnie miałem na myśli aby przygotować się pod kątem troszeczkę psychicznym, wygląd-owym (dokładniejsza depilacja bo przy jasnych rajstopach to widać) itp.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 370 gości