Do czego mogą służyć rajstopy
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Za to rajstopy są całkiem ciekawą odzieżą ochronną przy malowaniu. Oczywiście mówimy o takich które już swoje przeszły i po zakończonej pracy nie żal będzie wyrzucić. Najlepiej założyć dwie pary cienkich rajstop, wówczas nawet jeśli w jednej parze jest dziura, druga chroni przed pyłem i zabrudzeniem.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Próbowałem coś takiego i wszystko zależy od tego co ów pasek napędza. Jeśli alternator lub coś o większych oporach (np. pompa LHM w citroenach) nie ma szans, ale np. pompa wody w sierce - była u mnie kilka tygodni napędzana w ten sposób. Najdziwniejszą minę miała pani w kiosku gdy poprosiłem o najdroższe rajstopy jakie miała (wyszedłem z założenia że z lycrą będą najmocniejsze) a następnie przerobiłem je na pończochy, a następnie odciąłem stopy i zrolowałem uzyskując super pasek do auta . Jechać się dało, samochód się nie grzał, ale jakiś wyrzut sumienia pozostał, że zniszczyłem nowe rajstopy bez założenia ich na siebie.kamil pisze:W awaryjnych sytuacjach jako pasek klinowy w aucie.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Post zacytowałem z tematu zamkniętego.musa pisze:Do noszenia na nogach w celu ogrzania, wyeksponowania, umilenia życia,
Do sexu (jak najbardziej za),
Do noszenia na twarzy np. napad na bank (jak najbardziej przeciw),
Do naprawy samochodu (pasek klinowy od np. alternatora),
Do zrobienia na drutach kapci z poprutych rajstop, motylków ozdobnych (chyba widzieliście)
Do suszenia orzechów,
Jako sitko do benzyny,
No do czego jeszcze?
Byłem kiedyś ze 6 lat temu z koleżanką (wtajemniczoną) w Górnośląskim Centrum Kultury w Katowicach na wystawie "instalacji" gdzie wszystko (prawie) było zrobione z rajstop. Były figurki ludzi, przedmioty i inne takie. Oczywiście rajstopy były powypychane i ukształtowane na różne sposoby. Jest na ich stronie archiwum. jak mi się uda znaleźc to załączę zdjęcia.
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt: