Rajstopy Meskie w sklepach

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 03 kwie 2012, 21:46

Dziś byliśmy w sklepie Leclerc w Nerocity :) Ostatnio widziałem w nim na dziale z rajstopami legginsy męskie z firmy Adrian, grube kryjące na osobnej ekspozycji. Dziś jednak ich już nie było ale była za to jak sądzę kierowniczka tego działu. Zapytałem więc czy będą jeszcze te legginsy i czy pojawią się także cienkie rajstopy z firmy Adrian. Odpowiedziała, że jak najbardziej, jutro lub pojutrze będą cienkie męskie rajstopy bo już je zamawiała i sprzedały się. Mówiła "taki teraz jest trend, tak jak Pan jest dziś ubrany dlatego będę zamawiać te rajstopy" :-)
Małymi kroczkami zbliżamy się więc do upowszechnienia tego trendu bo chyba tak już można oficjalnie mówić skoro na wielu pokazach mody prezentuje się mężczyzn w rajstopach. Kwestią czasu jest więc tylko pełna półka z rajstopami męskimi w hipermarketach a potem pewnie też w mniejszych butikach. Jestem tego pewien.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 03 kwie 2012, 21:58

To bardzo budujące co piszesz. Mimo ceny Adrian się sprzedaje. Szkoda, że nie wysondowałeś od pani kto te rajstopy najczęściej kupował, czy panie, czy panowie.

Jednak minusem jest to, że Leclerc w Małopolsce praktycznie nie istnieje. Coś tam u górali w Nowym Targu, ale nawet w Krakowie go nie ma :shock:
Obrazek
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 04 kwie 2012, 14:07

I to jest właściwe podejście Adriana do sprzedaży męskich rajstop.
W ten sam sposób powinien zrobic Knitex.
Towar ma trafić do sklepów ,a nie reklama w gazetach ,bilbordach,a towar mozna jedynie kupic w sklepie internet..
Prosta zasada handlowa -wchodzisz do sklepu ,widzisz towar ,oglądasz ,kupujesz.
Oczywiście trzeba podejść do sprzedaży tego towaru realistycznie.
Nigdy nie będa to ilosci sprzedaży jak meskich skarpet,czy nawet damskich rajstop.
Bedzie to towar dla nielicznych ,ktorzy sie zdecyduja zastąpić kalesony,lub w ogóle coś zakładać ,bo nigdy nie nosili pod spodniami żadnych ocieplaczy w zimie.
Będzie też kilku co z decydują sie na odwazniesze wyjśica do krótkich spodni,ale to będzie zdecydowana mniejszość,z wiadomych wzgledów.
Producenci muszą wykazać się cierpliwością ,żeby ogół sie oswoił z tym towarem na półkach sklepowych .Dopiero potem można liczyć ,ze ten towar chwyci ,i bedzie tak normalny jak skarpety ,,kalesony,i nie będzie jakiegoś wstydu ,że facet dostanie taki prezent i nie będzie śmiechu ,kpinek ze strony rodziny,znajomych.
big fish
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 kwie 2012, 09:22

Supermarkety są trudnymi partnerami dla mniejszych firm, bo albo mają już podpisane długoletnie umowy z jednymi firmami, albo opierają się na własnej marce. Tam się ciężko przebić.
Sama biedronka, ma w stałej ofercie wyroby Adriana, ale tylko dwa modele 15 den i okazjonalnie 40-60 den. Innych nie ma, a gama produktów tej firmy jest dość duża.

Jeszcze niedawno w Tesco był szeroki wybór produktów innych firm, teraz już tylko F&F i podobnie jest w większości dużych sklepów.

Pozostają duże specjalistyczne butiki w pasażach hipermarketów.
Obrazek
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 05 kwie 2012, 11:27

F&F z Tesco mi pasuje. Szczegolnie tych droższch rajstop. Tylko wtedy część majtkowa jest trochę za ciasna. Co do krakowskich Biedronek to króluje tam firma Paolo Conti. Jakość jak dla mnie świetna za tą cenę. Wady to: mocna się błyszczą i należy kupować rozmiar większy niz wynika z tabeli.

O ile w Tesco i tego typu supermarketach widzę celowość sprzedarzy męskich rajstop to w Biedronce gdzie sprzedaje się tanie artykuły może być z tym problem.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 kwie 2012, 12:26

dr.pantyhose pisze:Co do krakowskich Biedronek to króluje tam firma Paolo Conti.
Model Paolo Conti, producent Adrian :-D
dr.pantyhose pisze:O ile w Tesco i tego typu supermarketach widzę celowość sprzedarzy męskich rajstop to w Biedronce gdzie sprzedaje się tanie artykuły może być z tym problem.
Nie mam nic przeciw temu by meskie rajstopy były tak drogie jak damskie. Ilość nogawek taka sama, w biodrach szczuplejsze, więc zostanie materiał na większy klin. :lol:
Obrazek
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 05 kwie 2012, 17:11

To mnie zaskoczyłeś Papo Smerfie. Paolo Conti jest dość dobrej jakość a jeśli jest to Adrian to i mogę sprobować wersji męskich. Jak ktoś z was wie gdzie można je kupić na żywo w Krakowie to dajcie znać.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Pogas_pl
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Pogas_pl » 13 kwie 2012, 12:09

Poszukaj w sklepach internetowych. Jest wiele stron z męską bielizną. Wybór jest duży :) Powodzenia w szukaniu:)!
www.pogas.pl - bielizna damska i męska
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 16 kwie 2012, 20:08

Pogas_pl na twojej wlasnej stronie internetowej nie sprzedajesz męskich rajstop za to są kalesony. Wyjaśnisz nam ?
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 21 gru 2012, 10:01

Ja ostatnio kupowałem w Adrianie rajstopy z męskiej serii. Kupiłem te wzorzyste, megginsy i czarne 60tki. Z każdego modelu jestem zadowolony, są bardzo wygodne i polecam je!
grzeski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: grzeski » 26 gru 2012, 21:38

Zgadzam się, mam Adriana den 60 i są super. Przędza rewelacyjna, bardzo elastyczna i gładka.
ODPOWIEDZ