Czy zakładacie skarpety na rajstopy.
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
była już o to prośba, tu ją znajdziesz wraz z argumentami:
http://unisex-fashion.pl/viewtopic.php?t=860
http://unisex-fashion.pl/viewtopic.php?t=860
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
dla mnie noszenie skarpet na rajstopy to ich profanacja teraz jak wiem że będę w miejscu, w którym rajstopy byłyby dziwnie odebrane ubieram grubsze (60den z mikrofibry) i problem rozwiązany - mam męskie podkolanówki z mikrofibry z pompei i noga w nich wygląda tak samo jak w rajstopach więc problemu nie ma, a cienkie noszę tylko kiedy mam na to ochotę i skarpeta na cienkie rajstopy jak dla mnie wygląda mega obleśnie, ale jak kto woli, proponuję pończochy ze skarpetą frotte
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Dodam jeszcze, że w tym roku skarpetki na rajstopy będę zakładał jedynie wtedy gdy będą one konieczne z racji docieplenia stopy. W tym sezonie zamiaruje nie zakładać skarpet ze względu na to że ktoś może zobaczyć, czy że gdzieś idę. Jeśli będą z tej racji jakieś ciekawe sytuacje to je oczywiście opisze na forum :] ale wątpię czy ktoś się zorientuje, bo noszę raczej od 60den w górę, 40stki posiadam tylko jedne i raczej rzadko noszę, chociaż można nimi zrobić małą prowokację :P
Pragnę też dodać i zauważyć, że temat został odkurzony przez nowego usera :P
Pragnę też dodać i zauważyć, że temat został odkurzony przez nowego usera :P
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Odświeżając temat i ten dział... Ostatnio często w stylizacjach kobiecych widzę, że zakładają krótkie skarpetki frotowe(chyba tak się je nazywa:P) na rajstopy do np. takich butów: http://szafa.pl/c8150751-jesienny-spacer-zdjecia.html widziałem też coś w podobie tylko czarne rajstopy były i czarne skarpetki widoczne.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Skarpetki często noszą jako docieplacze/ochrona rajstop. W czasach kiedy dużo chodziłem często nosiłem kilka par skarpet: pierwsze bawełniane dla suchości nóg, drugie wełniane dla ciepłoty, trzecie plastikowe dla ochrony. A potem weszły buty i skarpety trekingowe a ja przestałem mieć czas na chodzenie.
-
- Gaduła
- Kontakt:
Też tak myśle ,że te skarpety noszą na rajtki z powodów docieplających .Ale też i po to,zeby chronić rajtki przed wytarciem na piętach .
Wiadomo ,ze rajtki kosztują drożej niż skarpety .I jak się przetrą to za 3-4 pln można kupić nowe skarpety ,rajtki są min.2x droższe--mówię o jakiś w miarę dobrych oczywiście.
Ja parę razy nie założyłem skarpet, i na piecie wylazła dziura w rajtkach.
Wiadomo ,ze rajtki kosztują drożej niż skarpety .I jak się przetrą to za 3-4 pln można kupić nowe skarpety ,rajtki są min.2x droższe--mówię o jakiś w miarę dobrych oczywiście.
Ja parę razy nie założyłem skarpet, i na piecie wylazła dziura w rajtkach.
big fish
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Porównywanie kosztów użytkowania tych dwóch produktów jest pojęciem względnym. Wszystko zależy co porównujemy czy rajstopy cienkie do skarbet bawełnianych lub z mikrofibry, czy rajstopy z mikrofibry ze skarpetami bawełnianymi czy również z mikrofibry. W przypadku pierwszego przykładu skarpety są zdecydowanie tańsze.
Wracając do tematu, to ja, gdy nosłem jeszcze rajstopy to zawsze zakładałem skarpety na rajstopy, ale wyłącznie do butów. Niechodziło tutaj o odczucie ciepła czy chłodu. To przez szacunek do rajstop.
Wracając do tematu, to ja, gdy nosłem jeszcze rajstopy to zawsze zakładałem skarpety na rajstopy, ale wyłącznie do butów. Niechodziło tutaj o odczucie ciepła czy chłodu. To przez szacunek do rajstop.
-
- Gaduła
- Kontakt:
No po 11 pln za skarpetki bawełniane ,to pewnie jakieś markowe ,albo w centrach handlowych w pasażach.Ale mozna kupic i za 8 pln bawełniane skarpety .co przy cenie cienkich rajtek 20 den np gatty za 7pln wyjdzie na mniej wiecej to samo.Ale przecież nie trzeba aż kupowac 100%bawełnianych ,bo sa 80% i te można spoko dostać za 3,5 do 4 pln.
Poza tym ,i to nie podlega żadnej dyskusji ,skarpety ,czy po 4pln ,czy po 8,i za 11 są zdecydowanie wytrzymalsze niż rajtki.I stąd mając je założone na rajtki ,jeżeli będa się przecierać to zanim dzura się w nich pokaze ,to minie trochę czasu ,a rajtkach ,to dzura wylezie szybciej.Co przy prostej kalkulacji wychodzi ,ze opłaca się kupić nowe tańsze [80%]skarpety niż rajstopy za 7 pln.
TAka moja prosta kalkulacja .Ale wyboru dokonuje każdy sam ,na własną odpowiedzialność
Poza tym ,i to nie podlega żadnej dyskusji ,skarpety ,czy po 4pln ,czy po 8,i za 11 są zdecydowanie wytrzymalsze niż rajtki.I stąd mając je założone na rajtki ,jeżeli będa się przecierać to zanim dzura się w nich pokaze ,to minie trochę czasu ,a rajtkach ,to dzura wylezie szybciej.Co przy prostej kalkulacji wychodzi ,ze opłaca się kupić nowe tańsze [80%]skarpety niż rajstopy za 7 pln.
TAka moja prosta kalkulacja .Ale wyboru dokonuje każdy sam ,na własną odpowiedzialność
big fish
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Gaduła
- Kontakt:
Piot-rek to wg Ciebie jak miałbym dbać o pięty[bo na pietach mi sie przecierają rajstopy lub skarpety],bo oprócz scierania zrogociałego naskórka pumeksem,co mi proponujesz ?zdarcie do kości?
Po prostu u mnie każde buty ,czy te letnie ,czy zimowe scierają skarpety na pietach i juz tak jest .NIe bedę kupował butów o nr za duży, przecież.A nawet gdyby, to tez by się scierały.
Może u Ciebie mniej sie scierają ,bo mało chodzisz T.zn.mniej np niż ja ,i stąd nie masz z tym problemu.
Po prostu u mnie każde buty ,czy te letnie ,czy zimowe scierają skarpety na pietach i juz tak jest .NIe bedę kupował butów o nr za duży, przecież.A nawet gdyby, to tez by się scierały.
Może u Ciebie mniej sie scierają ,bo mało chodzisz T.zn.mniej np niż ja ,i stąd nie masz z tym problemu.
big fish
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt: