Balerinki

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Basiek

Post autor: Basiek » 18 paź 2011, 07:37

Myślę ze przechodzenie na trans... bo japonki są obrończyniami stylu "kobiecego" i nikt nie robi z tego problemu. Takie nie winne balerinki czarne są dużo mniej gryzące niż japonki.
co do których nic nie mam.
Radziu

Post autor: Radziu » 18 paź 2011, 14:16

To jeszcze zależy jakie japonki. Z doświadczenia wiem, że nawet bardziej neutralne balerinki bardziej zwracają uwagę niż japonki.
Basiek

Post autor: Basiek » 18 paź 2011, 14:35

Acha czyli zdaję się na doświadczenie Twoje w tym temacie.
Tak w sumie być nie powinno ale cóż.
To zależy pewnie też od spodni dużo jak szerokie to lepiej pewnie :)
Radziu

Post autor: Radziu » 18 paź 2011, 15:32

Nawet do krotkich spodenek.
Basiek

Post autor: Basiek » 19 paź 2011, 10:20

To znaczy że krótkie spodenki lepsze ? pewnie nie.
Zapewne chodziło Ci o to że spróbowałeś nawet i tak.
Widzę że to tylko kwestia przyzwyczajenia i tyle prę lat i będzie to norma, tak jak rurki:)
Radziu

Post autor: Radziu » 19 paź 2011, 13:48

Japonki to głównie do krótkich. Balerinki raczej do długich.
Basiek

Post autor: Basiek » 20 paź 2011, 07:27

Tym balerinkom co pokazałem nosa by przypudrować na czarno bo te ćwieki się świecą :D
lub demontaż. Bo ciężko jest kupić coś 44 i do tego jednolite, chyba że na zamówienie.
Tak są drogie.
Radziu

Post autor: Radziu » 20 paź 2011, 12:11

Podobne do moich były w Deichmanie nawet w rozmiarze 44, ten model co ja mam był do 42. Wczoraj chodziłem tak:

Obrazek

Przy cieńszych skarpetkach bardziej widać że to balerinki, nie zlewają się tak.

PS. czemu ten wątek jest przyklejony?
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 21 paź 2011, 13:58

A ja dzisiaj zaliczyłem pierwsze (właściwie to drugie, ale tego pierwszego nie ma co liczyć) wyjście w balerinach. Zwykłe, czarne, bez żadnych udziwnień i do tego czarne podkolanówki 15 den i długie spodnie. Postanowiłem przejść się na pobliski bazar i kupić sobie rajstopy ;-) Wybrałem dobrą porę, bo godzinę ok. 11, kiedy na ulicach są w większości kobiety i starsi ludzie a podejrzane typy w pracy albo szkole, tudzież jeszcze śpią :lol: Ludzi było sporo ale przecież nikt nie patrzy nikomu na buty - zauważyły na pewno dwie babeczki w wieku ok. 25 lat które zamilkły kiedy je minąłem, poza tym kiedy stałem w kolejce jedna kobieta co chwilę zerkała. Nie zauważyłem żadnych reakcji ani komentarzy, ale to jest raczej spowodowane tym, że mało kto zwraca uwagę na takie rzeczy.
Basiek

Post autor: Basiek » 21 paź 2011, 14:18

Czekamy na jakieś zdjęcie i nowe doświadczenia. może też sobie sprawie balerinki takie bez niczego co by po oczach nie kuły.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 23 paź 2011, 20:36

Zerkanie to tylko ciekawość. Ja sam zerkam na fajnie ubrane dziewczynę a nie robią one nic złegoy
dr.eklektyczny
Radziu

Post autor: Radziu » 23 paź 2011, 20:55

A czy my robimy coś złego?
Basiek

Post autor: Basiek » 24 paź 2011, 10:11

Nie robimy niczego złego, chodzi oto co i jak może gryźć po oczach :D a w sumie to nic szczególnego, kwestia przyzwyczajenia.
Wiem jak toczyła się dysputa na wiz aż, o rurkach teraz to powszednieje.
Liczymy że nasze nowomodne rzeczy też tak przejdą.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 28 kwie 2012, 20:16

Czy zauważyliście, że 30 czy 20 lat temu noszenie sandałów było niemęskie i takiego męskopłciowca traktowano dość niepoważnie a i zarezerwowane było głównie dla emerytów. Obecnie młodzierz płci XY nic sobie z tego nie robi i nosi sandały, japonki czy coś poobnego. Mam nadzieję, że zostaną niebawem wyprodukowane męskie odpowiedniki balerinek. Juz pierwsze modele przewijaja się nieśmiało. Hit zeszłego i tego lata to espadryle. Też kiedyś damskie.
dr.eklektyczny
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 28 kwie 2012, 21:57

Sandały, od czasów prehistorycznych były męskie i zawsze, może z wyjątkiem osobników młodocianych były noszone przez mężczyzn. Oczywiście, były momenty, że było to obuwie niższych sfer i zakonników. Japonki były męskim obuwiem w Japonii a espadryle w Chinach. W modzie męskiej zadomowiły się na dobre pod koniec zeszłego stulecia (nawet mój brat, ortodoksyjny męzczyzna, nosił espadryle).
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 30 kwie 2012, 03:25

W UK dziewczęta/kobietki nabijaja się z tych męskoorganowych co noszą japonki.
dr.eklektyczny
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 30 kwie 2012, 09:54

ciekawostka, bo w Polszcze japonki zaczęły już przenikać do środowiska blockersów.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 30 kwie 2012, 12:38

Espadryle to był hit jak chodziłem do podstawówki. To było w latach 80-tych. Wszyscy kupowali ;)
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 30 kwie 2012, 15:24

Ta moda wraca.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 03 maja 2012, 17:05

dr.pantyhose pisze:Czy zauważyliście, że 30 czy 20 lat temu noszenie sandałów było niemęskie i takiego męskopłciowca traktowano dość niepoważnie a i zarezerwowane było głównie dla emerytów. Obecnie młodzierz płci XY nic sobie z tego nie robi i nosi sandały, japonki czy coś poobnego. Mam nadzieję, że zostaną niebawem wyprodukowane męskie odpowiedniki balerinek. Juz pierwsze modele przewijaja się nieśmiało. Hit zeszłego i tego lata to espadryle. Też kiedyś damskie.
doktorku każdy tancerz baletowy ma męskie baleriny a tylko trzeba je upowszechnić :-)
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 03 maja 2012, 22:46

Grzeslaw pisze:
dr.pantyhose pisze:Czy zauważyliście, że 30 czy 20 lat temu noszenie sandałów było niemęskie i takiego męskopłciowca traktowano dość niepoważnie a i zarezerwowane było głównie dla emerytów. Obecnie młodzierz płci XY nic sobie z tego nie robi i nosi sandały, japonki czy coś poobnego. Mam nadzieję, że zostaną niebawem wyprodukowane męskie odpowiedniki balerinek. Juz pierwsze modele przewijaja się nieśmiało. Hit zeszłego i tego lata to espadryle. Też kiedyś damskie.
doktorku każdy tancerz baletowy ma męskie baleriny a tylko trzeba je upowszechnić :-)
Ale to są buty do tańczenia a nie chodzenia. Tak samo damskie baleriny nie mają nic wspólnego z tymi "prawdziwymi".
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 04 maja 2012, 09:03

boggy pisze:Tak samo damskie baleriny nie mają nic wspólnego z tymi "prawdziwymi".
Ale za to są cholerrrnie wygodne, a szczególnie w upały i do jazdy samochodem :mrgreen:
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 10 cze 2012, 12:03

Mam do wszystkich zainteresowanych tematem pytanie:

Co sądzicie o balerinach "z cholewką"? Chodzi mi o taką pełną cholewkę, a nie jakieś tam paski czy sznurki, albo łańcuszki?
Np takie:
Obrazek

Przyznam się do posiadania takowych i stwierdzam, że jak dla mnie wyglądają ekstra i świetnie się w nich chodzi (nie po domu oczywiście) i prowadzi auto.
Tak więc co Wy sądzicie?
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 10 cze 2012, 13:47

Dziwnie wyglądają, ale proszę bardzo :-)
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 10 cze 2012, 19:14

Mi nie odpowiadają. Ale to kwestia gustu.
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
ODPOWIEDZ