buty unisex

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 10 paź 2011, 19:17

Radziu

Post autor: Radziu » 10 paź 2011, 19:23

Fajne, miałem kiedyś podobne, tylko trochę wyższe i bez białego, za to z motywem kwiatowym. kupuj śmiało.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 10 paź 2011, 20:29

Szukam w sumie podobnych tak poleciłem na forum. Numer też chyba byłby za mały bo noszę głównie 42.5 ostatnio takie mi się podobają :) ale w takie chyba spodni się nie wpuszcza :P
Radziu

Post autor: Radziu » 10 paź 2011, 21:46

Możesz do nich założyć krótsze spodnie.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 17 paź 2011, 13:50

W ostatnią sobotę byłem w centym handlowym w zupełnie innej sprawie, ale na chwilę zajrzałem do stoiska obuwniczego.
Gdy oglądałem buty bardzo podobne do tych http://moda.allegro.pl/8027-khaki-sztyb ... 33504.html podeszła pani z obsługi, spytała czy podać jakiś numer. Odpowiedziałem że 42. Nie miała takich, ale zaproponowała inne, spytała czy chcę przymierzyć. Nie chciałem, bo te które zaproponowała niezbyt mi się podobały.

Pani traktowała sprawę zupełnie naturalnie jakby to były męskie buty.
Radziu

Post autor: Radziu » 17 paź 2011, 14:13

Buty z linka to jak najbardziej unisex.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 18 paź 2011, 07:15

Radziu pisze:Buty z linka to jak najbardziej unisex.
Też tak uważam, prawdopodobnie również pani sprzedająca.

Ale dlaczego nie ma takich po męskiej stronie sklepu w większych rozmiarach :cry: ?
Radziu

Post autor: Radziu » 04 lis 2011, 09:08

Kolejne fajne buty unisex i niedrogie.

czarne po lewej http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-FC9 ... _22406.htm

albo te co leżą http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl ... _22407.htm

Gdybym nie miał butów na zimę to pewnie bym któreś z tych kupił. Akurat mój rozmiar 41 występuje w obu :-)
Ostatnio zmieniony 04 lis 2011, 10:23 przez Radziu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 04 lis 2011, 10:20

a żeby ci noga spuchła... :evil:
Basiek

Post autor: Basiek » 04 lis 2011, 10:28

Raczej od strony kobiet jest to unisex, bo buty typowo męskie :D mnie do tego nic oczywiście.
A czy są do 43-45?
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 06 lis 2011, 10:59

Mojego rozmiaru tez nie ma. A podobaja mi sie te szare z futerkiem w pierwszym linku.
dr.eklektyczny
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 07 lis 2011, 07:12

W sobotę kupiłem sobie takie buty, były dostępne do numeru 44 :)

http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dam ... ty-damskie
Radziu

Post autor: Radziu » 07 lis 2011, 07:14

Całkiem fajne, prawdziwy unisex.
Basiek

Post autor: Basiek » 07 lis 2011, 08:27

Radziu

Post autor: Radziu » 07 lis 2011, 12:07

Basiek, ciągle piszesz co byś kupił. A kupiłeś choć jedną rzecz z tych co na forum wymieniałeś?
Radziu

Post autor: Radziu » 07 lis 2011, 13:05

No nieźle. A teraz pokaż nam się jak to skomponowałeś z resztą ubioru. Zdjęcie oczywiście może być bez głowy.
Basiek

Post autor: Basiek » 07 lis 2011, 13:56

Kilka typów wcześniej przestawiłem tj balerinki pamiętasz; w temacie o balerinkach,
plus jeszcze są w temacie o szpilach :) jedne.
Starsze buty ciężej szukać aby je tu zapodać.
Jak znajdę czas to coś zapodam, w sumie to przeważnie wiele nie widać:)
Radziu

Post autor: Radziu » 07 lis 2011, 14:00

Chodziło mi o to, żebyś nam pokazał jak w takich butach wyglądasz, co do nich zakładasz itp.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 07 lis 2011, 21:40

Aby nie robić śmietnika zamieszczam tutaj kilka przykładów na buty - "unisex",
- marzenie.
Nie interesują mnie szpilki na męskich nogach. Tym bardziej szpilko sandałki. Jedyne co lubię to buty typu balerinki. Oczywiście nie wszystkie. Mam swój gust do którego dokupuję buty. Odkąd z powodu zimna nosze długie spodnie to zmieniłem rajstopy cieliste na czarne, szare i kolorowe. Uważam, że zwłaszcza czarne o wiele lepiej pasują do czarnych balerinek niż inne. Zasada aby rajstopy były w kolorze balerinek uwazam za rozsądną. Od tego czasu chodzę na 90 % w balerinkach. Niestety w pracy musze nosię buty safety czyli z blachami więc tam to odpada. Poza tym balerinki. Pod spodem podaje przykład.

Obrazek

Te balerinki najbardziej pasują mi do tych granatowych dżinsów. Spodnie dopasowane z lekko rozszeżoną nogawką przy bucie. Tzw butcut. Uważam to za sensowne w przypadku stylizacji męskiej gdyż nasze nogi a zwłaszcza łydki są większe od damskich. Stopa naturalnie też większa wydawała by się monstrualnie duża. Tego typu nogawka zmiejsza to optcznie. Poniżej zdjęcia tym razem w domu w innych balerinkach. Jedna para jest bardzo podobna do tych z pierwszego zdjęcia natomiast drugą parę białych w stylu tenisówki kiedyś już prezentowałem. Wszystkie są w rozmiarze brytyjskim 9 czyli nasz 43.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz wszystkie one w wersji ze mną do czarnych spodni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ktoś mógłby tu zauważyć, że zdjęcia robione w domu. Dla mnie dość tandetne i trącące exhibicjonizmem jest zaczepienie na ulicy osób do robienia zdjęcia ze wskazaniem nietypowego ubioru. Dlatego pierwsze zdjęcie to z ulicy zrobiłem sobie sam aparatem w telefonie podczas spaceru z córką.
dr.eklektyczny
Basiek

Post autor: Basiek » 07 lis 2011, 22:12

Wiesz szpilko sandałki mają swoje miejsce:D akurat tu jest dział unisex.
A czasem granica się przesunie to nie mniej żalu.
Masz rację lekko rozszerzana nogawka wiele zmienia, choć zależy od budowy danej nogi :D akurat łydki mam ok tylko uda :D jak się uda :)
W tych wszystkich butach jakie by nie były; kwestia przyzwyczajenia, jak z japonkami.
Radziu

Post autor: Radziu » 08 lis 2011, 06:55

No ładna kolekcja.

A co do zdjęć, to akurat zdjęcia butów można robić z ręki. Też nie lubię zaczepiać ludzi z prośbą o zrobienie zdjęcia, ale jak idziesz z dzieckiem czy z żoną to one mogą zrobić. A w ostateczności samowyzwalacz.
Radziu

Post autor: Radziu » 08 lis 2011, 09:05

Byłem przed chwilą w Lidlu obejrzeć buty o których pisałem wyżej. Niestety chyba jakiś bezmózg rozdzielał buty pomiędzy sklepami, bo w Lidlu obok mnie 90% z tych butów było w rozmiarze 38, oprócz tego kilka 37 i 39. Z męskich wogóle nie było modelu o którym pisałem. Poza tym i tak raczej bym ich nie kupił, bo z bliska już nie wyglądają tak dobrze jak na zdjęciu.
Basiek

Post autor: Basiek » 08 lis 2011, 13:43

Radziu Ty masz 41 rozmiar ? to nie widzę problemu rozmiar bardzo dobry do kupowania unisex,
trochę mnie zazdrość ogarnia :D
Gizmak
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Gizmak » 09 lis 2011, 21:49

Dzisiaj zakupiłem Lasocki Stampa-01 roz 39 http://ccc.eu/#/pl/catalog/product/wome ... 4450000007
Już nie mieszczę się w męskie 40 a nawet dosyć często 39.
ODPOWIEDZ