Jakie rajstopy najlepsze pod spodnie

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 11 mar 2008, 20:48

Zgadzam się, trochę ozdobników to nam nie zaszkodzi, ale jednak tu oddałbym prym paniom.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 16 mar 2008, 18:14

kamil pisze:Jakie by nie były,ja i tak bym nie kupił.Będą się zsuwały i koniec.
Skąd taka pewność :?: Ja noszę biodrówki bez silikonu i jakoś mi się nie zsuwają :!:
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 01 kwie 2008, 21:44

kasior pisze:Allegrowiczka mi odpisała, że jeszcze nie dostała ich, ale jak dostanie to napisze
I jak, jest już jakaś odpowiedź? Komentarz wystawiła więc rajstopy pewnie już dostała :-)
A też jestem ciekaw co napisze :mrgreen:
Awatar użytkownika
phman.plwro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: phman.plwro » 02 kwie 2008, 10:35

A mi się te biodróweczki podobają, widziałem je w hurtowni, więc przy najbliższych zakupach zakupię i podzielę się z szanownymi panami moimi wrażeniami.

W temacie biodrówek, mogę powiedzieć, że wszystkie które miałem były produktami nietrafionymi. Poprostu zsuwały się pod pośladki. Noszę 3, biodrówki były 4 i tak to do siebie nie pasowało. Dałem sobie spokój .....
meras

Post autor: meras » 03 kwie 2008, 10:50

zgadzam się każde biodrówki się z suwają choć testowałem kilka modeli.Myślę że ten typ rajstop trzeba zostawić wyłącznie paniom.Jest tyle innych wzorów że jest w czym wybierać.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 03 kwie 2008, 11:59

A może to też zależy od firmy i modelu, że jedne się zsuwają, a inne nie. Przecież nie tylko biodrówki się zsuwają, bo normalne wysokie też.
Obrazek
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 03 kwie 2008, 12:13

papa_smerf, wlasnie to zalezy jaka firma model itp. a co do tzw mitu z nylonomanii to prawda ze rajstopy zsuwaja sie takze dla tego ze ma sie owlosione nogi
Radziu

Post autor: Radziu » 03 kwie 2008, 20:05

Ja noszę biodrówki firmy Gatta i Pompea i nie zsuwają mi się. A może powodem jest bielizna jaką nosicie :?: Męskie wysokie majtki może nie zapewniają odpowiedniej przyczepności, pozatym są wyższe niż rajstopy biodrówki. Co do włosów to potwierdzam - powodują zsuwanie, sprawdzałem sam czy to prawda czy mit.
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 04 kwie 2008, 20:48

wislak, a depilujesz sie? bo to jest glowny powod zsuwania sie rajstop
Radziu

Post autor: Radziu » 05 kwie 2008, 10:41

Owłosienie to główny powód, ale powodem może też być zła jakość rajstop i złe dobranie rozmiaru.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 kwie 2008, 19:57

Z tą depilacją nie przesadzacie? Przecież ta najważniejsza część rajstop, czyli majtkowa i pasek nie spoczywają na zaroście, tylko na bieliźnie, a mimo wszystko zsuwaja się po majtkach.
Moim zdaniem to jakość rajstop, forma splotu i wielkość mają głównie wpływ na zsuwanie się rajstop.

Wydepilowanym kobietom też się zsuwają.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 05 kwie 2008, 21:37

Głównym powodem zsuwania się rajstop jest wyłącznie nie odpowiedni rozmiar.Rajstopy mają być idealnie dopasowane, prawie za małe.Naturalnie ich jakość również jest bardzo ważna,jednak przy odpowiednio dobranym rozmiarze,nawet te kiepskiej jakości nie będą się zsuwać.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 kwie 2008, 22:39

Ja mam podobne rozmiary i zawsze kupuje 4 (L). Jeśli chodzi o firmę to Consay "Voyage" 60 den leżą idealnie i sie nie zsuwają, podobnie jest ze zwykłymi Gatta "sofia", inne firmy i modele to jak Bóg da.

Niezły jest Adrian 15 den z Biedronki, ale występuje w dwóch postaciach. Ten wyprofilowany na kształt nogi jest idealny, ten bez profilowania i moim zdaniem mający 20 den jest do kitu i co chwilę spada z tyłka.
Radziu

Post autor: Radziu » 06 kwie 2008, 08:43

papa_smerf pisze:Z tą depilacją nie przesadzacie? Przecież ta najważniejsza część rajstop, czyli majtkowa i pasek nie spoczywają na zaroście, tylko na bieliźnie, a mimo wszystko zsuwaja się po majtkach.
1. Sprawdzałem sam na własnych nogach owłosionych a potem zdepilowanych i stwierdzam, że nie jest to mit.
2. Rajstopy trzymają się na całej długości, a nie jak sądzisz że trzyma je tylko część majteczkowa.
3. Nie odpowiednia bielizna też chyba może być powodem do zsuwania, np duże bokserki, lub inne wielkie gacie. Ale tego to niewiem, to już jedynie domysły.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 06 kwie 2008, 10:10

Radziu pisze:2. Rajstopy trzymają się na całej długości, a nie jak sądzisz że trzyma je tylko część majteczkowa.
Tak, ale część majtkowa nie powinna pozwolić im się zsunąć dalej niż pozwala rozciągliwość materiału.

Jak Radziu wytłumaczysz zsunięte rajstopy 10 letnich dziewczynek. Częsty to widok jak spod krótkiej spódniczki wygląda krok rajstop. Przecież one zarostu na nogach nie mają.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 06 kwie 2008, 10:21

Papo, ależ ja nie twierdzę, że owłosienie to jedyny powód. A 10 letnim dziewczynkom zsuwają się prawdopodobnie dlatego że są za chude, zarówno w biodrach jak i w udach.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 06 kwie 2008, 13:06

Moim zdaniem główną przyczyną zsuwania są niewłaściwie dobrane rozmiary, lub wadliwie skonstruowane rajstopy, np. zbyt krótkie nogawki w stosunku do deklarowanego rozmiaru, lub zbyt elastyczne wzdłużnie, co powoduje ich samoczynne dążenie do skrócenia nogawek.

Zarost na nogach wydaje się tak mało istotny, że nie brałbym go pod uwagę. Z małym wyjątkiem, gdy na nogach jest odrastajaca szczecina i ona wbijając sie między sploty potrafi dodatkowo utrzymac rajstopy na zasadzie rzepów.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 06 kwie 2008, 13:39

Papo, ta szczecina tymbardziej powoduje zsuwanie, bo co to za rzep, który tylko trzyma przy podciąganiu, a przy zsuwaniu już nie :?: Przecież włoski na nogach wyrastają w dół.
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 06 kwie 2008, 19:10

nie odpowiedni rozmiar tak. zarost na nogach na pewno tak. bielizna ktora moze powodowac zsuwanie takze. oto moje skromne zdanie na owy temat:P
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 28 kwie 2008, 07:28

Miałem okazję na pewnej imprezie rodzinnej obserwować dziewczynę ubraną w spódnicę biodrówkę i oczywiście pod nią rajstopy ok. 30 den też tego fasonu.
Nie zwróciła by mojej uwagi gdyby nie to, że co chwilę podciągała skrycie spadające rajstopy. Widać jej to bardzo przeszkadzało, bo po jakimś czasie zauważyłem, że je wogóle zdjęła.
Tak więc zastanawiam się, czy biodrówki rzeczywiście tak dobrze się trzymają, bo figurę dziewczyna miała jak trzeba, zarostu na nogach też nie zauważyłem a i rajstopy wyglądały na "firmowe".
Obrazek
Awatar użytkownika
phman.plwro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: phman.plwro » 28 kwie 2008, 15:14

Pisałem już o tym - według moich długoletnich obserwacji rajtki zsuwają się tylko poprzez niodpowiedni dobór rozmiaru. Nie zauważyłem, żadnych powiązań pomiędzy pozbyciem się zarostu na nogach a jego posiadaniem. Cóż bielizna też chyba na to nie ma wpływu

Biodrówki też kupowałem - ale NIGDY nie udało mi się w nich pochodzić - ęść majtkowa jest tak krótka, że w/g mnie praktycznie ten model rajstop jest nie do noszenia(część majtkowa kończy się na połowie pośladków) - nie wiem jaką trzeba mieć figurę, żeby nosić rajstopy-biodrówki??

Mojej żonie pomimo, że miałem o oczko wyższy rozmiar też nie udało się w tym chodzić. Rajtki pochodziły z Knitexu i gatty
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 28 kwie 2008, 15:43

phman.plwro, ja poki co mam dalej zarost i mi sie wydaje ze w moim przynajmniej przypadku powoduja zsuwanie sie. te z lycry czy mikrofibry moze nie az tak, ale te ze strechu bardzo sie zsuwaja. ja biodrowek nie posiadam i nie posiadalem ale mysle, ze one sa raczej dla dziewczyn o super figurach. a moze zle dobrales rozmiar?
Awatar użytkownika
phman.plwro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: phman.plwro » 28 kwie 2008, 16:18

Cóż - mam doświadczenia z dawna z owłosionymi nogami i współcześnie bez zarostu i twierdzę z całym przekonaniem, że nie ma to większego wpływu na "zsuwanie sie rajstop". Poprostyu trzeba dobrze dobierać rozmiary - i tyle.

Co do stretchu - to nie chodzę w tym, w związku z tym nie mam doświadczeń.

A co rozmiaru biodrówek - cóż noszę zawsze 3 i biodrówki też były 3 - więc rozmiar był dobrze dobrany, cyba, że biodrówki należy kupować o 2 rozmiary większe - tylko czy to będą dalej biodrówki???

:-)

P.S. Tak na zdrowy rozum to pomyślcie jak mogą się zachowywać rajstopy, które po założeniu, mają gumkę na połowie pośladka????
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 28 kwie 2008, 19:32

ja mam całkiem spory zarost na nogach i dobrze mam dobrany rozmiar ;]
Radziu

Post autor: Radziu » 28 kwie 2008, 19:57

U mnie rajstopy biodrówki kończą się dokładnie w tym samym miejscu co majtki biodrówki (czyli tuż nad przedziałkiem) i ciut niżej niż spodnie biodrówki. A noszę ten sam rozmiar co zwykłych rajstop czyli 3. A ważę trochę ponad połowę tego co phman.plwro wzrostu też mam trochę mniej, więc to faktycznie może być kwestia rozmiaru. Z tym, że przeważnie nie robią biodrówek w rozmiarze większym niż 3, bo przeważnie tęższe kobiety w biodrówkach nie chodzą.
ODPOWIEDZ