Jedna czy więcej??

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Czy zakładacie więcej niż jedną pare?

Tak
10
40%
Nie
15
60%

Liczba głosów: 25
Mateusz

Jedna czy więcej??

Post autor: Mateusz » 23 mar 2008, 23:10

Mam do szanownych kolegów pytanie, czy zakładacie więcej par na nogi, czy tylko jedna??
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 23 mar 2008, 23:13

Bardzo często na mrozach są to dwie pary według zasady ubierania się na cebulkę. W dwóch parach 2 den jest cieplej niż w jednych 40 den.
Chociaż najczęściej jeśli są już dwie pary to jest to na spód 20 den i na wierzch acrylowe lub bawełniane grube rajstopy. Wtedy żaden mróz i wiatr nie jest straszny.
Radziu

Post autor: Radziu » 23 mar 2008, 23:23

Nie, ja nigdy. Tzn w sumie raz dla zabawy założyłem kilka par :mrgreen:
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 24 mar 2008, 11:40

Tylko jedną,chyba że jest bardzo duży mróz i muszę być długo na dworze.
Awatar użytkownika
phman.plwro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: phman.plwro » 25 mar 2008, 11:17

Czasami zakładam pod czarne rajstopy cienkie cieliste (znacznie poprawia widok) oraz pod kabaretki (jak czasami coś mnie do nich napadnie)

:-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 25 mar 2008, 11:59

phman.plwro pisze:Czasami zakładam pod czarne rajstopy cienkie cieliste (znacznie poprawia widok) oraz pod kabaretki (jak czasami coś mnie do nich napadnie)

A jak odpowiedziałeś w ankiecie? Na razie tylko mój głos tam jest na tak, a nie tylko ja jak widać zakładam doraźnie 2 pary :-D
Kacper
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Kacper » 25 mar 2008, 18:02

Ja jakos nie przepadam za 2. parami. Za bardzo uciskaja. Jedyna opcja kiedy moge zalozyc 2. pary to cienkie cieliste + kabaretki. Ale tak to chyba wiekoszsc z nas ubiera. ;)
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 25 mar 2008, 18:17

No chyba nie. kabaretki to ja zostawiam kobietom. jakoś to mi nie pasuje do faceta i jeżeli chodzi o mnie to odpada.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 25 mar 2008, 20:53

Tak - z przyczyn czysto praktycznych - czyli ubieranie na cebulę. Przy kilkunastostopniowym mrozie (a u nas we wsi i poniżej 20 jak prawdziwa zima to spada) jedna para rajstop nawet tych grubszych jest mi za mało. Czasami więc łączę je z getrami, a czasami z drugą parą rajstop. Co do uciskania - nie odczuwam z tego powodu dyskomfortu - powiedziałbym że nawet to lubię :-) .
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 26 mar 2008, 10:54

ja tam kiedys zalozylem tak z ciekawosci kilka par, ale nawet jaj jest mroz to zakladam jedna
Radziu

Post autor: Radziu » 26 mar 2008, 11:32

kasior pisze:... kabaretki to ja zostawiam kobietom.....
Ja nawet jako kobieta nie zakładam - kabaretki wyglądają jak opakowanie do baleronu :lol:
meras

Post autor: meras » 26 mar 2008, 11:41

Przeważnie chodzę w jednej parze rajstop,chociaż zakładałem czasami dwie pary a sporadycznie więcej ale tylko z ciekawości żeby sprawdzić jak to jest.jednak najlepiej się chodzi w jednej parze ewentualnie dwóch przy większym chłodzie.A kabaretki mogą być jako ta druga para.ale w nich naprawdę trzeba lubić chodzić.Ale jak kto lubi czemu nie?
Pozdrawiam Meras
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 26 mar 2008, 14:42

Mi czasem się zdarza założyć 2 pary, ale jak już to cieliste pod czarne. A kabaretek nie noszę, tutaj mam identyczne zdanie jak Radziu :lol:
Awatar użytkownika
phman.plwro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: phman.plwro » 26 mar 2008, 16:56

A ja się nie zgodzę - w pewnych sytuacjach (znaczy do niektórych ubiorów kabaretki są fajne.

Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 26 mar 2008, 17:42

poprostu kwestia gustu, każdemu się co innego podoba.
Mateusz

Post autor: Mateusz » 28 mar 2008, 13:35

mnie sie podobaja kabaretki, ale nie ubieram, one sa raczej na pokazanie sie przez kobiety, a nie do codziennego uzytkowania... i po co mi, jak chodze w rajtkach pod spodniami ;>
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 28 mar 2008, 22:06

Radziu pisze: Ja nawet jako kobieta nie zakładam - kabaretki wyglądają jak opakowanie do baleronu :lol:

:yeah :yeah albo szynka wędzona :mrgreen:
Mateusz

Post autor: Mateusz » 28 mar 2008, 22:13

kasior pisze:
Radziu pisze: :yeah :yeah albo szynka wędzona :mrgreen:
haha, leze pod krzeslem xD :lolol
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 28 mar 2008, 22:14

A ja pozwolę sobie stanąć w obronie kabaretek. Rajstopy jak każde inne - za samo to że są rajstopami je lubię. Poza tym nigdy nie miałem z nimi problemu zsuwania się. Odznaczają się również dość dużą trwałością. Czasami ubieram je w komplecie z innymi rajstopami i całkiem fajnie to wygląda. Faktem jest że używam ich bardzo rzadko i preferuję te o jak najmniejszych oczkach. Ale to tylko moje upodobania i nijak się mają do obiektywnej oceny stanu rzeczy :-) .
Radziu

Post autor: Radziu » 29 mar 2008, 12:42

Te z malutkimi oczkami są w miarę, tylko co z tego że się nie zsuwają jak ciepła nie dają :) A co do podobania się - to poprostu kwestia gustu.
Awatar użytkownika
phman.plwro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: phman.plwro » 29 mar 2008, 15:57

Ciekawy jestem ilu z nas tutaj nosi rajtki dla zapenienia sobie ciepła????? Radziu daj spokój.

Cóz kolejny przykład, że całkowicie podpisuję sie pod stwierdzeniami Danona

pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 29 mar 2008, 16:34

phman.plwro, jak tam uwazasz... ja tam nosze dla zapewnienia ciepla. co do kabaretek... hm... nigdy nie mialem ich na sobie i nie wiem jak to jest z tym cieplem ale slyszalem ze sa dobre na takie letnie dni pod spodnie ni to chlodne ni to cieple. bo ponoc oddychaja w pomieszczeniu i sie nogi nie poca, ale jak mowie ja tego nie doswiadczylem tylko tak slyszalem.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 29 mar 2008, 20:52

pantyhoseman pisze: ... ja tam nosze dla zapewnienia ciepla. co do kabaretek... hm... nigdy nie mialem ich na sobie ....
Możesz się więc zdziwić zakładając je pod spodnie - gdyż odczucie może być znacznego zwiększenia ciepłoty kończyn dolnych :-) . Nie wiem dlaczego tak jest - ale mi się wydaje że jednak ocieplają. Zresztą - wydatek nie taki kolosalny - spróbuj i podziel się wrażeniami jak to jest.

Ja jednak muszę przyznać że rajstopy zakładam nie tylko dla zapewnienia sobie ciepła - gdyby tylko to było ważne pozostałbym kalesonistą z grubymi skarpetami :-) .
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 29 mar 2008, 21:04

Danon, moze i masz troche racji ze nie tylko dla ciepla i wygody cos w sobie maja :) a co do zakupu to ostatnio bylem na akupach wiec nie predko bede jakies kupowal. mi sie wydaje jeszcze ze to zalezy od wielkosci oczeka w kabaretkach
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 29 mar 2008, 21:24

Nigdy nie miałem z oczkami większymi niż kilka milimetrów, choć zdażyło mi się mieć z tak drobnymi że wyglądały nie jak kabaretki tylko jak dzianina. Najbardziej podoba mi się elastyczność tych rajstop i dopasowywanie się do ciała. Nie wyobrażam sobie założenia tych z oczkami kilkucentymetrowymi - choć jak kiedyś wpadną mi w ręce - kto wie :-) .
ODPOWIEDZ