Co dziewczyny czują gdy mają rajstopy na nogach

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

juras
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: juras » 29 sie 2011, 17:33

byczunio pisze:Radziu, bo Cię zaraz posądzę, że zgodnie z XIX wieczną hipokryzją do uprawiania seksu z własną małżonką masz specjalne prześcieradło z wyciętą dziurką w odpowiednim miejscu.
Może dość drastyczne porównanie, ale coraz bardziej zaczynam odnosić wrażenie, że tak może być w rzeczywistości.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 29 sie 2011, 19:26

A ja wam odpowiem na pytanie zawarte w tytule.
Sadzę, że sprawa ma dwie strony. Jesli kobieta nosi rajstopy pod spodnie czy nie ma specjalnej okazji to jest to element praktyczny ubioru. Tak jak reszta nosi skarpetki. Jak noszę skarpetki to nie oczuwam satysfakcji.

Druga strona medalu to wtedy gdy dziewczyna ubiera się elegancko, np. na randkę więc wtedy zakłada je po to aby czuć się seksownie, aby nogi były gładsze i ładniejsze. (aby wydawała się zadbana, młodsza). Spotkałem juz dziewczyny o takiej skórze, że nie muszą nic zakładac aby osiągnąc taki efekt.
Co do fizycznego odczuwania obecnosci rajstop czy pończoch to chyba zapomina o nich chyba, że ją cisną bo są za małe. Czy my pamiętamy o skarpetkach na stopach ?

Analogiczna sytuacja jest wtedy gdy mężczyzna na randkę ubiera nowe skarpetki. Co wtedy czuje?
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 29 sie 2011, 19:53

Jak dla mnie temat jest trochę bez sensu... I chyba więcej nic nie powiem... Pozdrawiam!
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 29 sie 2011, 21:40

A może inny temat: co czuje mężczyzna mając na sobie kalesony?
dr.eklektyczny
kluczmistrz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: kluczmistrz » 29 sie 2011, 21:50

hehehe dobre
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 29 sie 2011, 22:19

Radziu pisze:Chodzi o to żeby tej linii nie przekroczyć, a ten wątek jest wątkiem w kierunku. Bo przecież zakładanie takiej bielizny do seksu to przecież fetysz.
Wiesz Radziu, głupio się przyznać ale moim fetyszem jest moje auto bo staje mi jak siadam za kółkiem buuuuhhhaaaaahahaaa :mrgreen:
Radziu

Post autor: Radziu » 29 sie 2011, 23:07

juras pisze:A po jaką inną cholerę nosić do krótkich spodenek rajstopy 20 czy 15 den jak nie dla gładkości i estetyki? .
A po co noszą je kobiety :?: Wydaje mi się, że właśnie dla estetyki, no i trochę dla ciepła, chociaż to akurat jest ledwo odczuwalne. Dla mnie to taki sam element ubioru jak inne ubrania i z tych samych powodów je noszę.
juras pisze:Chcesz powiedzieć, że kobiety, które noszą cienkie rajstopy to również fetyszystki? Że o pończochach już nie wspomnę, bo to dla Ciebie widzę całkowicie fetyszystyczny element ubioru, który powinien być dostępny tylko w sex shopach....
Pisz za siebie, bo ja tak nie uważam i nigdy tak nie napisałem.
twardyboro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: twardyboro » 30 sie 2011, 11:13

Radziu pisze:Często pończochy na nogach kobiet zaspokajają fetyszowe potrzeby partnerów. A jeżeli facet nosi rajstopy dla gładkości i innych doznań odczuwalnych, to też lekko idzie w stronę fetyszu.
cytat z Wikipedii: "Fetyszyzm polega na uzyskiwaniu satysfakcji seksualnej głównie lub wyłącznie dzięki obecności obiektu pobudzenia − fetyszu. W sytuacji, gdy dany obiekt jest tylko fakultatywnym dodatkiem, zwiększającym satysfakcję seksualną, nie mamy do czynienia z parafilią."

źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Fetyszyzm_(seksuologia)
Naukowcy informują: logiczne myślenie nie boli ani nie jest szkodliwe dla zdrowia.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 30 sie 2011, 12:55

twardyboro pisze:Fetyszyzm polega na uzyskiwaniu satysfakcji seksualnej głównie lub wyłącznie dzięki obecności obiektu pobudzenia − fetyszu.
Czyli z tego wynika że:
- jeśli ktoś uprawia seks tylko wtedy gdy partnerka (lub on sam) ma rajstopy, to jest to fetysz.
- jeśli ktoś uprawia seks również bez rajstop, to nawet jeśli ich założenie sprawia mu frajdę nie jest to fetyszem.
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 30 sie 2011, 13:05

Fetysz jest wtedy, gdy jest niezbędny do osiągnięcia satysfakcji seksualnej. Jeśli jest tylko miłym dodatkiem w celu urozmaicenia pożycia, to nie jest to kwalifikowane jako fetyszyzm. Mówiąc innymi słowami...noszenie rajstop może być dla Ciebie przyjemne, ale jeśli bez rajstop prowadzisz udane pożycie, to wszystko jest ok :)
Jestem szczęśliwa, a jeśli ktoś ma z tym problem, to jego problem...
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 30 sie 2011, 13:10

A jeśli ktoś nie prowadzi udanego pożycia także w rajstopach?
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 30 sie 2011, 13:14

To jeśli kocha swojego partnerkę/partnera, to powinni pójść do seksuologa. Udane pożycie to jeden z podstawowych filarów dobrego związku.

Edytuję post, żeby Wam to pokazać
http://www.youtube.com/watch?v=SOLp8BXChng
Od tego wywiadu zaczynałam zdobywanie wiedzy, gdy poznałam Nero. Seksuolog wspomina o "rysie fetyszystycznym". Natomiast, nie porusza problemu, jakim jest posiadanie fetyszu w pełnym znaczeniu tego słowa (tej skrajnej formy, gdy jest niezbędny). Mówi tylko, "aby nie przysłaniał partnerki".
Jestem szczęśliwa, a jeśli ktoś ma z tym problem, to jego problem...
Radziu

Post autor: Radziu » 30 sie 2011, 13:42

Lepiej się nie powoływać tu na wikipedie, kiedyś na tym forum mi napisano, że to wielka księga niewiedzy.

Kiedyś mialem takie samo zdanie na temat fetyszyzmu, ale z tego forum się dowiedziałem że są inne rodzaje fetyszu, to nie tylko seksuologia.
maks1910
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: maks1910 » 31 sie 2011, 09:35

Ja ostatnio coraz częściej zakładam rajstopy, moja kobieta wie o 40 den z microfibry jednak ja wole te cieńsze 15 den bo są milsze w dotyku. Boje się jej wyznać, że bardzo lubie rajstopy. Do sexu zakłada często pończochy i rajstopy z pasem z fiore, jednak ja nie mam przy niej rajstop w sexie, a szkoda :-?
Radziu

Post autor: Radziu » 01 wrz 2011, 18:15

I jeszcze jedno. Nie twierdzę, że fetysze to coś złego (nie mam nic do fetyszystów), chodzi mi jedynie o to, że to nieodpowiednie forum do takich dyskusji.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 01 wrz 2011, 22:01

Radziu pisze:I jeszcze jedno. Nie twierdzę, że fetysze to coś złego (nie mam nic do fetyszystów), chodzi mi jedynie o to, że to nieodpowiednie forum do takich dyskusji.
Wszystko ewoluuje. Jesli nie to zamiera.
dr.eklektyczny
Radziu

Post autor: Radziu » 01 wrz 2011, 22:10

Byle by ewoluować w dobrym kierunku.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 01 wrz 2011, 22:27

Radziu, w historii już był jedynie słuszny kierunek. Staliśmy nad przepaścią i zrobiliśmy wielki krok na przód. :-P
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 01 wrz 2011, 23:13

Nie bójmy się zmian.
dr.eklektyczny
ODPOWIEDZ