Golenie - Depilacja
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- Iga
- Zaawansowany
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Używałem kremu do depilacji i powiem tak: jest to bardzo wygodne rozwiązanie. Nogi są gładkie i lepiej się prezentują niż po depilacji mechanicznej. Żadnych wrostów i stanów zapalnych mieszków włosowych.
Są tylko dwa minusy:
1. Na pierwszwą depilację idzie cała tubka kremu (później trochę mniej)
2. Ciężko jest rozprowadzić krem tak, aby dobrze pokryć całe nogi.
Możesz ewentualnie spróbować tej nowej pianki do depilacji w spraju (chyba Veet).
Obecnie używam kremu do depilacji pod pachami, bo miałem dość zacinania się i podrażnień po goleniu
Igo podaj proszę skład tej maści jak możesz?
Są tylko dwa minusy:
1. Na pierwszwą depilację idzie cała tubka kremu (później trochę mniej)
2. Ciężko jest rozprowadzić krem tak, aby dobrze pokryć całe nogi.
Możesz ewentualnie spróbować tej nowej pianki do depilacji w spraju (chyba Veet).
Obecnie używam kremu do depilacji pod pachami, bo miałem dość zacinania się i podrażnień po goleniu
Igo podaj proszę skład tej maści jak możesz?
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- Iga
- Zaawansowany
- Kontakt:
Dobra, Nero gdzieś mam plik ze skanem recepty. Ale to nie jest maść do depilacji, tylko lekarstwo leczące zapalone miejsca. W składzie jest lekki steryd, cynk do wysuszania i coś jeszcze. Nie jest to silny lek, bez obawy. Ale piekielnie skuteczny. Smarujecie punktowo te miejsca czerwone, które miały wrośnięte włoski a nawet podchodziły ropą. Jak Nero zaczynał, to miał plamę na plamie, a teraz jest bardzo dobrze. Pamiętajcie, że słoneczko przyspiesza proces wyrównywania kolorytu skóry jak pogoicie te ranki. Czyli 3-4 minutki solarium dwa razy w tygodniu. Krem do depilacji nie pomagał, żaden!
Jestem szczęśliwa, a jeśli ktoś ma z tym problem, to jego problem...
-
- ModTeam
- Kontakt:
Maści jest wiele. Np. hydrocortisonium, betanovante, Protopic (drogi ale skuteczny na wszystkie problemy ze skórą), tylko ciężko kupić bez recepty gdyż zawierają sterydy i nie wolno używać bez przerwy. A może wersję dla dzieci bepanten czy alantan,
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2011, 00:43 przez dr.pantyhose, łącznie zmieniany 1 raz.
dr.eklektyczny
- Iga
- Zaawansowany
- Kontakt:
Dlatego mówiłam o recepcie. Trzeba skonsultować się z lekarzem i smarować punktowo. Ale dwulatkowi nic nie zrobiło, więc Wam wielkim chłopom tym bardziej nie zaszkodzi :D Ta maść działa bardzo szybko, głównie ściągająco. A jak się poprawi, można przejść na inną maść z cynkiem (bez sterydu). Ale co ja tam wiem...:P
Jestem szczęśliwa, a jeśli ktoś ma z tym problem, to jego problem...
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Poniżej link do obiecanej recepty na maść, która bardzo dobrze leczy wszelkie podrażnienia, zaczerwienienia skóry. Swego czasu smarowałem nią całe nogi, zakładałem cienkie rajstopy na noc by nie zabrudzić pościeli i nad ranem spłukiwałem. Cała terapia trwała ok tygodnia i na prawdę efekty były rewelacyjne. Potem już w razie potrzeby smarowałem sobie nogi punktowo.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Iga
- Zaawansowany
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Kupił i używa. Przeżył i się nie sfajczył.dr.pantyhose pisze:..i też poszedł się golić.Danon pisze:Papcio Smerf też kupił i.......
A teraz w szczegółach. Miałem taki do pojedynczych włosków. Najskuteczniejszy, ale problem z trafieniem w miejscach, gdzie wzrok nie sięga, np. pod pachami lub w pachwinach. Kupiłem też taki x60. Jedno co mogę stwierdzić, to że to naprawdę działa, ale nie jak w reklamie 2-3 razy, tylko kilkanaście w odstępach 1-2 tygodniowych. To dużo czasu, jednak działa. W pewnych obszarach dawniej zarośniętych, mam w tej chwili po kilka włosków na miesiąc.
A ten kolega z Tarnowa to miał na imię Stanisław, pamiętam, bo miał zamiar na mnie donieść na policję.
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
no weź se chłopie trochę popróbuj i zobaczysz. u każdego jest inaczej. jedni ogolą nogi tylko na wodę (ja) i jest ok, a inni dostaną po takiej akcji takiego syfa że głowa mała... muszą więc używać kremu. a depilacja? jak chcesz to możesz depilować. jak byś czytał to wiedział byś że efekt jet bardziej długoterminowy - ale boli a nogi wyglądają jak kaczka na sklepowej półce (w większości przypadków). depilacja laserowa znowu droższy wariant ale skutek chyba najbardziej zadowalający. mi osobiście golenie zajmuje 8 -10 minut raz w tygodniu więc na laserowe cuda szkoda mi pieniędzy.
i od razu obalam mit że niby po goleniu włosy się wzmacniają i są grubsze - totalny bzdet.
i od razu obalam mit że niby po goleniu włosy się wzmacniają i są grubsze - totalny bzdet.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Po Primo golenie - łatwe, przyjemniejsze, ale... - można się pozacinać jak się nie ma wprawy, lub niewłaściwą maszynkę, niestety krzyś, ale po jakimś czasie jednak włosy stają się twardsze i szybciej rosną (widocznie jakiś wyjątek z ciebie) i jeszcze dodatkowo odrastające włoski są szorstkie i działają na rajstopy/pończochy jak szczotka jednostronna czyli powodują "ściąganie" rajstop w dół.
Po Secundo depilacja (wosk, depilator,) - nieprzyjemne, bolesne, a na dłuższą metę upierdliwe przez wrastające włoski - owszem jest to lepsza metoda, bo włosy nie odrastają przez dłuższy czas, a jak odrosną to są słabsze i cieńsze. Niestety ale wrastające włoski powodują stany zapalne i tworzenie się "syfków", oraz potrafią rosnąć pod naskórkiem, bez przebicia się "na zewnątrz" co wygląda paskudnie (wiem to z autopsji, zostaje tylko igiełka i wyciąganie ich na zewnątrz w celu usunięcia )
Po Tetrio - niestety, najlepsza jest depilacja laserowa i daje najlepsze efekty,lecz cena zwala z nóg. Ale, dobra również jest depilacja kremem (niestety na dłuższą metę kosztowna). Używałem kremu Veet i byłem baaardzo zadowolony, średnio raz na 1,5 do 2 tygodni spokój, ale naraz szła mi jedna tubka kremu. Chyba jednak wrócę do tej metody, ale sprubuję Veet do depilacji w sprayu (przynajmniej równomiernie się nakłada )
Po Secundo depilacja (wosk, depilator,) - nieprzyjemne, bolesne, a na dłuższą metę upierdliwe przez wrastające włoski - owszem jest to lepsza metoda, bo włosy nie odrastają przez dłuższy czas, a jak odrosną to są słabsze i cieńsze. Niestety ale wrastające włoski powodują stany zapalne i tworzenie się "syfków", oraz potrafią rosnąć pod naskórkiem, bez przebicia się "na zewnątrz" co wygląda paskudnie (wiem to z autopsji, zostaje tylko igiełka i wyciąganie ich na zewnątrz w celu usunięcia )
Po Tetrio - niestety, najlepsza jest depilacja laserowa i daje najlepsze efekty,lecz cena zwala z nóg. Ale, dobra również jest depilacja kremem (niestety na dłuższą metę kosztowna). Używałem kremu Veet i byłem baaardzo zadowolony, średnio raz na 1,5 do 2 tygodni spokój, ale naraz szła mi jedna tubka kremu. Chyba jednak wrócę do tej metody, ale sprubuję Veet do depilacji w sprayu (przynajmniej równomiernie się nakłada )
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Nie potwierdzam. Widocznie dobrze zrobiony wosk wcale nie jest tak bolesny i nogi miałem gładziudkie. Może jestem nieco gruboskórny, bo nawet pani depilatorka sądziła, że bardziej będę jęczał. Wosk usuwa część martwego naskórka więc tak bardzo włoski nie wrastają.krzyś pisze:depilacja- ale boli a nogi wyglądają jak kaczka na sklepowej półce (w większości przypadków).
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Rewelacja nie jest, ale zwłaszcza w przypadku kobiet gdzie podobno wystarczą 3 zabiegi aby pozbyć się włosów na całe życie chyba taniej wyjdzie niż maszynki, kremy itp przez kilkadziesiąt lat :) Tym bardziej że wiele kobiet (np. moja) ma włosy tylko na łydkach, a sama łydka była bodajże za 80 (x2).byczunio pisze:Czyli 240 za parę. Chyba nie jest to rewelacja. Plus koszt i czas dojazdu to chyba całkiem mało opłacalne.
A dojazd i czas trudno liczyć jak się ma na miejscu
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt: