Makijaz dla faceta

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Adriano30
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Adriano30 » 27 gru 2011, 11:24

Powiem szczerze że w sklepie (drogerii) go nigdzie nie widziałem ale na allegro jest tego naprawdę mnóstwo :-D
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 28 gru 2011, 10:21

Ja do tej pory nie stosowałem nic (oprócz wody po goleniu) na twarz, ale chętnie bym spróbował czegoś co zlikwiduje / ograniczy "świecenie" twarzy. Niestety mam z tym duży problem :-(

Polecicie coś prostego w użyciu i nie (mało) widocznego ?
Adriano30
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Adriano30 » 28 gru 2011, 10:28

Ja kupiłem sobie w Inglocie puder transparentny. Jego plusem jest to że nie musisz go dobierać do koloru cery bo on po prostu stapia się ze skórą i dostosowywuje się do niej. Przynajmniej u mnie w ogóle go nie widac. Koszt to ok. 15 zł, wiec myślę że spróbować spokojnie można.
Można też spróbowac uzywać kremu matującego, ale taki w moim wypadku niewiele pomagał.
Awatar użytkownika
Czechow
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Czechow » 28 gru 2011, 22:10

Wprawdzie dzisiaj nie 1 kwietnia... Ale na koniec roku też można się dobrze obśmiać. Życzę szampańskiej zabawy przy lekturze tekstu - a tu na smaczek taki cytacik:
Przyjrzyjmy się paradującym po ulicach młodszym i starszym mężczyznom z kolczykami w uszach i… nosach. Coraz wymyślniejsze i dziwaczne fryzury, na które potrzeba tony lakieru, żelu i farby do tzw. pasemek, to już nie domena kobiet. Nawet w salonach kosmetycznych dużych miast widok mężczyzny na fotelu nie stanowi już rzadkości. A co powiedzieć o nowych liniach kosmetyków dla panów: przeciwko zmarszczkom i starzeniu się skóry? Wszystko to – normalne dla kobiet – dla mężczyzn było niegdyś nie do pomyślenia i trąciło dewiacją. Dzisiaj uchodzi za szyk i styl. Nawet typowe zapachy wody toaletowej czy płynu po goleniu coraz częściej stają się podobne do typowych zapachów damskich. Istnieje już zresztą cała linia zapachów tzw. unisex, która przeznaczona jest tak dla kobiet, jak i dla mężczyzn. Wszystko to ma służyć zatarciu naturalnych granic pomiędzy mężczyznami i kobietami. Temu też służy promowanie homoseksualnego stylu wśród niczego nieświadomych chłopców, którzy bezkrytycznie zakładając specyficzny rodzaj obuwia damsko-męskiego i obcisłej dzieży, paradują z przewieszoną przez ramię ni to torbą, ni torebką damską.
Autorem jest facet ze Stowarzyszenia im. Skargi, Wniosku i Zażalenia:
http://www.piotrskarga.pl/ps,8743,12,0, ... macje.html
Radziu

Post autor: Radziu » 28 gru 2011, 22:36

Haha dobre, ale jak bardzo trzeba być ograniczonym żeby coś takiego wymyślić.

Zacieranie naturalnch granic. Bo przecież bóg stworzył kobiety wraz z kosmetykami.
Awatar użytkownika
Czechow
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Czechow » 28 gru 2011, 22:55

Facet, jak wynika z jego profilu na Facebooku, jest zwolennikiem pretendenta do tronu Bazylii - każdy ma świa na jakimś punkcie. Poblem zaczyna się wtedy, gdy ktoś zaczyna decydować o tym, na jkim punkcie świra mają mieć wszyscy pozostali ludzie... Czerwona róża nie jest egoistką, pragnąc pozostać czerwoną różą. Byłaby straszną egoistką, gdyby chciała, by wszystkie kwiaty w ogrodzie były czerwone i były różami (Oscar Wilde)
Kacper
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Kacper » 29 gru 2011, 18:50

A czy ktoś z Was używał któregoś z poniższych kremów matujących? Jeśli tak, to jakie macie opinie?

Dax Cosmetics Men, Krem nawilżająco - matujący 20+ Super Mat
Obrazek

Oceanic, AA Men 20+, Nawilżająco - matujący żel do pielęgnacji twarzy
Obrazek

L'Oreal, Men Expert, Pur & Matt
Obrazek

Oriflame, North For Men, Shine Control Cream
Obrazek

Avon, For Men, Shine Control Moisturiser
Obrazek
Adriano30
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Adriano30 » 03 sty 2012, 08:56

Ja stosuję Loreala Men Expert - Pur&Mat. To w zasadzie nie jest krem tylko żel nawilżająco matujący. Powiem tak - może to nie jest jakaś oszałamiająca rewelacja i super matujących efektów nie ma się co spodziewać, ale jednak na dłużej nawilża skórę (mam ten problem że mam suchą skórę) i powoduje że nie świeci się ona tak bardzo jak zwykle. Nadaje się zatem do codziennego zniwelowania niewielkich problemów ze skórą twarzy.
Awatar użytkownika
Czechow
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Czechow » 04 sty 2012, 16:02

Jeśli chodzi o mnie, to używam peelingu do mycia twarzy Oceanic serii AA, ale nie 20+, tylko stosownie do wieku, tj. 40+. Działanie nawilżająco-wygładzające (potwierdzam),z użyciem kwasu hialuronowego. Twarz jest moim warsztatem pracy, ale nie stosuję jakiejś wielkiej ilości kosmetyków czy zabiegów pielęgnacyjnych - po zastosowaniu peelingu rzucam tylko na buzię ślimaczka, raz na miesiąc odwiedzam pania kosmetyczkę.
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 05 sty 2012, 21:11

Adriano30 pisze:Powiem szczerze że w sklepie (drogerii) go nigdzie nie widziałem ale na allegro jest tego naprawdę mnóstwo :-D
a po co mają sprowadzać, kiedy polski facet do drogerii nie zajdzie, a kobieta mu nie kupi :-?
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 07 sty 2012, 02:15

morriseq pisze:Niestety. Polski facet (95%) to typowy przeciętniak którego nie interesuje jak wygląda.
nie masz racji, a właśnie interesuje go, czy aby nie wygląda pedalsko no i bardzo na to zwraca uwagę. :shock:
Ostatnio zmieniony 07 sty 2012, 02:27 przez Grzeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 07 sty 2012, 02:26

Jak pokazałem linka kobiecie na facebooku z tym fluidem
http://www.belladonna.skl...a-mezczyzn.html
to była zdziwiona, a potem zmiesmaczona, ona sobie nie wyobraża by facet mógł to stosować :-)
Ostatnio zmieniony 18 mar 2012, 18:08 przez Grzeslaw, łącznie zmieniany 2 razy.
Radziu

Post autor: Radziu » 07 sty 2012, 08:48

link nie działa
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 07 sty 2012, 12:30

Awatar użytkownika
Jonasz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Jonasz » 18 mar 2012, 12:24

Juz od dawan przestałem się przejmować głupim sterotypem tzw pedalskiego wyglądu i stosuję makijaż przy każdej okazji szczególnie imprezowej- na razie bez problemów
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 08 paź 2012, 01:14

A ja właśnie dowiedziałem się od swojej manicurzystki, że makijaż u mężczyzny jest rzeczą dość powszechną, tylko bardzo skrzętnie ukrywaną przed otoczeniem (żadnen "normalny" mężczyzna nie przyzna , że się maluje, a to robi). Takie męskie tabu.
Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 28 paź 2013, 23:26

A ja otrzymałem wiele zaproszeń od moich aktualnych znajomych na imprezy gotyckie. No i w związku z tym muszę nauczyć się makijażu, a szczerze powiedziawszy nie ani to zupełnie zielonego pojęcia na ten temat ale to nic a nic.
Czy uzyskam od was jakieś porady od czego powinienem zacząć i co służy do czego i gdzie się udać po kosmetyki do stosowania makijażu ? Czy tak po prostu do zwyczajnego sklepu kosmetycznego ? Będę wdzięczny za udzielenie mi rady. Pozdrawiam Daniel. :-)
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 29 paź 2013, 16:00

O makijaż gotycki lepiej podpytaj gotów, bo to chyba trochę się różni.
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 29 paź 2013, 20:11

Albo poproś swoją kobietę. Popracujecie nad tym razem to was zbliży jeszcze bardziej.
dr.eklektyczny
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 15 gru 2014, 09:31

Właśnie swoją kosmetyczkę (zestaw kosmetyków a nie panią od kosmetologii) uzupełniłem o brązowy tusz do rzęs. Na razie nikt nie komentuje.
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 15 gru 2014, 09:45

Brązowy? Ja kiedyś używałem czarnego i to dość długo. Nigdy nikt słowa na ten temat nie powiedział.
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 15 gru 2014, 12:31

Kiedyś próbowałem czarnego ale jest dla mnie zbyt agresywny, zbyt ostentacyjny. Brązowy wygląda w moim przypadku dużo bardziej naturalnie.
Awatar użytkownika
lyncz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Re: Makijaz dla faceta

Post autor: lyncz » 05 kwie 2016, 15:28

byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 05 kwie 2016, 21:19

byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 13 kwie 2017, 16:25

Na jesieni swój zestaw kosmetyków uzupełniłem o szminkę (Inglot kolor 40), do tej pory "zjadłem" już 2 i pól, a ostatnio także o konturówkę. Zużyłem 2 takie dodawane do innych zakupów u Inglota po 1 zł i wczoraj zdecydowałem się na zakup pełnowymiarowej konturówki "otrzymując" za 1 zł kolejną promocyjną. Pani oferowała mi jeszcze cienie do powiek w dobrej cenie, ale uznałem, że byłoby to zbyt duże tempo postępu.
ODPOWIEDZ