Rozpoczęcie sezonu

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 24 mar 2012, 15:14

Wojtas pisze: handel przez internet
O ile mi wiadomo, to Calzedonia nie sprzedaje "tylko" przez internet. Chodziło mi raczej o sprawdzenie nazwy modelu na Alledrogo i jak masz taką ochotę to szukaj po sklepach firmowych Calzedoni.

A wogóle to nie wiem czego wy ludzie chcecie od kupowania przez internet. Często, gęsto jest o wiele taniej NAWET z przesyłką aniżeli w sklepach. No chyba, że macie taki fetysz sprawdzania reakcji sprzedawczyń w sklepie... :-P
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
Czechow
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Czechow » 24 mar 2012, 21:09

Wojtas pisze:W wyprawach rowerowych, które rozpoczynam wiosną wykorzystuję różnej grubości rajstopy. Mam 3 pary spodenek rowerowych (ze specjalną) wkładką. Dwie pary o długości przed kolana i tu wykorzystuję rajstopy 100,60 lub 40 den, kolory czarny lub czasem ciemny granat. Przy temperaturze ok. 12 stopni sprawdzają się 40 lub 60 den.
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź! Niestety :cry: muszę zrezygnować z niedzielnego wypadu - miałem pożyczyć rower od znajomej, ale okazało się, że jest uszkodzony :evil: Czeka mnie więc zakup własnego welocypedu - przed aktem kupna zgłoszę się do Ciebie po fachową poradę (szykuję się na jakieś 400-500 zł, bo jestem skromnym amatorem, który nie jeździł ostatnie 10 lat, tyle że nie chcę chińszczyzny z supermarketu, więc będę szukał w sklepach rowerowych).
Pozdrawiam
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 24 mar 2012, 22:27

Są pończochy grube, samonośne, bez manszet firmy Orirose. Sprzedawane na alledrogo orzez noemi-bielizna, ale mają też firmowe stoiska ("stadny" na środku alejki) przy hipermarketach, przeważnie przy Tesco (w Warszawie na Fieldorfa i na Górczewskiej), praktycznie w tej samej cenie.
Co do roweru chińskie wcale nie sątakie złe (najpopularniejszy środek transportu w Chinach). Osttanio dzieckun kupiłem w Decatlonie Rockrider'a designed by b'Twin i jest całkiem solidnie zrobiony (osprzęt Shimano - identyczny jak w Arcus-Romet).
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 24 mar 2012, 23:18

Czechow - popatrz na allegro lub tablica - można bardzo dobre firmówki wyrwać za dobra kase. Oczywiście używane ale i tak o sto razy lepsze niz te z marketów i sklepów rowerowych w tej cenie. U nas np na giełde samochodową przyjeżdząją goście, którzy targaja takie sprzęty z zagranicy i już za 300 zł można naprawde zajebisty rowerek wyrwać, Wystarczy troche pogrzebac poregulowac, nasmarować i w droge.
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 25 mar 2012, 00:42

Czechow! Używany rower to dobra alternatywa. Ten niebieski rower a wtedy miałem na sobie rajstopy 100 den męskie-Lidia (na fotce działu rajstopy firmy Knittex) był moim pierwszym rowerem firmy Kross. Prosty górski model ze stalową ramą. Ta fotka jest z przed dwóch lat. Obecnie mam rower też firmy Kross ale na większych kołach i oponach nadających się do jazdy na drogach asfaltowych i żwirowych , z aluminiowa ramą tzn. jest lżejszy. Generalnie zakup roweru (jego rodzaj) zależy od rodzaju terenu w jakim przeważnie rower ma być użytkowany.
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 25 mar 2012, 09:58

tu popieram zdanie kasiora jeżeli chodzi o te używane rowery z za granicy. lepszy dobry używany niż h...y, nowy z marketu.
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 25 mar 2012, 10:19

Dwa lata temu kupiliśmy dwa różne rowery w GoSport i jesteśmy bardzo z nich zadowoleni. Kosztowały 599 i 799. Jak tylko jest ciepło to jeżdżę swoim do pracy oczywiście w stroju służbowym. A na rodzinne wypady rowerowe najczęściej zakładam legginsy czarne.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 25 mar 2012, 12:18

byczunio pisze:Są pończochy grube, samonośne, bez manszet firmy Orirose.
Byczunio jakoś nie znalazłem tych pończoch, ani na Alledrogo ani w internecie. Jedyne produkty tej firmy to rajstopy wyszczuplające lub modelujące i bielizna korygująca.
Chyba firma ci się pomyliła, albo to były jakieś resztówki magazynowe. :-/
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 25 mar 2012, 13:54

to zależy jak daleko od domu zamierza odjechać, bo jak przyjdzie go nieść to lepiej żeby był lżejszy...
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 25 mar 2012, 18:39

nero pisze:Jak tylko jest ciepło to jeżdżę swoim do pracy oczywiście w stroju służbowym.
To w pracy też już się pokazujesz w stroju służbowym ?

Dzisiaj przesuwalismy sie w korku w Cardiff a chodnikiem szedł chłopak okolo 25 do 30 lat w białej podkoszulce i w najbardziej normalnej spódniczce plisowanej w kolorze granatowym. Nie była to typowa spódniczka sportowa tylko raczej przypominająca spódniczkę do połowy uda jaka dziewczyny dawniej zakładały w podstawówce na uroczystości szkolne . W ręku niósł rakietę tenisową i nic więcej. Zauważyła go moja żona i mi pokazała. Nikt na chodniku na niego się gapił. Tak sobie pomyslałem, że on chyba też ma rozpoczęcie sezonu. Czy rakietya była tylko usprawiedliwieniem ?
dr.eklektyczny
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 25 mar 2012, 20:06

A może rakieta była do samoobrony,w razie jakby ktoś sie trafił co ma inny gust.
big fish
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 25 mar 2012, 23:34

anipoki pisze:Jedyne produkty tej firmy to rajstopy wyszczuplające lub modelujące i bielizna korygująca.
akurat to nie są dokładnie te pończochy, ale tej firmy:
http://moda.allegro.pl/wloskie-ponczoch ... 91463.html
a najlepiej wysłać do nich zapytanie, że w zeszłym roku były w sprzedaży (w ich stoisku przy Tesco na Górczewskiej) takie pończochy, wielce zachwalane przez nabywcę/nosiciela i czy mogliby powiedzieć, czy mają, czy będą mieli, jak się ten model nazywa, byś wiedział czego szukać.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 26 mar 2012, 17:42

Jeżeli ktoś nadal szuka pończoch samonośnych z manszetą bez koronek to znalazłem z Calzedonii taki model o grubości 50 DEN:
http://moda.allegro.pl/calzedonia-poncz ... 16358.html
Oczywiście są też inne kolory, albo model cieplejszy, prążkowany:
http://moda.allegro.pl/szare-ponczochy- ... 81243.html
Cena oczywiście jest spora, ale to jest firma która się niestety ceni :-/
Sam się zastanawiam nad tymi 50 DEN ale oczywiście w innym kolorze i dopiero po wypłacie :-P ;-)
Obrazek
Obrazek

@Proszę wklejajcie zdjęcia, bo linki allegro po miesiącu są już nieaktywne.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2012, 18:37 przez anipoki, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 26 mar 2012, 20:52

Nie zaśmiecac, nie zaśmiecac bo bedę usuwac. Temat jest o rozpoczęciu sezonu, nie o pończochach.

Doktorku - koleś pewnie szedł z kortów. To spódniczka do tenisa jest. Podejrzewam,że w ramach wiosny jakies jaja robili na kortach. Pewnie mixty, ale żeby było śmieszniej koles spódniczkę ubrał.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 27 mar 2012, 18:52

Żeby pogodzić oba wątki to moim zdaniem takie grubsze pończochy są do kolarek lepszym rozwiązaniem niż rajstopy. Do biegania także. Problem w tym, że facet dość mocno przy wysiłku poci się w kroku, a wtedy przy nie najlepszych rajstopach o otarcia nietrudno. Grube pończochy 70-100 den, najczęsciej włoskie są rewelacyjne jeśli chodzi o trzymanie się nogi, a obcisłe kolarki przyciskają i ukrywają manszete, więc trudno wzrokowo ocenić co jest na nodze, a we właściwym miejscu nic się nie gotuje :-D
Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiekmisiek
Się Rozkręca
Się Rozkręca

Post autor: krzysiekmisiek » 05 kwie 2012, 21:59

Rajstopy 3D na moich chudych nogach

Jak trzeba proszę o przeniesienie postu gdzie indziej

Obrazek.

Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2012, 14:05 przez krzysiekmisiek, łącznie zmieniany 2 razy.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 05 kwie 2012, 23:58

Miałem niemal identyczne ,40den mikrof.,kol. taki sam,ale nie 3D.
W środku tego sezonu polegly :-D
Za mocno chwyciłem jak je nakładałem ,i trach .
Szkoda ,bo to były moje najlepszejsze :lol:

A kulasy wcale nie masz takie chude.
Nie jedna paniena by Ci zazdrościła,i chciała pokazywac je w rajtkach przez cały rok .
big fish
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 06 kwie 2012, 12:44

W końcu się Krzysiek odezwał. Gdzie byłes tyle czasu!!
Awatar użytkownika
krzysiekmisiek
Się Rozkręca
Się Rozkręca

Post autor: krzysiekmisiek » 06 kwie 2012, 23:28

Byłem tylko że w utajnieniu i tylko przeglądałem forum. Ale zauważyłem że jakoś cichutko tylko od czasu do czasu zagada ktoś o knitteksie :) A pamiętam czasy jak było gorąco na forum...
No trzeba się przygotować na sezon wiosenny :)
W niedługim czasie ruszam na miasto...
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 07 kwie 2012, 08:01

krzysiekmisiek pisze:A pamiętam czasy jak było gorąco na forum...
Cieszy Cię Krzysiumisiu jak ludzie sobie skaczą do gardeł z byle powodu, a jedynym wynikiem tej dyskusji jest to, że kilku eserów znika z forum na wiele miesięcy?
To forum jest dla przyjaciół, którzy mogą się różnic w zdaniu, ale nie powinni się "żreć" Czytanie z utajnienia forum jest dla niezarejestrowanych, a skoro już jesteś członkiem tego gremium to należy coś od czasu do czasu napisać.
krzysiekmisiek pisze:No trzeba się przygotować na sezon wiosenny :)
A na czym te przygotowania polegają? U mnie sezon trwa cały rok, a nawet jak jest upał, to wieczorami robi się chłodniej i rajstopy np. po kąpieli na wieczorny spacerek są idealne.
Obrazek
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 07 kwie 2012, 15:02

krzysiekmisiek pisze:Rajstopy 3D na moich chudych nogach
Jak bym nie wiedział, że to twoje, to bym pewnie stwierdził "niezłe ma laska nogi..." :mrgreen: ;-)
Pewnie nie jedna panienka ci zazdrości. Ja swoje też mam szczupłe, tylko w udach mam trochę za dużo. Planuję specjalnie zakup butów Reeboka z serii EASYTONE. Ciekawe czy coś to da :-P
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 07 kwie 2012, 17:48

A ja znowu mam za chude nogi -.- I przez to nie noszę krótkich spodni bo beznadziejnie wyglądam :/
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 07 kwie 2012, 18:54

Za grube, za chude, za długie, za krótkie, za krzywe, za proste... marudzicie gorzej niż panienki zamiast cieszyć się, że je macie!
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 07 kwie 2012, 20:44

anipoki pisze:Planuję specjalnie zakup butów Reeboka z serii EASYTONE.
Da to trochę. Sam uzywam skechers shape ups wersja męska. Poza kolorystyka nic się nie róznią. pelen unisex.
Tylek i uda i łydki po nich twardnieją.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
krzysiekmisiek
Się Rozkręca
Się Rozkręca

Post autor: krzysiekmisiek » 07 kwie 2012, 21:45

Cieszy Cię Krzysiumisiu jak ludzie sobie skaczą do gardeł z byle powodu
Nie nie cieszy i nigdy nie cieszyło, pamiętam czasy nylonomanii i pamiętam czasy jak to forum też żyło. Teraz widać jak jest odwiedzane, czasami zupełnie nie ma żadnych wpisów.

A odnośnie przygotowań, miałem tutaj na myśli przygotowanie się do wypadów na miasto w szorcikach i rajstopkach i dotyczyło to raczej mojej osoby. Jeśli papa_smerf ma sezon cały rok to super. Ja w zimę nie wychodzę raczej w krótkich spodenkach... a to właśnie miałem na myśli aby przygotować się pod kątem troszeczkę psychicznym, wygląd-owym (dokładniejsza depilacja bo przy jasnych rajstopach to widać) itp.
ODPOWIEDZ