Golenie - Depilacja
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Też to słyszałem, że nie wolno mieszać, tylko mi to przekazała kobieta w salonie depilacji. Jeżeli będzie się używać depilatora mechanicznego przy depilacji laserowej to zostaną pobudzone na nowo mieszki włosowe i znowu włoski zaczną rosnąć i nici z depilacji
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- Iga
- Zaawansowany
- Kontakt:
Wiem Panowie (było napisane w instrukcji), ale zaryzykowałam. Dużo włosków jeszcze samo gładko wyłaziło. To jest spory koszt tej depilacji laserowej, a chciałam, żeby Nero skorzystał. Ja nie mogę golić nóg maszynką. Mam bardzo delikatną skórę i po takim goleniu skóra robi się biała i łuszczy. Można się domyśleć jak okropnie to wygląda jak jestem opalona po lecie. I żaden krem nawilżający mi nie pomaga niestety. Mam jeden taki z nivea, który w miarę działa, ale kolana i tak zostają białe.
Jestem szczęśliwa, a jeśli ktoś ma z tym problem, to jego problem...
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Iga
- Zaawansowany
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Cytat ze strony producenta:
Nie wiem czy jest tu jakaś manipulacja czy też nie. Naczytałem się wiele, że depilatory Rio są beznadziejne. Silk'n z kolei zbierał same pozytywne opinie i co też istotne ma wiele atestów i jest bezpieczny dla skóry. Najważniejsze, że działa bo już widać efekty.18. Jak często muszę wymieniać kasetę z lampą?
Efektywne działanie kasety z lampą zostało ograniczone do około 750 impulsów, co wystarcza do wykonania jednokrotnego zabiegu na całym ciele lub do wykonania wielu zabiegów jedynie na nogach, jedynie na przedramionch itp. Wskaźniki zużycia kasety umieszczone na panelu sterowania Silk'n™ informują czy liczba wyzwolonych impulsów wynosi prawie lub osiągnęła limit 750.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Dzięki, to mi wiele wyjaśnia.
Dioda (bo zapewne użyta jest dioda laserowa) jest mocno wyżyłowana i ma ograniczoną trwałość. Producent wprowadził ograniczenie czasu używania (liczby impulsów) by zapewnić wysoką i stałą skuteczność pracy urządzenia a sobie stały dopływ zysku. "Kaseta" mogłaby pracować dłużej lecz z malejącą z czasem skutecznością. Jest to pewna forma naciągania. Może nie oszustwo ale moim zdaniem na pewno wyzysk.
Dioda (bo zapewne użyta jest dioda laserowa) jest mocno wyżyłowana i ma ograniczoną trwałość. Producent wprowadził ograniczenie czasu używania (liczby impulsów) by zapewnić wysoką i stałą skuteczność pracy urządzenia a sobie stały dopływ zysku. "Kaseta" mogłaby pracować dłużej lecz z malejącą z czasem skutecznością. Jest to pewna forma naciągania. Może nie oszustwo ale moim zdaniem na pewno wyzysk.
-
- ModTeam
- Kontakt:
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Myślę, że raczej też się wymienia bo inaczej zabiegi laserowej depilacji w salonach byłyby tanie i nie potrzeba by było tyle bulić za "fachową" depilację. Tylko pewnie te salonowe lasery mają dłuższą żywotność, bo jak byłem kiedyś pytać o cenę to widziałem taki laser i to jest bardzo duża maszyna (chyba na 3 fazy nawet) i pewnie laser starcza na dużo "strzałów".
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Z opisu wynika, że liczone są impulsy jako "sztuka", bez względu na ustawioną moc, więc wyzysk ma maksa. Na niskim poziomie prawdopodobnie można by bez straty jakości wykonać kilka razy więcej błysków niż na maxa.byczunio pisze:Jest to pewna forma naciągania. Może nie oszustwo ale moim zdaniem na pewno wyzysk.
Ale być może licznik można "wyzerować", podobnie jak w niektórych tuszach do drukarek ?
- Iga
- Zaawansowany
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Iga
- Zaawansowany
- Kontakt:
Wiecie co, dziś mnie strasznie zaswędziała noga. Okazało się, że to była grudka, którą potem rozdrapałam. Efekt golenia "wyrywaczem". Wrastają się włoski i niektóre te grudki przeradzają się w stan zapalny (u mnie na razie nie). Masakra. Też tak macie?
Jestem szczęśliwa, a jeśli ktoś ma z tym problem, to jego problem...
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Głowica depilatora laserowego ustawiona jest fabrycznie na 700 strzałów. Przy 630 strzale zapala się dioda informująca o zużyciu w stopniu 90%. Od tego momentu zostaje już tylko 70 strzałów. W chwili gdy zapala się dioda 100% zużycia czyli w 700 strzale dalej już nie można naświetlać ponieważ urządzenie odłącza najwyraźniej przycisk zwalniający strzał głowicy.
-
- ModTeam
- Kontakt:
CZyli to jednak przemyslana konstrukcja nastawiona na kupowanie kolejnej kasety do strzałów.
Trochę mi to przypomina rzutniki projekcyjne. Mają liczniki ustawione na około 2000 do 3000 godzin pracy. Przy 90 % pojawia sie informacja o wymianie lampy a po przekroczeniu czasu nie da sie włączyć projektora. Oczywiscie wszelkie instrukcje przestrzegają strasznymi skutkami przed obchodzeniem tego zabezpieczenia.
Czy to naciąganie ?
A te 700 strzałów to na jak długo wystarcza ? Czy 2 nogi da sie zrobić w całosci w kompletnym cyklu usuwania ?
Trochę mi to przypomina rzutniki projekcyjne. Mają liczniki ustawione na około 2000 do 3000 godzin pracy. Przy 90 % pojawia sie informacja o wymianie lampy a po przekroczeniu czasu nie da sie włączyć projektora. Oczywiscie wszelkie instrukcje przestrzegają strasznymi skutkami przed obchodzeniem tego zabezpieczenia.
Czy to naciąganie ?
A te 700 strzałów to na jak długo wystarcza ? Czy 2 nogi da sie zrobić w całosci w kompletnym cyklu usuwania ?
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2011, 21:47 przez dr.pantyhose, łącznie zmieniany 1 raz.
dr.eklektyczny
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
Czyli koszt kasety to nogi jednej osoby. To chyba też po to aby nie odsprzedawać lub nie pożyczać urządzenia po wykorzystaniu tak jak sie to robi na ebayu z depilatorami Rio.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2011, 21:48 przez dr.pantyhose, łącznie zmieniany 1 raz.
dr.eklektyczny
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Niestety Igo ja tak mam i jest to upierdliwe jak zaraza .Iga pisze:Wrastają się włoski i niektóre te grudki przeradzają się w stan zapalny (u mnie na razie nie). Masakra. Też tak macie?
Oprócz tego mam niestety jeszcze inny problem, bo mam trochę włosków rosnących zaraz pod naskórkiem i nijak nie dających się depilatorowi.
Jedyne wyjście to igiełka i wyciąganie kolejno każdego na wierzch, ale to męczące i długotrwałe.
Narazie po prostu zostawiam aż do następnej depilacji.
Kiedyś w końcu wychodzą...
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Też tak mam, ale coraz mniej. Po kilku pierwszych depilacjach takich miejsc było przynajmniej kilkadziesiąt na każdej nodze, teraz max kilka. A depiluje regularnie nogi dopiero 2 lata.Iga pisze:Wrastają się włoski i niektóre te grudki przeradzają się w stan zapalny (u mnie na razie nie). Masakra. Też tak macie?
-
- Stary wyga
- Kontakt: