Męskie rajstopy.

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 21 sty 2012, 18:55

Ja to mam problemy latem, wtedy bardzo się stopy robią mokre i pieką :-x
Radziu

Post autor: Radziu » 21 sty 2012, 18:58

Latem to się chodzi w sandałach/japonkach itp i problemu nie ma.
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 22 sty 2012, 01:25

Radziu pisze:Latem to się chodzi w sandałach/japonkach itp i problemu nie ma.
a jak nie lubię w takim obuwiu, a zwłaszcza do pracy :?:
Radziu

Post autor: Radziu » 22 sty 2012, 08:25

Jak nie lubisz to sięmęcz, wybór należy do Ciebie.
Kacper
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Kacper » 05 cze 2012, 15:44

Wszedłem dzisiaj na stronę sklep.marilyn.pl (chyba dopiero jest w trakcie tworzenia) i dalej zakładka dla Panów, a tam w kategorii "Dla Pana" można zobaczyć RAJSTOPY ARCTICA 250, na ich okładce jest kobieta więc nie wiem czy przez przypadek te rajstopy trafiły do tej kategorii czy mają zamiar je przerobić na męskie.

Link do działu dla Pana: http://sklep.marilyn.pl/DLA-PANA(2,4760,).aspx
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 05 cze 2012, 16:06

Napewno to nie są męskie rajstopy, a po prostu rajstopy (w domyśle damskie) bo dla facetów dedykowane są wyłącznie w napisem "rajstopy męskie" bo polskie firmy pończosznicze jeszcze nie wpadły na taki skomplikowany pomysł by znakowac niektóre produkty jako unisex :-(
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 02 paź 2012, 23:02

A może takie męskie rajstopy? Co o nich sądzicie? Osobiście niezbyt mi się podobają ale pewnie też znaleźli by się zainteresowani panowie takim produktem.

http://www.maenner-strumpfhose.de/produktfoto/
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 03 paź 2012, 09:45

Już kiedyś wyśmiewaliśmy ten japoński wynalazek dla fetyszystów.
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
patryk84b
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: patryk84b » 03 paź 2012, 20:23

http://zodny.tmall.com/shop/view_shop.htm?

tu są normalne bawełniane, ale innej firmy. najnowsza kolekcja dostępna od 2 tygodni. oczywiście innej formy.

więcej szczegółów na www.cumowear.com
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 13 paź 2012, 12:06

Niedawno kupiłem męskie rajstopy Adriana, 60den te zwykłe i 20 den. Komfort jest świetny i mi się podobają są oczywiście wygodniejsze niż damskie wiadomo. Oceniam te rajtki na 5+ i fajnie, że można je kupić normalnie w sklepie :) gdzie ekspedientka normalnie podchodzi do tematu, tak jakby kupowała kobieta sobie rajstopy.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 13 paź 2012, 15:07

MusicManiac, gdzieś ty był jak cię nie było ;-)
A przy okazji powiedz, gdzieś ty widział w normalnym sklepie rajtki męskie? :shock:
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 13 paź 2012, 15:24

nie mam tak czasu na internet. Popatrz sobie na stronie Adriana i dowiesz się gdzie można je kupić :] są chyba nawet tańsze jak przez internet. Poza tym mówili też m.in. w radio o tym gdzie można je kupić ;]
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 16 paź 2012, 12:54

MusicManiac pisze:Poza tym mówili też m.in. w radio o tym gdzie można je kupić ;]
Chyba w Radio Garwolin :mrgreen:
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 16 paź 2012, 19:06

Na stronie Adriana wymienione są hipermarkety itp. w których niestety męskich rajstop nie znajdziemy. Niestety sezon w pełni a kampanii medialnej brak poza nielicznymi publikacjami w internecie.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 16 paź 2012, 19:36

Może właśnie o te nieliczne publikacje im chodziło. A ty Nero miałeś kontakt z ich projektantką. Czemu nie masz najnowszych wieści i postępu prac ? Czyżby kolejna akcja spaliła na panewce ?
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 16 paź 2012, 19:53

Mnie osobiście też od dawna dziwi polityka polskich firm produkujących męskie rajstopy i megginsy.
Adrian wstawia swoje produkty np. do dużych sieci ale nie można w nich kupić asortymentu męskiego.Czy te firmy nie mają handlowców, marketingowców aby promować te wyroby na półkach sklepowych?
Osobiście uważam że sklepy internetowe czy wysyłkowe nie załatwią dobrej sprzedaży i promocji tych wyrobów. A więc Panie i Panowie handlowcy, wprowadzenie męskich rajstop na półki marketów, sklepów to dla Was takie trudne wyzwanie? Nowe wyroby to nowe wyzwanie i myślę ze dobry zarobek dla firm pończoszniczych, dla handlu i zadowoleni klienci!
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 17 paź 2012, 21:41

nero pisze:... Niestety sezon w pełni a kampanii medialnej brak poza nielicznymi publikacjami w internecie.
Nie liczyłbym na to, że będą promować męskie rajstopy czy leginsy jako odzież noszoną w sposób widoczny. A na Noszenie pod spodnie, to sezon najwcześniej za 2mc
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 18 paź 2012, 11:48

Ciężko się naszym handlowcom i marketingowcom otworzyć na taki towar. W handlu jest tak,ze jak się coś bierze nowego to na próbę kilka szt. lub z możliwością zwrotu. Jak sie nie sprzedaje to się nie bierze drugi raz lub się oddaje. A u nas się nie sprzedaje bo nawet nikt nie wie,ze coś takiego jest, a nikt nie zaryzykuje dużej ilości co by akcję w koszu zrobić np. I tym samym taki Adrian wysyła za granicę bo ma tam zbyt, nawet jeżeli mniejszą ilosc to i tak dewizy robią swoje ;)
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 19 paź 2012, 12:04

w Radio rmf fm była mowa o rajstopach męskich, poza tym w gazetach także. Parę linków est chyba na blogu nera ;
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 19 paź 2012, 20:19

Wojtas pisze: A więc Panie i Panowie handlowcy, wprowadzenie męskich rajstop na półki marketów, sklepów to dla Was takie trudne wyzwanie?
Nie jestem handlowcem, ale conieco o handlu wiem.
Pamiętacie los męskich stringów parę lat temu? Zniknęły z półek WSZYSTKICH hipermarketów w tym samym czasie. Dlaczego? Bo specjaliści od planowania rynku powiedzieli, że nie sprzedają się.
Rajstop męskich nie można wystawić razem z danskimi, bo nie są przeznaczone dla kobiet i nie mogą być sprzedawane na dziale damskim. Nie można wystawić ich w dziale męskim, bo nie ma tam dla nich miejsca. Nie ma miejsca, bo tak mówią specjaliści od planowania rynku. Żeby zrobić dla nich miejsce trzeba przeprojektować wszystkie działy męskie we wszystkich sieciach handlowych, przestawić regały, przewiesić towar. A kto za to zapłaci? Poza tym nie można zrobić dla nich miejsca, bo to zaburzy kompatybilność wszystkich hipermarketów. Operację wstawienia regałów z męskimi rajstopami trzeba byłoby skoordynować we wszystkich sieciach handlowych. A czy jest w magazynach tyle rajstop, by zapełnić nimi półki wszystkich hipermarketów na całym świecie?
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 19 paź 2012, 22:21

Byczunio dobrze gada. Najprostsze wyjście to postawienie oddzielnego ekspozytora, standu z rajstopami tak jak to kiedyś zrobiła firma Adrian. Swego czasu gdzieś zamieszczałem taką fotkę. Z kolei za postawienie takiego standu firma wystawiająca go musiałaby zapłacić kasę.
monika12345
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: monika12345 » 21 paź 2012, 16:53

witam
czy może ktoś wie kiedy Adrain ropocznie w Polsce sprzedaż nowych modeli męskich rajstop . Na niemieckim ebay.de już sprzedają .
podaje link do tej strony
http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=Herr ... 97.c0.m627
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 21 paź 2012, 18:22

Tylko tam nikt nie marudzi firmie Adrian, że drogo a słuchając (czytając) was chcących wyrobu z wyższej półki za 6 zł. to wiem czemu Adrian nie reklamuje się w Polsce. Przeliczcie sobie 15 euro plus przesyłka to będzie ze 65 zł a nie 6 plus 2 zł za przesyłkę.
dr.eklektyczny
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 21 paź 2012, 18:27

A zauważyliście rajstopy Lida, które znikły z polskiego rynku a tam sprzedaje je firma YESET. Czyżby też z powodu marudzenia naszych rodaków ? Jak tak pójdzie dalej to Knitex też będzie sprzedawał wyłącznie za granicą.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 21 paź 2012, 20:09

monika12345 pisze:witam
czy może ktoś wie kiedy Adrain ropocznie w Polsce sprzedaż nowych modeli męskich rajstop . Na niemieckim ebay.de już sprzedają .
podaje link do tej strony
http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=Herr ... 97.c0.m627
No proszę, po raz kolejny przekonujemy się o polskiej zaściankowości. Mam nadzieję, że końcu Adrian lub Knittex ruszy ze stanowczą i nawet kontrowersyjną kampanią reklamową by wybić ludziom z głowy stereotypy. Coś cienko jednak to widzę. Obym się mylił....
ODPOWIEDZ