Rajstopy męskie Knittex

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Rajstopy męskie Knittex

Post autor: nero » 07 mar 2012, 01:00

Od miesiąca jestem w stałym kontakcie z firmą Knittex – www.knittex.pl (poprawiłem adres) Sympatyczna projektantka asortymentu pończoszniczego tej firmy znalazła mój blog podwiatr.blog.pl i zaproponowała mi abym przetestował rajstopy męskie, które niedługo mają zostać wprowadzone na rynek. Obecnie jednak są one w fazie modernizacji, dostosowywania do męskiej anatomii.

Każdy zainteresowany tym tematem mężczyzna może wziąć udział w projektowaniu rajstop męskich. To przecież nam facetom ma być w nich wygodnie i komfortowo. Zachęcam także kobiety, do wpisywania swoich spostrzeżeń i argumentów za i przeciw bo przecież w tym temacie nikt nie ma tak dużego doświadczenia :-D . Wszelkie więc uwagi i spostrzeżenia są mile widziane. Wasze komentarze będą umieszczone także na moim blogu w wątku o rajstopach męskich Knittex: tutaj

Na chwilę obecną nie wiem jeszcze jakie to będą rajstopy, grube czy cienkie. Niedługo z pewnością się dowiem. W tym tygodniu mam otrzymać pierwszą partię wyprodukowanych rajstop.
Proszę Was o czynny udział w dyskusji nad końcowym efektem w wyglądzie i budowie tych rajstop. Na blogu zamieszczać będę pytania i sugestie, które przekazuje mi projektantka tych rajstop.

Pamiętajcie, że jak nas czytają tak o nas myślą. Duża firma bierze pod uwagę nasze opinie więc uszanujmy to i postarajmy się o obiektywne i uzasadnione argumenty.

Oto więc temat i pytanie od projektantki do Was:
"Jeszcze trwa proces dopracowywania kształtu klina. Zastanawiamy się też, czy warto wszyć w klin cieniutką bawełnę, tak by rajstopy od razu były bielizną, przez co zbędne stanie się noszenie szortów pod nie - co o tym sądzicie?"
Ostatnio zmieniony 08 mar 2012, 19:26 przez nero, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 07 mar 2012, 06:12

Fajne masz te rajstopy tam na swoim blogu też chce takie. Co to za marka i jaki to wzór ? Ostatnio we Wrocku kupiłem Marylin lawless takie które nie mają części majteczkowej ale po rozpakowaniu okazało się że góra tych rajstop jest z koronką a ja nie chce koronki. Choruję jeszcze na taką chustę słynnego projektanta alexandra McQueena taka z trupimi główkami.
rajstopowicz666
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rajstopowicz666 » 07 mar 2012, 08:44

nero, sympatyczna projektantka ?? to pewnie http://renataglinkowska.blogspot.com/ fajna babka na początku nawet kontaktowałem się z nią co do rajstop męskich adriana a teraz widocznie przeszła do konkurencji. myślę że to właśnie o na ma duży wpływ tylko jak ona to robi że potrafi namówić firmę do produkcji męskich przecież to na pewno spora inwestycja dla firmy.
Trzymam kciuki za produkcję mam tylko nadzieję że będą dostępne w detalu.

co do sugestii to nie wiem ale trzeba by robić taki klin żeby materiał się na jego łączeniu z częścią rajstop nie rozłaził - ja większość damskich tak wykańczam.
no i materiał nogawki żeby był mocno przylegający żeby nie zjeżdżały

ciekawią mnie te http://renataglinkowska.blogspot.com/20 ... -nogi.html kupiłbym sobie ale kosztują koło 20 zeta i znów ta przesyłka :(
grzeski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Re: Rajstopy męskie Knittex

Post autor: grzeski » 07 mar 2012, 09:19

nero pisze: "Jeszcze trwa proces dopracowywania kształtu klina. Zastanawiamy się też, czy warto wszyć w klin cieniutką bawełnę, tak by rajstopy od razu były bielizną, przez co zbędne stanie się noszenie szortów pod nie - co o tym sądzicie?"
To bardzo dobre wieści, kolejna firma pomyślała o facetach. Co do tego klina z bawełny to raczej bym go odpuścił. Myślę, że wystaczy klin na potrzeby anatomii mężczyzny z grubszego elastycznego materiału. Albo wogóle, jeżeli będa jakieś cieńsze rajstopy to część majtkową zrobić z grubej mikrofibry takiej co produkuje się slipy lub bokserki ;-)
rajstopowicz666
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rajstopowicz666 » 07 mar 2012, 10:14

dobry pomysł z tą grubszą częścią majtkową z mikrofibry a dół cieńszy - można by wtedy z majtek zrezygnować; takie 2 w 1 :)
a co do bawełnianej wkładki to pewnie tylko zwiększyła by koszt produkcji.
grzeski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: grzeski » 07 mar 2012, 12:19

Acha, jeszcze o jakichś fajowych megginsach niech nie zapomną :lol:
Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 07 mar 2012, 15:03

grzeski pisze:Acha, jeszcze o jakichś fajowych megginsach niech nie zapomną :lol:
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 07 mar 2012, 17:39

Knitex powinien wprowadzic większą różnorodność pod względem grubości rajstop dla panów.Wg mnie to co oferuje Adrian było zbyt skromne .Oczywiście i tak lepiej podeszli do tego niż Lida.Ale jednak był trochę za mały wybór.
Ja widziałbym grubości od 20 den i dalej,40 ,60 80 ,100.
Kolory to też mogliby trochę urozmaicić ,tzn kolory ciemne ale większy gama .
Co do samego kroju to mi nie przeszkadzałoby jak by nawet były zrobione tak jak damskie[wystarczy ,że w pudeku z napisem "męskie rajstopy" :mrgreen: ]Miałem męskie jedne z Lidy ,i były z tym klinem z przodu ,ale niestety żle mi sie je nosiło.
O rozporku nie ma co pisać ,bo temat był wielokrotnie omawiany ,i większość noszących męskie rajtki uznała ,że jest nie potrzebny.
Z tym bawełnianym klinem ,żeby można nosić rajtki bez majtek ,to ja akurat nie popieram .Bo zawsze nosze pod rajtkami slipki.
big fish
Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 07 mar 2012, 17:45

A ja Nero czytałem niedawno twój blog i tam na stronie 11 masz takie super rajstopki z wzorkiem od Gatty i chciałbym mieć takie same co to za model i czy kupiłeś je może w Galerii Dominikańskiej ?
Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 07 mar 2012, 17:50

No bo gdzieś na najwyższym piętrze widziałem chyba kiedyś salon Gatty. Czy to tam ?
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 07 mar 2012, 17:58

Uważam, że wszywanie bawełny w klin jest nie potrzebne. Przyzwyczajmy najpierw mężczyzn do noszenia rajstop a w przyszłości można wrócić do tematu bawełny w klinie. Jeśli firma Knittex wypuszcza cienkie rajstopy dla mężczyzn to bezpieczniej będzie je nosić na slipkach. Obawiam się, że w przeciwnym razie cienkie rajstopy szybko ulegną zniszczeniu. Osobiście nie próbowałem nosić rajstop bez slipek. Poza tym czy wszyta bawełna w klin nie podniesie znacząco ceny? Myślę też, że rajstopy przeznaczone do noszenia bez slipek mogą się źle kojarzyć już na wstępie i nie zdobędą zainteresowania. Już samo hasło "cienkie rajstopy męskie" często wzbudza kontrowersje. Żyjemy w stereotypowym i mimo wszystko konserwatywnym społeczeństwie więc trzeba je powoli ale skutecznie przyzwyczajać do nowego produktu.
Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 07 mar 2012, 18:11

Ja bym jednak dodał jakiś męski akcent tym rajstopom tak aby można je było odróżnić od wspomnianych damskich nawet jeśli i tak wiemy że lepiej mkiieć rajstopy bez tego elementu tak jak to maja damskie ale przynajmniej tak na początek niech będzie.
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 07 mar 2012, 18:14

Projektantka rajstop w firmie Knittex w korespondecji mailowej do mnie pisze:

„Planujemy wprowadzić do pierwszej kolekcji, megginsy 20 den, 100 den i 200 den, rajstopy 20 den, 60 den i 100 den, wiskozowe, grube, dziane w pionowy prążek, 20 den z zaznaczoną grubszą skarpetką oraz szortami (wersja pod garnitur) zobaczymy czy uda mi się przekonać właścicieli do wzorów ;-) ceny nie będą się specjalnie różniły od damskich proponowanych w sklepie Knittex.”

Zapowiada się więc już na początku dosyć spory wybór rajstop i megginsów dla mężczyzn. Super! Przypuszczam, że jakość tych rajstop będzie lepsza od gatty bo o firmie Knittex słyszałem wiele pozytywnych opinii. Wersja rajstop z grubszą skarpetką i szortami pod garnitur być może zainteresuje mężczyzn, którzy w pracy muszą być ubrani oficjalnie i sporo czasu spędzają na dworze w okresie jesienno-zimowym. Wówczas z pewnością będzie im cieplej i wygodniej. Jeśli chodzi o wzory to wg mnie idealnie sprawdzają się te w kształcie tatuaży, unisexowe. Mogą być także jakieś typowo męskie np. w różnych kombinacjach i pod różnym kątem, kwadraty, romby, trójkąty, krótkie linie równoległe itp. Bardzo dobrze, że ceny tych rajstop będą podobne do cen rajstop damskich. To z pewnością duży plus. Dzięki temu sprzeda się więcej produktów a to oznacza większą popularność. No i z takimi cenami śmiało można wejść na półki sklepowe.
Awatar użytkownika
rajman
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: rajman » 07 mar 2012, 18:25

Jakiekolwiek będą to najważniejsze żeby można je było kupić w normalnych sklepach a nie tylko w internecie
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 07 mar 2012, 18:27

Czyli 40 den sobie odpuścili.A ja tak chętnie w takich chodzę. :cry:
Neronapisał:
Bardzo dobrze, że ceny tych rajstop będą podobne do cen rajstop damskich. To z pewnością duży plus.
Tylko żeby nie kosztowały tyle co niektóre damskie z Venaziany :mrgreen: .
A te z wiskozy ,to rozumiem ,że tylko te 100den chcą robić ?Pozostałe z mikrofibry?
big fish
Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 07 mar 2012, 18:32

A czy oni Ci dostarczą te rajstopy do testowania za darmo ?
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 07 mar 2012, 19:49

Tak, otrzymam za darmo rajstopy Knittex do testowania. Powinienem mieć je już jutro, najpóźniej w piątek.

Proszę Was o dalsze sugestie co do budowy tych rajstop oraz jakie chcielibyście widzieć w sklepach. Także pomysły wszelkich unisexowych wzorów są mile widziane.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 07 mar 2012, 20:03

Ilu chętnych do noszenia takich rajstop to tyle ich wersji. Sam wolałbym jednak wersję ze wstawkami bawełnianymi. Męska część populacji powinna ograniczyć się z przegrzewaniem swoich zewnętrznych cech płciowych. Rajstopy zakładane na majtki grzeją zbyt mocno. Przydaja sie dopiero przy mocno ujemnych temperaturach.
Oczywiście nikt nikomu nie zabrania noszenia rajstop specjalnie tak zaprojektowanych a pod nie majtki. Byłby to produkt uniwersalny.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 07 mar 2012, 20:12

To ja też chce do testowania za darmo a najlepiej dwadzieścia par żebym miał zapas na długie lata.
grzeski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: grzeski » 07 mar 2012, 20:52

Szkoda, że nie będzie megginsów 60 lub 80 den. A jeszcze jedno, żeby nie robili klina na tylnej części ciała jak to robili początkowo w Adrianie :) (pomijając duże rozmiary oczywiście)
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 07 mar 2012, 22:15

Jeśli chodzi o kliny, to mi się najwygodniej nosiły takie rajstopy, które miały totalny klin biegnący od samego produ (od pasa) do samego tyłu (do pasa).
A ja bym chciał jeszcze mieć męskie pończochy samonośne, które nie miałyby manszety w kwiatki tylko gładką, albo w paski albo jakiś geometryczny wzór.
A przy okazji może ktoś ma kontakt z producentami bielizny męskiej i możliwośćzasugerowania slipków, stringów, bokserek koronkowych/siateczkowych z litą bawełną we właściwym miejscu (koronkowe slipki dostępne w necie włąśnie tam, gdzie powinien być pełny materiał mają siateczkę, a tam, gdzie powinna być siateczka mająlity materiał). Z chęcią taką bieliznę bym przetestował.
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 08 mar 2012, 07:58

Witajcie!
Skoro mogę pisać spokojnie na forum, więc napiszę...

Moim zdaniem powinna wyjść seria rajstop cielistych bez połysku, ale z tatuażem (koniecznie czarnym!!!). Nie wiem jak Oni to technicznie zrobią, ale tatuaże cieliste na cielistych rajstopach to dno. Mógłby wyglądać np tak (jak ten pierwszy)...

http://www.blueforum.eu/viewtopic.php?f=65&t=9869

Powinien być duży, męski, czarny i tylko na jednej łydce. Wtedy i kobiety łatwiej by się przekonały, gdyby ich facet chciał nosić rajstopy przy nich. Taka jest moja opinia.

Poza tym powinni wyprodukować różne kompozycje rombów i innych męskich wzorów a na opakowaniu pokazać świetnie ubranego faceta. Żeby nawet laik modowy wiedział co ubrać, żeby ładnie i męsko fajnie wyglądać. Taka podpowiedź na każdym opakowaniu.

Bo reklamy Adriana są takie, że facet jest goły i ma tylko megginsy. Dla mnie lipa.

To tyle na razie :)
Jestem szczęśliwa, a jeśli ktoś ma z tym problem, to jego problem...
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 08 mar 2012, 14:28

Ja też bym chciał by firma Knittex produkowała pończochy męskie takie z pasem bez koronek mające jakieś męskie cechy wzornicze, wtedy odpadnie problem przegrzewania przyrodzenia.
A co do rajstop to popieram, tylko żeby były dostępne w realu :-) i żeby nie było tak jak widziałem w Leclercu: chodząc po sklepie widzę, że są rajstopy Adrian, patrzę, patrzę.... a to same damskie :-(
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 08 mar 2012, 17:14

Jeżeli chodzi o tzw. klin biegnący od przodu do tyłu to faktycznie sprawdza się on dla większych rozmiarów rajstop. Ja w rozmiarze damskim przeważnie kupuję rozmiar 5 ponieważ ma przeważnie wszyty klin , który pewnie dla kobiet zakładany jest z tyłu. W wersji męskiej ten klin sprawdza się w rajstopach Lidia 40 den, roz.4 (niestety) już nie dostępne w handlu i w Lidia 100 den roz.5 .

Zbliża się wiosna wiec hitem dla nas mogły by być wyroby 20 den i alternatywnie 40 den (oby były w ofercie).
Super jakby były w ofercie 20 den: jasne cieliste bez połysku:rajstopy, meginsy i samonośne pończochy w których manszety były by po prostu gładkie bez koronkowo-kwiecistego wykończenia. Faktycznie fajnie jakby były wersje z męskim motywem tatuażu.

No i rozmiary bo te są ważne. Np. Meginsy z Adriana 20 den w rozmiarze L/XL za małe w części górnej. Nie mam nadwagi a wzrost 180 cm i XL na styk.
Inny przykład Lidia 40 den rozmiarówka męska, które posiadam w rozmiarze 4 (nawet na wzrost ponad180 cm) są za krótkie i ciągle muszę je podciagać.
Tak więc dopasowana rozmiaówka naprawdę jest ważna.
I jeszcze się powtórzę 40 den, naprawdę praktyczna grubość, powinna być dostępna w każdym męskim asortymencie!
grzeski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: grzeski » 08 mar 2012, 17:30

Jeśli chodzi o duży klin, to jak już wcześniej pisałem nie jestem jego zwolennikiem z tyłu. Megginsy z takim klinem zjeżdżają mi i musze co chwilę je podciągąć. W nowej wersji Adriana są już bez klina z tyłu ( roz. s/m) i bez rozporka. Dla mnie nosza się b. dobrze :lol:
ODPOWIEDZ