Rajstopy męskie Knittex

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 19 mar 2012, 22:53

byczunio pisze:Łatwiej jest prowadzić rozmowy z jedną, rozsądną osobą niż z bandą rozwrzeszczanych napaleńców.
Oczywiście, że łatwiej, ale wtedy przyjmuje się tylko jeden pogląd za pewnik, a to nie wróży sukcesu z większą ilością odbiorców. Nero ma wyjątkowy talent do estetyki ubioru (może to też z udziałem Igi), wygląda na zdjęciach świetnie. Jest bardzo proporcjonalnym i dość szczupłym chłopakiem. Jednak są też inni, którzy nie mają proporcji Apolla. Czy Knittex już dla nich nie wyprodukuje rajstop? Jedni chodzą w butach prawie damskich, inni noszą ciężkie trzewiki, dla jednych nie potrzeba wzmocnień na pięcie, inni wręcz o nich marzą. Jedni obchodzą się bez klina w rajstopach, inni wręcz potrzebują go o doskonałych proporcjach, kształcie i elastyczności.

Nie podważam wiarygodności i celowości wyrażania swojej opinii przez Nero, jednak w dalszym ciągu uważam, że im więcej zdań, tym bardziej ich średnia tworzy wyrób dla wszystkich.

I jeszcze jedno co do ilości kupionych wyrobów pończoszniczych dla mężczyzn. Ta sama cena damskich i podobnych technologicznie męskich rajstop, a problemu ze zbytem nie będzie. Niestety producent nie może opierać się na produkcji białych kruków i łupieniu koneserów. Nie widzę różnicy w kosztach produkcji, ale widzę różnicę w cenie zbycia. Jak towar drogi, to i sklep go nie sprowadzi, bo boi się zamrozić kasę.
Obrazek
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 20 mar 2012, 16:44

z jednej strony papciu ma rację że projektant powinien szerzej zbadać opinię i zapotrzebowanie, ale z drugiej strony to zastanawiam się czy to forum nadaje się do tego w całości?
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 21 mar 2012, 03:52

krzyś pisze:z jednej strony papciu ma rację że projektant powinien szerzej zbadać opinię i zapotrzebowanie, ale z drugiej strony to zastanawiam się czy to forum nadaje się do tego w całości?
a znasz lepsze forum do tego Krzyś :?: bo ja nie :-)
Ostatnio zmieniony 21 mar 2012, 10:04 przez Grzeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 21 mar 2012, 17:42

papa_smerf pisze:Nie widzę różnicy w kosztach produkcji, ale widzę różnicę w cenie zbycia. Jak towar drogi, to i sklep go nie sprowadzi, bo boi się zamrozić kasę.
Otóż to,i idąc dalej męskie rajtki swoim krojem właściwie nie powinny sie różnić od damskich.
Przecież wszyscy nosimy damskie i jakoś nikt nie narzeka na krój tych rajstop.
Dlatego też Knitex nie powinien cudaczyc z fasonem męskich rajstop tylko zrobic takie jak damskie ,a przez to nie podniesie kosztów ,i ceny w detalu.
Zrobić je w jakieś męskie wzory i już .Pudełko ładne dodatkowo z napisem np."Dla eleganckich panów" :mrgreen: i sprzedawać.
Chodzi o to ,żeby taki towar pokazać w sklepie .Żeby ludzie się z tym oswoili.że taki towar jest dostępny.I nie było gapienia ,jak jeden z drugim biega po parku w rajtkach ,i krótkich spodenkach ,to ludziska gały wybałyszaja,i sobie podśmiechujki robią.A to i tak najspokojniejsze chyba reakcje.
Tak więc nie ma co deliberować ,o wyższości świąt wielkiej nocy itd. tylko w miarę prostymi metodami i jak namniejszymi zmianami w porównaniu do damskich zrobić rajtki męskie.
Tak jak pisałem ,zrobic pare modeli ze skarpetą ,inne z jakimś wzorkiem meskim i pojechali .
Przecież producenci niektórzy robią rajstopy chłopięce ,i one właściwie nie różnią se od dziewczęcych .Ewentualnie dodają jakieś rysunki na chłopiecych np jakiś samolot ,samochód.
W ten sposób podejśc do sprawy,w najprostszy .Bo jak będziemy roztrzasać o wydumanych detalach ,to oni nigdy nic zaczna robić.
A to jak wiemy w tym kraju czesto sie zdarza .Gadanie ,gadanie ,a potem wszystkim sie odechciewa ,i na niczym się kończy.
big fish
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 21 mar 2012, 21:58

I to jest dobra propozycja. W środku opakowania mogą być takie same jak damskie. Odpowiednie pudełko w wersji męskiej i podobna cena. Oczywiście rozmiarówka musi być sprawdzona na męskich nogach i prawidłowo oznaczona. jak towar wypali to można robić wariacje z wkładkami, ze skarpekami itd.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 22 mar 2012, 19:40

No dobra Panowie, gadu gadu a Kto był ostatnio w rajstopach na mieście?

Szukamy 8 Panów o przeciętnej budowie ciała i 5 tęższych. Chodzi jednak o takie osoby, które rajstopy noszą a nie tylko o nich gadają. Duet Nero&Iga wytypuje kandydatów do testowania rajstop Knittex. Dajcie znać tu na wątku kto jest zainteresowany i którą budową ciała się charakteryzuje. Szukamy prawdziwych, praktykujących poza domem rajstopowiczów.

Co Wy na to? :)))
Jestem szczęśliwa, a jeśli ktoś ma z tym problem, to jego problem...
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 22 mar 2012, 20:11

Ja od wiosny rozpoczynam sezon rowerowy więc poza noszeniem rajstop pod spodniami (zimą) rozpoczynam zakładanie rajstop do ubioru rowerowego.Pod spodenki rowerowe o dl€gości przed kolano lub na zimniejsze dni spodenki rowerowe do połowy łydki. W zależności od temperatury otoczenia korzystam z rajstop lub leginsów o grubości 60,40 lub 20 den. Mój wzrost 180 cm przy wadze 80 kg.

Chętnie przetestuję rajstopy podczas wycieczek rowerowych które już rozpocząłem. Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 mar 2012, 20:56 przez Wojtas, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 22 mar 2012, 20:24

Ja też mogę potestować ale nie gwarantuję, że będę testować poza domem. W sumie chodzi przecież o test wygody i rozmiarówki a nie gapiostwa innych. Póki co ja nie mam odpowiednich ciuchów do rajstop w tej chwli, a paradować po dworzu wyglądając jak idiota nie bedę. Ewentualnie wokół bloku na spacerku z psem, ale do testów sie pisze jak najbardziej, bo jestem ciekawy.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 22 mar 2012, 20:24

Ja jestem chętny do testowania poza domem. Pewnie będę w tym zakresie tęższym 180 cm. wzr.
dr.eklektyczny
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 22 mar 2012, 20:34

Ja jak wiecie wychadzam, jak koledzy mam 180 cm i prawie 100 kg żywej wagi. Z damskich noszę XL czyli 5.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 22 mar 2012, 22:08

Jeszcze słowo na temat projektu nowych rajstop meskich przez Knitexa.
Zajrzałem na stronę Gatty i obejrzałem ich rajtki dla facetów .
Ich rajtki są uszyte tak jak damskie rozm.XL[5].Nie mają klina z przodu tak jak te z Lidy ,czy te prototypowe :lol: ,co wysłali do nero.
Także firma by sobie na wstępie ułatwiła sprawę jak by szyła meskie rajtki tak jak damskie .Z małym klinem rozm3,4 ,i rozm.5 z dużym klinem z tyłu dla tęższych facetów.
Doszłaby kwestia wyróżnika ,i tu jest pole do popisu dla ich wyobraźni,i naszej.
big fish
Nylonowy
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Nylonowy » 23 mar 2012, 10:52

Na jakiej zasadzie i po jakim czasie mają być opublikowane opinie na temat produktów? Czy chodzi o to, żeby się "afiszować" w krótkich spodenkach, czy po prostu chodząc do pracy mogę sobie je mieć pod dżinsami. Jakie kryteria oceny? Na co zwracać uwagę, czy po prostu na wszystko? Funkcjonalność, wygoda itd?
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 23 mar 2012, 10:58

Musisz sobie zrobić zdjęcia w tych rajstopach i w krótkich spodenkach pomiędzy ludźmi. Zasada jest taka, że w odległości od ciebie do 10 metrów musi być widać co najmniej 3 osoby. Poza tym nalezy porozmawiać z około pięcioma obcymi osobami i przeprowadzic z nimi ankietę. Całość będzie publikowana na łamach magazynu mody. Pójdziesz na cos takiego ?
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 23 mar 2012, 11:06

Chłopaki, chodzi nam tylko o to, by rajstopy testowały osoby, które faktycznie w nich chodzą i dobrze się czują. A nie mężczyźni, którzy czają się w tajemnicy przed bliskimi i zakładają rajstopy wyłącznie w ukryciu. Tacy na myśl o wyjściu na dwór dostają migotania przedsionków a chodzi o to, by popularyzować NM a nie chować się w rajstopach w najciemniejszym kącie mieszkania.

Do rozdania jest mniej rajstop, niż aktywnych uczestników forum, dlatego musieliśmy przyjąć jakąś mądrą zasadę.

Ja mam do Was pytanie (jeśli można). Czy sądzicie, że jak Wasze żony (dziewczyny) zobaczą opakowanie na którym będzie napisane "męskie rajstopy" to łatwiej im będzie Was zaakceptować?

Gdzie jest Tom? On też jest z tych większych Panów o ile dobrze pamiętam.
Jestem szczęśliwa, a jeśli ktoś ma z tym problem, to jego problem...
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 23 mar 2012, 11:16

Tom dawno nic nie pisał a i Musa, który się nie kryje gdzieś nam zaginął. Danon dawno się nie pojawił.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2012, 18:52 przez dr.pantyhose, łącznie zmieniany 1 raz.
dr.eklektyczny
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 23 mar 2012, 12:16

176 cm i 88 kg wagi, czasami wychodzę w krótszych spodniach (kilka cm poniżej kolana), ale niezbyt często bo żona protestuje.

Na szczęście oswoiła się już z rajstopami o tyle, że w domu pozwala nawet jak ktoś do nas przyjdzie :-) Teraz jestem na etapie rozszerzania "domu" na teren wokół domu :-(
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 23 mar 2012, 18:20

bodex pisze:Na szczęście oswoiła się już z rajstopami o tyle, że w domu pozwala nawet jak ktoś do nas przyjdzie
Czyli znajomi i rodzina wprowadzeni w temat. To dlaczego nie opisujesz ich opini czy komentarzy?
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 23 mar 2012, 20:11

dr.pantyhose pisze:Tom dawno nic nie pisał a i Musa, który się nie kryje gdzieś nam zaginął. Danon dawno się nie pojawił.
Radzia też ktoś wykończył....

ano forum robi się coraz trudniejsze, zatacza coraz szersze kręgi tematyczne, wydaje mi się że coraz więcej postów a coraz mniej treści...... ale mogę się mylić. Oscyluje też w pewnych kierunkach niekoniecznie zgodnych z pojęciem "mody". Nie znam recepty, nie potrafiłbym posprzątać.... lepiej pomilczeć.
W każdym razie zaglądam.
Pozdrawiam wszystkich
Danon.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 23 mar 2012, 21:07

Witajcie :-)
Dawno nie pisałem, nie miałem o czym pisać, ale systematycznie przeglądałem forum.
Jak było zimno nosiłem rajstopy "pod spodnie". Co do wyjść w szortach i rajstopach,
myślę, że jestem już na to za stary... :-(
Tomek
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 23 mar 2012, 21:42

Ja się za stary do tego nie czuję, ale moja żona gdy założę rajstopy do krótkich spodni mówi ostatnio ... "coś się tak śmiesznie ubrał ?" ...
Jasiek
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 23 mar 2012, 21:47

Tom49 jaja sobie robisz? W naszym wieku rzeczywiście nie możemy startować jako modele, ale nosić nam wolno. U mnie na wycieczkach turystycznych i w ogrodzie to norma. Co do ulicy, to trzeba mieć trochę samokrytyki i zachować bon ton.
Nie wymagamy od naszych małżonek by ganiały w mini po ulicach i sami musimy zachować umiar. Co innego praktyczny strój, a co innego prezentowanie mody. Jeśli chodzi o pierwsze, to moim zastępcą jest nero, ja zaś wolę w skromniejszej oprawie napawać się wygodą teraz, jak i robiłem to już prawie 40 lat. nie kryję się z rajstopami, ale specjalnie afiszować się nie będę, bo mogę spotkać się z dezaprobatą. Rajstopy we właściwym czasie i miejscu oraz z właściwym uzasadnieniem. W końcu kobiety też nie zawsze je noszą.

Wracając jeszcze do klina, to muszę jednak zwrócić uwagę, że przy bardzo elastycznych rajstopach rzędu 60 den damski klin może nie być wystarczający. Ciągły ucisk przez wiele godzi może powodować dyskomfort. Jednak klin obejmujący głównie część męską, a nie krok jak w damskich jest wskazany. To rodzaj koszyczka, który podtrzymuje i nie uciska. Kto tego spróbował, widzi różnicę.

big fish wspomniał o męskich rajstopach Gatty. Czy mogę prosić o link?
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 23 mar 2012, 22:56

Igo, opakowanie niewiele zmienia, bo i tak zawsze zostaje w domu. Chyba nikt nie nosi go poweszonego na szyi, by przechodnie wiedzieli, że rajstopy nie są damskie. A kobietę "boli" nie fakt a potencjalna opinia.
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 23 mar 2012, 23:52

Na razie do testowania zgłosili się: Kasior, dr. pantyhose, byczunio, wojtas, bodex.
Czy ktoś jeszcze jest zainteresowany? Może ktoś będzie z rozmiarówki 3, do 70kg czyli dosyć szczupłe osoby? Takich potrzebujemy 8. Jest to przecież niepowtarzalna okazja by współtworzyć ostateczny produkt przesyłając potem swoje spostrzeżenia choćby z noszenia takich rajstop pod spodniami.

Ostateczny termin zgłaszania ofert to wtorek 27.03.

I jeszcze jedno, nasze forum czyta cała firma Knittex tak więc jak to się mówi "jak nas czytają tak o nas myślą" :-D
Awatar użytkownika
Czechow
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Czechow » 24 mar 2012, 02:37

Wojtas pisze:Ja od wiosny rozpoczynam sezon rowerowy więc poza noszeniem rajstop pod spodniami (zimą) rozpoczynam zakładanie rajstop do ubioru rowerowego.Pod spodenki rowerowe o dl€gości przed kolano lub na zimniejsze dni spodenki rowerowe do połowy łydki. W zależności od temperatury otoczenia korzystam z rajstop lub leginsów o grubości 60,40 lub 20 den. Mój wzrost 180 cm przy wadze 80 kg.
Witam!
Chciałem zapytać kolegę jako specjalistę - w niedzielę wybieram się na rower. W mojej okolicy będzie ok. 12-13 C - co włożyć? Chyba założę krótkie spodenki (rowerowe?), a jeśli rajstopy - to 40? Od dawna już nie jeździłem, a to forum ośmiela mnie do kupowania nowej garderoby (zgodnie z tytułem - nowej mody).
Pozdrawiam

@proszę trzymać się tematu, ten post powinien być w innym temacie. papa_smerf
Ostatnio zmieniony 25 mar 2012, 21:46 przez Czechow, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 24 mar 2012, 11:39

Czechow ! Na to pytanie odpisuję w temacie:rozpoczęcie sezonu.

Opakowanie rajstop osobiście , ma dla mnie duże znaczenie. Szczególnie jeżeli są to cienkie rajstopy 20 den. Na mojej półce w szafie legalnie stoją produkty męskich rajstop i meginsów Adriana i Lidia. Szkoda że nie mogę na bieżąco uzupełniać asortymentu w sklepie a tylko przez sklepy internetowe.No i cena ta ma też znaczenie bo ok.18-19 zł za rajstopy czy meginsy, grubości 20 den to stanowczo zbyt drogo, nawet przy ładnym opakowaniu.
Żona i rodzina wiedzą że nie korzystam z kaleson tylko z rajstop. Oryginalne fabryczne opakowanie dla męskich cienkich (20 den) rajstop i meginsów jest ewidentną informacją że taki produkt jest skierowany i używany przez panów, który może go mieć czy w plecaku czy może w turystycznej walizce. Grubsze rajstopy 60 czy 100 den są alternatywą dla kaleson ale z przewagą bo mogą być wykorzystywane przy sporcie: bieganie czy rower.
Ostatnio zmieniony 24 mar 2012, 12:22 przez Wojtas, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ