Pończochy
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Ja wprost uwielbiam chodzić w pończochach i wcale nie ma to żadnych podtekstów ero- czy trans-
Po prostu ekstra się w nich czuję i są dla mnie jak majtki czy skarpety (w sumie bardziej jak skarpety )
Po prostu bardziej wolę pończochy od rajstop i nie wiem co za baran zrezygnował w modzie męskiej z tej części garderoby
Po prostu ekstra się w nich czuję i są dla mnie jak majtki czy skarpety (w sumie bardziej jak skarpety )
Po prostu bardziej wolę pończochy od rajstop i nie wiem co za baran zrezygnował w modzie męskiej z tej części garderoby
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
Znalazłem coś takiego na zimę
http://bielizna-centrum.pl/ponczochy/po ... e-coco-610
http://bielizna-centrum.pl/ponczochy/po ... e-coco-610
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Czechow
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Jak to się plecie na tym dziwnym świecie! Ci sami francuscy arystokraci, którzy pierwsi wprowadzili na salony modę na spodnie (w dzisiejszym rozumieniu - czyli okrycie kończyn z [raczej] długimi nogawkami), przed rewolucją i na jej początku wyśmiewali tak właśnie ubranych biedaków. Nazywali ich sankiulotami (sans-culottes - dosłownie bez spodni), bowiem tych ludzi nie było stać na ówczesne spodnie, czyli krótkie, noszone nad pończochami (na pończochy też ich nie było stać). Stąd coś, co mieli na nogach biedacy z radykalnego skrzydła rewolucjonistów (spodnie sięgające do kostek, a nawet butów), wyglądało nie jak spodnie w ówczesnym rozumieniu, ale jak pantalony, kalesony - czyli rodzaj bielizny. Tak ubrani ludzie byli bez spodni, tak jak dzisiaj określilibyśmy kogoś, kto wyszedłby na ulicę z zakrytymi, co prawda, nogami do kostek, ale byłyby to zaledwie kalesony. A jak bieda na emigracji w Anglii przycisnęła, to i sami arystokraci zrezygnowali ze spodni (właściwych, czyli krótkich, do kolan) i odrzucili pończochy. Ciekawe...
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Re: Pończochy
Ponieważ mam kilka par pończoch, które z różnych względów same nie chcą się trzymać (wyschnięty silikon, brak silikonu) wpadłem na pomysł, by nosić je z pasem. Dotychczas posiadane (odziedziczone po żonie) pasy nie spełniały zadania, ale kupiłem sobie w Poupee Marilyn szeroki pas. Całkiem dobrze się opina biodra i mimo, że ma tylko 4 żabki dobrze trzyma pończochy. Jednak trzeba się przyzwyczaić do dość specyficznego odczucia, jakie powodują podwiązki, szczególnie te z tyłu.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Koniec męczenia się w za małych pończochach. Bardzo miła Pani ze stoiska Marilyn oświeciła mnie, że część modeli pończoch tej firmy jest produkowana także w rozmiarze "5", jednak są trudno dostępne. Dotychczas nosiłem wyłącznie "3-4". Właśnie czekam na dostawę do sklepu pończoch w rozmiarze 5 i grubości 100 Den, w kolorze Grigio (wreszcie nie czarne).
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Jeszcze jakies 7 lat temu niezłe kryjące pończochy w wielu kolorach robiła calzedonia. 60 den. Od kremowych przez bordo, brąz, khaki, popiel do czerni. Mialy fantastyczną płaską manszetę z paskami silikonu, która trzymala pończochy na nogach cały dzień jak należy. W pewnym momencie zmienili manszetę na koronkową i skonczył sie luksus noszenia bez podciągania co chwilę.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Dzisiaj kupiłem w Calzedonii pończochy do pasa 50 Den "one size". Jeszcze nie przymierzałem. Mam zamiar kupić u nich samonośne granatowe, ale nie mają w ogóle w rozmiarówce piątek, muszę wziąć 3-4.