Legginsy
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
Radziu, były modne???? przecież ostatnio także były i są modne. jesli chodzi o kobiety. z tym ze slyszalem ze wlasnie powoli legginsy ida na bok a maja wracac wlasnie rajstopy i to maja byc modne tej wiosny jaskrawe kolory. np zolte co ostatnio na prawde mozna zbaczyc na nogach kobiet.
Ja kiedyś znalazłem w szufldzie ammy przez przypadek legginsy. i powiem szczerze, ze mi jakos nie przypasowaly. moze dlatego, ze byly zakonczone koronka. ja jednak wole rajstopy ;)
Ja kiedyś znalazłem w szufldzie ammy przez przypadek legginsy. i powiem szczerze, ze mi jakos nie przypasowaly. moze dlatego, ze byly zakonczone koronka. ja jednak wole rajstopy ;)
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
kamil, wcale tak dużo ich nie było. W mojej klasie w technikum jeden chłopak takie krótkie zakładał na WF, trochę się z niego podśmiewali po cichu, że odznacza mu się penis. A mi brakło odwagi żeby pójść w jego ślady.
Tak, w zeszłe lato też były w modzie, ale już zupełnie inne niż te o których piszę.pantyhoseman pisze:Radziu, były modne???? przecież ostatnio także były i są modne....
-
- Stary wyga
- Kontakt:
ja takie krótkie, do połowy ud zajeździłem w zeszłym roku na siłowni, a kupowałem je jeszcze w latach 90. pod nazwą "kolarki", niby, że na rower.
Co do modnych teraz legginsów, takich co wyglądają jak rajstopy ucięte na wysokości kostek, to brrrr, strasznie tego u kobiet nie lubię, bo mi kalesony przypominają (i optycznie skracają nogę). Dla mnie bardziej obciachowe są tylko pasiaste wełniane getry, takie jak dziewczyny w socjaliźmie robiły z obciętych rękawów od swetra (reszta swetra słuzyła za kamizelkę - tzw. bezrękawnik).
Co do modnych teraz legginsów, takich co wyglądają jak rajstopy ucięte na wysokości kostek, to brrrr, strasznie tego u kobiet nie lubię, bo mi kalesony przypominają (i optycznie skracają nogę). Dla mnie bardziej obciachowe są tylko pasiaste wełniane getry, takie jak dziewczyny w socjaliźmie robiły z obciętych rękawów od swetra (reszta swetra słuzyła za kamizelkę - tzw. bezrękawnik).
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
A u mnie wróciły legginsy do łask. Na majówkowego grila dużo lepsze od dresów, a w jakimś stopniu nawiązują do "nowej mody". Narazie wygrzebałem z szafy takie czarne, nie rzucające się w oczy, ale może poeksperymentuję trochę również z tymi kolorowymi. Byli znajomi - zero reakcji - czyli strój jak najbardziej akceptowany.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
- rajman
- Się Rozkręca
- Kontakt:
dr.pantyhose pisze: To były jeszcze czasy przedinternetowe a spodenki-kolarki męskie nie były jeszcze znane.
W spodenkach kolarkach jeździłem na rowerze we wczesnych latach siedemdziesiątych. Byłem tak zwanym wyczynowym sportowcem-kolarzem. W zimne dni na rower zakładało się rajtuzy kolarskie. Nie miały stóp tylko gumkę pod piętą która zapobiegała podciąganiu nogawek do góry. Te spodenki o których tutaj piszesz czyli spodenki robione z lycry na wzór i podobieństwo spodenek kolarskich nagle pojawiły się na ulicach miast a potem i wsi na początku lat dziewięćdziesiątych jako typowo męski element ubioru. Dopiero po kilku tygodniach zaobserwowałem pierwsze dziewczyny które odważnie wbiły się w takie spodenki i często paradowały dumnie obok swoich twardzieli w takich samych majtkach. Rok lub dwa lata później te spodenki przeistoczyły się w długie czarne leginsy i zostały całkowicie zawłaszczone przez płeć powszechnie uważaną za piękną z czym jednak czasami trudno się zgodzić. Następnego lata te same spodenki na męskich tyłkach stanowiły już pretekst do nazwania nosiciela pedałem i ciotą....
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Niestety dopiero w zeszłym roku wymyślono (i opatentowano) męskie push- upy więc wtedy w nich mogli chodzić tylko faceci, którzy na prawdę mieli dużo w spodniach.rajman pisze:Te spodenki o których tutaj piszesz czyli spodenki robione z lycry na wzór i podobieństwo spodenek kolarskich nagle pojawiły się na ulicach miast a potem i wsi na początku lat dziewięćdziesiątych jako typowo męski element ubioru. Dopiero po kilku tygodniach zaobserwowałem pierwsze dziewczyny które odważnie wbiły się w takie spodenki i często paradowały dumnie obok swoich twardzieli w takich samych majtkach. Rok lub dwa lata później te spodenki przeistoczyły się w długie czarne leginsy i zostały całkowicie zawłaszczone przez płeć powszechnie uważaną za piękną z czym jednak czasami trudno się zgodzić. Następnego lata te same spodenki na męskich tyłkach stanowiły już pretekst do nazwania nosiciela pedałem i ciotą....
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
No nie przesadzajmy - lycra jako materiał jest na tyle rozciągliwa, że nie ma problemu ze zmieszczeniem w wiadomym miejscu sporej wielkości pomarańczy, a może i małego arbuza . Inna sprawa że męskość jest wówczas dość mocno wyeksponowana, dlatego wolę założyć na wierzch dłuższą koszulkę, która w sytuacjach niezręcznych zasłania co nieco (taka prawie mini sukienka - ale typowo męska )byczunio pisze:.....wtedy w nich mogli chodzić tylko faceci, którzy na prawdę mieli dużo w spodniach.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
A to sorry - ale ze wszech stron w społeczeństwie dobiegają głosy, że facet na dupę musi zakładać obszerne pantalony, bo gdzie by mu się interes pomieścił, natomiast męskość jest mierzona wielkością rzeczonego - więc wystąpił u mnie pewien stereotyp rozumowania . Dla niektórych panienek to najlepiej aby u faceta nigdy nie opadał, stąd wniosek że potrzebny odpowiedno duży luz w temacie gaci. Nigdy natomiast nie wpałem na to aby się "reklamować" w ten sposób. Zresztą - podejrzewam że niektórzy mogliby tam umieszczać "ciała obce" w celu poprawy wizerunku krocza .
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Na tym właśnie polegają męskie push-upy!Danon pisze:Zresztą - podejrzewam że niektórzy mogliby tam umieszczać "ciała obce" w celu poprawy wizerunku krocza .
[ Dodano: 2008-05-29, 10:30 ]
a mogą być getry na dole wykończone koronką? Moja żona ma dwie pary takich: jedne białe tuż przed kolana, drugie czarne, do połowy łydek. Wogóle ich nie używa, więc mogę je jej podprowadzić.
Takie czarne to i ja mam, trochę mnie korciło żeby wyjść w nich jako facet, ale narazie używam ich wyłącznie ja ko kobieta.byczunio pisze:...a mogą być getry na dole wykończone koronką? Moja żona ma dwie pary takich: jedne białe tuż przed kolana, drugie czarne, do połowy łydek.
A zobaczcie w czym jest ten "ksiądz" z okładki
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt: