Może dość drastyczne porównanie, ale coraz bardziej zaczynam odnosić wrażenie, że tak może być w rzeczywistości.byczunio pisze:Radziu, bo Cię zaraz posądzę, że zgodnie z XIX wieczną hipokryzją do uprawiania seksu z własną małżonką masz specjalne prześcieradło z wyciętą dziurką w odpowiednim miejscu.
Co dziewczyny czują gdy mają rajstopy na nogach
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
A ja wam odpowiem na pytanie zawarte w tytule.
Sadzę, że sprawa ma dwie strony. Jesli kobieta nosi rajstopy pod spodnie czy nie ma specjalnej okazji to jest to element praktyczny ubioru. Tak jak reszta nosi skarpetki. Jak noszę skarpetki to nie oczuwam satysfakcji.
Druga strona medalu to wtedy gdy dziewczyna ubiera się elegancko, np. na randkę więc wtedy zakłada je po to aby czuć się seksownie, aby nogi były gładsze i ładniejsze. (aby wydawała się zadbana, młodsza). Spotkałem juz dziewczyny o takiej skórze, że nie muszą nic zakładac aby osiągnąc taki efekt.
Co do fizycznego odczuwania obecnosci rajstop czy pończoch to chyba zapomina o nich chyba, że ją cisną bo są za małe. Czy my pamiętamy o skarpetkach na stopach ?
Analogiczna sytuacja jest wtedy gdy mężczyzna na randkę ubiera nowe skarpetki. Co wtedy czuje?
Sadzę, że sprawa ma dwie strony. Jesli kobieta nosi rajstopy pod spodnie czy nie ma specjalnej okazji to jest to element praktyczny ubioru. Tak jak reszta nosi skarpetki. Jak noszę skarpetki to nie oczuwam satysfakcji.
Druga strona medalu to wtedy gdy dziewczyna ubiera się elegancko, np. na randkę więc wtedy zakłada je po to aby czuć się seksownie, aby nogi były gładsze i ładniejsze. (aby wydawała się zadbana, młodsza). Spotkałem juz dziewczyny o takiej skórze, że nie muszą nic zakładac aby osiągnąc taki efekt.
Co do fizycznego odczuwania obecnosci rajstop czy pończoch to chyba zapomina o nich chyba, że ją cisną bo są za małe. Czy my pamiętamy o skarpetkach na stopach ?
Analogiczna sytuacja jest wtedy gdy mężczyzna na randkę ubiera nowe skarpetki. Co wtedy czuje?
dr.eklektyczny
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
A po co noszą je kobiety Wydaje mi się, że właśnie dla estetyki, no i trochę dla ciepła, chociaż to akurat jest ledwo odczuwalne. Dla mnie to taki sam element ubioru jak inne ubrania i z tych samych powodów je noszę.juras pisze:A po jaką inną cholerę nosić do krótkich spodenek rajstopy 20 czy 15 den jak nie dla gładkości i estetyki? .
Pisz za siebie, bo ja tak nie uważam i nigdy tak nie napisałem.juras pisze:Chcesz powiedzieć, że kobiety, które noszą cienkie rajstopy to również fetyszystki? Że o pończochach już nie wspomnę, bo to dla Ciebie widzę całkowicie fetyszystyczny element ubioru, który powinien być dostępny tylko w sex shopach....
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
cytat z Wikipedii: "Fetyszyzm polega na uzyskiwaniu satysfakcji seksualnej głównie lub wyłącznie dzięki obecności obiektu pobudzenia − fetyszu. W sytuacji, gdy dany obiekt jest tylko fakultatywnym dodatkiem, zwiększającym satysfakcję seksualną, nie mamy do czynienia z parafilią."Radziu pisze:Często pończochy na nogach kobiet zaspokajają fetyszowe potrzeby partnerów. A jeżeli facet nosi rajstopy dla gładkości i innych doznań odczuwalnych, to też lekko idzie w stronę fetyszu.
źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Fetyszyzm_(seksuologia)
Naukowcy informują: logiczne myślenie nie boli ani nie jest szkodliwe dla zdrowia.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Czyli z tego wynika że:twardyboro pisze:Fetyszyzm polega na uzyskiwaniu satysfakcji seksualnej głównie lub wyłącznie dzięki obecności obiektu pobudzenia − fetyszu.
- jeśli ktoś uprawia seks tylko wtedy gdy partnerka (lub on sam) ma rajstopy, to jest to fetysz.
- jeśli ktoś uprawia seks również bez rajstop, to nawet jeśli ich założenie sprawia mu frajdę nie jest to fetyszem.
- Iga
- Zaawansowany
- Kontakt:
Fetysz jest wtedy, gdy jest niezbędny do osiągnięcia satysfakcji seksualnej. Jeśli jest tylko miłym dodatkiem w celu urozmaicenia pożycia, to nie jest to kwalifikowane jako fetyszyzm. Mówiąc innymi słowami...noszenie rajstop może być dla Ciebie przyjemne, ale jeśli bez rajstop prowadzisz udane pożycie, to wszystko jest ok :)
Jestem szczęśliwa, a jeśli ktoś ma z tym problem, to jego problem...
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Iga
- Zaawansowany
- Kontakt:
To jeśli kocha swojego partnerkę/partnera, to powinni pójść do seksuologa. Udane pożycie to jeden z podstawowych filarów dobrego związku.
Edytuję post, żeby Wam to pokazać
http://www.youtube.com/watch?v=SOLp8BXChng
Od tego wywiadu zaczynałam zdobywanie wiedzy, gdy poznałam Nero. Seksuolog wspomina o "rysie fetyszystycznym". Natomiast, nie porusza problemu, jakim jest posiadanie fetyszu w pełnym znaczeniu tego słowa (tej skrajnej formy, gdy jest niezbędny). Mówi tylko, "aby nie przysłaniał partnerki".
Edytuję post, żeby Wam to pokazać
http://www.youtube.com/watch?v=SOLp8BXChng
Od tego wywiadu zaczynałam zdobywanie wiedzy, gdy poznałam Nero. Seksuolog wspomina o "rysie fetyszystycznym". Natomiast, nie porusza problemu, jakim jest posiadanie fetyszu w pełnym znaczeniu tego słowa (tej skrajnej formy, gdy jest niezbędny). Mówi tylko, "aby nie przysłaniał partnerki".
Jestem szczęśliwa, a jeśli ktoś ma z tym problem, to jego problem...
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Ja ostatnio coraz częściej zakładam rajstopy, moja kobieta wie o 40 den z microfibry jednak ja wole te cieńsze 15 den bo są milsze w dotyku. Boje się jej wyznać, że bardzo lubie rajstopy. Do sexu zakłada często pończochy i rajstopy z pasem z fiore, jednak ja nie mam przy niej rajstop w sexie, a szkoda
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt: