Pierwszy zakup

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czechow
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Pierwszy zakup

Post autor: Czechow » 24 paź 2011, 14:53

Cześć wszystkim rajstopiarzom płci obojga!
Ostatecznie więc dałem się przekonać tutejszym ekspertom forumowym i zakupiłem rajstopy [glow=red]DAMSKIE[/glow]. :yeah Z duszą na ramieniu (albo gdziekolwiek indziej) :shock: poszedłem do miejscowego salonu Gatty i przy pomocy sympatycznej i ładnej młodej ekspedientki :-P wybrałem sobie Luna Classic 20 den (cieliste, trzy pary, ponieważ w ramach promocji trzecia była tańsza) oraz Eve Classic 8 den (cieliste, jedna para, dość drogie - 12,90 zeta, w ta pora to już do chodzenia tylko w domu). W związku z tym mam pytanie: jak długo dadzą się nosić te dwudziestki, uwzględniając pranie po każdym dniu? Jaka jest trwałość tych rajstop (wybrałem Gattę, bo to i znana firma, i dość często koleżeństwo tu o nich pisuje). Będę wdzięczny za wszelkie (p)odpowiedzi.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 24 paź 2011, 17:01

No za długo to sie nimi nie nacieszysz.Mam 20-stki Gatty i nosiłem je nie co dzień ale po trzy dni.W sumie to do tej pory przeżyły jakiś 5 prań / 4 w pralce / i juz właściwie to marnie wyglądają.
Zależy jeszcze jak będziesz prał czy w worku ,czy bez.Poza tym czy zakładasz skarpety na nie ,czy byty Ci nie niszczą skarpet na piętach.Także dużo sie składa na to ile mogą wytrzymać.Ale generalnie to są rajty ,krótkiego żywota. :lol:
Nie specjalnie się opłaca je kupować.Mowię o 20 stkach ,bo z tymi miałem do czynienia.Ale z tymi cieńszymi to pewnie jeszcze gorzej .
big fish
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 24 paź 2011, 17:31

temat zakupów tak w ogóle jest na forum i bez sensu jest zakładanie nowego. Ja osobiście aż tak cienkich na razie nie noszę minimum to 40den i to z mikrofibry...
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 24 paź 2011, 23:37

Odkąd wiele lat temu na pudełku z rajstopami przeczytałem: "prać ręcznie przez wygniatanie" zwykle stosuję się do tej zasady i dobrze na tym wychodzę.
Co do mnie to mam ich na tyle dużo że jedne rajstopy to jeden dzień noszenia i do prania. Nie wyobrażam sobie by było inaczej.
Jasiek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 24 paź 2011, 23:55

8 den u faceta do może być godzina noszenia albo mniej.
Radziu

Post autor: Radziu » 25 paź 2011, 00:02

8 Den wytrzymują kilka razy, 20 den to już kilkanaście a nawet kilkadziesiąt.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 25 paź 2011, 00:37

Ja zdecydowanie szybciej niszczę rajstopy. Ale wojskowe glany (typu sztylpy) wytrzymywały u mnie góra 2 lata, Bundesbuty przetrwały 3 a hipermarkwetowe skarpetki potrafią być jednorazowe więc chyba generalnie jestem tępiciel-niszczyciel.
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 25 paź 2011, 09:26

to co piszesz byczunio, wydaje mi się aż nie możliwe.
ODPOWIEDZ