Golenie - Depilacja

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 08 wrz 2011, 10:47

Nero miał kiedyś masakrę z wrastającymi włoskami i konsekwencjami tego właśnie. Ale poleciłam mu maść do robienia w aptece i plamy z czasem zgasły. Teraz ma ładne, zadbane nogi. Chcecie skład tej maści?
Jestem szczęśliwa, a jeśli ktoś ma z tym problem, to jego problem...
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 08 wrz 2011, 11:13

No właśnie, a co sądzisz o kremach do depilacji? Czy są skuteczne?
Tomek
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 08 wrz 2011, 11:23

Używałem kremu do depilacji i powiem tak: jest to bardzo wygodne rozwiązanie. Nogi są gładkie i lepiej się prezentują niż po depilacji mechanicznej. Żadnych wrostów i stanów zapalnych mieszków włosowych.
Są tylko dwa minusy:
1. Na pierwszwą depilację idzie cała tubka kremu (później trochę mniej)
2. Ciężko jest rozprowadzić krem tak, aby dobrze pokryć całe nogi.

Możesz ewentualnie spróbować tej nowej pianki do depilacji w spraju (chyba Veet).
Obecnie używam kremu do depilacji pod pachami, bo miałem dość zacinania się i podrażnień po goleniu ;-)

Igo podaj proszę skład tej maści jak możesz? :-)
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 08 wrz 2011, 12:28

Dobra, Nero gdzieś mam plik ze skanem recepty. Ale to nie jest maść do depilacji, tylko lekarstwo leczące zapalone miejsca. W składzie jest lekki steryd, cynk do wysuszania i coś jeszcze. Nie jest to silny lek, bez obawy. Ale piekielnie skuteczny. Smarujecie punktowo te miejsca czerwone, które miały wrośnięte włoski a nawet podchodziły ropą. Jak Nero zaczynał, to miał plamę na plamie, a teraz jest bardzo dobrze. Pamiętajcie, że słoneczko przyspiesza proces wyrównywania kolorytu skóry jak pogoicie te ranki. Czyli 3-4 minutki solarium dwa razy w tygodniu. Krem do depilacji nie pomagał, żaden!
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 08 wrz 2011, 14:23

Maści jest wiele. Np. hydrocortisonium, betanovante, Protopic (drogi ale skuteczny na wszystkie problemy ze skórą), tylko ciężko kupić bez recepty gdyż zawierają sterydy i nie wolno używać bez przerwy. A może wersję dla dzieci bepanten czy alantan,
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2011, 00:43 przez dr.pantyhose, łącznie zmieniany 1 raz.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 08 wrz 2011, 16:35

Dlatego mówiłam o recepcie. Trzeba skonsultować się z lekarzem i smarować punktowo. Ale dwulatkowi nic nie zrobiło, więc Wam wielkim chłopom tym bardziej nie zaszkodzi :D Ta maść działa bardzo szybko, głównie ściągająco. A jak się poprawi, można przejść na inną maść z cynkiem (bez sterydu). Ale co ja tam wiem...:P
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 08 wrz 2011, 22:16

Poniżej link do obiecanej recepty na maść, która bardzo dobrze leczy wszelkie podrażnienia, zaczerwienienia skóry. Swego czasu smarowałem nią całe nogi, zakładałem cienkie rajstopy na noc by nie zabrudzić pościeli i nad ranem spłukiwałem. Cała terapia trwała ok tygodnia i na prawdę efekty były rewelacyjne. Potem już w razie potrzeby smarowałem sobie nogi punktowo.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 09 wrz 2011, 00:46

Lekarskie pismo to i mało można zrozumieć.
dr.eklektyczny
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 09 wrz 2011, 07:31

to akurat aptekarskie
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 10 wrz 2011, 22:28

Nero właśnie goli nogi i będzie strzelał laserem. Widoczne obszary bez włosów i rzadsze golenie. To już widzimy po pierwszym zabiegu. Ja nie mam włosków na udach (tam miałam najdelikatniejsze włoski).
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 03 paź 2011, 20:04

dr.pantyhose pisze:
Danon pisze:Papcio Smerf też kupił i.......
..i też poszedł się golić.
Kupił i używa. Przeżył i się nie sfajczył. :lol:
A teraz w szczegółach. Miałem taki do pojedynczych włosków. Najskuteczniejszy, ale problem z trafieniem w miejscach, gdzie wzrok nie sięga, np. pod pachami lub w pachwinach. Kupiłem też taki x60. Jedno co mogę stwierdzić, to że to naprawdę działa, ale nie jak w reklamie 2-3 razy, tylko kilkanaście w odstępach 1-2 tygodniowych. To dużo czasu, jednak działa. W pewnych obszarach dawniej zarośniętych, mam w tej chwili po kilka włosków na miesiąc.

A ten kolega z Tarnowa to miał na imię Stanisław, pamiętam, bo miał zamiar na mnie donieść na policję. :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 03 paź 2011, 23:56

Czyli lepiej depilowac nogi niż golic? Lepszy bedzie jakis krem do depilacji niż żel do golenia? Po kremie do depilacji używaćie maszynki?
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 04 paź 2011, 08:22

no weź se chłopie trochę popróbuj i zobaczysz. u każdego jest inaczej. jedni ogolą nogi tylko na wodę (ja) i jest ok, a inni dostaną po takiej akcji takiego syfa że głowa mała... muszą więc używać kremu. a depilacja? jak chcesz to możesz depilować. jak byś czytał to wiedział byś że efekt jet bardziej długoterminowy - ale boli a nogi wyglądają jak kaczka na sklepowej półce (w większości przypadków). depilacja laserowa znowu droższy wariant ale skutek chyba najbardziej zadowalający. mi osobiście golenie zajmuje 8 -10 minut raz w tygodniu więc na laserowe cuda szkoda mi pieniędzy.
i od razu obalam mit że niby po goleniu włosy się wzmacniają i są grubsze - totalny bzdet.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 04 paź 2011, 08:47

Po Primo golenie - łatwe, przyjemniejsze, ale... - można się pozacinać jak się nie ma wprawy, lub niewłaściwą maszynkę, niestety krzyś, ale po jakimś czasie jednak włosy stają się twardsze i szybciej rosną (widocznie jakiś wyjątek z ciebie) i jeszcze dodatkowo odrastające włoski są szorstkie i działają na rajstopy/pończochy jak szczotka jednostronna czyli powodują "ściąganie" rajstop w dół.

Po Secundo depilacja (wosk, depilator,) - nieprzyjemne, bolesne, a na dłuższą metę upierdliwe ;-) przez wrastające włoski - owszem jest to lepsza metoda, bo włosy nie odrastają przez dłuższy czas, a jak odrosną to są słabsze i cieńsze. Niestety ale wrastające włoski powodują stany zapalne i tworzenie się "syfków", oraz potrafią rosnąć pod naskórkiem, bez przebicia się "na zewnątrz" co wygląda paskudnie (wiem to z autopsji, zostaje tylko igiełka i wyciąganie ich na zewnątrz w celu usunięcia :-/ )

Po Tetrio - niestety, najlepsza jest depilacja laserowa i daje najlepsze efekty,lecz cena zwala z nóg. Ale, dobra również jest depilacja kremem (niestety na dłuższą metę kosztowna). Używałem kremu Veet i byłem baaardzo zadowolony, średnio raz na 1,5 do 2 tygodni spokój, ale naraz szła mi jedna tubka kremu. Chyba jednak wrócę do tej metody, ale sprubuję Veet do depilacji w sprayu (przynajmniej równomiernie się nakłada :mrgreen: )
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 04 paź 2011, 09:57

nóg zarośniętych nie mam od jakiś 6 lat więc jestem chyba tym wyjątkiem.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 04 paź 2011, 10:45

sporo jest tutaj postów w tym wątku często nie na temat a nie śledziłem nigdy za specjalnie tego wątku więc rozumiecie... dzięki za odpowiedzi :)
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 04 paź 2011, 10:49

krzyś pisze:depilacja- ale boli a nogi wyglądają jak kaczka na sklepowej półce (w większości przypadków).
Nie potwierdzam. Widocznie dobrze zrobiony wosk wcale nie jest tak bolesny i nogi miałem gładziudkie. Może jestem nieco gruboskórny, bo nawet pani depilatorka sądziła, że bardziej będę jęczał. Wosk usuwa część martwego naskórka więc tak bardzo włoski nie wrastają.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 04 paź 2011, 13:19

Gdyby ktoś miał ochotę na laser, to widziałem reklamę w Żyrardowie - 120 zł za jedną część ciała (noga, klata itp). Nadal nie jest to zbyt tanio (biorąc pod uwagę potrzebę kilku zabiegów), ale można się szarpnąć.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 04 paź 2011, 15:41

bodex pisze:120 zł za jedną część ciała (noga, klata itp).
Jedna noga? Czyli 240 za parę. Chyba nie jest to rewelacja. Plus koszt i czas dojazdu to chyba całkiem mało opłacalne.
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 04 paź 2011, 15:44

Dlatego w perspektywie czasu i kilku zabiegów bardziej opłaca się kupić samemu depilator laserowy do domowego użytku.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 04 paź 2011, 22:50

ja mam Ryjo i żona nie jest z niego zadowolona. ja nawet nie mam czasu z niego skorzystać.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 05 paź 2011, 07:19

byczunio pisze:Czyli 240 za parę. Chyba nie jest to rewelacja. Plus koszt i czas dojazdu to chyba całkiem mało opłacalne.
Rewelacja nie jest, ale zwłaszcza w przypadku kobiet gdzie podobno wystarczą 3 zabiegi aby pozbyć się włosów na całe życie chyba taniej wyjdzie niż maszynki, kremy itp przez kilkadziesiąt lat :) Tym bardziej że wiele kobiet (np. moja) ma włosy tylko na łydkach, a sama łydka była bodajże za 80 (x2).

A dojazd i czas trudno liczyć jak się ma na miejscu :-P
Radziu

Post autor: Radziu » 05 paź 2011, 07:39

Jak liczyć tylko koszty, to najtaniej wychodzi depilator.
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 05 paź 2011, 17:16

bodex pisze:A dojazd i czas trudno liczyć jak się ma na miejscu
bodex czy ja dobrze rozumiem?
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 06 paź 2011, 07:38

krzyś pisze:bodex czy ja dobrze rozumiem?
Dobrze, pisałem zresztą kiedyś, że mieszkam kilka km od Żyrardowa, a jestem tam 2-3 razy w tygodniu.
ODPOWIEDZ