Jak powiedzieć bliskiej osobie?

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Radziu

Post autor: Radziu » 28 sie 2011, 23:39

Moim czyli Amelii :?: Jak się poznaliśmy to blog nie istniał. Został założony kilka lat po ślubie. Z tego co wiem to wszystko przeczytała i obejrzała. Zresztą blog w uśpieniu jak i Amelia. No i to wogóle zupełnie inna bajka niż nowa moda.

Wcześniej wspólnie przeglądaliśmy pierwszą wersję nylonomanii, która wtedy była zbliżona tematycznie do tego forum, tzn mam na myśli dział phmanów.
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 29 sie 2011, 07:34

Czyli Twoja żona zetknęła się z Amelią wiele lat po ślubie, tak? Przed ślubem wiedziała, czego się może spodziewać?
Jestem szczęśliwa, a jeśli ktoś ma z tym problem, to jego problem...
Radziu

Post autor: Radziu » 29 sie 2011, 10:21

Dowiedziała się po ślubie, ale zanim powstał blog. Ale jak pisałem to zupełnie inna bajka.
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 29 sie 2011, 10:40

Radziu, czegoś nie rozumiem. Namawiasz wszystkich do różnego rodzaju coming outów, uspokajasz ludzi, że wszystko jest w porządku, nic złego się nie wydarzy. Dlaczego nie przebrałeś się za kobietę przed ślubem i nie wyskoczyłeś tak przed swoją dziewczyną?
Radziu

Post autor: Radziu » 29 sie 2011, 11:06

Czytałaś na ten temat na crossdressingu, więc nie rozumiem po co te pytania. Nie wiem też czy jest to właściwe forum do takich tematów.

Tak w skrócie napiszę, nie wyskoczyłem, bo wtedy Amelia nie istniała. Kiedy poznałem żonę, Amelia samoczynnie odeszła, a ja myślałem że na zawsze. 5 lat przed ślubem i dwa lata po ślubie nie wracała, więc uznałem że koniec z nią i nie ma o czym mówić. Ale jeszcze przed ślubem stosowałem styl unisex, oraz rajstopy i body jako ocieplacz, i żona o tym wiedziała od początku. Nie było najmniejszego problemu z jej strony. Około 2 lata po ślubie Amelia zaczęła wracać, próbowałem z tym walczyć (do tego momentu jest to klasyczna historia trans, jakich wiele zapewne poznałaś jako żona transa), ale jak się okazało, że bez skutku, to powiedziałem o tym żonie. Więcej info zainteresowani znajdą na właściwym portalu dla takiej tematyki - www.crossdressing.pl
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 29 sie 2011, 13:38

nie wyskoczyłem, bo wtedy Amelia nie istniała. Kiedy poznałem żonę, Amelia samoczynnie odeszła
chwileczkę...
Jak żona była jeszcze narzeczoną, to "Amelia nie istniała".
Ale jak obecna żona była już żoną, to Amelia samoczynnie odeszła.
Czyli Amelia była jednak, skoro odeszła?

Ach...5 lat przed ślubem. A czy przyszła żona wiedziała o istnieniu Amelii?
Ostatnio zmieniony 29 sie 2011, 13:52 przez Iga, łącznie zmieniany 1 raz.
Radziu

Post autor: Radziu » 29 sie 2011, 13:52

Amelia nie istniała już kiedy sie poznaliśmy.
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 29 sie 2011, 13:53

Ok, Radziu doczytałam (edytowałam post). Ponawiam pytanie, czy narzeczona wiedziała o istnieniu Amelii?
Radziu

Post autor: Radziu » 29 sie 2011, 13:57

Powtarzam jeszcze raz. W okresie narzeczenstwa Amelia nie istniała.
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 29 sie 2011, 13:59

Ale istniała przed poznaniem przyszłej żony. Czy powiedziałeś jej o tym?
Radziu

Post autor: Radziu » 29 sie 2011, 14:10

Nie wiem ile razy mam powtarzać. Nie mówiłem, bo nie było o czym.
Radziu

Post autor: Radziu » 29 sie 2011, 14:11

Nie wiem ile razy mam powtarzać. Nie mówiłem, bo nie było o czym.
juras
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: juras » 29 sie 2011, 14:49

Ale innym jednak radzisz, żeby opowiadali o takich epizodach życiowych swoim partnerkom. Eh ten "Wujek Dobra Rad(zi)a" :mrgreen:
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 29 sie 2011, 14:50

Wiesz, ja nie mam w zwyczaju zadawać bezmyślnie pytań.

W końcu doszliśmy do sedna sprawy. Namawiasz innych do odważnych posunięć, choć sam nie do końca miałeś w życiu na to odwagę. I nie mów nam, że podwójna tożsamość, to jest taki maleńki, nic nie znaczący detalik, o którym nie warto było wspominać partnerce.

Moje osobiste zdanie jest takie: Ta cała Twoja pozorna odwaga na forum, to wmawianie wszystkim, że wszystko zawsze będzie dobrze, że Nowa Moda to taka normalka to nie jesteś cały Ty, to wyobrażenie osoby, jaką chciałbyś być. . Oboje z Nero sadzimy, że masz poważne problemy ze swoją tożsamością. Walczysz z nami wszystkimi tutaj, a największą walkę toczysz chyba sam ze sobą. Nam nie musisz udowadniać, że Nowa Moda jest ok. Jesteśmy tego samego zdania. ALE MALUJESZ TUTAJ ŚWIAT, W KTÓRYM CHCIAŁBYŚ ŻYĆ. Idealny, bezproblemowy. Bo tu jest bezpiecznie i miło. Możesz zgrywać wszechwiedzącego, możesz z każdym stawać w szranki.

Dlaczego piszę to w tym wątku? BO MOŻESZ KOMUŚ ZASZKODZIĆ. A przecież nie weźmiesz za to odpowiedzialności, bo to wirtualny świat. Sporo osób szuka tu pomocy, rady. Żyjemy w realnym świecie. A realny świat jest taki: NOWA MODA TO JESZCZE U WIELU SZOK, ZDARZAJĄ SIĘ NIEMIŁE SYTUACJE, MOŻESZ STRACIĆ BLISKĄ OSOBĘ, JEŚLI BRAKUJE JEJ TOLERANCJI. I sam też się bałeś. Bałeś się, dlatego wolisz się kreować. Bądź sobą, nie znoszę fałszu.
Radziu

Post autor: Radziu » 29 sie 2011, 16:19

juras pisze:Ale innym jednak radzisz, żeby opowiadali o takich epizodach życiowych swoim partnerkom. Eh ten "Wujek Dobra Rad(zi)a" :mrgreen:

Po pierwsze. Co innego nie powiedzieć o drobnym epizodzie z przeszłości, który wtedy wydawał się nie istotny. A co innego nie powiedzieć o tym co się dzieje tu i teraz, za plecami małżonki.

Po drugie. Takie działanie za plecami prędzej czy później prawdopodobnie spowoduje przypadkowe odkrycie, a to z pewnością skończy się gorzej niż kontrolowane ujawnienie.

Po trzecie. Mając dzisiejszą wiedzę, nie koniecznie popartą własnym doświadczeniem, na pewno bym powiedział o tym znacznie wczesniej. Przedewszystkim wiedziałbym że ten wtedy nic nie znaczący epizod może mieć duże znaczenie w przyszłości o bym nie wiedzialem.

Po czwarte. Temat rajstop jako ocieplaczy to pikuś w porównaniu z tematem trans.

Po piąte. To nie jest forum o trans.

Na posta Igi odpowiem jak się dostanę do komputera.
ronin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: ronin » 29 sie 2011, 17:19

Brawo IGA
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 29 sie 2011, 20:34

Iga popieram Cię z całego serca i prawdopodobnie masz wielką rację w swoich domysłach na temat Radzia. Tak 3mać :yeah :ok
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
kluczmistrz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: kluczmistrz » 29 sie 2011, 21:47

Iga rulez. Iga na premiera bo prezydent zarezerwowany. Mentorem mym zostań Iga (joda tak by rzekł xD) :yeah :flaszka :gitara
kluczmistrz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: kluczmistrz » 29 sie 2011, 21:58

Nero to farciarz, bo ma ciebie Nerówke albo zrozumialej, ty jesteś jego nerką :-P
Radziu

Post autor: Radziu » 29 sie 2011, 23:28

Iga pisze:Wiesz, ja nie mam w zwyczaju zadawać bezmyślnie pytań.
Tyle, że odpowiedzi na swoje pytania znałaś już kilka lat wcześniej.
Iga pisze:Namawiasz innych do odważnych posunięć, choć sam nie do końca miałeś w życiu na to odwagę.
Nie ukrywam, że i to miało znaczenie. Ale to właśnie między innymi dzięki podobnym namowom, sam o tym opowiedziałem.
Iga pisze: I nie mów nam, że podwójna tożsamość, to jest taki maleńki, nic nie znaczący detalik, o którym nie warto było wspominać partnerce.
Wtedy taki właśnie był. Był na tyle maleńki, że nawet nie był nazwany Amelią, nie miał żadnego innego imienia. Znaczący stał się dopiero przy odrodzeniu po ponad 7 latach.
Iga pisze:Moje osobiste zdanie jest takie: Ta cała Twoja pozorna odwaga na forum, to wmawianie wszystkim, że wszystko zawsze będzie dobrze, że Nowa Moda to taka normalka
Nie uważam się za odważnego, pisałem o tym nie raz. Nie twierdzę, że zawsze będzie dobrze, ale kto nic nie robi w tym kierunku zawsze będzie miał źle i będzie narzekał.
Iga pisze:to nie jesteś cały Ty, to wyobrażenie osoby, jaką chciałbyś być.. Oboje z Nero sadzimy, że masz poważne problemy ze swoją tożsamością.
No cóż, każdy może żyć w błędzie. Jednak nie lubię kiedy ktoś uważa, że wie lepiej na mój temat niż ja sam.
Iga pisze:Walczysz z nami wszystkimi tutaj, a największą walkę toczysz chyba sam ze sobą.
Walczyłem jedynie z bałaganem, ale bałagan wygrał. Pierwszy raz spotkałem się z tym, że większość popierała robiących bałagan. Bo że moderator robiący porządki nie jest lubiany to już się przyzwyczaiłem. Lubi się tylko tych którzy nic nie robią i pozwalają na wszystko. Druga rzecz o którą walczę to nie robienie tu drugiej nylonomanii. A narazie Iga próbuje tu zrobić forum dla trans, z czym też należy walczyć.
Iga pisze:Nam nie musisz udowadniać, że Nowa Moda jest ok. Jesteśmy tego samego zdania. ALE MALUJESZ TUTAJ ŚWIAT, W KTÓRYM CHCIAŁBYŚ ŻYĆ. Idealny, bezproblemowy. Bo tu jest bezpiecznie i miło. Możesz zgrywać wszechwiedzącego, możesz z każdym stawać w szranki.
Wiem, że dla Was nowa moda jest OK, tak samo jak dla mnie. To nie wam próbuję udowodnić, że tak jest. Świat nie jest idealny, nigdy tak nie pisałem, ale nie jest taki zły jak to często niektórzy tu próbują nam wmawiać. Wszechwiedzący nie jestem, ale w temacie stylu unisex mam duże doświadczenie praktyczne.
Iga pisze:Dlaczego piszę to w tym wątku? BO MOŻESZ KOMUŚ ZASZKODZIĆ. A przecież nie weźmiesz za to odpowiedzialności, bo to wirtualny świat.
Zaszkodzić :?: W jaki sposób :?:
Iga pisze: NOWA MODA TO JESZCZE U WIELU SZOK, ZDARZAJĄ SIĘ NIEMIŁE SYTUACJE, MOŻESZ STRACIĆ BLISKĄ OSOBĘ, JEŚLI BRAKUJE JEJ TOLERANCJI.
To prawda, ale prędzej można stracić, jeżeli TO wyjdzie na jaw przypadkiem, a ryzyko takie jest dość duże jednak, jak się mieszka razem i jeszcze jakimś cudem przy bliskiej osobie się paraduje w rajstopach pod spodniami a ta o niczym nie wie. Szczerze mówiąc nie sądzę, żeby jakakolwiek kobieta rzuciła faceta za same rajstopy. Co innego gdyby chodziło o transowanie, jak pisałem waga problemu jest o wiele, WIELE większa.
Iga pisze:I sam też się bałeś. Bałeś się, dlatego wolisz się kreować. Bądź sobą, nie znoszę fałszu.
Nawet przez chwilę się nie bałem o reakcję o rajstopy. Ale oczywiście TY WIESZ LEPIEJ.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 30 sie 2011, 01:09

Sorry, ale ja już się pogubiłem. Wydawało mi się, że korzenie trans z obecnie aktywnych użytkowników tego form mam tylko ja i Radziu, a Nero pochodzi bardziej z kręgów fetyszowych a teraz słyszę (czytam) o doświadczeniach Igi z tematyką trans. To jak to w końcu jest?
Radziu, ale nie zaprzeczysz, że jesteś wsród nas najwiekszym Nowomodnym optymistą. Tylko ja chyba byłem większym, ale od czasu gdy mnie nieco w pracy przygasili Ty wiedziesz prym w zachwalaniu, co bardziej naiwnym nie musi ujść na sucho.
Radziu

Post autor: Radziu » 30 sie 2011, 01:43

Bo ja w ogóle jestem optymistą :-) Może dlatego wiele rzeczy łatwiej mi przychodzi :mrgreen:

A "korzenie" ma więcej z nas niż myślisz.
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 30 sie 2011, 08:02

byczunio pisze:Sorry, ale ja już się pogubiłem. Wydawało mi się, że korzenie trans z obecnie aktywnych użytkowników tego form mam tylko ja i Radziu, a Nero pochodzi bardziej z kręgów fetyszowych a teraz słyszę (czytam) o doświadczeniach Igi z tematyką trans.
Moi najlepsi znajomi na crossie są trans. Ale dawno już tam nie byłam, bo jestem tutaj z Nero. To ja znalazłam tamto forum i szukałam odpowiedzi, dlaczego mój facet lubi chodzić w rajstopach. A i Nylonomanię odwiedzałam również. Wszystko po to, by lepiej zrozumieć partnera. Nowa Moda to dla nas lepsze miejsce, gdyż do tematyki trans jest nam nie po drodze. Nero chodzi w rajstopach, ale traktuje je jako ubiór codzienny.

I ostatnie słowa do Ciebie Radziu. Moje zdanie już znasz! Nie widzę sensu w dalszym kontynuowaniu tego tematu z Twoją osobą w roli głównej.
Radziu

Post autor: Radziu » 30 sie 2011, 09:31

Iga pisze:I ostatnie słowa do Ciebie Radziu. Moje zdanie już znasz! Nie widzę sensu w dalszym kontynuowaniu tego tematu z Twoją osobą w roli głównej.
Powtarzasz się. Ale jesteś nie konsekwentna.

Ale to może lepiej, bo mijasz się z prawdą i mieszasz dwa mocno różne zagadnienia.
kluczmistrz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: kluczmistrz » 30 sie 2011, 09:51

yyy gdzie w poscie Igi są dwa zagadnienia?
ODPOWIEDZ