Witam - Tomaszek

Jesteś nowy?? Przywitaj się i napisz kilka słów o sobie.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Tomaszek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Witam - Tomaszek

Post autor: Tomaszek » 25 kwie 2011, 23:06

Witam wszystkich, mam 20 lat, i od zawsze interesowały mnie rajstopy, zawsze chciałem je mieć, ale boję się kupić
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 26 kwie 2011, 00:12

Witaj Tomaszku.
Odwaga przychodzi z czasem, a potem przychodzi żal do samych siebie, że takie to proste, a my tyle czasu baliśmy się. Nie martw się, przeprowadzimy tobie takie pranie mózgu, że kupowanie rajstop stanie się tak oczywiste jak kupowanie bułeczek na sniadanie.
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 26 kwie 2011, 16:03

wchodzisz do sklepu i kupujesz rajstopy a jak nie możesz się przełamać to kup sobie w necie i nie marudź... ;-). a w ogóle to witaj.
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 26 kwie 2011, 18:44

Witamy Tomaszek. Napisz coś więcej, może w osobnym wątku o sobie, skąd jesteś, dlaczego boisz się kupować rajstopy. Na pewno postaramy coś doradzić w tym temacie. Rejestracja na tym forum to już znaczny postęp i krok do przodu dla Ciebie tak więc tym bardziej miło, że chcesz podzielić się z nami swoim doświadczeniem :-)
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 26 kwie 2011, 19:45

Siema Witaj ja też kiedyś obawy miałem a teraz to dla mnie powszechność.
Dasz rade
Miej wyjebane a będzie ci dane
Tommy_2011
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Tommy_2011 » 26 kwie 2011, 20:59

przełam się; a od biedy masz sklepy internetowe
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 30 kwie 2011, 17:55

Po prostu idź na targ i kup takie rajstopy jakie chcesz. Ja nie polecam kupowania na necie, bo to kupowanie kota w worku. Na pewno lepiej widzieć od razu to co się kupuje. Jeśli nie masz odwagi to kup rajstopy w dużym markecie wraz z innymi zakupami.
Jasiek
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 05 maja 2011, 11:16

Też kiedyś to przechodziłem :mrgreen: kiedy to było :P z tym, że długo się nie czaiłem. Najpierw kupowałem niby dla kogoś czyli matka, siostra itp itd, a potem szybko przestałem się czaić i prosto z mostu mówię, że dla mnie mają być ;)
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 05 maja 2011, 14:52

Tommy_2011 jak nie mozesz przełamać strachu przy kupowaniu rajtek,to na razie kupuj przez internet.
Na zmierzenie się z tym problemem ,zeby pójść ikupić w zwykłym sklepie możesz poczekać np do świąt .Wtedy taki zakup ,nawet jak to będą same rajstopy , w sklepie z damską bielizną ,nie wzbudzą niczyjego podejrzenia [bo pewnie tego się obawiasz ,ze ktoś z kolejki ,czy sprzedawczyni moze myśleć ,że to dla Ciebie].Wtedy ,w takiej syt. może sz pogadać śmiało ze sprzedawczynią ,co by Ci poradziła w tym zakupie.Mówisz ,ze to na prezent pod choinkę i tyle.A że ten prezent jest dla Ciebie tego jej nie musisz mówić ,to jasne.Tak samo możesz wykorzystać inne dni do zakupów gdzie nie będziesz się cykał,albo mniej cykał.Np Walentynki,czy Dzień Kobiet.
Ja rok temu akurat kupowałem w Walentynki dla siebie bieliznę i dorzuciłem 2 pary rajtków.W kolejce same kobiety ,i nikt się temu nie dziwił ,ze facet kupuje rajstopy.Nawet jedna co stała za mną ,powiedziała do innej ,jakieś swojej koleżanki ,ze jeszcze coś musi z bielizny wybrać "dla swojego".no to poszła miedzy półki szukać dla niego jakiegoś prezentu.
W kazdym razie ,mógłbyś spróbowac w taki właśnie dzień ,żeby i wyglądało to ,że kupujesz rajtki na prezent np dziewczynie ,żonie ,itd.Po takim jednym ,kilku zakupach ,zobaczysz ,ze potem już będziesz wchodził normalnie ,obojętnie w jaki dzień i sobie kupował ,nie oglądając sie czy ktoś sie przygląda dziwnie ,czy nie.
big fish
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 05 maja 2011, 15:08

big fish, Przez internet wychodzi na prawdę bardzo drogo. Za koszt przesyłki masz kolejną parę rajstop albo nawet dwie. Na początek wybierz sobie jakiś mały sklepik z rajstopami. Jak tak bardzo się wstydzisz wyczaj taki moment, gdy nikogo w nim nie będzie, a jeśli nawet jedna czy dwie kobiety to nic Ci się nie stanie. Ewentualnie w markecie przy zakupach weź rajstopy. Chociaż najlepiej mieć jeden pewny punkt w którym będziesz kupował najczęściej. Wtedy będziesz mógł sobie nawet zamówić coś czego nie mają w sprzedaży, a mogą załatwić z hurtowni. Ja tak parę razy robiłem. Zawsze też otrzymuję poradę, gdy nie jestem pewien chociażby co do rozmiarów sprzedawcy, a w zasadzie sprzedawczynie wiedzą najlepiej, która firma ma zaniżoną lub zawyżoną rozmiarówkę. Im wcześniej się przełamiesz, by zrobić zwykły zakup rajstop tym prędzej się do tego przyzwyczaisz i zobaczysz, że to jest normalna sprawa. Rajstopy się kupuje tak samo jak skarpetki i majtki, a kobiety, które są w kolejce nie myślą od razu, że to dla Ciebie, chyba, że mówisz, że rozmiar jest potrzebny na Ciebie itp. Ja przez to dość szybko przeszedłem. Też jak pisałem wyżej kombinowałem i to była strata czasu i niekiedy pieniędzy.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 05 maja 2011, 16:25

MusicManic,to że kupowanie przez intern.jest drożej to ogólnie wiadomo.Ja proponuję jemu dojście do kupowania metodą małych kroków.Jak sie dyga wejść do sklepy i normalnie kupić ,to musi przepłacać za kupowanie w intern.Ale zaproponowałem Jemu sposób na kupienie w sklepie.NIe każdy ma Tyle odwagi co Ty Musicmaniacu
Ja sam pamiętam ,że jak poszedłem kupić pierwsze rajtki [w ogóle pierwsze to miałem męskie z intern.] damskie to ,jak pisałem juz w powitalni,kupowałem tylko rajtki.Sklep duży samoobs.Podchodzę do kasy, w klejce kilaa kobiet ,kasjerka kobieta .Miałem lekką tremę.Coś jak bym miał wygłosić mowę na uroczystości przed zacnym gronem słuchaczy :lol: .Kasjerka, jak pamiętam ,kiedy jej wyciągałem drobne do zapłaty lekko sie uśmiechała.Może sie rzadko spotykała z takim widokiem,trudno powiedzieć.
W każdym razie kupiłem rajtki ,i tylko rajtki,i mimo ,ze była lekka cykoria ,to był to pierwszy raz zaliczony ,a potem to już było łatwiej.Ale każdy musi się do tego jakoś przekonać ,A ja Tommowi proponuję taki spokojny sposób.
Bo różnie może być ,że chłop się przejmie i ...jeszcze zemdleje przy kasie :lol:.
big fish
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 05 maja 2011, 16:47

Przecież pisałem, że od razu też tak nie kupowałem, a za odważnego się nie uważam... Myślę, że jest pewna część facetów, którzy kupują swoim kobietą rajstopy np. na urodziny do kwiatów czy na imieniny lub nawet bez okazji. Więc moim zdaniem fakt, iż facet kupuje rajstopy nie jest czymś rzadko spotykanym...
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 05 maja 2011, 18:13

A ja proponuję wybranie sklepu, w którym sprzedaje jakaś babcia - emerytka. Tam się najłatwiej zaczyna kupować "dla siebie". Poza tym osoba kupująca nie może mieć na twarzy wymalowanego poczucia winy, bo wtedy widać, że zboczeniec. Musisz siąść przed lustrem i zrobić sobie autopsychoterapię i wmówić, że kupowanie rajstop jest OK.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 05 maja 2011, 18:36

Ależ wy macie problemy. Rajstopy to nie marihuana. To towar, który każdy może kupić. Nawet z przeznaczeniem do filtrowania kleju do tapet czy farby czy do napadu na bank. A na co to komu to jego sprawa.
Jesli się wstydzisz to idź do supermarketu gdzie nie musisz z nikim rozmawiać.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 05 maja 2011, 20:30

Amen :D
Tommy_2011
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Tommy_2011 » 05 maja 2011, 20:49

big fish pisze:Tommy_2011 jak nie możesz przełamać strachu przy kupowaniu rajtek,to na razie kupuj przez internet.
Strach przełamałem dawno, mam swoje ulubione sklepy, gdzie kupuję. Nie mówię, że to dla mnie, ale swoją wiedzą potrafię zakasować Panie i może się któraś zastanowi na tym faktem, ale mi to wisi. Przez sieć kupuję bardzo rzadko, jak nie mogę trafić w sklepie tego czego właśnie szukam, a i to staram się łączyć z innymi zakupami, albo kupować większą ilość, co by koszty przesyłki tak nie bolały:)
Tomaszek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Tomaszek » 18 lis 2011, 20:22

Dawno nic nie pisałem, ale jakoś czasu nie było, a i internet szwankował, powoli idzie zima a co za tym idzą mrozy, chciał bym kupić jakieś rajstopy, ale boję się, i nie chcę zostać nakryty przez rodzicielkę, jakieś porady, w jakim dziale mogę założyć temat ??
Radziu

Post autor: Radziu » 18 lis 2011, 20:54

To proste - idź do sklepu bez mamy.
Tomaszek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Tomaszek » 18 lis 2011, 21:06

Radziu, łatwo p[owiedziać, z kumpnem problem ponieważ boję się co powie pani za ladą, a z rodzicami taka sprawa że nie są tolerancyjni, jeżeli ktoś jest inny, lub ubiera się inaczej to jest z nim coś nie tak
Radziu

Post autor: Radziu » 18 lis 2011, 21:11

Pani za ladą powie " co panu podać" Ty powiesz co.chcesz, pani poda cenę, zapłacisz, dostaniesz zakupione rajstopy. Nigdy nie byłeś w sklepie?
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 18 lis 2011, 21:14

Kupno rajstop to nic takiego. Idź do sklepu tak jak po bułki. Może się teraz czegoś obawiasz, ale na prawdę nie masz czego, tak więc idź bez obaw.
Tomaszek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Tomaszek » 18 lis 2011, 21:46

A zna ktoś w okolicy katowic jest, jakiś sklep gdzie jest, duży wybór rajstop ??
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 18 lis 2011, 22:01

Kto jak kto, ale Ty powinieneś znać właściwy :] przejdź się po okolicy najlepiej na jakieś targowisko.
Tomaszek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Tomaszek » 18 lis 2011, 22:36

Nic innego mi nie przyjdzie, tylko się odważyć i jechać, jest jeden problem, jak ukryć fakt przed rodzicielką i jak je prać, żeby nikt nie widział
Kacper
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Kacper » 18 lis 2011, 23:13

Jeśli masz obawy przed ekspedientką to idź do sklepu typu Tesco, Real, Carrefour sam sobie wybierzesz rajstopy z półki i wrzucisz do koszyka, a nawet jeśli mimo to będziesz miał obawy przed kasjerką, to znajdź sklep z kasą samoobsługową.

Co do ich chowania, to nie masz jakiejś swojej półki do której rodzice raczej nie zaglądają? Np. jakaś półka z płytami, gazetami lub czymkolwiek innym co rodziców nie interesuje?

Jeśli chodzi o pranie, to bierzesz rajstopy ze sobą gdy idziesz się np. myć wieczorem, i pierzesz je ręcznie w misce / umywalce - zajmie Ci to dosłownie 3 minuty. Potem wieszasz je u siebie w pokoju na grzejniku i rano masz je czyste i suche.
ODPOWIEDZ